Gość Artur_NH Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Słyszałem ze felgi alu w zimie sie niszczą. Powstają jakieś mikro uszkodzenia spowodowane solą i róznymi chemikaliami na drodze. Moge sie mylić, ale nie zalecam Alu na zime.. Pozdro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 A od kiedy felga ma wpływ na przyczepność na śliskiej nawierzchni :?: Ja tylko tak slyszalem, a nie mowilem ze tak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bol3k Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ja tam smigam zima na stalowkach.. alu chyba szkoda: sol moze Ci je spaskudzic troszke.. no ale sa tez ludzie, jak gosc ode mnie z Torunia (typowy fanatyk profi tjunu, ale naprawde profi), ktorzy na zime maja osobny zestaw zawiasu i felg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Panowie i Panie potrzebuję waszej opinii. Mam do kupienia felgi aluminiowe marki RONAL 14" 6 J 4 x 100 59 Felgi 4 letnie, pięcioramienne - ramiona proste gładkie. Felgi tylnie w stani idealny, felgi przednie na każdej zą dwa niewielkie przytarcia. z oponami letnimi Continental 14" 175/70 (jeszcze 2-3 sezony oblecą). Kwota jaką muszę zapłacić to 500 zeta, czy warto ? Poniżej zdjęcie tego modelu - PRZYKŁADOWE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Asahi, to dosyc tanio. Im blizej wiosny, tym bedzie drozej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Juz wiem jaki to model. R42 - nówka kosztuje 270 zeta szt. kpl. 1080 - nowych oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Jeśli Ci się podobają bierz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 wiadomo że jeśli mi sie podobają - to kwestia gustu, a o gustach sę nie dyskutuje pytam tylko czy za te pieniądze warto ... takie alusy wziąć .... bo może za tą kaske wyrwę coś fajniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Z felgami to podobno bywa różnie.Nie znam się dokładnie na alufelgach, ale kiedyś znajomy mi coś na bąknął.Kazał uważać gdyż każda felga jest inaczej wykonana.Coś mówił o włoskich szmelcach.Zanim je kupisz dobrze się popytaj.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Z tego co sie orientuję to Ronal jest firmą niemiecką - mają dwa zakłady w Polsce. Jelcz-Laskowice oraz Wałbrzych. Te felgi były dane na pierwsze wyposarzenie do Toyoty Yaris. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melo Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opony są cena nieduża ja bym brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sawyer Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 http://media.paultan.org/alfa147/147kit1.jpg Ja mam takie "WŁOSKIE SZMELCE" w swoim drugim aucie, nie wiem skąd biorą się tak nieobiektywne opinie na temat włoskiej motoryzacji. Technologicznie włoskie auta przewyższają swoich rocznikowych konkórentów (proponuję chociażby wpisać JTD w wikipedii). Pozdrawiam wszystkich fanów nissana (Alfaklubowicz) [ Dodano: Sob 31 Sty, 2009 20:31 ] Sory za OT odnośnie tematu to fajny felunek do tego auta za przyzwoitą cenę, jak już pisano wyżej latem będzie drożej. Jedynie oponki zmieniłbym na 185/60/14 ale to jak te się zużyją Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 86Mateusz Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 jeżeli ich nie chcesz daj namiar to ja je kupie podobają mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Cena za te felgi IMHO jest dobra. Zwłaszcza, że są opony. Przed kupnem jedź z nimi do wulkanizacji, niech sprawdzą czy nie są krzywe - od razu Ci wyważa. Ja rok temu kupowałem 15" z oponami max na jeden sezon za 600zł. Od razu pojechałem je wyważyć etc i kupiłem. Wzór widoczny w opisie auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Z tego co sie orientuję to Ronal jest firmą niemiecką - mają dwa zakłady w Polsce. Jelcz-Laskowice oraz Wałbrzych. Te felgi były dane na pierwsze wyposarzenie do Toyoty Yaris. To jak yaris były w nie wyposażone to wiesz na czym stoisz, za tą kaskę to bym brał. Zobacz jakie ALUFELGI kupił kumpel, owszem dał 1tys, ale uważam że są śliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 To jak yaris były w nie wyposażone to wiesz na czym stoisz, za tą kaskę to bym brał.Zobacz jakie ALUFELGI kupił kumpel, owszem dał 1tys, ale uważam że są śliczne. Rzeczywiście piękne .... proste bez zbędnych bajerów - klasyka. Choć zauważyłem że Almera N15 ładniej prezentuje sie z felgami typu szprychowego o gęstym użebrowaniu. Ale ja lubię najbardziej lubię proste formy Dziękuję koledzy za wypowiedzi. Jutro idę zakupić Jak przełoże to zrobię zdjęcia i wrzucę na forum Asahi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 ...ale czy yaris nie ma czasem średnicy otworu centrującego 54,1mm? U Ciebie jest 59,1mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 zmierzę przed zakupem, żeby sobie problemu nie robić, dziękuję za wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Te felgi były dane na pierwsze wyposarzenie do Toyoty Yaris. jeśli to 59, które podałeś w pierwszym poście to średnica otworu centrującego to coś nie tak bo czytałem na forum toyoty, ze żeby nie stracić gwarancji felga musi mieć taką samą fi otworu centrującego jak piasta :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 dzieki za zwrócenie uwagi .... zmierzę je przed zakupem i dam znać teraz przeglądałem stronę Ronala i masz rację Yariska ma 54mm Almera natomiast 59,1mm więc że tak powiem d-pa bo nie sądzę żeby koleś miał te felusie z 59 mm ale sprawdzić sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 może ma pierścienie. Albo dowiedz się ile u tokarza kosztuje rozwiercenie otworu centrującego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Podobno te alusy są z pierścieniami i można te pierścienie wymienić za grosze i będzie śmigać ..... PRAWDA TO ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kreyzol Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 mozna wymienic, sam wymieniałem ja mam jakie mam ale mam 15 i 14 bym nie brał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Podobno te alusy są z pierścieniami i można te pierścienie wymienić za grosze i będzie śmigać ..... PRAWDA TO ?? tu masz przykładowe aukcje: -> http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&...centruj%C4%85ce a jak nie chcesz płacić za przesyłkę to podjedź do HBM jak się nie mylę na Starodomaszowskiej 26 i dostaniesz pewnie od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Ja za dorobienie pierścieni dałem 50 zł za 4 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi