Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Siłowniki Gazowe do podnoszenia maski silnika.

JACKO29
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak mówisz,  u mnie różnica to tylko 1 mm może i nie, ale to jest najmniejszy problem, ważne ze wszystko inne jest ok, chodzi płynnie i nie szarpie, Jacku nie denenerwuj sie :thumbsup:

Właśnie Jacku odwaliłeś kawał dobrej roboty, super pomysł i udogodnienie. Reszta się dopracowała i to najważniejsze, że efekt jest super. Wszystko działa tak jak powinno. Jedynie na przyszłość może jedno z pytań jakie sa to siłowniki by ewentualnie kiedyś w przyszłości móc je wymienić. Na razie można świętować.

Chyba ze ktoś ma równie super pomysły i zechce się nimi podzielić by można było super udoskonalić nasze autka.

I tak otwory nawiercane są wiertłem 9mm,jak dam jeszcze większe to bedą uchwyty latały jak żyd po pustym sklepie.

Zostanę przy 9mm.

Co do nerwowania....Pracowałem kiedyś w H.Katowice na utrzymaniu ruchu jednego z wydziałów.krótko bo tylko 3 lata,ale tam nauczyłem się dokładności i spokoju przy wszelkich takich robotach,a jak coś nie pasuje to mnie to w@$%@$#*&&a.

No przecież na siłownikach pisze i moc i długość!

Macie dobre siłowniki,polskiej firmy do tanich nie należały,raz się tylko wkopałem w taniochę do J11 i doczekać się nie mogę zwrotów wadliwych od niektórych kolegów,choć nowe już na pewno dostali.No cóż zapłaciłem frycowe.

Niektórzy maja Polcar,inni Lesifiord,jeszcze inni Magneti-Marelli.Więc powinny długo posłużyć.

Zamontowałem bez żadnych większych problemów (silnik benzynka), tylko od strony pasażera musiałem powiększyć otwory w blaszce bo nie pasowało do kołków w masce na górze... a tak to wszystko w porządku...

Czyli to samo co u mnie i z tej samej strony ;) ja uderzyłem tylko kilka razy kombinerkami i weszło :)

Czyli,jak się powtórzy jeszcze u innych,to wniosek jest jeden,przesunąć otwór z prawego uchwytu.

Edytowane przez JACKO29

Dosłownie odrobinkę, tylko teraz nie pamiętam w którą stronę, ale chyba rozstaw śrub był za szeroki w stosunku to otworów.

Moja paczuszka doszła w wigilię dziękuje gwiazdorku (czyt. JACKO29)  :jump:

Jak się uda będę montował w sobotę :D

Siłowniki zainstalowane (firmy Polcar). Wszystko działa idealnie.

Montaż bez żadnych problemów. Jeszcze raz gratuluję pomysłu i wykonania.

Jacko - odesłać Ci "łopatkę" do przytrzymania nakrętki ? Przyda się innym.

Łopatki robię na bieżąco :D

Zostaw sobie :D

Cześć,

Czy istnieje możliwość zamówienia jednego kompletu do J10. Bardzo mi się podoba ten patent ale niestety umiejętności nie pozwalają na wykonanie takie cuda samodzielnie.

Hej.

Wreszcie udało mi się znaleźć czas wolny od opilstwa i obżarstwa i zamontowałem zestaw. Wszystko w jak najlepszym porządku. Wszystkie dziurki pasują. Gra i buczy :)

Jeszcze raz JACKO29 dziękuję i DO SIEGO ROKU  :0dance4:

No to cieszy dyrekcję :D

Z tymi dziurkami to na prawdę zadziwiajaca sprawa.

Do Siego Fortan!

No i ja się doczekałem Great.gif

Faktycznie z otworkami pod maskę jest małe ku ku , , 10 wiertło , strzał z klucza w uchwyt i weszło .

Montaż banalnie prosty , jedną ręką trzymałem uchwyt , drugą ręką nakrętkę z kluczem , jedną nogą trzymałem maskę , drugą nogą trzymałem się ziemi , a za trzecią trzymała mnie żona i tak w pełnej ekstazie sprawdzaliśmy jak się unosi  ...

......maska 23_134_5.gif

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU , ale przed tym UDANEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ !!!

No to kamień z serca.Ale nie daje mi spokoju właśnie to pasowanie otworów.Kurna wszystkie jednakowo,a u jednych,źle wchodzi jedna strona,u Ciebie zrozumiałem wszystkie....A uchwyty wiertane parami na pionowej wiertarce,więc nie możliwe przestawienie otworów!

No ale już ,fajno że doszło i gra! :D

Otwory maski były za szeroko , widać moje bolce od maski są bliżej siebie .

Ale nie było problemu , mam cały magazyn narzędzi więc chwilkę dosłownie trwało :) 

Listonosz był około 13tej i zaraz też zabrałem się za montaż , razem z 15 minut ?

Jeszcze chwilę poczytam i trzeba buty wypastować i garniak z szafy wyjąć , aż się boję zobaczyć co żona z siebie robi czerwonapani.gif

U mnie bez problemu weszło, troszkę tylko obudowa filtra musiała się poddać ... Ale co się popieści to się i zmieści. Jacko dzięki i szczęśliwego 2015.

pzdr,

krzemyk

Edytowane przez krzemyk

Witam 

Siłowniki dzisiaj zainstalowane, wszystkie otwory montażowe pasowały idealnie, maseczka teraz fruwa  :)

Jeszcze raz gratki dla JACKO29 za pomysł i wykonanie.

Pozdrawiam numiz

Edytowane przez numiz

Muszę Wam się pochwalić...niby swoją robotą ale...

Dolewałem dzisiaj płynu do spryskiwaczy i,w jednej ręce baniak a drugą maska w górę :D  Przyjemność :D

Bez szukania druta do podpórki,bez tych całych ceregieli.Macha w górę macha w dół :D

• Upvote 1

"Bez szukania druta do podpórki,bez tych całych ceregieli"

Wywaliłem pręta zaraz po założeniu siłowników , nie będę nygusa trzymał :) 

Jest on tylko przełożony przez ten plastik , odpowiednia manipulacja i wychodzi 

Ale jesteś brutal :D

Gość areskiten

Oczywiście dopisuję się na listę

Lista chętnych

J10

- 1 Fergul11

- 2 Fortan

- 3 Bili5

- 4 deny9

- 5 nowy2011 ------------------

- 6 Michalmiko

- 7 WuWojtas

- 8 Jacekvi

- 9 Romanha

- 10 Krzemyk

- 11 Numiz 12. Areskiten

O matko!,dobra wysyłka w poniedziałek,reszta na PW

JACKO29 a przerabiasz już może mocowanie tych siłowników po modele z dCi bo niechciałbym ciąć podstawy filtra paliwa i doginać innych elementów.

Z DCi jest taki delikatny problem,bo tak na prawdę nie wiem czy to kolega Romanha się nie pospieszyl z wycinaniem zakładając siłowniki odwrotnie.Co do reszty to do dwóch samochodów z dci są założone bez podcinania.Na dci ewentualnie można dla pewności podwyższyć dolny uchwyt i powinno wystarczyć.