Piotrex Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 witam od niedawna posiadam terrano II w wersji 3d z podniesionym dachem, taka dziwna plastikowa nadstawka na dach no i brak szyb z tyłu moje pytania są takie czy ktoś już bawił się w demontaż tej nadstawki i co zastał po ściągnięciu, bo myślę o jej wywaleniu ... oraz jak wygląda opcja z montażem szyb z tyłu czy jest tam blacha która trzeba będzie wyciąć itp bo u mnie ciężko zobaczyć gdyż z zewnątrz jest pleksi a od środka ... przyklejony welur a nie chcę specjalnie rozbierać i sprawdzać bo mogę później nie złożyć.... z góry dziękuję za odpowiedź... samochód mam od 10 sierpnia dopiero i słabo w tym temacie siedzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Pierwszy raz widzę coś takiego ... inni pewnie też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Kolego ,zapodaj więcej dokładniejszych fot tego "wynalazku" . dziwna konfiguracja tej karoserii ,czyżby jakiś niewypał tuning w wykonaniu "edka i mietka garage" ...... Szczerze wątpię że wypuścił tego "mutanta" z taśmy, choć mogę się mylić ......... Piszesz że "wersja ciężarowa" ,więc może być tak że firmy zajmujące się montażem zabudów , grodzi popełnili na tym aucie taki projekt ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azm-61 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Widziałem już kilka takich ... Tego widziałem w 2008 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 witam was dla tych co nie znają tematu tutaj jest drugi taki rodzynek http://olx.pl/oferta/nissan-terrano-ii-2-7-tdi-CID5-IDgOnIf.html#3212f014c7;promoted tylko że on już ma szyby które ja pragnę.... to coś jest z tworzywa ala plastik lub laminatowe dodaje więcej zdjęć Kolego ,zapodaj więcej dokładniejszych fot tego "wynalazku" . dziwna konfiguracja tej karoserii ,czyżby jakiś niewypał tuning w wykonaniu "edka i mietka garage" ...... Szczerze wątpię że wypuścił tego "mutanta" z taśmy, choć mogę się mylić ......... Piszesz że "wersja ciężarowa" ,więc może być tak że firmy zajmujące się montażem zabudów , grodzi popełnili na tym aucie taki projekt ??? to była wersja ciężarowa ale wcześniejszy właściciel z rejonów Myślenic ją przerobił na osobową 4 miejsca mam w dowodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Dzięki za zdjęcia , fajna fura, kolorek ciekawy , nawet zaczyna mi się ta "nadstawka" na dachu podobać ,pewnie jak byś ją zdemontował to twym oczom ukazał by się wielgachny "szyber dach" , odnośnie bocznych szyb to nie spasują z normalnej wersji krótkiej terrano??? Mi się widzi że spasują boczne szyby z "króciaka" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 mam taką nadzieje że spasują jak tylko je zakupie wywalę to i wytnę otwory docelowo planuje zdemontować teog "czopa" na dachu a z tyłu wkleić pleksi i mieć mega szyberdach dla pasażerów a tak poza tym to jak by ktoś się zastanawiał czy orypanie zderzaków plastidipem plastilakiem itp (guma w spreju) się nadaje i jest wytrzymała potwierdzam nadaje się i wytrzymuje jazdy po lesie krzakach itp sam swoje niedawno malowałem i trzyma się elegancko doszły małe zmiany zderzak przód wreszcie został pomalowany i zmienione opony obecnie 31/10'5 r15 insa turbo pozostało jeszcze zmienić sprzęgięłka które obecnie (automaty) mnie niesamowicie zaskakują negatywnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Efektowny się robi ten terraniacz. Sama nadstawka to nic szczególnego - typowe rozwiązanie holenderskie - u nas była kratka, a u nich nadstawka - patroli na ten przykład takich jest mnóstwo. Co do szyberdachu też rozważałem kiedyś - mój też był kiedyś ciężarowy i przerobiłem na osobówkę z tym że nadstawka została Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.