maniek Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 PISAŁEM ZE MAKSYMALNIE DO 140 No to racja, bo jakbyś do 180 dobił to by ze 3 lytry max wziął, w nissanach jest odwrotna proporcja A tak szczerze to nie nabijam się, ale mi po mieście pali teraz 9,5 litra, i nie szaleję, na trasie przy 90 km/h ok 7 litrów, mniej być nie chce Przy V-Power na trasie Wrocław-Praga wypiła 6,22 litra. Mam 1.4 75 KM. [ Dodano: Wto 13 Lis, 2007 21:47 ] 3. ZAMONTOWAĆ MAGNETYZER NOWEJ GENERACJI - TRÓJPOLOWY Liczne testy dowiodły, że te magnetyzery dają tyle co twoja chęć , żeby mniej spalał bo go kupiłeś, niestety. 5. NIE DUSIĆ SILNIKA NA WYSOKICH BIEGACH. - LEPIEJ TRZYMAĆ NA OBROTACH2-3TYŚ. Rozumiem, że chodziło o obroty a nie biegi. Akurat Almerki lubią wyższe obroty a spalanie na trasie nie będize drastycznie wyższe. TYM, KTÓRYM PALI POWYŻEJ 6 L NA TRASIE NAPEWNO TE ZABIEGI POMOGĄ. Tym, którym pali powyżej 6 litrów do 7 - 7,5 to powinni byc zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitradzik Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 HEHE NO TAK - NIESZKODZI, ŻE NIKT NIE WIERZY - JA TEŻ (ZA PIERWSZYM RAZEM) PO POWROCIE Z TRASY STAŁEM PRZED DYSTRYBUTOREM I WPATRYWAŁEM SIĘ W NIEGO PRZEZ DŁUŻSZĄ CHWILE BO BYŁO TO DLA MNIE NIEREALNE - NAWET ZAKOŁYSAŁEM AUTEM W OBAWIE CZY ABY KOREK POWIETRZNY W BAKU SIE NIE ZROBIŁ - ALE NIE - I KONIEC - TYLKO SIE CIESZYĆ. KILKAKROTNIE SPRAWDZIŁEM I DOWIODŁEM -(SOBIE JAK NARAZIE) ZE NAJBARDZIEJ EKONOMICZNA JAZDA PRZY STAŁEJ PRĘDKOŚCI 120-130 KM/H - NIESTETY W TYCH WARUNKACH TYLKO AUTOSTRADA. PRZY TEJ PRĘDKOŚCI SPALA 4,4-4,9 LITRÓW NA 100 BEZ ŻAGLA I NIE Z GÓRKI - JAK TO KTÓREMUŚ Z UŻYTKOWNIKÓW SIĘ PRZYŚNIŁO. - I KONIEC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszcz69 Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 proponuje zakonczyc temat pitardzika bo jest to juz nudne. mi ostatnio udalo sie zejsc na trasie z 10l lpg do 8,5 i jestem mega zadowolony bo juz sie zaczyna normowac to spalanie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bart Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 10-10,5 miasto i coż takie życie, nie zmieniam biegów przy 2,5 tys bo dzwięk silnika przy 4 - 4,5 tys jest bardzo fajny Trasa , tu ok 8 litórw ale jakoś też nie uśmiecha mnie sie jeździć 110 km/h Jak chcecie mneijszego spalania przerzućcie sie na diesle o i już A no ja mam 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piramida Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam wszystkich. Spalanie w mieście w okresie od 4 do 9 - 11 - 07, tylko miasto, równe 100km, zakres temperatur od -2 do +5, zgodnie ze stanem na dystrybutorze 7,89, tankowanie tylko do pierwszego odbicia, Lato, sierpień trasa Bielsko - Biała - Niechorze (Zachodniopomorskie), jazda zgodnie z gps MIO C 250, trasa szybka, przez Wrocław, Zielona Góra, Gorzów Wielk, Szczecin, długość ok 750km, 4 dorosłe osoby + małe dzicko, bagażnik wypełniony po brzegi, prędkość max na A4 140km/h, wynik 6,14, Almera, N15, 1,4, 87km, sedan, 98 rok prod, 137 tyś. Pozdrawiam Mariusz z B-B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Mój ostatni wynik to 6,89 na 100 km Jazda w mieście i na trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tananek Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 ILE TWÓJ BAK MA POJEMNOŚCI?????? BO MÓJ 45 L. [ Dodano: Wto 13 Lis, 2007 08:25 ] A TAK - PRZECIEŻ MASZ DIESLA. - OK Jak to przeciez ja tez mam dieselka i moj bak ma 45l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam,kiedyś na forum wyczytałem że moja almerka 2.0 d slx posiada bak 50l,a teraz się dowiaduje że 45l Ja stawiam na 50l Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotlet Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Ja z zadowoleniem stwierdzam spalanie kapkę poniżej 9 na sete w jeździe miejskiej w porze jesiennej. Mimo że miasto mam ciasne, to cisnę nim zasnę. Dynamicznie. Zdarza się przekrroczyć niewiele 9 litrów. Na trasce to pije mnniej ode mnie. Zdarzyło się nawet 6,7 na sto. Z resztą nie widzię dużej różnicy między mniej mobilnym silniczkiem GA14DE bo pali podobnie lecz już bez takiego "kopyta". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Witam,kiedyś na forum wyczytałem że moja almerka 2.0 d slx posiada bak 50l,a teraz się dowiaduje że 45l Ja stawiam na 50l Pozdrawiam ja właśnie gdzieś na forum przeczytałem że bak w dieslu ma 60l, w książce o naprawach napisane jest - 60l , a w instrukcji obsługi - 50l tak ze już sam nie wiem w co wierzyć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotlet Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Witam,kiedyś na forum wyczytałem że moja almerka 2.0 d slx posiada bak 50l,a teraz się dowiaduje że 45l Ja stawiam na 50l Pozdrawiam ja właśnie gdzieś na forum przeczytałem że bak w dieslu ma 60l, w książce o naprawach napisane jest - 60l , a w instrukcji obsługi - 50l tak ze już sam nie wiem w co wierzyć :/ Wierz sobie: wyjezdzij nieco ponad stan, zalej dziada pod korek i bedziesz wiedzial czy blizej 50, czy 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 zalej dziada pod korek i bedziesz wiedzial czy blizej 50, czy 60 I tu jest problem Ja leje paliwo z 20l baniek czasami z takiej co ma ponad 30l tak że jest ciężko policzyć :zly: . Znajomy ma nadwyżki z Tira i na tym jeżdżę. Na stacji tankowałem tylko 3 razy w lato wyjeżdżę wszystko i będę dolewał po 20l ciekawe czy 3 bańki wejdą Jeśli jest bak 60l to mam średnie spalanie 7l Jeśli jednak bak ma 50l to mam średnie spalanie 6l :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Też mi się zdarza wlewać paliwko z banieczek 20l ,wchodzą tylko DWIE banieczki są napełaniane od secra Po przejechaniu jakiś 60 km na rezerwie i tankowaniu na stacji dystrybutor pokazał 46 l z groszem.Na pełnym baku udało mi się przejechać 850 km. Pozdrawiam Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Na pełnym baku udało mi się przejechać 850 km. no to ja podobnie przejechałem - 860km :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotlet Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 I tu jest problem Ja leje paliwo z 20l baniek czasami z takiej co ma ponad 30l tak że jest ciężko policzyć :zly: . Znajomy ma nadwyżki z Tira i na tym jeżdżę. Na stacji tankowałem tylko 3 razy w lato wyjeżdżę wszystko i będę dolewał po 20l ciekawe czy 3 bańki wejdą Jeśli jest bak 60l to mam średnie spalanie 7l Jeśli jednak bak ma 50l to mam średnie spalanie 6l :one: zakładam że szklaną pułapkę 3 widziałeś więc problem z bańkami z głowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 zakładam że szklaną pułapkę 3 widziałeś więc problem z bańkami z głowy.. nie kojarzę o co chodzi , widziałem dawno temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Witam wszystkich ponownie moje ostnie wyniki 6,4 ,ponowne tankowanie + wymiana filtrów (filtr paliwa i powietrza wymieniam co 30tys. km,będe teraz wymieniał co 20) wyszło 5.49! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Witam wszystkich ponownie moje ostnie wyniki 6,4 ,ponowne tankowanie + wymiana filtrów (filtr paliwa i powietrza wymieniam co 30tys. km,będe teraz wymieniał co 20) wyszło 5.49! To możliwe, jednak to jazda na trasie cały czas 80 km/h czasem 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Całkiem możliwe ale przy jezdzie 90 do 100,czasem też trzeba cos wyprzedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 dziś wskazówka paliwa pokazywała już czerwona kreskę ale kontrolka rezerwy jeszcze nie mrugała, zalałem 40l i wskaźnik paliwa pokazuje ponad pełny:) czyli jednak zbiornik to 50l. Czyli moje średnie spalanie to ok 6l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tananek Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 dziś wskazówka paliwa pokazywała już czerwona kreskę ale kontrolka rezerwy jeszcze nie mrugała, zalałem 40l i wskaźnik paliwa pokazuje ponad pełny:) czyli jednak zbiornik to 50l. Czyli moje średnie spalanie to ok 6l Przyjrzalem sie dokladnie zatankowalem 42l a do przejechania zostalo mi okolo 150 km wiec 50l ma zbiornik pomylilem sie wczesniej piszac ze 45l Almerka spalila 5,7/100 przy jezdzie mieszanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limo Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Srednie: 6,38l Max: 6,72l Min: 6,15l Glownie trasa + za***iste miejskie korki. Predkosc na trasie: ok. 90/100/110 km/h P.S. Na miejscu moderatora wykasowalbym takie bzdurne posty wyssane z palca, gdzie ktos podaje spalanie 4,8l przy silniku 1.6 - chyba ze jezdzi na luzie ciagle z gorki bez nadwoziak przy wspomaganiu fasolowym Opel Corsa 1.2 16V pali min. 4,86l !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 co do dużego spalania 1,6 i REP zapraszam tu http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...7df31eff#448876 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
almera_fan Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Witam moja al;merka 2.0 gti pali od 9 do 13-14 zależy oczywiście od ciężkości buta :diabel2: pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tananek Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 ostatnie wyniki mojej Almerki pokazuja 5.2l/100 na trasie a w drodze powrotnej 5.8l/100 (dodatwowo wracaly dwie osoby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi