wd40 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Ostatnio jeździłem skoda kodiaq 1,5 benzyna automat. Auto duze pojemne ale przyspieszenie to jakąś porażka', x-trail to normalnie bolid. Spalanie skody ok. 10l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Na spalanie mozna przymknąć oko, ale na wygląd....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiaman Opublikowano 2 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 (edytowane) Zawsze można zamówić jeszcze Sorento lepiej wyposażone większe i z niższym spalanie bynajmniej na trasie. Zbliża się lift tylko jak narazie czas oczekiwania na samochód to jakieś 1,5 roku? Edytowane 2 Lipca 2023 przez Kiaman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman72 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Intryguje mnie sterowanie samochodem ze smartfona, co można włączyć z aplikacji i inne informacje. Może jest o tym film w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 8 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Są filmiki z innych aut, bardziej popularnych np Tucson sam potrafi podjechać kawałek. Nie wiem po co takie funkcje, ale spoko, młodzież się ucieszy. Jeszcze włączenie zdalne silnika i klimy to mogę zrozumieć ale podjeżdżanie? Dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Był kiedyś już taki patent. Używał go David haselhoff Chyba lata 80te xx wieku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman72 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Wbrew pozorom takie podjeżdżanie lub wyjeżdżanie nie jest głupie ale pewnie przydałoby się z 1 lub 2 razy. Bardziej mi chodzi o sterowanie klimą, stan akumulatora, temperaturę i takie tam, może zamknąć szyber, okna, otworzyć bagażnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Ale poważnie potrzebujesz fona żeby otworzyć bagażnik? A jak masz siatki w rękach? Temperatura? Jest upał jest gorąco. Jest zima Jest zimno. Ok rozumiem klimę, czy zagrzać silnik. ( Pomijając że silnik nie może pracować na postoju ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 David Haselhoff? Znam, lubię: Mnie by się takie sterowanie przydało. Mam takie momenty, że nie chce mi się jechać autem, wolę iść, a jednocześnie nie chcę auta parkować by później iść daleko. Tak bym mógł iść, a obok powoli toczyłby się samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 8 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Wymyślają, żeby złapać tych co chodzą przyklejeni do ekranu... Otwieranie, manipulowanie autem, ze srajfona jest jeszcze mniej wygodne niż otwieranie auta kluczykiem jak kiedyś, wsadzanym w zamek... Po wymyśleniu zbliżeniowego kluczyka nic już nie się nie da wymyśleć lepszego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman72 Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 13 godzin temu, Brzyk napisał: Ale poważnie potrzebujesz fona żeby otworzyć bagażnik? A jak masz siatki w rękach? Temperatura? Jest upał jest gorąco. Jest zima Jest zimno. Ok rozumiem klimę, czy zagrzać silnik. ( Pomijając że silnik nie może pracować na postoju ) . Przecież nie zawsze chodzi o to żeby sobie otwierać bo to akurat w tym wypadku da się inaczej wykonać. Chodzi o sytuację, którą mam akurat często, że przyjeżdża "dostawca" i zdalnie otwieram i zamykam bagażnik, nie otwierając całego auta, a on ładuje do bagażnika to co przywiózł i koniec tematu - ten temat mam dosyć często i teraz muszę cały samochód otwierać, żeby mógł mi coś wrzucić. Zresztą do grzania ten samochód powinien startować z baterii, dopiero potem włączać silnik ale tego jeszcze nie przerabiałem. 13 godzin temu, Smakor napisał: Wymyślają, żeby złapać tych co chodzą przyklejeni do ekranu... Otwieranie, manipulowanie autem, ze srajfona jest jeszcze mniej wygodne niż otwieranie auta kluczykiem jak kiedyś, wsadzanym w zamek... Po wymyśleniu zbliżeniowego kluczyka nic już nie się nie da wymyśleć lepszego Oczywiście że się da, otwieranie smartfonem, który robi za np. klucz NFC lub zegarkiem. Po prostu niektórzy nie mają wyobraźni i tyle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Trochę albo bardziej sie ciesze ze nie mam telefonu przyklejonego do ręki Prz,epraszam jeżeli uraziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman72 Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 28 minut temu, Brzyk napisał: Trochę albo bardziej sie ciesze ze nie mam telefonu przyklejonego do ręki Prz,epraszam jeżeli uraziłem. Taaa, i tak telefon nosisz ze sobą więc jaki problem? A kluczyk z pilotem jest ci potrzebny? Nie czuję się urażony tylko dziwię się podejściu, wyciąganie telefonu do otwierania samochodu to jest słabe, ale jeśli samochód się otworzy bo zauważy telefon właściciela to już inna sprawa. W Tesli nikt nie ma z tym problemu i ludzie nie narzekają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkur Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Z Teslą to tak jak iPhonem. Nikt na nic nie narzeka, nikt normalnie nie porównuje. Chodzi właśnie o poczucie odrębności.Wysłane z mojego LM-G900 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Wiesz. Jakby to było takie super każdy samochod by to miał od dawna. Tu chyba chodzi raczej o bezpieczeństwo. Nie jestem przeciw nowościom. Ale użytecznym a nie na pokaz. Np otwieranie szyb z kluczyka gdy ciepło.O takim prostym wynalazki w j11 "zapomniano." Albo otwieranie klapy bagażnika z domu z kluczyka aby..... kurier mógł wrzucić paczkę.na teslę nawet nie patrze.Na ajfona także . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 @Hetman72 Powinien to miec, powinien tamto mieć.. bo ja paczka, bo ja...coś tam.. Tyle, że być może większości potencjalnym nabywcom (w tym mnie) zupełnie to nie jest potrzebne, a cena musiałaby to uwzględnić (projekt, produkcja, gwarancja). Może inne marki sa bardziej...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Tylko od otwierania szyb czy bagażnika wystarczy, o matko, zwykły kluczyk Taki jak jest w X czy J11FL... Smartfon to tylko lep na gimbazę (bez urazy jakby ktoś starszy się poczuł). Radia porządnego nie umieją w autach dać co się nie zacina albo ma bezprzewodowe AA a wymyślają z gówno funkcjami do telefonu. Podobnie wkładanie oczywistych zwykłych funkcji do radia ma na celu tylko jedno: $$ Ale sprzedawane jest jao bajer i prestiż (o matko!). To tematy zastępcze. Niestety w autach już nie chodzi o to co kiedyś... żeby były trwałe, bezpieczne, bezawaryjne. Teraz dla kupującego większe znaczenie ma dostęp z telefonu albo radio z AA niż sam samochód (może upraszczam, ale dużo w tym jest). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgadzam się .Najgorsze jest to że Wg mnie:1 nie można kupić wersji podstawowej. ( chyba że dacie _ też bez urazy bo auta robią po setki tys km )2 gdzie bezpieczeństwo? Bo oczywiście każdy gmera w systemie tylko podczas postoju hehe ) Ustawiając trasę albo spotyfaja3 ekran wielkości mojego pierwszego telewizora "nie" zasłania widoczności ale telefon na szybie już tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 26 minut temu, Brzyk napisał: Zgadzam się . Najgorsze jest to że Wg mnie: 1 nie można kupić wersji podstawowej. Czyli jakiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman72 Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 10 minut temu, JackSet napisał: Czyli jakiej? Takiej której nikt nie kupi. Wiecie, ja rozumiem, że każdy ma inne preferencje i oczekiwania, ale wywód długi a ja nadal się nie dowiedziałem, czym da się sterować z aplikacji na telefonie, bo opisu nie znalazłem żadnego. Czytam sobie forum od elektryków, Tasla ma tam najbardziej aktywne forum i dużo można się tam dowiedzieć, a tu ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 (edytowane) 49 minut temu, Brzyk napisał: 3 ekran wielkości mojego pierwszego telewizora "nie" zasłania widoczności ale telefon na szybie już tak.... A ja mam telefon i nic nie zasłania 9 minut temu, Hetman72 napisał: Czytam sobie forum od elektryków, Tasla ma tam najbardziej aktywne forum i dużo można się tam dowiedzieć, a tu ......... He he trzeba było kupić Teslę - temu czemuś najdalej do auta a najbliżej do komputera... A już na pewno daleko do dość analogowego i stonowanego [nowego] X. Japońce raczej nigdy nie wybiegali zbyt daleko do przodu także... Zwłaszcza, że X to raczej dziadkowóz niż młodzieżowe auto... Więc telefonicznie bajery nie były oczkiem w głowie projektantów, to nie ten target myślę sobie... Edytowane 9 Lipca 2023 przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Takiej której nikt nie kupi. Wiecie, ja rozumiem, że każdy ma inne preferencje i oczekiwania, ale wywód długi a ja nadal się nie dowiedziałem, czym da się sterować z aplikacji na telefonie, bo opisu nie znalazłem żadnego. Czytam sobie forum od elektryków, Tasla ma tam najbardziej aktywne forum i dużo można się tam dowiedzieć, a tu .........Byłem w zeszłym roku w salonie Toyoty.Stała Rawka gola i wesoła. Nie miała nic prócz standardu.Ale była najtańsza z ravek .Przyjechałem na 2 dzień na jazdę testową. A tej na salonie już nie było. Więc zapotrzebowanie na wersje mini jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 18 minut temu, Hetman72 napisał: Takiej której nikt nie kupi. Wiecie, ja rozumiem, że każdy ma inne preferencje i oczekiwania, ale wywód długi a ja nadal się nie dowiedziałem, czym da się sterować z aplikacji na telefonie, bo opisu nie znalazłem żadnego. Czytam sobie forum od elektryków, Tasla ma tam najbardziej aktywne forum i dużo można się tam dowiedzieć, a tu ......... Nie da się, ale mnie snu z powiek to nie spędza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman72 Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 2 godziny temu, JackSet napisał: Nie da się, ale mnie snu z powiek to nie spędza ? No mi też nie, ale chcę wiedzieć. Samochód będę kupował po nowym roku, a wolałbym się nie zdziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi