Gość Rafał79 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Cześć wszystkim. Jak już się domyślacie ja też jestem posiadaczem Micry z 96 roku z 1.0 silniczkiem przerobionym na gaz. Wersja ta jest bardzo uboga ale da się przeżyć. Obecnie mam przejechane 210 000 km i jestem drugim właścicielem. Na gazie zrobiłem już 130 000 km i nic się nie dziej z silnikiem. Z poważniejszych remontów jakie zrobiłem to była wymiana kompletnego sprzęgła oraz wymiana simmeringu wybieraka w skrzyni biegów oraz wyłącznika śwaitła cofania również w skrzyni. Tak więc poza czynnościami wymiany płynów, olei, filtów i hamulcy nic nie robie a miesięcznie przejeżdżam ok 5000 km. Pozdrawiam Rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agula Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 kupiłam micrę '99 silnik 1,3 benzynowy i wszystko było OK aż do wczoraj, kiedy po raz pierwszy obliczyłam jej spalanie. wyszło 11, 5 l/100 km!!!!! jak terenówka! coś jest nie tak??? coś do naprawy?? pomocy! proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Jeśli przejeżdżasz głównie krótkie odcinki (jeśli tylko po Lesznie to są one krótkie ), to o tej porze roku może tak być. Po prostu jeździsz prawie cały czas na zimnym silniku i więcej wtedy pali. Jeśli podobne spalanie masz na dłuższych odcinkach i do tego przy prędkościach około 80-90km/h, to coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glonczo Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Moja Micra jest z rocznika 2001, kolor - Czarna Perła, przebieg 33tys. km. W dowodzie jest wpisane Nissan Micra 1.0 Sport:) Auto jest sprowadzane, wiec jest w nietypowym wyposażeniu. Mam 4pp, ABS, el. szyby, klimatyzacje, halogeny, fabryczny system audio (ale bez radia:)), dwukolorową skórzaną kierownicę, obrotomierz, srebrne wstawki w desce rozdzielczej itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blount Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 kupiłam micrę '99 silnik 1,3 benzynowy i wszystko było OK aż do wczoraj, kiedy po raz pierwszy obliczyłam jej spalanie. wyszło 11, 5 l/100 km!!!!! jak terenówka! coś jest nie tak??? coś do naprawy?? pomocy! proszę o odpowiedź Mam to samo, tzn. ten sam rocznik i silnik. Ostatnio spalanie po mieście (prawie non-stop w korkach i ostatnie mrozy) wyszło 10.5l/100km. Więc nie jesteś sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domiś Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 Witam jestem tu nowy... posiadam micre k10 i jestem z tego dumny autko jest ladne zgrabne i szybkie jak na maly silniczek moja wersja to 1.2 topic czyli: ladne profilowane fotele skurzana kierownica elektrycznie ustawiane swiatla elektryczny odsowany na calej dlugosci dach autko ma na blacie 170 i tyle pojedzie a nawet wiecej ma 12 sek do 100 ale moze uda sie nad tym popracowac :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ja_good Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Nissan micra K-10 87' 1.0 50KM 3d czerwona LPG radio fabryczne Nissan(robione przez blaupunkta).dwa głosniczki z przodu w standardowych miejscach. spalanie LPG w mieście 7l.na trasie 6l. co do wyposażenia to szyberdach jedynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Moją micrunie dostałem w spadku od ojca który zakupil sobie VW Lupo 3L (fajny samochodzik, pali tylko 3litry/100km) no ale nie o tym a więc, moja micra to k10 z roku 1992, lakier czarny metalic wersja HitS: - białe zegary ( fabrycznie), elektrycznie ustawiane swiatla, lotka z tyłu i jakies tam bzdety silniczek 1,2... najechane 170tys. km kupiona gdy miala 4tys takze cale swoje zycie u nas w rodzinie... zadnych wiekszych usterek nie stwierdzono (praktycznie bezawaryjny:) Na trasie pali 5,2l/100, w miescie w zimie troche duzo ale dokladnie nie wiem ile Jak narazie jestem z niej baaardzo zadowolony, mam małe ale tylko co do tego ze zawieszenie jest strasznie glośne :/ ale to moze byc u mnie cos nie tak, ale przymierzam sie do wygluszenia troche autka ufffff to chyba tyle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Schumi03 Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 Jestem już jakiśczas na forum, ale nie przedstawiłem jeszcze swojego microlota, najwyższy więc czas to nadrobić :razz: Moja Micra to model K11 1.3 Super S z `93 roku. W momencie zakupu miał na liczniku 116 tys (szczerze mówięc wątpie...), ja nakręciłem nim już ponad 4 tys. Jedyna poważniejsza usterka to narazie wymiana pompy wody, reszta to w zasadzie części eksploatacyjne (tłumik środkowy i końcowy, tarcze i klocki, kable zapłonowe, akumulator, o świecach i filtrach nie warto wspomiać :wink: ). Autko zupełnie nieźle wyposażone jak na tą klase z poczatku lat `90: el. szyby, centralny, halogeny, wspomaganie, ABS. Ten ostatni niezupełnie mi pasuje, ale na pocieszenie zostaje fakt, że wersje z ABS-em mają tarcze przy wszystkich kołach :razz: . To mój pierwszy samochód i jestem w nim po prostu zakochany! Nie przypuszczałem, że niepozorne miejskie autko moze dawać tyle frajdy. Silniczek 1.3 daje rade, hamulce zupełnie niezłe, w miare bezposredni układ kierowniczy (ciekawostka: opony w dość nietypowym rozmiarze 175/60/R13), po prostu bajka :grin: Oto i on - mój Nismo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 fajne so te super s k11 ale i tak 10 sa lepsze no nie Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 co racja to racja 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość POLO Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 witam fajna stronke znalazlem ; dla zainteresowanych co posiadal ich MICRUS w danym roku i wiele wiele innych super tematow ps; jedyny minus to ze stronka jest w jezyku niemieckim... http://ebar.eb.funpic.de/Micrafanpage/Niss...-ubersicht.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bodzio Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Witam>Ujeżdżam moją K12 od listopada 2005 i szczerze mówiąc jestem nią zachwycony.Wersja 1,4 beznyna 16V , full wypas, kolor czarny.z chęcią dołącze fotki ale nie wiem jak i gdzie.Moa opinia o tym autku nie jest bynajmniej wyssana z palca, oprócz tego autka posiadam Opla Omege MV6 z pełnym wypasem i od kiedy zakupiłem Micrusię , nie chce mi się wsiadać do Omesi. [ Dodano: Sro 29 Mar, 2006 13:03 ] http://img86.imageshack.us/my.php?image=dsc008953kv.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Witam wszystkich! No to tak... Mam Micre K10 z 1992r, silnik 1,0, 5D. Jestem trzecim właścicielem (poprzednim był mój ojciec,a on natomiast kupił go od znajomych). Kupiony w salonie w Polsce i serwisowany w aso przez 8 lat :mrgreen: Wyposażenie: centralny zamek, alarm, elektryczne szyby przód, lotka od SuperS, przyciemnione wszystkie szyby (oprócz przedniej), radio Sony XR-5800R i jakieś głośniki Panasonic. No to chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 elektryczne szyby byly montowane fabrycznie? nie sadzilem ze takie wyposazenie bylo w k10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Fabrycznie to nie były. Ja niedawno dopiero zamontowałem jakieś uniwersalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Fabrycznie to nie były. Ja niedawno dopiero zamontowałem jakieś uniwersalne... Też nad tym myślałem Ile Cie to kosztowało? Jak długo się z tym męczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Sam mechanizm kosztował coś koło 300zł... A montował to mechanik po znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 a co zrobiles z korbami od podnoszenia szyb i dziurach w tapicerce po korbkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Takie plastiki czarne są wciśnięte w miejsce korbek... Wygląda to tak średnio, no ale zawsze elektryczne szybki wygodniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Jakbyś miał możliwość to wrzuć fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 30 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 Tak to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 30 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 proponowalbym jako zaslepki tych dziur wykorzystac jakies gwizdki wysokotonowe albo ich atrapy 8) wogóle takie elektryczne szybki to niezly wypasik :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 30 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 Właśnie chyba kupie takie odświeżacze powietrza co wyglądają jak małe głośniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pufcio Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 W ubiegłym roku stałem się szczęśliwym posiadaczem K10 SuperS 1.2 '90 z takimi oto "bajerami": -sportowe fotele -skórzana kierownica -obrotomierz (yeah ) -6 świateł (std. + 2 lampy-tylko długie + 2 halogeny) -progi -nadkola -pasek przyciemniający na przedniej szybie -uchylne tylne szybki -lotka -podwójna wycieraczka tylnej szyby -jakiś szpanerski wlocik na masce To wszystko stoi (lub jak kto woli, jeździ) na gumach 175/65/R13 [Wypisuję wszystko jak leci, bo nie wiem co jest fabrycznie, z dodatkowych rzeczy wiem tylko tyle, że poprzednia właścicielka zamontowała wzmacniacz 300W (sic?) i głośniki w drzwiach oraz na półce] Od siebie dorzuciłem radio Panasonica na CD. W połączeniu z 6 głośnikami w aucie daje dobry efekt (chociaż basy mogłyby być głębsze, ale cudów po głośnikach 70W oczekiwać przecież nie można) Jedyne czego mi brakuje to centralny zamek - ot, mała rzecz, a cieszy. Autko ma przejechane w ciągu tych 16 lat niecałe 160.000km, do "setki" zbiera się jak w katalogu, nawet pod lekką górkę zamknięcie licznika to nie problem. Jedyne problemy to: 1)Wahania spalania. Przed regulacją w grudniu ur. "żarł" nawet 10,5l/100, obecnie pali ok. 8l/100. Rekordowo niskie spalanie miałem latem ur. - w granicach 5,5l/100 (jazda miejska!) 2)Skrzynia-miałem dwie i w obu wyskakiwała/czasami nie chciała wejść "dwójka". Czy to normalne ? Link do zdjęcia jest w podpisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi