Coobcio Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 taki IC mi się marzy i będzie następnym moim krokiem Odpuść sobie takiego - jest podobnej wydajności jak nie gorzej od Twojego grubego z Iveco do tego kiepsko z montażem - trochę trzeba budę z fleksa potraktować, samego ICka trzeba zmodyfikować... Za to ma on tą przewagę nad moim poprzednim że jest nieco wyżej, więc nie będę nim wadził o śpiących policjantów. U Ciebie 40mm prima wyżej stoi więc tego problemu być nie powinno przy tym co teraz masz. Ps. Wacuś wpadaj do nas zrobimy raz dwa - stal u nas tańsza, robocizna też Pss. Pauza w robocie, dzisiaj pół dnia spędziłem przy okablowaniu Lanosa pod turbo a w primce jedynie został zaczęty początek ukłądu wydechowego – udało się go tak fajnie ukształtować i puścić że jest mozliwie najbardziej oddalony od chłodnicy i rury tłoczącej poweitrze z suszarki do IC Ciąg dalszy po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Świetnie się to czyta, gratulacje dobrej roboty Może to mało ważne, ale jak projekt wypali to daj znać ile nyska spala na różnych mapach. Gdzieś w dalekich planach mam suszarkę do swojego 100nx, ale na razie skupie się na pozbyciu rudej i wzmocnieniu konstrukcji. Ale czytając, co da się wykręcić z N/A, nie mogę się doczekać zmian pod maską Pozdrawiam i powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 kuba tym autem nie jezdzi na codzien aby mógł ci podac spalania.Powiem ci tak, kwestia wystrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 a ja powiem tak :!: Kuba specjalnie ma ciagle niesprawne auto bo w przeciwnym przypadku nie mialby co robic.... No moze Renata by sie cieszyla :wink: pozdro Kubu$ :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 kuba tym autem nie jezdzi na codzien aby mógł ci podac spalania Na codzień nie ale pare razy w tygodniu tak :razz: Wolnossak żarł na trasie 7-8L i w mieście 11-13L. Jak będzie z Turbo niebawem się przekonamy, choć pierwsze jazdy będą zapewne bardziej skierowane na emocjie i nie zdziwi mnie jak średnia wyjdzie w granicach 20L [ Dodano: Pon 17 Lip, 2006 ] Jak miło przed chwilą listonosz zawitał z brakującym 4tym tłokiem, tada terz już zestawik skompletowany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 hehe Kuba jest niesamowity, wszystko opisuje i fotografuje, fajnie sie to czyta, jak taka niekonczaca sie opowiesc .... Prawdziwy pasjonat :twisted: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 dawno tu nie zagladalem ale ciesze sie ze sa postepy pozdro z anglii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 elo pozdrawiam rolkowego zioma No włąsnie siedze i czyszcze tłoki, takrze nabylem wszystki gumy do dolotu i bardzo ale to bardzo solidne cybant Jutro primera powinna juz zapalić i jeżdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekPrimera Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 no to juz nie moge sie doczekac :D pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Nie udało się jednak wszystkiego dokończyć. Dzisiaj blisko 5 godzin zostało poświęcone mojej świętej krowie - poniżej fotki tego co udało się w tym czasie wykonać: Downpipe Ciężko było się zabrać za wykonanie idealnie pasującego elementu, który miał wypełnić przestrzeń między kolankiem a flanszą, niezbędne przy tym okazały się wskazówki i tekturowe modele przygotowane przez Seniora Grabowskiego, jak już element był w miarę dopasowany zaczęło się kowalstwo artystyczne. Co każdy 1-1,5cm spawu następowało klepanie młotkiem i tak w kółko... Następnie prawdziwa mordęga dla dłoni i wiertarki było wyszlifowanie wszystkich odstających kantów z wnętrza a potem jeszcze wypolerowanie listkownicą, no ale udało się Efekt to idealnie gładkie i bez najmniejszych progów wewnętrze a na natomiast na zewnątrz równiutkie ozdobne spawy by Grabowski Junior Kolektor O tutaj też gróbo było frezowane, wiorów było tyle że poduszke dla krasnala mogły by wypełnić Teraz to już będzie z górki, nareszcie wiertarkę z frezem będzie można odłożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 no kuba wyglada to bardzo ciekawie. powiedz ile juz godzin nad tym spedziles?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgrywus Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Chyba nigdy nie będe miał takiego zacięcie=wiedzy Pozdrowiam i mam nadzieję że napiszesz kiedyś jakąś książke Coobcio...:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 że napiszesz kiedyś jakąś książke Coobcio szkoda czasu na pisanie - kiedy można coś podrutować . Jak będzie tak stary, że nie będzie mógł utrzymać w ręku wiertarki -> szlifierki -> frezarki -> innych narzędzi to może wtedy weźmie się za pisanie. Póki co działaj chłopie - i pojaw się na spocie w końcu oczywiście przyciągnij krowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Dziękuje za pozytywną opinię Jak do tej pory to nad uturbianiem siedze dobrze ponad 10godzin, nie licząc czasu gościa co mi spawał intercooler. Myślę że tak w 1/3 roboty jestem, teraz takie spowalniające pierdółki zostały do zrobienia typu, zawieść kolektor do Autoszlifu żeby wyrównali powierzchnie przylgni, pojechać do zakładu zajmującego się hydrauliką żeby wykonali mi na zamówienie przewód doprowadzający olej do turbiny no ale najwięcej będzie grzebania żeby wygrzebać silnik wraz ze skrzynią biegów - jeszcze nigdy nie wyciągałem silnika i liczę przy tym na dużą pomoc ze strony Kiviego Na spocik to oczywiste że wpadnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akarczma Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 i tak nie objedziesz almery bananie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 Chłopie zejdź na ziemię To nie jest porównywalny wogóle przedział Cenowo-klasowy, więc tego wyścigu portfeli nie ma szans żebym wygrał - chyba, że nie daj boże w Almerze coś się wysra, co zresztą nie jest rzadkością Zresztą GRE to nie klasa dla mnie on ma Dina a Ja hmm... Może Kosa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akarczma Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 a Dino ile wlozyl w samochod i jakie czasy kreci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 i tak nie objedziesz almery bananie wlasnie.. co z almera? Cos jakos bardzo ciho ostatnio po lekutkiej wojnie... czy dowiemy sie czegos w nowym watku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 w Almerze coś się wysra, co zresztą nie jest rzadkością n przyjedz i zobaczysz co sie sra a co nie Zresztą GRE to nie klasa dla mnie no co ty :shock: a Dino ile wlozyl w samochod i jakie czasy kreci? to sie go zapytaj, bo tutaj to nie bywa a co kolejnemu chcesz w portfel zagladac? wlasnie.. co z almera? a ma sie calkiem dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 a Dino ile wlozyl w samochod i jakie czasy kreci? Co do Dina to chłopak ma 555KM @1,6 bara z silniczka 1,8, kręci 12,0XX więcej szczegółów technicznych o konkurencie dla GRE tutaj: http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=35531 KONIEC OFFTOPICA... KONIEC OFFTOPICA... KONIEC OFFTOPICA... KONIEC OFFTOPICA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 kuba cos nowego dzis doszlo?? PS. szkoda ze nie podjechales wtedy prima na okecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Jest 8:00 rano, czas na śniadanie i na wyjazd. Dzisiaj na pewno fura odpoali, kwestja pospawania do kupu 5-6 kolanek i z patu odcinkó rury Przy okazji zostanie wzmocniony kolektor wydechowy. Ps. w Pruszczu jak wystartuje to w wersji soft - 0,5 bara mało czasu to raz a dwa i brak funduszy by było na przyjazd i jednocześnie rozbiorkę i szlif motoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 stary że ty też masz czas na to wszystko... a teraz ciekawy jestem jak coobciowóz ma się do czegoś takiego... NISSAN 300ZX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 stary że ty też masz czas na to wszystko... a teraz ciekawy jestem jak coobciowóz ma się do czegoś takiego... NISSAN 300ZX ? będzie lżejszy i szybszy na prostej, to napewno Coobcio, jak wyjedziesz to nakręć filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 stary że ty też masz czas na to wszystko... a teraz ciekawy jestem jak coobciowóz ma się do czegoś takiego... NISSAN 300ZX ? będzie szybszy na prostej, to napewno napewno to nie zyje Kopernik. mysle ze porownanie jest troche nie trafione. ale zeby nie bylo ze OT... :wink: chetnie zobacze na S z jakims leonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi