Edek01 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nie godej. Chodzi mi po głowie taki sprzęt, którego nie będę musiał chować do garażu z obawy, że ktoś go uszkodzi. Którego będę mógł kopnąć w oponę, a i sąsiadowi pozwolę się oprzeć (z gwoździem w kieszeni), na którym kolejny wgniotek nie będzie przyprawiał mnie o palpitacje serca, do którego będę mógł po prostu wsiąść, pierdyknąć drzwiami, nie przejmować się wartością ani zawartością, gwarancją czy momentem obrotowym. Takie zwykłe jeździdło, które przewiezie mnie z punktu A do punktu B, a nawet jeśli się zepsuje, to bez żalu w rowie porzucę. Nie to co wydmuszka spod znaku Nissana. Czyli Potera wpisy na marne nie poszły Ja chciał bym znowu Volvo 240 ale już nie produkują Pancerne blachy,lakier ,i silnik nie do zaj................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 mam zadanie: znajdź różnice.. http://www.nissan.pl/PL/pl/vehicle/crossovers/new-qashqai/engine-and-performance/engine-and-performance.html http://www.nissan.ie/vehicle/qashqai/grades-and-engines Dla leniwych - na wyspie Qashqai 1.2 Pet ma Max Torque 190/2000 Acceleration 0 - 100 10.8s na naszej zielonej wyspie Qashqai 1.2 DIG-T nie ma torque, a przyspieszenie 12.9s????? uu. no to taczkę znaczy się kupiłem? .... Toż to DIG-T 115 Xtronic (165 Nm) Widzę, że napięcie rośnie... niepotrzebnie. Wgrajcie sobie z powrotem stary soft (po reklamacji) i cieszcie się mega dynamiką od 2 do 3 k rpm Ja tam wole używać obrotów w pełnym zakresie i bez turbo dziury Można też po gwarancji pójść na całość i zaczipować na 140KM... tylko czy te nasze kosiarki to wytrzymają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 No ciekawa propozycja.Ciekawe co w tedy zrobiłby Nissan,jakby silniki zaczęły żłopać oleum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Ano będą i to nie tylko Nissany. Nawet słynny i wymieniany już tutaj koncern spod znaku wideł tyż tak mo. Tylko tam producent ma to w d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Co by zrobił a wpisał by w instrukcji samochodu że 2l oleju na 1000 km to norma Ci od zielonej kury na masce toże to samo świecą odbytem na olejowe problemy Jacko ale Nissan miał już żłopiące silniki to zalewał je olejem 10W60 Edytowane 1 Lutego 2016 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClockMan Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) http://newsroom.nissan-europe.com/download/media/specialfile/126052_1_5.aspx 126052_1_5.pdf Edytowane 1 Lutego 2016 przez ClockMan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 JURAND .Nie no jest.wchodzisz strona nissan.plnp.na oferty specjalne specyfikacja szczegółowa pod cennikami PDF No jest; ale zauważ, że to obrazek.. Takie coś jaki i pdf pewnikiem trudniej zmienić Trudniej wyjaśnić te "usprawnienia" danych w tabelach u dealera, bo tu wybitnie majstrowano, tylko coś nie wyszło.. Poczekajmy co Jacko dostanie w odpowiedzi. A ja się na hamownie i tak wybiorę, bo ta bezsilność na dole jest dokuczliwa w mieście.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 mam zadanie: znajdź różnice.. http://www.nissan.pl/PL/pl/vehicle/crossovers/new-qashqai/engine-and-performance/engine-and-performance.html http://www.nissan.ie/vehicle/qashqai/grades-and-engines Dla leniwych - na wyspie Qashqai 1.2 Pet ma Max Torque 190/2000 Acceleration 0 - 100 10.8s na naszej zielonej wyspie Qashqai 1.2 DIG-T nie ma torque, a przyspieszenie 12.9s????? uu. no to taczkę znaczy się kupiłem? natomiast Niemcy za nami nadążają.. też im obroty żdżarło ze strony: http://www.nissan.de/DE/de/vehicle/crossovers/qashqai/prices-and-equipment/prices-and-specifications/model-details.106764_105054_105440.html Przyspieszenie im tylko zostało.. 10.6s.. właśnie wszedłem na strone nissan.pl i w cenniku pdf dla QQ jest : 190Nm/ 2000obr oraz 10.6s dla 0-100km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Przejedź się NV200 (ja ostatnio miałem okazję) i jak wrócisz do QQ po dłuższym odcinku tamtym samochodem zobaczysz jaką rakietą jest QQ. Jaka cisza... Jaki komfort.... Mnie generalnie QQ wyciszeniem trochę zaskoczył; tzn, do ideału daleeeeko (dobrze, ale nie nachalnie słychać jak pracuje silniczek, turbo i jego wastegate). Da się jeździć i słuchać radia bez rozkręcania na ful. A co do dynamiki.. przypuszczam, że wolny ssak w dyszlu pewnie idzie dużo gorzej, ale czy mamy równać w dół? ponad 100Nm to już naprawdę powinno ciągnąć, a nie zdychać w katuszach.. Ja tu podejrzewam jakiś błąd w sofcie silnika.. pewnie się okaże że wynikający z eko oszołomstwa.. właśnie wszedłem na strone nissan.pl i w cenniku pdf dla QQ jest : 190Nm/ 2000obr oraz 10.6s dla 0-100km/h Tak, w wielu miejscach to zostało. Ale od góry strony idąc w opisy QQ i silników to dane zniknęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajakiujscie Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Ciekawe, czy po zmianie softu silnika, spełnia jeszcze normę euro 6 - bo tu może być istotny problem.Ciekawe jaka jest teraz wartość co2 w spalinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Czyli Potera wpisy na marne nie poszły Ja chciał bym znowu Volvo 240 ale już nie produkują Pancerne blachy,lakier ,i silnik nie do zaj................. A to Porter gdzieś pisał o tym, że chciałby małe, odrapane, a wręcz odrażające jeździdło do jeżdżenia w koło komina? Bo nie zauważyłem. Jemu raczej marzy się wielolitrowy silnik wolnossący, bo sądzi, że do końca świata będzie mu taki służył. A mi przecież nie chodziło o marzenia, tylko takie najzwyklejsze autko wielkości przykładowej Fiesty z przeogromnym motorem 1.3 , które mogłoby stale stać pod osiedlowym blokiem, nawet w nocy, nie wzbudzając przy tym niczyjego zainteresowania. Ot i tyle, taki zwykły pomysł wynikający z potrzeby chwili. Bo jeśli o marzenia chodzi to nie marzy mi się ani żaden Nissan ani żadna Mazda, a tym bardziej Volvo tylko... bogata emerytura. Niestety wygląda na to, że to tylko marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Colins na emeryturę do księgarni po książkę kulinarną -Trawa na 1001 sposobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Taa... i mirabelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Trawa ,szczaw i mirabelki a latem owoce śmietnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Dostałem odpowiedź z Nissana Szanowny PanieXXXXXX <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta Nissan. W nawiązaniu do korespondencji elektronicznej z dnia 28 stycznia 2016 r., uprzejmie proszę o kontakt z serwisem mechanicznym w autoryzowanym salonie marki Nissan, aby nasz mechanik mógł oszacować sytuację oraz zaoferować rozwiązanie do opisanego przez Pana problemu. Jeżeli serwis nie będzie w stanie znaleźć rozwiązania, prosimy o ponowny kontakt z nami. Poniżej podaję Panu numer kontaktowy oraz adres salonu Nissan w Sosnowcu: Japan Motors Jutro im odpiszę,że serwis nie znalazł rozwiązania,bo zmiana na poprzednie oprogramowanie spowoduje nadmiarowe zużycie oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Pisz Jacek, nie odpuszczaj. Odpowiedź natomiast typowa, w stylu spadaj na drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equinoxe Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) @JACKO29 mnie właśnie w Sosnowcu nowy soft wgrywali (ale nie z powodu oleju) twierdząc, że jest lepszy, Nissan go zaleca i ogólnie klienci są zadowoleni. Moim zdaniem konsultacja z serwisem gó...no da - i jestem pewien, że zasłonią się tym że to jest najnowszy zalecany soft i odeślą Cię do centrali. No chyba, że wiedzą już coś więcej na ten temat.. BTW - serwis w Sosnowcu ogólnie robi dobre wrażenie - byłem raz, ale widać, że Panowie się starają i raczej chcą się pomóc niż zbyć. Edytowane 2 Lutego 2016 przez equinoxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Nie zgadzam się wyjątkowo, Typowe rozpoczęcie procedury ,bo co mieli napisać? Jechać , pokazać i dopiero po wizycie znowu napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Drogi Panie zalecamy wlanie oleju 10W60 będzie Pan bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Z 10W60,nici. Nie będzie wlany,ma być to co normalnie leją,już ustalone Zasiałem ziarno niepokoju w AŚ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 10W60 to niech oni ćwaniaczki sami sobie leją do swoich silników !! Za AŚ Jacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Trzymam kciuki za powodzenie! A przy okazji: pozdrowienia dla przedstawicieli Nissana w Polsce! (którzy przypadkowo tu trafili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Ja też mam nadzieję ,że finał będzie O.K. Leczenie objawów ,nie skutkuje wyleczeniem choroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) ... i bardzo dobrze ,że jest NKP ! Cieszę się ,że Jacek jest niesforny , krnąbrny i przy tym "głośno się zachowuje" co spowodowało właściwą reakcję Nissana. Myślę ,że w tej sytuacji wymiana silnika w jego Qq sprawiłaby wyciszenie antyreklamy Nissanowi a Koledze w końcu spokojne korzystanie z Qq i uroków życia emeryta . Wspierałem Ciebie choć może nie wiele to znaczy ... ale to ,że m.in. nie wybrałem ponownie Qq(i nie ze względu na urodę) to dla Nissana powinno cokolwiek znaczyć ! 3 mam kciuki !!! Edytowane 3 Lutego 2016 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 ... i bardzo dobrze ,że jest NKP ! Cieszę się ,że Jacek jest niesforny , krnąbrny i przy tym "głośno się zachowuje" co spowodowało właściwą reakcję Nissana. Myślę ,że w tej sytuacji wymiana silnika w jego Qq sprawiłaby wyciszenie antyreklamy Nissanowi a Koledze w końcu spokojne korzystanie z Qq i uroków życia emeryta . Wspierałem Ciebie choć może nie wiele to znaczy ... ale to ,że m.in. nie wybrałem ponownie Qq(i nie ze względu na urodę) to dla Nissana powinno cokolwiek znaczyć ! 3 mam kciuki !!! Jacek niesforny,krnąbrny? A mi się wydaje że ma żelazne nerwy! Nie jeden już by ...ech. Co do drugiego członu Twojej wypowiedzi ,niestety qq schodzą im nadal jak cieple bułki i dlatego nie wiem czy głos niezadowolonych klientów ,jest dostatecznie słyszalny.Oby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi