Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[100NX] Zmiany stylistyczne

Gość chrosta
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość EnDrIu WAWA
Zbieram na s14, wiec ladowanie kasy w NX odpada :smile:

s14 super autko, ale jeszcze nie dla mnie. Ubezpieczenie i wacha przy moich studenckich zarobkach raczej wyeliminowały by mnie z poruszania się często po ulicach. Pozostał by mi chyba jedynie niedzielny crousing po okolicy i do kościoła do którego nie chodze :D

co do OC to takie samo, bo przedzial w tej ubezpieczalni gdzie jestem to 1.6-2.0 :) Fakt gorzej z paliwem, ale w sumie NX tez malo nie pali jak na tak niska moc(szczegolnie gaznik)

W sumie to nawet nie wiem jaki jest przedział u mnie w ubezpieczalni, ale chyba jeszcze nie załapałem się do tej wyższej grupy. Niestety ja mam jeszcze zwyszke za wiek i przez nią dość dużo płace. Mówisz, że NX sporo pali. Owszem, ale tylko zimą (mi pali ok. 13), ale latem już się robi oszczędny (ja zchodziłem do 8.5), a s14 myśle, że z 12 przy spokojnej jeździe niewyjęte.

Hym te spoilery sa kabinowane z masy innych aut , pojechalem do chlopa co je produkuje i przymierzylismy pare i te w miare mi przypasowaly ale trzeba bylo je przerabiac i dopasowywac ( facet robil formy cos tam obcinal cos dodawal i doklejal z wlukna ) efekt taki jak widac z tym, ze mnie wciaz kusi zeby jeszcze cos zmienic :twisted:

[ Dodano: 26 Lut 2006, 16:31 ]

Aaaaa te sprezynki to w Gdansku w firmie DARS TUNING tel 058 552-18-52

Gość Piotrek84r
O.k dzieki bardzo zaraz bede probowal :idea:

[ Dodano: 23 Lut 2006, 22:24 ]

Piotrek a to aby dobra strona bo nie da sie odnalesc!

Sorki, końcówka nie .pl ale . com :oops: , już poprawiłem

S900 też myślałem o 2 kolorkach na swoim NX-sie ale widzę że na razie tylko Ty go zrealizowałeś

Już postanowiłem: zostawiam tylko napisy z przodu i z tyłu:

2a.jpg -

a reszta aut.

Mam jeszcze pytanko o stożek: foty i opisy ale do 100nx-a na gaźniku z (okrągłym filtrem) 1.6 16V ... jakieś linki please - tylko odpowiednie bo ze stożkami już przeszukuję ale chcę wiedzieć jak montuwać to w naszych "setuniach".

PZD 8)

Mam jeszcze pytanko o stożek: foty i opisy ale do 100nx-a na gaźniku z (okrągłym filtrem) 1.6 16V ... jakieś linki please - tylko odpowiednie bo ze stożkami już przeszukuję ale chcę wiedzieć jak montuwać to w naszych "setuniach".

PZD 8)

Tak samo go montujesz jak na silnik z wtryskiem. Zdejmujesz całą obudowe z filtrem z gaźnika, dobierasz odpowiedniej średnicy kolanko gumowe 90 stopni, rurke aluminiową, kolejne kolanko o odpowiednim koncie (myśle, że coś ok 120 stopni), znów rurke i na końcu stożek. Rurke można wypolerować na wysoki połysk i nałożyć na nią lakier bezbarwny. Będzie miły dla oka efekt.

Gość Piotrek84r

Masz może jakieś foty? najlepiej będzie założyć w CAI u nas nie ma tego w nadkolu (chyba bo jak kiedyś zdejmowałem zderzak i bok to nie widziałem- albo skleroza)

Masz może jakieś foty? najlepiej będzie założyć w CAI u nas nie ma tego w nadkolu (chyba bo jak kiedyś zdejmowałem zderzak i bok to nie widziałem- albo skleroza)

Fotek nie mam niestety, bo sam jeszcze nie zakładałem. "NAJLEPIEJ BĘDZIE ZAŁOŻYĆ W CAI" :?:-tego nie rozumiem o co Ci chodzi :?: CAI- Cold Air Intake tak się nazywa fachowo stożek z rurami i dolotem zimnego powietrza a nie jakaś część w naszych błotnikach. To o co Ci chodzi to jest w Nissanach na wtrysku i jest to o ile pamiętam mała puszka która zatrzumuje wstępnie duże zanieczyszczenia typu liście i muchy żeby nie zapchały filtra powietrza. Jak się myle to niech ktoś mnie poprawi.

Gość Piotrek84r

wiem że CAI to żadna część ale przecież z zimnym dolotem możemy mieć co nie :?: Chodziło mi tylko o tę czarną puszkę, ale mnie oświeciłeś :idea: .

i jak ze stożkiem w gazie??? nie będzie problemów? kumpel ma w polonezie :D ale czuć że coś tam ma! PZD 8)

jak ze stożkiem w gazie??? nie będzie problemów?

Z gazem to różnie bywa. Jak masz instalke kiepską to może dużo Ci palić, pozatym przy stożku potrafi zdmuchiwać gaz przy szybkiej jeździe i nie będzie Ci poprostu chciał jeździć.

Gość Piotrek84r
jak ze stożkiem w gazie??? nie będzie problemów?

Z gazem to różnie bywa. Jak masz instalke kiepską to może dużo Ci palić, pozatym przy stożku potrafi zdmuchiwać gaz przy szybkiej jeździe i nie będzie Ci poprostu chciał jeździć.

:-(((

Kumpel ma w polonezie i chodzi mu zajeb...

Trzeba o tym pomyśleć, a może najpierw sprawie sobie jakiegoś GTI :-))) a wtedy... :twisted:

PZD 8)

może najpierw sprawie sobie jakiegoś GTI :-))) a wtedy... :twisted: PZD 8)

Myślę, że to jest najlepsze rozwiązanie, bo z 1.6 nie zrobisz wyścigówki szczególnie, że chyba masz automat o ile się nie myle

Gość EnDrIu WAWA

Myślę, że to jest najlepsze rozwiązanie, bo z 1.6 nie zrobisz wyścigówki szczególnie, że chyba masz automat o ile się nie myle

prawdziwa sztuka jest znalezc nie bite GTI, mi sie nie udalo i jezdze 1.6 :roll:

Gość Piotrek84r

mam automat ale jeździ się dobrze przyspieszenie też ma super nie musisz się martwić ile go przeciągnąć bo sam wie kiedy przeżucić bieg, jak na automat rewelacja, a chciałbym żeby jeszcze lepiej się zbierał. Oczywiście nie zamierzam zaprzestać na szukaniu skrzyni bo manual to w końcu manual.

prawdziwa sztuka jest znalezc nie bite GTI, mi sie nie udalo i jezdze 1.6

otóż to bity przy 100km/h może wypaść przy lekkim łuku a przecież GTI nie będę jeździł 8 dych, inaczej kupił bym sobie honde :D

chyba że upolować jkiegoś innego NISSANKA np SKYLINE i za niego dopiero się zabrać :twisted: ale finansowo nie podołam :(

PZD 8)

otóż to bity przy 100km/h może wypaść przy lekkim łuku a przecież GTI nie będę jeździł 8 dych, inaczej kupił bym sobie honde :D

Ja mam też honde i nie jeżdze nią 80. Powiem Ci szczerze, że jestem na 100% przekonany, że na mocno krętej drodze nie masz z nią rzadnych szans NX'em, co innego na prostej pod względem przyspieszenia, bo ta honda to tylko 1.3 16V, ale może to i dobrze, bo jeździ nią moja Ukochana.

Gość EnDrIu WAWA

Ja mam też honde i nie jeżdze nią 80. Powiem Ci szczerze, że jestem na 100% przekonany, że na mocno krętej drodze nie masz z nią rzadnych szans NX'em

w koncu targa powoduje, ze auto nie jest wystarczajaco szytywne i nie ma zabawy na zakretach...chociaz moj ma obnizony, usztywniony zawias, szerokie kapcie i nie narzekam na prowadzenie na zakretach.

w koncu targa powoduje, ze auto nie jest wystarczajaco szytywne i nie ma zabawy na zakretach...chociaz moj ma obnizony, usztywniony zawias, szerokie kapcie i nie narzekam na prowadzenie na zakretach.

Akurat Nx jest dość sztywny, bo ma konkretną belke za przednimi siedzeniami biegnącą przez dach i słupki (z tąd bierze się jego duża waga) a honda słynie z tego,że jest sztywna i dobrze się prowadzi a w naszej jest zawias -50mm, sztywne amorki i koła 15", więc dzięki temu trzyma się jak przyklejona.

Akurat Nx jest dość sztywny

nasze nyski to troche leciwe już autka i nie jeden może być miękki jeżeli

w miejscach odpowiedzialnych za sztywność konstrukcji jest zgnity :smile:

nasze nyski to troche leciwe już autka i nie jeden może być miękki jeżeli

w miejscach odpowiedzialnych za sztywność konstrukcji jest zgnity :smile:

To chyba udało mi się trafić tego mniej zgnitego:).

hym moj jest 93 ale z poczatku bo jeszcze na gazniku , lakierowalem calosc , przed lakierka byl poobijany , drobne wgniotki ale dzior nie bylo moze pare kropek rdzy pod tylnim zderzakiem- jakos tak nie rowno one gnija??????

Gość EnDrIu WAWA

Targa zawsze byla i jest miekka, z reszta nawet mozna przysluchac sie pracy jak w mrozne dni zjezdza sie z wysokiego kraweznika, ale mimo wszystko wole targe od wersji coupe 8)

Targa zawsze byla i jest miekka, z reszta nawet mozna przysluchac sie pracy jak w mrozne dni zjezdza sie z wysokiego kraweznika, ale mimo wszystko wole targe od wersji coupe 8)

Ja do końca bym się z Tobą nie zgodził, bo targa ma bardzo mocno wzmocnione słupki tylne i belke w dachu z tąd bierze się jego większa waga w stosunku do sunny. Ja nawet w największe mrozy jak jeżdze po dużych dziurach to nie słysze rzadnych trzasków ani niczego podobnego. Może mój poprostu jeszcze niezmiękł.

Gość EnDrIu WAWA
Ja do końca bym się z Tobą nie zgodził, bo targa ma bardzo mocno wzmocnione słupki tylne i belke w dachu z tąd bierze się jego większa waga w stosunku do sunny. Ja nawet w największe mrozy jak jeżdze po dużych dziurach to nie słysze rzadnych trzasków ani niczego podobnego. Może mój poprostu jeszcze niezmiękł.
utwardzisz zawieszenie to wtedy sie przekonasz :wink: