saydack Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 ale tutaj szukamy opon o uniwersalnym zastosowaniu do cywilno-przygodowej jazdy lajtowo, bez modyfikacji ... Wiem dlatego pisałem o STT - poprzedni post to taka mała dygresja odnośnie tego że terrano nie nadaje się do terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin316 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 A ja jako całoroczne kupiłem sobie ze dwa miesiące temu Wranglery Duratracki i jak na razie jeździ się OK, a zrobiłem przez ten czas bagatela ze 200 km Mają lamelki jak zimówki i klocki jak MT-ki. Lamelki jednak nie są nacięte na całej głebokości klocka więc po zdarciu kilku mm opony znikną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 to jest bardzo fajna opona, ale też niestety ludzie marudzą, że szybko się ścierają. Robi nawet dobrze w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 "... robi dobrze nawet w terenie ..." a moja ma opory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin316 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 to jest bardzo fajna opona, ale też niestety ludzie marudzą, że szybko się ścierają. Robi nawet dobrze w terenie Jeśli rocznie przelatam 3tys. km to to szybkie ścieranie jakoś bardzo mnie nie przeraża Podobno zużywa się w podobnym tempie jak BFG AT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zakładając ten temat byłem zielony jak trawa w maju , bałem sie trochę MT -ów że niby głośne na asfalcie , szybko się ścierają itd. Teraz jestem nadal zielony ale już z mocniejszym odcieniem zieloności . Ale tak dla potomnych , jeżeli macie zamiar jeżdzić choćby trochę więcej niż " trochę " w terenie to nie kupujcie opon AT Matador Izzarda . Do normalnej jazdy super, ciche, dobre trzymają na asfalcie , lekkie bezdroża tez ok, nawet na śliskim jest w miarę dobrze Niestety wiesze błoto a nie daj bóg gliniaste totalnie zatyka bruzdy opony i robi sie śliski klocek. Dziś wybrałem sie na małą pojeżdżawkę z familią i d....a dobrze że niedaleko znajomy mieszakał który ma ciągnik, bo auto osiadło na ramie . Wiem jedno zbieram na MT.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 No rozgladałem sie i powiem ze ceny nowych troche zabijają , a do tego jeszcze felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Za cztery sztuki , 400 zł ? a jak to zwlokłeś zza oceanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Miałeś tzw fuksa , efekt końcowy OK Auto bez modyfikacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Dziś 15 metrów by mnie uratowało )) jaki rozmiar opon i jaka fela , tak na zaś jak bedę kupował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 30 " czyli 30x10x15 ? bo ja się przymierzam do 255/75/R15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 raczej 30x9,5x15 zeby nie przedobrzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 ja dziś swoje odkręciłem , mówisz o tych gumowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Z tego co mi się rzuciło w oczy ostatnio to Dziarus chce sprzedać swoje MT razem z felgami. Fajny ma ten komplet. On ma 31/10,5/15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 moje mają odsadzenie -25 bez liftu i wywaleniu chlapaczy nie wejdą chyba że t1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Mi się tak uwidziały coopery STT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Tak tylko to sa nalewki , do jazdy na czarnym tragedia bija szumią i szybko sie zdzierają , mieliśmy na vitarze i na ryby jeździliśmy po 50km po czarnym a na większości asfalt jak ja mam to tylko oryginał mniej szumią i dużo mniej sie zdzierają a w terenie jedne i drugie takie same Co do bicia nalewek to zależy jak się trafi chyba, moje nie biją nawet przy 100km na godzinę a nie były wyważane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 moje mają odsadzenie -25 bez liftu i wywaleniu chlapaczy nie wejdą chyba że t1 Dziarus, a nie chcesz samych felg sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 a z chęcią sprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ja jeżdżę na Cooperach 32 cale ... ale terano 1. Do 2-ki po lekkim podkręceniu możesz założyć 31 cali opony a felga góra et 10 w plusie, to jedna z małych wad tego modelu ze względu na wymodelowanie nadkoli i błotnika. Coopery rewelacja na czarnym a i teren nie jest im obcy ... polecam. Z nalewkami jak pisali koledzy jest różnie zależy jak trafisz a przede wszystkim większa waga samej opony i to o parę kilo od oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Wacham się pomiędzy Cooperami a G.Y Duratrac - jakieś sugestie ? Z tego co wyczytałem to goodyeary podobno w zimie lepiej sobie radzą . Pożyczyłem od kumpla dwa kółka 255/70/r16 , spróbuje to załóżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Nie znam nikogo kto miał coopery stt i narzekał - więc z tych dwóch to stt, a tak z innej bajki jak kupiłem niedawno hankooki rt03 - radzą sobie rewelacyjnie w terenie i nieźle na śniegu (przetestowane) ponadto cena dużo lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Nie znam nikogo kto miał coopery stt i narzekał - więc z tych dwóch to stt, a tak z innej bajki jak kupiłem niedawno hankooki rt03 - radzą sobie rewelacyjnie w terenie i nieźle na śniegu (przetestowane) ponadto cena dużo lepsza Oj, chwalimy swoje A poważnie to tak jak Saydack pisze coopery stt mają pochlebne opinie, dają sobie rade w błocie fajnie. A co do hankooka to mam w suv-ie letnie i zimowe tej firmy i nie narzekam. Co do Mt to Saydack ma to wie co pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Dokładnie, żeby była nowa i nie bierznik to sobie poradzi. Co prawda bieżniki też dają radę w błocie, ale z obserwacji mogę powiedzieć że znacznie wolniej się czyszczą a to ważne w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Jakby to kogoś interesowało to tak wygląda tyran bez liftu z kółkiem 255/70/r15 na feldze 8 cali Edytowane 16 Stycznia 2015 przez Rafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi