Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

WYKRES MOCY I MOMENTU 1.2 DiG-T ZMIENIONY SOFT

JACKO29
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie godej. :D

Chodzi mi po głowie taki sprzęt, którego nie będę musiał chować do garażu z obawy, że ktoś go uszkodzi.

Którego będę mógł kopnąć w oponę, a i sąsiadowi pozwolę się oprzeć (z gwoździem w kieszeni), na którym kolejny wgniotek nie będzie przyprawiał mnie o palpitacje serca, do którego będę mógł po prostu wsiąść, pierdyknąć drzwiami, nie przejmować się wartością ani zawartością, gwarancją czy momentem obrotowym. Takie zwykłe jeździdło, które przewiezie mnie z punktu A do punktu B, a nawet jeśli się zepsuje, to bez żalu w rowie porzucę.

Nie to co wydmuszka spod znaku Nissana. :D

Czyli Potera wpisy na marne nie poszły  :D

Ja chciał bym znowu Volvo 240 ale już nie produkują  :(

Pancerne blachy,lakier ,i silnik nie do zaj.................

mam zadanie: znajdź różnice..

http://www.nissan.pl/PL/pl/vehicle/crossovers/new-qashqai/engine-and-performance/engine-and-performance.html

http://www.nissan.ie/vehicle/qashqai/grades-and-engines

Dla leniwych - na wyspie Qashqai 1.2 Pet ma Max Torque 190/2000 Acceleration 0 - 100 10.8s

na naszej zielonej wyspie Qashqai 1.2 DIG-T nie ma torque, a przyspieszenie 12.9s?????

uu. no to taczkę znaczy się kupiłem?

....

Toż to DIG-T 115 Xtronic (165 Nm) :D

Widzę, że napięcie rośnie... niepotrzebnie. Wgrajcie sobie z powrotem stary soft (po reklamacji) i cieszcie się mega dynamiką od 2 do 3 k rpm

Ja tam wole używać obrotów w pełnym zakresie i bez turbo dziury ;)

Można też po gwarancji pójść na całość i zaczipować na 140KM... tylko czy te nasze kosiarki to wytrzymają?

No ciekawa propozycja.Ciekawe co w tedy zrobiłby Nissan,jakby silniki zaczęły żłopać oleum?

Ano będą i to nie tylko Nissany. ;)

Nawet słynny i wymieniany już tutaj koncern spod znaku wideł tyż tak mo. :D Tylko tam producent ma to w d...

Co by zrobił a wpisał by w instrukcji samochodu że 2l oleju na 1000 km to norma :D

Ci od zielonej kury na masce toże to samo świecą odbytem na olejowe problemy :D

Jacko ale Nissan miał już żłopiące silniki to zalewał je olejem 10W60 :)

Edytowane przez Edek01

JURAND .Nie no jest.wchodzisz strona nissan.plnp.na oferty specjalne specyfikacja szczegółowa pod cennikami PDF

No jest; ale zauważ, że to obrazek.. Takie coś jaki i pdf pewnikiem trudniej zmienić ;) Trudniej wyjaśnić te "usprawnienia" danych w tabelach u dealera, bo tu wybitnie majstrowano, tylko coś nie wyszło.. ;)

Poczekajmy co Jacko dostanie w odpowiedzi.

A ja się na hamownie i tak wybiorę, bo ta bezsilność na dole jest dokuczliwa w mieście..

mam zadanie: znajdź różnice..

http://www.nissan.pl/PL/pl/vehicle/crossovers/new-qashqai/engine-and-performance/engine-and-performance.html

http://www.nissan.ie/vehicle/qashqai/grades-and-engines

Dla leniwych - na wyspie Qashqai 1.2 Pet ma Max Torque 190/2000 Acceleration 0 - 100 10.8s

na naszej zielonej wyspie Qashqai 1.2 DIG-T nie ma torque, a przyspieszenie 12.9s?????

uu. no to taczkę znaczy się kupiłem?

natomiast Niemcy za nami nadążają.. też im obroty żdżarło ze strony:

http://www.nissan.de/DE/de/vehicle/crossovers/qashqai/prices-and-equipment/prices-and-specifications/model-details.106764_105054_105440.html

Przyspieszenie im tylko zostało.. 10.6s..

właśnie wszedłem na strone nissan.pl i w cenniku pdf dla QQ jest : 190Nm/ 2000obr oraz 10.6s dla 0-100km/h

Przejedź się NV200 (ja ostatnio miałem okazję) i jak wrócisz do QQ po dłuższym odcinku tamtym samochodem zobaczysz jaką rakietą jest QQ. Jaka cisza... Jaki komfort....

Mnie generalnie QQ wyciszeniem trochę zaskoczył; tzn, do ideału daleeeeko (dobrze, ale nie nachalnie słychać jak pracuje silniczek, turbo i jego wastegate). Da się jeździć i słuchać radia bez rozkręcania na ful. A co do dynamiki.. przypuszczam, że wolny ssak w dyszlu pewnie idzie dużo gorzej, ale czy mamy równać w dół? ponad 100Nm to już naprawdę powinno ciągnąć, a nie zdychać w katuszach.. Ja tu podejrzewam jakiś błąd w sofcie silnika.. pewnie się okaże że wynikający z eko oszołomstwa..

właśnie wszedłem na strone nissan.pl i w cenniku pdf dla QQ jest : 190Nm/ 2000obr oraz 10.6s dla 0-100km/h

Tak, w wielu miejscach to zostało. Ale od góry strony idąc w opisy QQ i silników to dane zniknęły.

Ciekawe, czy po zmianie softu silnika, spełnia jeszcze normę euro 6 - bo tu może być istotny problem.Ciekawe jaka jest teraz wartość co2 w spalinach.

Czyli Potera wpisy na marne nie poszły  :D

Ja chciał bym znowu Volvo 240 ale już nie produkują  :(

Pancerne blachy,lakier ,i silnik nie do zaj.................

A to Porter gdzieś pisał o tym, że chciałby małe, odrapane, a wręcz odrażające :D jeździdło do jeżdżenia w koło komina?

Bo nie zauważyłem. Jemu raczej marzy się wielolitrowy silnik wolnossący, bo sądzi, że do końca świata będzie mu taki służył. :P

A mi przecież nie chodziło o marzenia, tylko takie najzwyklejsze autko wielkości przykładowej Fiesty z przeogromnym motorem 1.3 :D , które mogłoby stale stać pod osiedlowym blokiem, nawet w nocy, nie wzbudzając przy tym niczyjego zainteresowania.

Ot i tyle, taki zwykły pomysł wynikający z potrzeby chwili. Bo jeśli o marzenia chodzi to nie marzy mi się ani żaden Nissan ani żadna Mazda, a tym bardziej Volvo tylko... bogata emerytura. :D Niestety wygląda na to, że to tylko marzenie. :(

:laie_67:  :laie_67:  :laie_67:

Dostałem odpowiedź z Nissana  :laie_67:  :laie_67:  :laie_67:

Szanowny PanieXXXXXX

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta Nissan.

W nawiązaniu do korespondencji elektronicznej z dnia 28 stycznia 2016 r., uprzejmie proszę o kontakt z serwisem mechanicznym w autoryzowanym salonie marki Nissan, aby nasz mechanik mógł oszacować sytuację oraz zaoferować rozwiązanie do opisanego przez Pana problemu. Jeżeli serwis nie będzie w stanie znaleźć rozwiązania, prosimy o ponowny kontakt z nami. Poniżej podaję Panu numer kontaktowy oraz adres salonu Nissan w Sosnowcu:

Japan Motors

Jutro im odpiszę,że serwis nie znalazł rozwiązania,bo zmiana na poprzednie oprogramowanie spowoduje nadmiarowe zużycie oleju :D

@JACKO29 mnie właśnie w Sosnowcu nowy soft wgrywali (ale nie z powodu oleju) twierdząc, że jest lepszy, Nissan go zaleca i ogólnie klienci są zadowoleni.

Moim zdaniem konsultacja z serwisem gó...no da - i jestem pewien, że zasłonią się tym że to jest najnowszy zalecany soft i odeślą Cię do centrali.

No chyba, że wiedzą już coś więcej na ten temat..

BTW - serwis w Sosnowcu ogólnie robi dobre wrażenie - byłem raz, ale widać, że Panowie się starają i  raczej chcą się pomóc niż zbyć.

Edytowane przez equinoxe

Nie zgadzam się wyjątkowo, Typowe rozpoczęcie procedury ,bo co mieli napisać? Jechać , pokazać i dopiero po wizycie znowu napisać.

Z 10W60,nici.

Nie będzie wlany,ma być to co normalnie leją,już ustalone

Zasiałem ziarno niepokoju w AŚ :D

• Upvote 1

Trzymam kciuki za powodzenie!

A przy okazji: pozdrowienia dla przedstawicieli Nissana w Polsce! (którzy przypadkowo tu trafili ;)

Ja też mam nadzieję ,że finał będzie O.K. Leczenie objawów ,nie skutkuje wyleczeniem choroby.

... i bardzo dobrze ,że jest NKP !

Cieszę się ,że Jacek jest niesforny , krnąbrny i  przy tym "głośno się zachowuje" co spowodowało właściwą reakcję Nissana.

Myślę ,że  w tej sytuacji  wymiana silnika  w jego Qq sprawiłaby wyciszenie antyreklamy Nissanowi a Koledze w końcu spokojne korzystanie z Qq i uroków życia emeryta .

Wspierałem Ciebie choć może nie wiele to znaczy ... ale to ,że m.in. nie wybrałem ponownie Qq(i nie ze względu na urodę) to dla Nissana powinno cokolwiek znaczyć !

3 mam kciuki !!!

Edytowane przez nowy 2011

... i bardzo dobrze ,że jest NKP !

Cieszę się ,że Jacek jest niesforny , krnąbrny i  przy tym "głośno się zachowuje" co spowodowało właściwą reakcję Nissana.

Myślę ,że  w tej sytuacji  wymiana silnika  w jego Qq sprawiłaby wyciszenie antyreklamy Nissanowi a Koledze w końcu spokojne korzystanie z Qq i uroków życia emeryta .

Wspierałem Ciebie choć może nie wiele to znaczy ... ale to ,że m.in. nie wybrałem ponownie Qq(i nie ze względu na urodę) to dla Nissana powinno cokolwiek znaczyć !

3 mam kciuki !!!

Jacek niesforny,krnąbrny? A mi się wydaje że ma żelazne nerwy! Nie jeden już by ...ech.

Co do drugiego członu Twojej wypowiedzi ,niestety qq schodzą im nadal jak cieple bułki i dlatego nie wiem czy głos niezadowolonych klientów ,jest dostatecznie słyszalny.Oby.