Brzyk Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 ja mam na czarnych. jak nie zapomnę - wrzuce ci wieczorkiem foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) moje czarne 17 calowe alusie na zimę ,opony nokiany Edytowane 11 Stycznia 2018 przez jasiek2912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Bardzo "dynamiczny" i ładny wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keicam666 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 moje czarne 17 calowe alusie na zimę ,opony nokiany InkedIMG_20180111_112844_LI.jpg Takie będą felgi. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephic Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Czesc koledzy. Zakupilem Qashqaia oczywiscie bedzie na letnich 215x55x18 (polift) Czy moge stosowac jakies alternatywne rozmiary w kontekscie szerokosci i profilu czy jestem skazany na ten? Nie ukrywam, ze: 1. Nie chce dokupic drugiego kompletu kol 16 ze stalowkami i czujnikami lub alu i czujnikami bo koszt w mojej opinii przewyzsza efekt ;-) 2. Chcialbym kupic Michelin CrossClimate suv (auto jezdzi glownie w miescie) lub inna opone caloroczna. Najbardziej nastawialem sie na Nokian Weatherproof bo takie juz mialem w poprzednim aucie i bylt rewelacyjne ale tak rzadkiego rozmiaru (215x55x18) Nokian nie ma Zapomnialem dopytac przy zakupie czy auto ma TPMS aktywny no i teraz sie juz mleko rozlalo a ja musze wymyslec jak nie zbankrutowac a kupic sensowne oponki bez koniecznosci bawienia sie w przekladki czujnikow. Nie chce kupowac zimowek 18 i robic przekladek na ta sama felge bo z tego co rozumiem znacznie przyspiesza to zuzycie opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 18" to tylko WR SUV 3. Mam u siebie i sa ok. Założyłem na oryginalne felgi. Wyszło najtaniej i najlepiej wygląda. Sent from my SM-A510F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephic Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Ale wr suv3 to zimowka a jak mowie nie chce kupowac drugich felg a szkoda mi opon zeby robic dwie przekladki w roku - stad pomysl na crossclimate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Może Vredestein Cię zadowoli - https://www.vredestein.pl/car-suv-van/tyre-finder/tyres/product/1/215/55/18/1165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephic Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Ostatecznie zakupilem Michelin Cross Climate SUV Dzieki za link tak czy owak. Czy ktos wie na jakich gumach przychodzi fabrycznie polift? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Zależy jaką masz wersję ja w tecnie odebranej w styczniu miałem Dunlopy sport maxx 19 cali Edytowane 27 Stycznia 2018 przez jasiek2912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Jak byłem na przeglądzie auta na 18 miały Continental Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephic Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Ja mam N Connecta z pakietem styl. No nic zobacze na miejscu i dam do dzialu ogloszen :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Mephic, a jakie konkretnie kupiłeś te Michelin Cross Climate SUV - chodzi mi o parametry oznaczenia i ile ewentualnie zapłaciłeś (może być na priv) Bo ja powoli będę się już rozglądał za drugimi oponami i chyba teraz pójdę w całoroczne - właśnie Cross Climate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Ja wybrałem Kleber Krisalp Hp3 Suv pięknie ciachają śnieg wprost rwą zmiejsca do przodu! Kleber Krisalp HP3 SUV Edytowane 28 Stycznia 2018 przez Pontiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephic Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Mephic, a jakie konkretnie kupiłeś te Michelin Cross Climate SUV - chodzi mi o parametry oznaczenia i ile ewentualnie zapłaciłeś (może być na priv) Bo ja powoli będę się już rozglądał za drugimi oponami i chyba teraz pójdę w całoroczne - właśnie Cross Climate. Jest chyba tylko jeden typ z oznaczeniem V i bardzo wysoka nosnoscia Rozmiar 215x55x18. Kupilem w oponeo bo mam zaufanie do nich w miare. Jutro maja przyjechac dam znac czy wsio ok. Link: https://www.oponeo.pl/dane-opony/michelin-crossclimate-suv-215-55-r18-99-v-xl/171317567 ale widze ze ogolocilem ich stock Zrobilem to glownie ze wzgledu na fakt ze przekladanie czujnikow tpms to zgroza a jakbym chcial palowac caly rok jedne felgi to znowu przekladka opon bedzie niszczyc gumy. Do tej pory w Mazdzie 3 mialem caloroczne Nokian Weatherproof i byly gorsze w lecie (miekkie) ale swietne w zimie. Tu bedzie na odwrot bo cross climate to letnia z zimowa homologacja ale to nie jest wielki problem zwazajac na to jaki mamy klimat. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez Mephic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 W końcu wklejam moje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jest chyba tylko jeden typ z oznaczeniem V i bardzo wysoka nosnoscia Rozmiar 215x55x18. Kupilem w oponeo bo mam zaufanie do nich w miare. Jutro maja przyjechac dam znac czy wsio ok. Vredestein ma pełną rozmiarówkę całorocznych obejmującą zarówno "obciążenie", jak i "wzmocnienie", czy rant ochronny. Link i etykieta https://www.vredestein.pl/car-suv-van/tyre-finder/tyres/product/1/215/55/18/1165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Moja Biała Perła Opony na Felach 18 -stach Kleber krisalp hp3 Suv ///Fele Viper Made in Rosja Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Pontiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Nokiany też są made in Russia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baran Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Nokiany też są made in Russia Fakt, ale można wyhaczyć z innego kraju, aż muszę zobaczyć gdzie moje Nokiany były produkowane... Pamiętam, że jak zamawiałem w Gliwicach, to prosiłem żeby nie były made in Russia ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Akurat opony chyba robią maszyny. A czy np mam się obawiać czeskich czy słoweńskich? Już nie mówiąc o rumuńskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baran Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Po prostu nie chciałem żeby były wyprodukowane w Rosji - chyba mogę mieć takie życzenie jako klient ? Nie mam żadnych uprzedzeń do Rosji ani Rosjan - żeby była jasność. O oponach wyprodukowanych na Słowenii złego słowa nie powiem - na Savach 205/55R16 jeżdżę 4 sezon i jeszcze dobrze się opony trzymają drogi i śniegu. Co do opon wyprodukowanych w Rumuni się nie wypowiem, bo nie miałem okazji testować. Co do czeskich, miałem kiedyś Barumy made in Czech Republic - wytrzymały 1 sezon- reklamacja była uznana, ale co z tego jak bieżnik szybko zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Nie masz nic do Rosji i Rosjan, maszyny i technologia jest fińska, więc o co Ci "kaman"? Nie bo nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Nie masz nic do Rosji i Rosjan, maszyny i technologia jest fińska, więc o co Ci "kaman"? Nie bo nie? Dokładnie i sądzę, że firma by sobie nie pozwoliła żeby w drugiej fabryce partolili im Markę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 To mialem na myśli;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi