deny9 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 tak jak mówisz, u mnie różnica to tylko 1 mm może i nie, ale to jest najmniejszy problem, ważne ze wszystko inne jest ok, chodzi płynnie i nie szarpie, Jacku nie denenerwuj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanha Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Właśnie Jacku odwaliłeś kawał dobrej roboty, super pomysł i udogodnienie. Reszta się dopracowała i to najważniejsze, że efekt jest super. Wszystko działa tak jak powinno. Jedynie na przyszłość może jedno z pytań jakie sa to siłowniki by ewentualnie kiedyś w przyszłości móc je wymienić. Na razie można świętować. Chyba ze ktoś ma równie super pomysły i zechce się nimi podzielić by można było super udoskonalić nasze autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 I tak otwory nawiercane są wiertłem 9mm,jak dam jeszcze większe to bedą uchwyty latały jak żyd po pustym sklepie. Zostanę przy 9mm. Co do nerwowania....Pracowałem kiedyś w H.Katowice na utrzymaniu ruchu jednego z wydziałów.krótko bo tylko 3 lata,ale tam nauczyłem się dokładności i spokoju przy wszelkich takich robotach,a jak coś nie pasuje to mnie to w@$%@$#*&&a. No przecież na siłownikach pisze i moc i długość! Macie dobre siłowniki,polskiej firmy do tanich nie należały,raz się tylko wkopałem w taniochę do J11 i doczekać się nie mogę zwrotów wadliwych od niektórych kolegów,choć nowe już na pewno dostali.No cóż zapłaciłem frycowe. Niektórzy maja Polcar,inni Lesifiord,jeszcze inni Magneti-Marelli.Więc powinny długo posłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zamontowałem bez żadnych większych problemów (silnik benzynka), tylko od strony pasażera musiałem powiększyć otwory w blaszce bo nie pasowało do kołków w masce na górze... a tak to wszystko w porządku... Czyli to samo co u mnie i z tej samej strony ja uderzyłem tylko kilka razy kombinerkami i weszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) Czyli,jak się powtórzy jeszcze u innych,to wniosek jest jeden,przesunąć otwór z prawego uchwytu. Edytowane 25 Grudnia 2014 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Dosłownie odrobinkę, tylko teraz nie pamiętam w którą stronę, ale chyba rozstaw śrub był za szeroki w stosunku to otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numiz Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Moja paczuszka doszła w wigilię dziękuje gwiazdorku (czyt. JACKO29) Jak się uda będę montował w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Siłowniki zainstalowane (firmy Polcar). Wszystko działa idealnie. Montaż bez żadnych problemów. Jeszcze raz gratuluję pomysłu i wykonania. Jacko - odesłać Ci "łopatkę" do przytrzymania nakrętki ? Przyda się innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Łopatki robię na bieżąco Zostaw sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwojtas Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Cześć, Czy istnieje możliwość zamówienia jednego kompletu do J10. Bardzo mi się podoba ten patent ale niestety umiejętności nie pozwalają na wykonanie takie cuda samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fortran Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Hej. Wreszcie udało mi się znaleźć czas wolny od opilstwa i obżarstwa i zamontowałem zestaw. Wszystko w jak najlepszym porządku. Wszystkie dziurki pasują. Gra i buczy Jeszcze raz JACKO29 dziękuję i DO SIEGO ROKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 No to cieszy dyrekcję Z tymi dziurkami to na prawdę zadziwiajaca sprawa. Do Siego Fortan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 No i ja się doczekałem Faktycznie z otworkami pod maskę jest małe ku ku , , 10 wiertło , strzał z klucza w uchwyt i weszło . Montaż banalnie prosty , jedną ręką trzymałem uchwyt , drugą ręką nakrętkę z kluczem , jedną nogą trzymałem maskę , drugą nogą trzymałem się ziemi , a za trzecią trzymała mnie żona i tak w pełnej ekstazie sprawdzaliśmy jak się unosi ... ......maska SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU , ale przed tym UDANEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 No to kamień z serca.Ale nie daje mi spokoju właśnie to pasowanie otworów.Kurna wszystkie jednakowo,a u jednych,źle wchodzi jedna strona,u Ciebie zrozumiałem wszystkie....A uchwyty wiertane parami na pionowej wiertarce,więc nie możliwe przestawienie otworów! No ale już ,fajno że doszło i gra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Otwory maski były za szeroko , widać moje bolce od maski są bliżej siebie . Ale nie było problemu , mam cały magazyn narzędzi więc chwilkę dosłownie trwało Listonosz był około 13tej i zaraz też zabrałem się za montaż , razem z 15 minut ? Jeszcze chwilę poczytam i trzeba buty wypastować i garniak z szafy wyjąć , aż się boję zobaczyć co żona z siebie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) U mnie bez problemu weszło, troszkę tylko obudowa filtra musiała się poddać ... Ale co się popieści to się i zmieści. Jacko dzięki i szczęśliwego 2015. pzdr, krzemyk Edytowane 31 Grudnia 2014 przez krzemyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numiz Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Witam Siłowniki dzisiaj zainstalowane, wszystkie otwory montażowe pasowały idealnie, maseczka teraz fruwa Jeszcze raz gratki dla JACKO29 za pomysł i wykonanie. Pozdrawiam numiz Edytowane 2 Stycznia 2015 przez numiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Muszę Wam się pochwalić...niby swoją robotą ale... Dolewałem dzisiaj płynu do spryskiwaczy i,w jednej ręce baniak a drugą maska w górę Przyjemność Bez szukania druta do podpórki,bez tych całych ceregieli.Macha w górę macha w dół 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 "Bez szukania druta do podpórki,bez tych całych ceregieli" Wywaliłem pręta zaraz po założeniu siłowników , nie będę nygusa trzymał Jest on tylko przełożony przez ten plastik , odpowiednia manipulacja i wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ale jesteś brutal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość areskiten Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Oczywiście dopisuję się na listę Lista chętnych J10 - 1 Fergul11 - 2 Fortan - 3 Bili5 - 4 deny9 - 5 nowy2011 ------------------ - 6 Michalmiko - 7 WuWojtas - 8 Jacekvi - 9 Romanha - 10 Krzemyk - 11 Numiz 12. Areskiten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 O matko!,dobra wysyłka w poniedziałek,reszta na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 JACKO29 a przerabiasz już może mocowanie tych siłowników po modele z dCi bo niechciałbym ciąć podstawy filtra paliwa i doginać innych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Z DCi jest taki delikatny problem,bo tak na prawdę nie wiem czy to kolega Romanha się nie pospieszyl z wycinaniem zakładając siłowniki odwrotnie.Co do reszty to do dwóch samochodów z dci są założone bez podcinania.Na dci ewentualnie można dla pewności podwyższyć dolny uchwyt i powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi