Marcin72 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Witaj Jacko. A mogę spytac o nazwę, model. A tak przy okazji spytam czy wentylator od ledow nie przenosi Ci wibracji na karoserię. U mnie jeden wyraźnie buczał i to mnie najbardziej.... Edytowane 10 Października 2018 przez Marcin72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Ja nie mam z wentylatorem,tylko z radiatorem.Modelu niestety nie pamiętam...4 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin72 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Ja elektroniczny kiep... z radiatorem czyli? Z tymi paskami chyba miedzianymi...? Czyli mówisz żeby dać im jeszcze jedną SZANSę? Edytowane 10 Października 2018 przez Marcin72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Radiator może być również w kształcie takim,jak z wiatraczkiem i ja mam właśnie takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 W dniu 9.10.2018 o 12:31, JACKO29 napisał: Taaaa....tylko czemu zamontowane cylindrem do nadwozia??? Chyba że ja źle widzę? W Lexusach cylindry sa od strony nadwozia!! chcialem miec tak samo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simson86 Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Witam kupiłem i zamontowałem zdjęcia poniżej zobaczymy jak będzie w deszcz i z trwałością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QashqaiJ11 Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 A zamawiam sie zobaczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Ja najchetniej wsadzilbym reflektory z Tekny do mojej N-Connecty. Kosz samych reflektorow juz nie jest jakis wielki tylko cos tam trzeba jeszcze przerabiac. Jakby np cala operacja kosztowala max 2k to nie zastanawialbym sie Swiatla to rzecz, ktora mnie najbardziej irytuje w Nissanie i zaluje, ze nie dolozylem do Tekny (wlasnie dla samych swiatel). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 25 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) Też kupiłem te C7+ i raczej nie polecam. Jasno świecą, najbardziej to widać na białych elementach np. świeżo wymalowanych pasach. Jednak samego światła nie jest dużo, a przy odległości ponad 5m linia odcięcia się rozmywa i praktycznie jej nie widać świecąc na jadące przed nami samochody. Na fabrycznych halogenowych Philips'ach otoczenie jest oświetlane lepiej, szerzej, choć jest to światło żółte. Poza tym wentylatorki burczą i na wolnych obrotach przy silniku 1.2, to jednak słychać. Oczywiście o żadnej homologacji nie ma tu mowy. Teoretycznie jest jakaś opisana na opakowaniu, ale ewentualnie dotyczy montażu do lamp LED, ale tam się nie wymienia żadnych żarówek, więc to jest iluzja. Teraz siedzi mi w głowie H11 OSRAM NIGHT BREAKER LASER. Jednak zestaw to koszt ponad 130zł, a mają strumień świetlny tylko 1350lm dla H11, a trwałość to 150-250 godzin. Przy ledach dziennych, używając mijania tylko nocą, na rok może starczy. Czemu nie potrafią zrobić halogenów 2000 ml, tak aby nie trzeba było spryskiwaczy i samopoziomowania? Edytowane 25 Października 2018 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Ja po zalozeniu nie bylem przekonany do tych ledow. Wczoraj wieczorem w deszczu widocznosc bardzo slaba - wrocilem do domu i od razu zmienilem spowrotem na Night Breaker'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) 11 godzin temu, aquariusmax napisał: Czemu nie potrafią zrobić halogenów 2000 ml, tak aby nie trzeba było spryskiwaczy i samopoziomowania? Załóż ksenony o mocy 25W (D5S lub D8S) . Ilość światła nie przekroczy 2000 lm i jeżeli linia granicy światła będzie zachowana to będziesz świecił bez spryskiwaczy i samopoziomowania Edytowane 26 Października 2018 przez RAMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 12 godzin temu, RAMA napisał: Załóż ksenony o mocy 25W (D5S lub D8S) . Ilość światła nie przekroczy 2000 lm i jeżeli linia granicy światła będzie zachowana to będziesz świecił bez spryskiwaczy i samopoziomowania Dzięki za radę, ale to chyba pociąga za sobą wymianę całych lamp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Raczej jakaś rzeźba Cię czeka. Zobacz jak wyglądają w sieci. Inne ksenony np. D2S czy D1S już przekraczają te parametry o których pisałem. Teraz wszyscy na LED idą. Nawet w katalogu Intercars są ledowe zamienniki z dopiskami że tylko w teren poza drogi publiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 W dniu 25.10.2018 o 23:14, aquariusmax napisał: Teraz siedzi mi w głowie H11 OSRAM NIGHT BREAKER LASER. Jednak zestaw to koszt ponad 130zł, a mają strumień świetlny tylko 1350lm dla H11, a trwałość to 150-250 godzin. Przy ledach dziennych, używając mijania tylko nocą, na rok może starczy. Daj znac jak te LASERY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 W dniu 26.10.2018 o 07:27, stasziek napisał: Ja po zalozeniu nie bylem przekonany do tych ledow. Wczoraj wieczorem w deszczu widocznosc bardzo slaba - wrocilem do domu i od razu zmienilem spowrotem na Night Breaker'y. Powiedz mi,jak to możliwe,że żarówki o sile światła 2500 lumenów bo tyle mają dopuszczalne H11 lepiej oświetlają drogę w deszczu niż żarówki o sile 12000 lumenów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 31 minut temu, JACKO29 napisał: Powiedz mi,jak to możliwe,że żarówki o sile światła 2500 lumenów bo tyle mają dopuszczalne H11 lepiej oświetlają drogę w deszczu niż żarówki o sile 12000 lumenów??? Nie wiem jak to jest mozliwe.. ale za to wiem, ze te C7+ w deszczu sa bardzo slabe Dobrze, ze byly tanie bo jakbym za nie dal 200zl to bylbym strasznie wkur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Może te lumeny tylko na papierze są?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Jeszcze nie myślałem wymiany na LED-y, ale jak przeglądałem te "potężne" lumeny chinoli to też mam wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 2 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 W dniu 29.10.2018 o 11:14, Czech napisał: Jeszcze nie myślałem wymiany na LED-y, ale jak przeglądałem te "potężne" lumeny chinoli to też mam wątpliwości. Komentarz sprzedawcy na opinię jednego z kupujących: "Na aukcji opisana jest jasność diody w lumenach,a w opisie jasność całego zestawu według marketingowego przelicznika który jest stosowany przy większości konkurencyjnych aukcji." Czyli wszystko jest dobrze. Polska będzie mistrzem Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 2 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Więc nie ma się co dziwić, że większość z nich świeci gorzej od normalnych H11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturdj Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Polecam te z linka święcą już dwa lata bez zająknięcia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Mialem je. Nie byly zle ale spalil mi sie jeden led i postanowilem, ze juz nie bede na to wydawaj 250zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturdj Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Po jakim czasie przepalił się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Też je miałem,świecą bardzo jasno i nie oślepiają, jedna przepaliła się po około 1,5 roku.Kupiłem CX 6 i są delikatnie mówiąc kiepskie,te z linku powyżej można znaleźć na Ali około 100 PLN taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 6 godzin temu, arturdj napisał: Po jakim czasie przepalił się? Po okolo roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi