Gość Errtu Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam oto moja micra Bedzie ciut jeszcze zmieniana jak cos to tu jest link http://forum.nissanklub.pl/index.php?showtopic=57285 Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez Errtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) pochwale sie i moja Micruska WIdzialem na allegro ladna sumka za nia Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez borciuch1964 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 (edytowane) odświeżymy troche temat ... jedno dla smaku ... wersja na zimę 2009/2010 ... Edytowane 26 Września 2009 przez coyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ponczak Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Stocka też można pokazać? http://images37.fotosik.pl/197/ade67b5fef8b4c0a.jpg http://images43.fotosik.pl/201/30b90e644cdeb39e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 no to mała sesyjka w zimowym wydaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 coyot Ty to robisz świetne fotki wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 eee... od czasu do czasu coś się pstryknie no i czasami coś wyjdzie wersja bez maski ... ściągnięta wirtualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mija Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 (edytowane) Czy to forum jest nadal aktualne? Mam od tygodnia K11.Jive pojemność 998, rok 1995,ABS,wspomaganie,16 zaworowy,moc 55KW,przebieg 170 tyś.,skrzynia manualna,szyby na korbkę, nie uchylne z tyłu,przez jeszcze jakiś czas otwierane wszystko z kluczyka(mąż jednak ma to zmienić w najbliższym czasie),szyberdach,poduszka powietrzna.Więcej rzeczy nie pamiętam Jedno tylko co mnie lekko w niej denerwuje to odpalanie z drucika(blokada zapłonu). Czy wy też tak macie,że najpierw z kluczyka pół obrotu a potem drucikiem po śrubce i dopiero można odpalić. Mąż próbował to wyłączyć ,wraz z nim 3 elektryków i żaden nie wiedział jak to zrobic. Pomożecie? Edytowane 2 Listopada 2009 przez mija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość supczinskib Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 K12 I-Way Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtaszek Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 co dokladnie znaczy okreslenie mikra k11 gx ja mam tak oznaczona a ma silnik 1.0 nie mam gazu jest wspomaganie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macjus Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Właśnie stałem się posiadaczem micry k11 HURRRRRRRRRAAAAAAA O autku: 12/2002 (końcóweczka produkcji) 1.0 44kw/60KM Klima wspomaganie elektryczne szyby 3d kolor srebrny zderzaki lusterka w kolorze nadwozia 36.000 przebiegu (autko praktycznie od nowości w rodzinie - auto do pracy i spowrotem)przebieg pewny. Autko było na komputerze nissan-owskim - zero błędów Niestety poprzednim użytkownikiem była średnio uważna kobieta - zderzaki do malowania... Przez najbliższy miesiąc auto będzie przechodzić terapię adaptacyjną Elementy terapii: daszek nad tylną szybą Alufelgi 'Enzo 101' R14"x5,5 Malowanie zacisków (NIE WIEM JAKI LAKIER I KOLOR WYBRAĆ - HELP!) Być może montaż chlapaczy Gruntowne czyszczenie w środku, na zewnątrz wosk W drugiej kolejności wymiana wydechu i może ?układ dolotowy? - niestety mam zderzak bez wycięcia na lufę więc będzie trzeba kombinować Proszę o pomoc w temacie ew chlapaczy i malowania zacisków. Czy jest sens montować dolot? (oczywiście mówimy o zestawie, a nie o rurze kanalizacyjnej ze stożkowym filtrem) Oczywiście będzie foto efektów za miesiąc. Foto stanu obecnego nie posiadam gdyż studiuję w innym mieście Pozdrawiam fanów K11 i z tego co widzę, to czeka mnie dużo pracy żeby mój Mikrut wyglądał extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Junk65 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Witam jeszcze raz i pozdrawiam. Jak już wcześniej napisałem dwa tygodnie temu kupiłem drugą w moim życiu K11. Jest to wersja SLX, sprowadzona w Włoch, blacharka w super stanie. Jak widać po fotkach autko zimę przestało w komisie czyli trochę czasu i trzeba ja rozruszać i zobaczyć co wyjdzie. Nieco zapuszczony środek i mechanika, ale wszystko powoli do wyprowadzenia. Mam już taka naturę, ze lubię, jak wszystko działa. -'93r produkcji; -5dr; -silnik 1,3, -wspomaganie kierownicy, -elektryczne szyby przednie, -centralny zamek; -welurowa tapicerka, tylne siedzenia dzielone; -klimatyzacja(!); - kolor KH3 (czarny solidowy). Autko ma 170kkm przebiegu. Pierwszy tydzień przestała u lakiernika, trzeba było trzy elementy poprawić. Teraz po tygodniu eksploatacji co zauważyłem: Do wymiany (oczywiście poza filtrami i płynami eksploatacyjnymi): - łącznik zawieszenia tylnego puka - już jest. -opony - 155/70R13 Dębica Navigator 2 (już są) - poskrzypuje przednie zawieszenie - do sprawdzenia;(wahacze do wymiany niestety - ze wzgl. finansowych nast. miesiac) - pali od dotknięcia, ale nie trzyma obrotów i nieraz szarpie przy przyspieszaniu (regeneracja przepływomierza?),(zrobione) - zacznę od wymiany świec, bo pewnie i tak to trzeba zrobić.(wymienione i zmierzona kompresja - OK) - popiskują paski osprzętu - twarde i spękane, w "Czerwonej" po wymianie nastała błoga cisza; - deska rozdzielcza - jakiś kretyn całą popaprał sprayem - już wymieniona na "nową-używaną", bo mi się nie chciało paprać rozpuszczalnikiem... - jakieś radio - są jakieś fajne ori? Bo instalacja dziewicza i jakby coś innego to jeszcze przejściówka pod ISO dojdzie... cdn... Jak mi coś do głowy przyjdzie to dopiszę i co zrobiłem to sie pochwalę. Szukam narazie po forach nissanowsko/microwych informacji i spotykam kolejnych znajomych z innych for... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MESJASZ Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 mój obecny nissan to micra k12 active luxury w najbogatszej wersji wyposażenia jaka wyszła rok produkcji 2006 a data rozpoczecia gwarancji 03,2008 silnik 1.4 przebieg obecny 17 000 za 3 msc bedzie do sprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QXs Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Mice mam od końca października wiec czas pochwalić się. Micra K11 1.3 94r. wersja 5D. Autko obniżone kółka 14stki katy wywalone w zamian strumiennica i do tego stożek z power rurą. Do tego jakiś czas temu po stłuczce parkingowej zmieniony zderzak i do tego po zimie skorodowana klapa też uległa zmianie:D. W planach teraz jest pozbycie sie bocznych listewek i wiele innych ale o tym bedzie oddzielny temat. A wygląda to teraz tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ostry-90 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) Chciałbym przedstawić mojego Micruska Nissan Micra K11 1998r. 1.0l 16V 54KM (wersja po liftingu) Jest to mój drugi samochód w życiu, gdyż prawo jazdy posiadam dopiero od 2 lat. Od 2008 roku tym autem na co dzień do pracy jeździł mój ojciec, który to zakupił je od mojego brata żony, z powodu ekonomiczności autka Teraz Nissana odziedziczyłem ja i... Cóż... Wymagało trochę pracy i wkładu własnego aby doprowadzić je do obecnego stanu. Było zaniedbane i nieustannie brudne, ponieważ mój ojciec niestety nie dba o samochody.. Ale nie o tym ma być mowa.. Pierwsze od czego zacząłem dostając Micrę to wsadzenie porządnego Car-Audio. Do samochodu trafił zatem radioodtwarzacz firmy ALPINE, model CDE-9871RR, oraz tuba basowa aktywna firmy Dibeisi. Seryjne głośniki niestety od samego początku mi nie wystarczały, dlatego też zakupiłem dość kosztowny jak na moje (uczniowskie/studenckie) możliwości finansowe zestaw izraleskiej formy Morel, model Tempo 6. Jest to zestaw dwóch midbasów oraz tweeterów opartych na zwrotnicach. Całość gra bardzo dobrze, jednak przydałby się wzmacniacz z "prawdziwego zdarzenia" W dalszej kolejności zacząłem modyfikować wnętrze oraz nadwozie samochodu. W środku autko zostało wyczyszczone, odkurzone itd, ponieważ lubię jeździć czystym i pachnącym samochodem, jestem wręcz pedantyczny pod tym względem Na zewnątrz zostały zdjęte listwy boczne, przyciemniłem kierunkowskazy zarówno boczne jak i tylne. Pomalowałem również na czerwono zaciski hamulców z przodu oraz bębny z tyłu. Cały samochodzik został wypolerowany pastą Tempo, dzięki czemu nabrał świetnego połysku Niestety posiada parę przytarć i ubytków w lakierze, jednak jeśli chciałbym się tym zająć to koszty byłyby zdecydowanie za wysokie... Więc jest jak jest a ja nie narzekam Wymieniłem również część żarówek w aucie na LEDy... Podświetlenie zegarów oraz nawiewu zostało zrobione na kolor czerwony. Wymieniłem postojówki z przodu, podświetlenie tablicy rejestracyjnej na tylnej klapie, oświetlenie kabiny oraz żarówki w przednich reflektorach. Wszystkie te drobiazgi sprawiły że autko nabrało fajnego uroku Planuję w najbliższym czasie założyć ładną ale skromną końcówkę tłumika, wygłuszyć drzwi, zmodyfikować grill, przyciemnić szyby oraz jeśli się uda to pomalować na czarno część plastików wewnątrz przednich reflektorów, tych nie odbijających światła.. Niestety martwię się o rozszczelnienie lamp, więc póki co wstrzymuję się z tymi modyfikacjami... Przydałoby się w przyszłości założyć większe felgi, na niższych oponkach, jednak również jest to duży koszt jak na moje możliwości. Podobnie obniżenie auta póki co wykracza poza mój budżet... Zapraszam do oglądania zdjęć i oceniania mojego auta Pozdrawiam. P.S. Niedługo zdjęcia wnętrza oraz podświetlonych na czerwono zegarów Zdjęcia: Podświetlenie zegarów Edytowane 31 Maja 2010 przez Ostry-90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość obcy87 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Chyba czas sie pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piniom Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 panowie powiem tylko tyle jestem pełen podziwu patrząc na wasze autka pełen szacun !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vojtas Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam wszystkich i tez chcialbym sie pochwalic moja dzis zakupiona k11 pseudo czarny zuczek rok 1993 3 drzwiowa poj 1,3 wersja -Super S przebieg 166 wyposażenie: -wspomaganie -el.szyby - abs - centralny - swiatła przeciwmgielne - tarcze tył Narazie jezdzi sie bardzo przyjemnie tylko cos przerywa na niskich obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 MÓJ OBECNY NISSAN TO MICRA K12 ACTIVE LUXURY W NAJBOGATSZEJ WERSJI WYPOSAŻENIA JAKA WYSZŁA ROK PRODUKCJI 2006 A DATA ROZPOCZECIA GWARANCJI 03,2008 SILNIK 1.4 PRZEBIEG OBECNY 17 000 ZA 3 MSC BEDZIE DO SPRZEDANIA PANOWIE POWIEM TYLKO TYLE JESTEM PEŁEN PODZIWU PATRZĄC NA WASZE AUTKA PEŁEN SZACUN !!!!! Panowie ,nie żebym się czepiał,ale czy nikt tu nie moderuje ?? przecież to jest forum dyskusyjne a nie towarzystwo krzykaczy. Dlatego też DO K....WY NĘDZY piszemy małymi literami ,bo według wszelkich zasad internetowych dyskusji ,duże litery są KRZYKIEM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Dzięki za uwagi. Na forum jest coś takiego jak "Raportuj" i jak się o tym wie, to można z tego skorzystać. Pomaga nam to w reakcji na takie posty. Pozdrawiam. PS. Poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Dzięki za uwagi. Na forum jest coś takiego jak "Raportuj" i jak się o tym wie, to można z tego skorzystać. Pomaga nam to w reakcji na takie posty. Pozdrawiam. PS. Poprawiłem. Ok,całkowicie o tym zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość świątek Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Micra K11 1.0 137tyś przejechane Sprowadzona w 2008 r do Polski z Włoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sunnychris Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Zapadla decyzja o drugim aucie w rodzinie... mialobyc male i w automacie. Przez chwile mial to byc smart... pozniej juz tylko micra. 2 miesiace szukalismy, ogladalismy 5 sztuk i 6 przyjechala z nami. 3 dni po zakupie sprzedalem swoj samochod i micra poki co jest jedynym autem ;-) codziennie sa klotnie kto ma kierowac Żona "nie dochamowała" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 czesc dawno mnie w tych okolicach nie bylo. sprzedalem mikrusa rok temu, przez pol roku jezdzil nim brat wlasciciela (moj znajomy) i z autem wszystko bylo ok, ale wsiadl mlody wlasciciel jak odebral prawko i tak poprawil bezwypadkowosc budy, i cala wlozona prace, (auto dodatkowo bylo odlakierowane) klapa pognieciona tak ze szyba sie odkleila, szyby praktycznie wszystkie porysowane, slupki pogniecione, ale normalnie dalo sie otwierac zamykac drzwi, no przestawiony przod, przelamany (po stronie pasazera). nie musze oczywiscie wspominac ze zona jak zobaczyla auto na ktorym uczyla sie jezdzic to zaczelo sie morze lez... takze coyot nie bedzie juz ulepszania z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi