reebel Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 14 godzin temu, r.u.m.c.a.j.s napisał: Serwis olejowy zrobiony wraz z aktywacją wireless AA, wgrane aktualne oprogramowanie z 27.03.2024. Skasowali Cię za wgranie oprogramowania? U mnie stwierdzili że to nie jest objęte gwarancją więc zapłaciłem 270 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r.u.m.c.a.j.s Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca W dniu 14.06.2024 o 10:40, reebel napisał: Skasowali Cię za wgranie oprogramowania? U mnie stwierdzili że to nie jest objęte gwarancją więc zapłaciłem 270 zł. Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matgalin Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca Hej, dołożę swoją cegiełkę do wątku Android Auto. Wątek przez jakiś czas czytałem jako niezarejestrowany użytkownik i myślę, że mam kilka informacji które mogą się Wam przydać. w Gdyni jak i w Gdańsku (salony Zdunek) za aktualizację oprogramowania w celu aktywacji usługi Bezprzewodowego Android Auto chcą 400-450zł - mają tak napisane w swoim biuletynie. Jest to według nich rozbudowa samochodu o nowe funkcje - wyśmiałem ich i pojechałem do mojego dealera (salon w Elbągu). W Elblągu nie wiedzieli, że da się odblokować taką funkcjonalność - byli pewni że Android Auto jest dostępne w mojej wersji tylko i wyłącznie przewodowo. Po rozmowie z ekipą z serwisu (super zespół, naprawdę polecam, plus fajne ceny za przeglądy) poprosiłem ich o kontakt z Centralą Nissana w celu doprecyzowania szczegółów jak taka aktualizacja powinna wyglądać. Tydzień później miałem już działający Android Auto bezprzewodowo. Nie wzięli za to ani grosza, i z tego co mi wiadomo - nie planują brać za to pieniędzy. Chyba że się zrobi niewiadomo jaka kolejka Aktualizacja musi być wykonana z poziomu Consulta - z poziomu najprostszej aktualizacji z pendriva nie da się zaktualizować modułu Android Auto. Sama operacja nie zajęła więcej niż 30 minut... Pewnie powtórzyłem tutaj opisywane już wcześniej wątki, ale cóż - jedno potwierdzenie więcej nie zaszkodzi Tak więc, polecam salon w Elblągu i ich fajną ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fruko Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca a kolega ktory ma rocznik QQ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matgalin Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca Rocznik 2023, produkcja z sierpnia bodajże. Wersja N-connecta. Infolinia Nissana wspominała również o tym, że kierowcy którzy uzbroją się w cierpliwość powinni mieć możliwość aktualizacji OTA (która aktywuje funkcje AA) w Q4 tego roku - no ale to jest coś co mogę jedynie powiedzieć, że usłyszałem, natomiast nie potwierdze że tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca ..czy te aktualizacje coś wnoszą jeżeli chodzi o możliwość aktualizacji map w fabrycznej nawigacji ?? Mam auto z produkcji wrzesień 2023 - odbiór marzec 2024 i jak do tej pory nic mi się nie udało samodzielnie zaktualizować a płacenie sporych kwot za dodawanie "funkcjonalności" auta przez ASO mi się nie uśmiecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRIMAR Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Mapy po aktualizacji software w ASO zostają te same. Oczywiście, przez OTA też się nie aktualizują. W tej sytuacji uważam je za bezużyteczne --> Waze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micha_123 Opublikowano 1 Października Udostępnij Opublikowano 1 Października (edytowane) Zakupiłem sobie moduł Aawireless (holenderski producent) Moduł bajka. Jest ustawienie że moduł ma się dopiero łączyć z AA jak bluetooth radia samochodowego jest dostępny. Opcji w aplikacji jest massa. Można wszystko po ustawiać suuuper. Apka tylko potrzebna do ustawienia modułu, moduł łączy się też bez aplikacji jak juz jest ustawiony. I w koncu pozbyłem się problemu że jak USB jest dalej zasilane po wyjściu z auta że co chwilę dostawałem notyfikację że "nie udało sie połączyć z AA na Telefonie) Modul faktycznie sie tylko łączy jak stacja multimedialna w aucie jest uruchomiona.. bajka. Ponadto jest opcja jak sie korzysta z wielu telefonów, mozna ustawić w module Aawireless "tryb dongle" po prostu stacja multimedialną wybieram , lub stacja w aucie decyduję jaki telefon ma się połączyć (praktycznie tak jak by radio samo obsługiwało AA bezprzewodowo). No bajka na prawdę. Moduł również bardzo szybko sie łączy, jak odpale samochód sekundę puzniej już Spotify gra. Szooook. Edytowane 1 Października przez Micha_123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 1 Października Udostępnij Opublikowano 1 Października (edytowane) Fajnie, że znalazłeś porządne urządzenie. Dla mnie, jednak cena 250 zł jest dość wysoka, bo za niewiele więcej można mieć takie urządzenie z Androidem na kartę SIM i z GPS (jeśli ktoś potrzebuje). Edytowane 1 Października przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micha_123 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października No carlinkit o wiele tańsze nie było. Apka i aktualizację tego modułu działają w trakcie działania AA nawet. Carlinkit kupilem tylko bo tak to chwalili tutaj. Jednak AAwireless wymiata. Już 3ci dzien korzystam i działa bajecznie. Najlepsze jest to że majac auto na podjeździe to na Carlinkit mialem dosłownie co 10 sekund powiadomienie na Telefonie ze nie udało się połączyć z AA i tak do momentu aż napięcie z USB nie znikło. Tutaj nawet jak jestem w Aucie i wyłączę stację multimedialną widać że moduł dalej zasilany ale wykrywa że stacja multimedialna jest w aucie wyłączona i nie próbuje sie ani łączyć. A modul AAwireless o wiele droższe nie jest od Carlinkit. Co do tanich modułów Android (gdzie sie wklada sim lub wi-fi). To daj spokój, nie wiem czy próbowałeś ale jak dla mnie to dziala bo działa. Na taki bajer żeby to mialo ręce i nogi to jestem zdania cza trochę więcej wydać jak 250zl. Wolę zapłacić więcej ale jak widać działa jak należy. Nawet nie sprawdzałem większość funkcji, dziala jak właśnie chciałem, robi swoję wiec ani nie grzebię z funkcjami hehe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi