toruńczyk Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Manix Nie przeczy to jedno drugiemu ... ale wbrew niektórym sugestiom Jacek pozostał przy swoim Ja szanowałem i szanuję wszystkich wybory i nigdy nie powiedziałem ,że to jest zły produkt bo go nie mam . Tak napisałem bo życzę Nissanowi by jeszcze długo cieszył się największą popularnością i wcale z tego tytułu nie będę zazdrosny A , że wybrałem inaczej to właśnie silniki ... . Czy dobrze ? Czas pokaże ! Wcale nie mówię ,że do tej "stajni" nie wrócę ... po 5 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 To już mój "bzik" Z żoną nie mogę się rozstać to chociaż mam satysfakcję ,że co 5 lat zmienić mogę ....samochód ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Fajnie się Was czyta koledzy Wybiegacie w przyszłość,że sam Jules Verne by się nie powstydził A ja tylko mówię,pochandryczę się z nissanem,może coś ugram,choć nie mam w tym jakiegoś obranego celu,ot po prostu szukam odpowiedzi na to co zrobili i jak się zachowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Nie Jacek ! Musisz mieć swoje oczekiwania i to wygórowane .... a dopiero z tego coś ugrać ! Pamiętasz jak parę lat temu forumowiczowi naszemu "zamknęli usta " i ugrał wymianę silnika i to tuż po gwarancji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Mówiąc szczerze, to w tej chwili Jacek nie ma podstaw do wymiany silnika. Napisał, że po zmianie softu silnik przestał żreć olej więc sam postawił się na przegranej pozycji, bo koronny argument legł w gruzach. Szpiedzy z jego ASO zapewne już zdążyli to przeczytać i śmieją się teraz nie tylko z Jacka, ale z całego naszego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Ależ Colinsie,testowanie trwa na dystansie 5000km ,a to jeszcze duuużooo wody w rzekach upłynie i wszystko zdarzyć się moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 No oby Jacku. Znaczy oby, w sensie pozytywnym dla Ciebie. Przy okazji zdradzę dobry sposób na ponowne polubienie swojego auta w chwilach zwątpienia. Wchodzimy na znany portal i w wyszukiwarce samochodów wpisujemy cenę jaką mniej więcej uzyskalibyśmy ze sprzedaży naszego QQ. Następnie klikamy "Szukaj" i podziwiamy wyniki. Po takim porównaniu moja miłość do QQ wraca, bo nadal skubany nie ma dużej konkurencji w swojej cenie. Bo albo silniki nie dają "funu" z jazdy, bo duże, bez turbosprężarek i mułowate albo wyposażenie i jakość wykonania nie taka albo jeszcze coś czego nie ma, a QQ ma. Wygląda na to, że jednak jeszcze chwilę czasu QQ spędzi w moim garażu. --------------------------------------- Striderze, nie będę pokazywał paluchami, ale kojarzę przynajmniej jednego klubowicza związanego zawodowo z Nissanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Dlaczego niestety? Przecież to jest całkiem niezły produkt. Jak ktoś się boi 1.2 to zawsze może kupić b.dobrego 1.6 dci. Skrót myślowy ,nie mam nic do QQ. Chodziło o to że jesli sprzedaż by spadała bo klient by punktował braki typu ,olej wciąga ,moc nie taka jak powinna itp . bardziej by może się liczyli z zadowoleniem użytkowników. P.s. Co do 1.6dci ,to moim zdaniem ,zdecydowanie najlepszy w historii , serii dci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Tygodnik Motor Nr5 str 26- tytuł Kupowanie Bestselera!! ale reklama no ludzie... i jeszcze Pulecają silnik 1.2 DIG-T W razie nadmiernego zużycia oleju po dotarciu, zalejemy 10W60 nie ma co się martwić tylko kupować 1.2DIG-T Edytowane 3 Lutego 2016 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Bo to w sumie bardzo udany silnik. Gdyby spełniał moje oczekiwania ,na pewno bym się go nie bał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Ja się pytam - ile jest osób tu na forum, którym 1.2 brał olej? Ja kojarzę tylko Jacko.... Kiedyś coś tam niby jeszcze było, jakaś wymiana silnika czy coś, ale to była dziwna sytuacja i tamten użytkownik zniknął. No ja też nie kojarzę... A nabiliśmy już tej piany, że ho, ho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Jest paru, którzy się chwalili, a teraz udają, że jest OK. Co nie Karminadelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Ja dawno nie sprawdzałem,muszę to zrobić jutro....a może już na samym milicjancie jeżdżę??? Obiecałem...jest dobrze! Ubywa! Mam 2000 km po sofcie i przez jakiś czas nie ubywało,teraz jest 7mm poniżej max,chyba się coś zaczęło dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Cuda cuda Flancuskie cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Obiecałem...jest dobrze! Ubywa! Mam 2000 km po sofcie i przez jakiś czas nie ubywało,teraz jest 7mm poniżej max,chyba się coś zaczęło dziać Tylko wiesz, ze pelny "sukces" to poziom ponizej minimum.U mnie w morde ile bylo tyle jest po 3tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 No wreszcie będzie o czym pisać. Tymczasem na angielskim forum QQ jakiś osobnik chwalił się, że właśnie zaktualizowano mu soft i silnik pije znacznie mniej oleju niż wcześniej. Za jakiś miesiąc, dwa napisze jak Jacko, że znów mu żre. Potem Nissan wypuści kolejną cudowną aktualizację, co znów zbije z tropu użytkowników na jakieś 2-3 miesiące. A potem skończą się gwarancje, a na ogrodzeniach ASO Nissan pojawią się reklamy w stylu: "EKSPRESOWE NAPRAWY POGWARANCYJNE SILNIKÓW DIG-T." I dopisek małym drukiem: "Gwarantujemy ceny promocyjne: - wymiana pierścieni tłokowych w silnikach 1.2 DIG-T - 5000 zł, - montaż zmodernizowanych tłoków (pierścienie wzmacniane) - 10000 zł, - wymiana rozrządów w silnikach 1.6 DIG-T - 5000 zł, - aktualizacja softu dla silników DIG-T - 1000 zł (w cenie duży wybór różnych wersji oprogramowania)." A na samym dole dopisek: Tylko w tym miesiącu cena promocyjna na nowe silniki DIG-T! - silnik 1.2 DIG-T - 30000 zł, - silnik 1.6 DIG-T - 40000 zł. Podane ceny obejmują profesjonalny montaż, diagnostykę oraz choinkę zapachową z logo Nissan. W cenie również jedna dodatkowa aktualizacja sterownika silnika w pierwszym miesiącu użytkowania. Serdecznie zapraszamy." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Tylko wiesz, ze pelny "sukces" to poziom ponizej minimum. U mnie w morde ile bylo tyle jest po 3tys km No wiesz zawsze może zacząć przybywać! Ot!Francuskie cuda techniki.Oni sami chyba nie wiedzą jak to się dzieje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Ten silnik żyje własnym życiem Jedna wersja, klientowi będzie dawana strzykawka do odciągania przelewającego paliwa z oleju! Druga wersja, to będzie dawana bańka 5l oleju 10W60 na uzupełnianie ubywającego oleju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 A ja byłem wczoraj na przeglądzie i Pan doradca serwisowy na pytanie o nowy soft wyraził zdziwienie i że nie mają nic takiego i się dowiadywał i że nie ma nic takiego. Wygląda na to, że Cię Jacku i parę innych osób po prostu oszukali i zapodali jakieś placebo albo po prostu jeden garnek wycięli i teraz macie mniej jasnej strony mocy. :yoda_flash_by_texturemattic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 W moim ASO wiedzą o nowym sofcie, ale instalować nie chcą. Na mnie nawet nakrzyczeli, że póki z silnikiem nic się nie dzieje, to lepiej tego nie ruszać, bo się jeszcze zepsuje. Więc nie ruszam i obserwuję jak innym popsuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Bo tego nie dają do każdego serwisu ot tak,macie i wgrywajcie.Dostają to tylko serwisy zgłaszające problem z nadmiernym spożyciem oleju W moim ASO wiedzą o nowym sofcie, ale instalować nie chcą. Na mnie nawet nakrzyczeli, że póki z silnikiem nic się nie dzieje, to lepiej tego nie ruszać, bo się jeszcze zepsuje. Więc nie ruszam i obserwuję jak innym popsuli. Jestem niezmiernie pocieszony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Co ASO to wersja, co doradca to odpowiedź. Jest to jakiś sposób na załatwienie sprawy. A gwarancja leeeeeeeeeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Ten silnik żyje własnym życiem Jedna wersja, klientowi będzie dawana strzykawka do odciągania przelewającego paliwa z oleju! Druga wersja, to będzie dawana bańka 5l oleju 10W60 na uzupełnianie ubywającego oleju! Dla tych, którym oleju przybywa mogę przygotować po taniości zestawy składające się z dużej strzykawki żanety i giętkiego przewodu od ssaka, a wszystko pod dźwięcznie brzmiącą nazwą: "SAM SE OBCIĄGNIJ". Tfu - oDciągnij miało być. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 myszorek , a Ty masz problem z momentem lub olejem? dobre Colinsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Bo tego nie dają do każdego serwisu ot tak,macie i wgrywajcie.Dostają to tylko serwisy zgłaszające problem z nadmiernym spożyciem oleju No a tutaj to by się nawet zgadzało, bo w tym samym wątku podczas rozmowy Pan doradca powiedział, że nie mieli jeszcze zgłoszenia o braniu oleju w 1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi