JACKO29 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Jak masz NCIII tona pewno dźwięk nie będzie zachwycał.Chcesz dobre audio to trzeba zapłacić i wymienić,mało tego,wymienić też głośniki w drzwiach i wygłuszyć drzwi.Wtedy na pewno dźwięk się polepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 To że za darmo nic nie ma to wiem . Jestem tylko ciekawy czy to najnowsze radio ma wyjście liniowe na wzmacniacz. Jeżeli nie to nie wiem czy warto wymieniać same głośniki. Może ten wzmacniacz firmy i-sotec? Musze podjechać do jakiegoś warsztatu Car Audio i wycenić taki zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejka Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Witajcie, Zastanawiałem się nad instalacją takiego zestawu do Qashqaia (1.6 Tekna 2016 r. radio z kamarami itd. przed Liftem) : https://allegro.pl/oferta/glosniki-bose-wzmacniacz-qashqai-ii-j11-lift-2017r-8459844896 Czy może ktoś montował taki zestaw, lub czy da się zamontować taki zestaw ? Czy różnica w dźwięku jest zauważalna ? Tak jak wcześniej kolega pisał, lubię posłuchać dobrze- nie koniecznie głośno. Zależy na czystym dźwięku, w dobrym momencie "przeszywającym" basie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej351 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Witam wszystkich. Od kilku tygodni jestem właścicielem QQ j11 tecna z 2015r. Zamierzam poprawić jakość audio w samochodzie. Fabryczne radio zostaje ponieważ funkcjonalność i jakość dźwięku zwłaszcza ze stacji DAB jest całkiem zadowalająca. Dodam że mieszkam w Holandii. Przednie drzwi będą wytłumione i zamontowany będzie system dwudrożny na dystansach z mdf a tweetery w osłonkach lusterek. Kupiłem też oryginalny subwoofer Bose z wkładką piankową. Itak nie mam zapasu więc wykorzystam efektywnie wnękę koła zapasowego. Suba będzie zasilać wzmacniacz 2ch który dostanie sygnał z głośników tylnych za pośrednictwem konwertera RCA. To na razie tyle tytułem wstępu. Więcej info w miarę postępów instalacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 W dniu 26.12.2021 o 14:18, Andrzej351 napisał: Kupiłem też oryginalny subwoofer Bose z wkładką piankową. Itak nie mam zapasu więc wykorzystam efektywnie wnękę koła zapasowego. Suba będzie zasilać wzmacniacz 2ch który dostanie sygnał z głośników tylnych za pośrednictwem konwertera RCA. Cześć, można wiedzieć, gdzie i za ile nabyłeś sub-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej351 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Suba kupiłem na allegro za 300zł z tą pianką.Jest to oryginalny sprzęt z J11 po lifcie. Subwoofer został już sprawdzony i wstępnie przetestowany.w środku są dwa głośniki basowe.gra to naprawdę całkiem zacnie ? Będzie go napędzać wzmacniacz Macaudio MP2000 500w ponieważ ten sub na szczęście nie ma wbudowanego wzmaka ?. Wzmacniacz ten ma niewielkie gabaryty,fajną moc i masę ustawień. Używam kosztuje grosze.wystepuje też pod marką Magnata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariush Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Witam. Męczę się z przejściem dodatkowego przewodu (+) z akumulatora do kabiny w celu zainstalowania wzmacniacza. Czy ktoś z Was już to zrobił i może coś w tym temacie podpowiedzieć? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Można to przeprowadzić w miejscu gdzie przechodzi wężyk od spryskiwaczy,ale żeby się tam dobrać,to trzeba rozebrać pół samochodu...Ja po prostu przygotowałem sobie szprychę (może być cienka oskubana elektroda) i pod filtrem ,na grodzi masz gumową kryzę z wiązką przewodów.Ja po prostu przebiłem tą kryzę nad wiązką i za pomocą szprychy wciągnąłem przewód do kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi