SieneK_68 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Ani na jednych ani na drugich nie wygląda dobrze binladen służy do ciągania przyczepy z końmi i nie kuś błotem bo to się dla mnie źle skończy Napisz jak z trakcją na suchym i mokrym, bo w necie nie mają zbyt pochlebnych recenzji. OKi, przejechałem około 1200km z czego 800km po czarnym suchym i 400 po mokrym. Zdarzyła się też jazda a raczej manewrowanie po mokrej trawie, błocie po felgi i grząskim piachu. Jazda 50% z przyczepą* i 50% bez przyczepy. Nawierzchnia: - sucha - głośnie ale w normie, jazda bez uwag, hamowanie bez uwag, jestem zadowolony - mokra - głośnie ale w normie, jazda bez uwag, hamowanie bez uwag, lepiej hamuje niż na poprzednich oponach, jestem zadowolony - mokra trawa, błoto, grząski piach - tylko 4x4 inaczej wozi tył na boki i zakopuje się, na poprzednich oponach nie było szans ruszyć z przyczepą z błota nawet z reduktorem, jest OKi Co najważniejsze, na poprzednich oponach ściągało w prawo, po zmianie nic nie ściąga. _________ * przyczepa czterokołowa DMC 2000kg /sprawny hmulec najazdowy/, pusta waży około 850kg, obciążona od 1500 mawet do 2100kg Edytowane 23 Października 2015 przez SieneK_68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz07 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Witam wszystkich, pewno już był ten temat poruszny wcześniej ale nie mogę nic znaleźć. Mam pytanie odnośnie opony 245/75/R16 czy zmieści się ona do Terrano I rok 1990 bez żadnych cięć? I czy ktoś jeździ na takich: Goodyear Wrangler Duratrac MFS OWL 245/75R16 i jak się one spisują? Czy może wybrać coś innego, auto jeździ 70% szosa 30% teren. Edytowane 7 Listopada 2015 przez Mariusz07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Dzwoniłeś pytać czy są dostępne ? bo jak na wiosnę tego roku chciałem takie zapodać to obdzwoniłem chyba z pięć sklepów i nigdzie nie było , a na stronach oczywiście wisiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz07 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Tak dzwoniłem mają po 508 zł za szt., ale czy one się zmieszczą do Tyrana I? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Spokojnie się zmieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Ja mam T2 i jeżdżę na 245/75/16 musiałem tylko trochę podciąć chlapacze , aha tylko ja mam fele z et -10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz07 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Ja mam T2 i jeżdżę na 245/75/16 musiałem tylko trochę podciąć chlapacze , aha tylko ja mam fele z et -10 T2 jest wyższy od T1 więc raczej się nie zmieszczą, chciałem je kupić ale są tylko w tym rozmiarze więc nie wiem co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Do T1 wchodzą bez problemu opony 265/70R16 tylko na orginalnej stalowej feldze jest problem z pełnym skrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz07 Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Nie będę ryzykował i zamawiam 225/75/R16 Federal Couragia MT też fajna opona i zalecana przez producenta na stalowych orginalnych felgach DOBRA CENA I 5 lat gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi