Gość TomK Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Tak jak koledzy piszą. wyjmujesz pierścień który jest mierzysz jaką ma średnice otwór centrujący i kupujesz który Ci redukuje z wielkości X na wielkość nissanową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 1. HBM zmieniło miejsce pobytu i jest obecnie nie na Starodomaszowskiej a na ul Warszawskiej jakieś 2km przed fordem w kierunku na wawkę 2. Okazało się że felgi pierścień centrujący mają z 59,1 na 54,1 mm Czyli że pierścienia centrującego używać nie muszę w razie jakby co mam zaprzyjaźniony zakład obróbki skrawaniem więc ewentualna malutka przeróbka nie pociągnie mnie wcale 3. Felgi tak jak napisałem na 1 wyposażeniu Toyoty Yaris i Corolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 nic tylko brać i zakładać almerce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Zastanawiałem sie co zrobić z dekielkami a szczególnei z naklejkami z napisem "Toyota". Tak mi sie wydaje że za specjalnie to wyglądać nie będzie na Nissanie. ALe ale .... mam kolegę który trudni sie grawerką przemysłową, ma materiał z wierzchu warstwa około 0,3mm aluminium a pod spodem czarne tworzywo. Graweruje na tym wszystko. Więc wpadłem na pomysł żeby mi wyciął krążki o średnicy 60mm, zewnętrzny rant zjechał do czarnego tworzywa, będzie się ślicznie odcinało od reszty. Jako że jeżdże Samurajem zwróciłem sie do Biura tłumaczeń z jeżyka i na język Japoński o przetłumaczenie mojego nazwiska. Dziaj otrzymałem te "krzaczki" znaczy sie tłumaczenie Poproszę kolegę o wygrwerowanie tego na tych krążkach ..... i będę miał śliczne dekielki z moim nazwiskiem w języku japońskim. Jak wykonam dzieło ..... zrobię foteczki i wkleję na bank na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 http://www.allegro.pl/item539227781_kapsle...lki_nissan.html może będą pasowały... Albo poszukaj takich naklejek na dekielki - koszt ok 10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 mam kolejne pytanie do: co to jest za parametr 5 J ...... 5,5J ....... 6J o czym on mówi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 więc pytanie pomocnicze dedykowane felgi do Almery to 5,5 J jeśli mam 6J czy może to przeszkodzić w montażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Dzięki .... dzisiaj mnie to martwiło pół dnia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 A co oznacza samo"J"? Spotkałem się z dwoma rodzajami oznaczeń, np: 14x5,5J i 14x5,5. Dodatkowo w instrukcji do almy siedzi chyba 14x5-1/2JJ. Co to znaczy? edit: czasami przy oznaczeniu felg stoi "H2", ki diabeł? edit: jesli sie nie myle, to "J" oznacza cale, a 5-1/2JJ to 5,5 cala. Poprawcie mnie, jeśli się myle. Zostaje jeszcze tajemnicze "H2". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Asahi to już zakupiłeś te alu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Pewnie że tak czekam do wiosny żeby zabłysnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość romus111 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 gratulacje, za tą kase z oponamy zrobiłeś dobry interes, pozdrawiam:) ja bede wymieniał moje alusy 14' na 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Ja tutaj jestem raczej ostrożny Kapcie zalecany do Almy N15 to 175/65. Na aluskach mam 175/70 może będzie bardziej miekko przy jeździe na naszych polskich dziurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Zeby na zakrecie kiedys nie bylo za miekko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 ja crazy on the road nie jestem ..... spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fenixpółnoc Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 tanio kupiłeś ja za alusy 14 z gumą fulda zapłaciłem 1000 zyla + pierścienie centrujące 70 zl ale n15 pięknie wygląda na alusach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Kapcie zalecany do Almy N15 to 175/65. to zależy od silnika i wersji, do mojej np wg naklejki z ciśnieniem opon należy montować 185/65/r14, i takie mam. Na zimę blaszaki a na lato oryginalne aluski Nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Dokładnie jak pisze nitram W sedanach na przykład (nie we wszystkich) fabrycznie montowane były felgi 13" tak więc co do zalecanego rozmiau ogumienia - nie ma czegoś takiego zależy od wersji. Diesel ma troche sztywniejsze zawieszenie z przodu i jest cięzszy dlatego też zalecane są inne gumy niz do 1.4 w tym przypadku grubsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Macie rację Panowie 1. Almera N15 1.4 13" 2. Almera N15 1.6 14" 175/65 3. Almera N15 2,0 14" 185/65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bmxooo Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Takie fele za 500zl to ja robie kup teraz;] Ale spoko sa Chodzi mi o typ ale nie wiem jak w rzeczywistosci te co zakupiles:)pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Stan igiełka, na dwóch pojedyncze niewielkie otarcia Jak tylko nastanie wiosenka wrzucę zdjęcia Almy na Aluskach jeszcze kilka rzeczy podciągne z lekkiego Face Tuningu takie jak: - ładniutka końcówka wydechu - skórzana gałka zmiany biegów - chromowane końcówki kratownicy grila - dekielki na środek alusków z moim nazwiskiem w języku japońskim - polerka lakieru na wysoki połysk - będę się mógł z pryszczy wyciskać - wyczyszczę silnik na blask, podmaluję lakierami pokrywę zaworów i po takiej przygotówce - do studia fotograficznego )) i wstawię pełną prezentację auteczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość romus111 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 podepnę się pod temat alusów.. pomóżcie mi, które wybrać alumy http://www.polskajazda.pl/Samochody/Nissan/Almera/28298 na pierwszych fotach, gdzie auto stoi bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Mnie osobiście bardziej podoba sie Alma z drobnymi szprychami więc zagłosuję na zdjęcie drugie. Swoje alusy kupiłem bo były tanie a dlatego że były tanie są ładne Asahi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fenixpółnoc Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 chyba że chodzi ozimowe gumy to polecam na 13" rozmiar 155/80 yokohama F601 na obecna zime jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mapeciontko Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 moim zdaniem obydwie fele sa fajne ale nie z tymi oponami jak dla mnie to wyzsze musza byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi