Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

WYKRES MOCY I MOMENTU 1.2 DiG-T ZMIENIONY SOFT

JACKO29
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Manix

Nie przeczy to jedno drugiemu ... ale wbrew niektórym sugestiom Jacek pozostał przy swoim :spoko:

Ja szanowałem i szanuję wszystkich wybory i nigdy nie powiedziałem ,że to jest zły produkt bo go nie mam . Tak napisałem bo życzę Nissanowi by jeszcze długo cieszył się największą popularnością i wcale z tego tytułu nie będę zazdrosny ;)

A , że wybrałem inaczej to właśnie silniki ... . Czy dobrze ? Czas pokaże ! Wcale nie mówię ,że do tej "stajni" nie wrócę ... po 5 latach :)

To już mój "bzik" ;) Z żoną nie mogę się rozstać to chociaż mam satysfakcję ,że co 5 lat zmienić mogę ....samochód ! :D

Fajnie się Was czyta koledzy :D Wybiegacie w przyszłość,że sam Jules Verne by się nie powstydził :D

A ja tylko mówię,pochandryczę się z nissanem,może coś ugram,choć nie mam w tym jakiegoś obranego celu,ot po prostu szukam odpowiedzi na to co zrobili i jak się zachowają.

Nie Jacek !

Musisz mieć swoje oczekiwania i to wygórowane ;) .... a dopiero z tego coś ugrać !

Pamiętasz jak parę lat temu forumowiczowi  naszemu  "zamknęli usta " i  ugrał wymianę silnika i to tuż po gwarancji ?

Mówiąc szczerze, to w tej chwili Jacek nie ma podstaw do wymiany silnika.

Napisał, że po zmianie softu silnik przestał żreć olej więc sam postawił się na przegranej pozycji, bo koronny argument legł w gruzach.

Szpiedzy z jego ASO zapewne już zdążyli to przeczytać i śmieją się teraz nie tylko z Jacka, ale z całego naszego forum. :D

Ależ Colinsie,testowanie trwa na dystansie 5000km ,a to jeszcze duuużooo wody w rzekach upłynie i wszystko zdarzyć się moze :D

No oby Jacku. Znaczy oby, w sensie pozytywnym dla Ciebie.

Przy okazji zdradzę dobry sposób na ponowne polubienie swojego auta w chwilach zwątpienia.

Wchodzimy na znany portal i w wyszukiwarce samochodów wpisujemy cenę jaką mniej więcej uzyskalibyśmy ze sprzedaży naszego QQ.

Następnie klikamy "Szukaj" i podziwiamy wyniki.

Po takim porównaniu moja miłość do QQ wraca, bo nadal skubany nie ma dużej konkurencji w swojej cenie. :)

Bo albo silniki nie dają "funu" z jazdy, bo duże, bez turbosprężarek i mułowate :D albo wyposażenie i jakość wykonania nie taka albo jeszcze coś czego nie ma, a QQ ma. Wygląda na to, że jednak jeszcze chwilę czasu QQ spędzi w moim garażu. :P

---------------------------------------

Striderze, nie będę pokazywał paluchami, ale kojarzę przynajmniej jednego klubowicza związanego zawodowo z Nissanem.

W dniu 3.02.2016 o 09:58, Strider napisał:

Dlaczego niestety? Przecież to jest całkiem niezły produkt. Jak ktoś się boi 1.2 to zawsze może kupić b.dobrego 1.6 dci.

Skrót myślowy ,nie mam nic do QQ. Chodziło o to że jesli sprzedaż by spadała bo klient by punktował braki typu ,olej wciąga ,moc nie taka jak powinna itp . bardziej by może się liczyli z zadowoleniem użytkowników.

P.s. Co do 1.6dci ,to moim zdaniem ,zdecydowanie najlepszy w historii , serii dci.

Tygodnik Motor Nr5 str 26- tytuł Kupowanie Bestselera!! ale reklama no ludzie... i jeszcze Pulecają silnik 1.2 DIG-T :D

W razie nadmiernego zużycia oleju po dotarciu, zalejemy 10W60 nie ma co się martwić tylko kupować 1.2DIG-T :spoko:

Edytowane przez Edek01

Bo to w sumie bardzo udany silnik. Gdyby spełniał moje oczekiwania ,na pewno bym się go nie bał.

W dniu 3.02.2016 o 18:11, Strider napisał:

Ja się pytam - ile jest osób tu na forum, którym 1.2 brał olej? Ja kojarzę tylko Jacko.... Kiedyś coś tam niby jeszcze było, jakaś wymiana silnika czy coś, ale to była dziwna sytuacja i tamten użytkownik zniknął.

No ja też nie kojarzę... :D

A nabiliśmy już tej piany, że ho, ho... :ball:

W dniu 3.02.2016 o 19:58, JACKO29 napisał:

Ja dawno nie sprawdzałem,muszę to zrobić jutro....a może już na samym milicjancie jeżdżę??? :D

Obiecałem...jest dobrze! :banan:  Ubywa! :D Mam 2000 km po sofcie i przez jakiś czas nie ubywało,teraz jest 7mm poniżej max,chyba się coś zaczęło dziać :D

W dniu 4.02.2016 o 18:04, JACKO29 napisał:

Obiecałem...jest dobrze! :banan: Ubywa! :D Mam 2000 km po sofcie i przez jakiś czas nie ubywało,teraz jest 7mm poniżej max,chyba się coś zaczęło dziać :D

Tylko wiesz, ze pelny "sukces" to poziom ponizej minimum.

U mnie w morde ile bylo tyle jest po 3tys km ;)

No wreszcie będzie o czym pisać. :thumbsup:

Tymczasem na angielskim forum QQ jakiś osobnik chwalił się, że właśnie zaktualizowano mu soft i silnik pije znacznie mniej oleju niż wcześniej.

Za jakiś miesiąc, dwa napisze jak Jacko, że znów mu żre.

Potem Nissan wypuści kolejną cudowną aktualizację, co znów zbije z tropu użytkowników na jakieś 2-3 miesiące.

A potem skończą się gwarancje, a na ogrodzeniach ASO Nissan pojawią się reklamy w stylu:

"EKSPRESOWE NAPRAWY POGWARANCYJNE SILNIKÓW DIG-T."

I dopisek małym drukiem:

"Gwarantujemy ceny promocyjne:

- wymiana pierścieni tłokowych w silnikach 1.2 DIG-T - 5000 zł,

- montaż zmodernizowanych tłoków (pierścienie wzmacniane) - 10000 zł,

- wymiana rozrządów w silnikach 1.6 DIG-T - 5000 zł,

- aktualizacja softu dla silników DIG-T - 1000 zł (w cenie duży wybór różnych wersji oprogramowania)."

A na samym dole dopisek:

Tylko w tym miesiącu cena promocyjna na nowe silniki DIG-T!

- silnik 1.2 DIG-T - 30000 zł,

- silnik 1.6 DIG-T - 40000 zł.

Podane ceny obejmują profesjonalny montaż, diagnostykę oraz choinkę zapachową z logo Nissan.

W cenie również jedna dodatkowa aktualizacja sterownika silnika w pierwszym miesiącu użytkowania.

Serdecznie zapraszamy." :D

W dniu 4.02.2016 o 18:59, elsebo napisał:

Tylko wiesz, ze pelny "sukces" to poziom ponizej minimum.

U mnie w morde ile bylo tyle jest po 3tys km ;)

No wiesz zawsze może zacząć przybywać!:D Ot!Francuskie cuda techniki.Oni sami chyba nie wiedzą jak to się dzieje:D

Ten silnik żyje własnym życiem  :D

Jedna wersja, klientowi będzie dawana strzykawka do odciągania przelewającego paliwa z oleju!

Druga wersja, to będzie dawana bańka 5l oleju 10W60 na uzupełnianie ubywającego oleju! 

A ja byłem wczoraj na przeglądzie i Pan doradca serwisowy na pytanie o nowy soft wyraził zdziwienie i że nie mają nic takiego i się dowiadywał i że nie ma nic takiego. :bezradny:

Wygląda na to, że Cię Jacku i parę innych osób po prostu oszukali i zapodali jakieś placebo albo po prostu jeden garnek wycięli i teraz macie mniej  jasnej strony mocy. :yoda_flash_by_texturemattic:

W moim ASO wiedzą o nowym sofcie, ale instalować nie chcą. Na mnie nawet nakrzyczeli, że póki z silnikiem nic się nie dzieje, to lepiej tego nie ruszać, bo się jeszcze zepsuje. :D Więc nie ruszam i obserwuję jak innym popsuli. ;)

Bo tego nie dają do każdego serwisu ot tak,macie i wgrywajcie.Dostają to tylko serwisy zgłaszające problem z nadmiernym spożyciem oleju

W dniu 4.02.2016 o 19:20, colins napisał:

W moim ASO wiedzą o nowym sofcie, ale instalować nie chcą. Na mnie nawet nakrzyczeli, że póki z silnikiem nic się nie dzieje, to lepiej tego nie ruszać, bo się jeszcze zepsuje. :D Więc nie ruszam i obserwuję jak innym popsuli. ;)

Jestem niezmiernie pocieszony....

Co ASO to wersja, co doradca to odpowiedź.

Jest to jakiś sposób na załatwienie sprawy.

A gwarancja leeeeeeeeeci.

W dniu 4.02.2016 o 19:10, Edek01 napisał:

Ten silnik żyje własnym życiem  :D

Jedna wersja, klientowi będzie dawana strzykawka do odciągania przelewającego paliwa z oleju!

Druga wersja, to będzie dawana bańka 5l oleju 10W60 na uzupełnianie ubywającego oleju! 

Dla tych, którym oleju przybywa mogę przygotować po taniości zestawy składające się z dużej strzykawki żanety i giętkiego przewodu od ssaka, a wszystko pod dźwięcznie brzmiącą nazwą:

"SAM SE OBCIĄGNIJ". :D

Tfu - oDciągnij miało być. :D

• Upvote 2

myszorek , a Ty masz problem z momentem lub olejem?

dobre Colinsio

W dniu 4.02.2016 o 19:23, JACKO29 napisał:

Bo tego nie dają do każdego serwisu ot tak,macie i wgrywajcie.Dostają to tylko serwisy zgłaszające problem z nadmiernym spożyciem oleju

No a tutaj to by się nawet zgadzało, bo w tym samym wątku podczas rozmowy Pan doradca powiedział, że nie mieli jeszcze zgłoszenia o braniu oleju w 1.2