Gość mikona Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Czy jest ktoś z micra k11 1,0 i może mi powiedzieć ile mu pali, bo moja chyba coś za dużo i chciałabym porównać z innymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 witam robiąc probe taką ze tankowalem do opory przejechalem stowke spaliła mi 12 litrow , stwierdilismy z tatą ze pojedziemy do ASO( w gdyni-karwiny) tata zadzwonil o 8:00 i umowil sie na 15:00, po powrocie z uczelini pojechalem z tata do serwisu , powiedzielismy ze byla robiona diagnostyka spalin i reg. gaźnika . mechanik meczyl sie przy aucie przez jakies poltorej godziny stwierdził ze on tego sielnika niezna bo to pojemnosc 1,2 a nie 1,0 zadnych danych do niego niemiał , mowil ze przy wyzszych obrotach daje za duzo paliwa i ze sonda niby niemoze tego skorygowac ,do zaworów tez niezaglądał z powodu braku jakchis danych, polecil wymienic swiece i i zajrzec do zaworow , i jezeli nic niepomoze to mozna obnizyc pływaczek w gazniku ale tez niewie na jaką wysokos (brak danych- nic niewiedzial ). wspomnial tez ze mieli przyrzad do mierzenia ilosci spalanego paliwa ale gdzies zaginął. ogólnie to wogóle nic niezrobili . chcieli nas skasowac na 95zł za ponowną diagnostyke i reg gaznika.ale sie niedalismy , dopiero dyskusja z kierownikiem spowodowała danie 30% rabatu na czesci i usługi ,teraz i na przyszłe wszystkie wizyty. :wink: p.s. nastepnego dnia razem z tatą wyregulowalismy zawory (byly za ciasno ustawione i wymienilismy swiece na nowki. jazda sietroche poprawila zobaczymy jak bedzie dalej. to tyle narazie :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hardstyle Boy Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Ale od tego ile autko pali to chyba zależy też od paliwa jakim jest tankowane, a właściwie od firmy z jakiej pochodzi. Ja leję albo na BP albo na Shellu i na każdej butli LPG przejeżdzam ponad 300 km własciwie to ok 320-330 ; :wink: . Tankowałem na Orlenie kiedyś też, ale na ww. stacjach auto ma lepsze przyspieszenie i ogólnie ładniej pracuje. Natomiast jak jechałem z kumplami na sylwestra to nalaliśmy gazu 10 litrów na stacji petrochemii płock, i po przejechaniu 70 Km gaz sie skończył :evil: :evil: a to się nigdy wczesnneij nie zdarzało. Zwłaszcza,że jechaliśmy ok 80 km/h cały czas prostą drogą. Po zatankowaniu na BP objawy ustąpiły. Benzyne też tam tankuję i również jest OK. Musze nalac kiedyś PB 98 albo V-power Racing 99 na shellu i ciakwe jak wtedy Micra bedzie śmiga :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 no to musze zaszalec i na sheluu zatankowac:] :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikona Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 No podobno na v-power racing niezle czuc roznice.Znajomi mowia ze niezlego kopa sie dostaje :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 a czy przy tym paliwku to nie zre go autko wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikona Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Mam pytanko:Jaki wpływ na skład mieszanki ma sonda lambda przy zasilaniu gaznikiem, co zczytuje sygnaly z sondy i w jaki sposob te sygnaly wpływaja na dawke paliwa :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 hej z tego co wiem sonda lambda odczytuje na wylocie skład spalin i gdy stwierdzi ze mieszanka była za uboga daje informacje w postaci sygnalu elektryczne go fo komputerka pod siedzeniem pasazera ,a z tąd do gażnika który reguluje dawke paliwa w gaźniku , przynajmniej to to co wiem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hardstyle Boy Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 a czy przy tym paliwku to nie zre go autko wiecej? Hmm nie no ..mi się wydaje,że chyba nawet mniej bo ma wiecej oktanów i ogólnie jest że tak się wyrazę bogatsze. Mi np samochód pali mniej POWER GAS z shella niż Zwykłego SHELL GAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość profes Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Hmm nie no ..mi się wydaje,że chyba nawet mniej bo ma wiecej oktanów i ogólnie jest że tak się wyrazę bogatsze. Mi np samochód pali mniej POWER GAS z shella niż Zwykłego SHELL GAS. Tylko szkoda, ze to nie jest prawdziwy LPG:) Czyli ma inny sklad niz LPG. a propos Twojego wczesniejszego posta - petrochemia plock juz nie istnieje, wiec tankowales u totalnego prywaciarza, ktory zapewne dowalil Ci gaz rozcienczony np. azotem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaceksc Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 czuć różnicę na v-powerze lżejsza kieszeń i to solidnie odciąża auto. w jakiejś gazecie moto był test paliw (w tym v-power racing) i przy 100 konnym silniku dawal 5 koni wiecej v-power jest paliwem bezsiarkowym i ma właściwości czyszczące silnik więc od czasu do czasu nie zaszkodzi zalać :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sc0rpion Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 witam micra mojej laski k11 1.0 pali srednio okolo 5,3l/100km w trasie potrafie zejsc ponizej 5l a pali sie check engine wiec komp pracuje w trybie awaryjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skuter27 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 z tego cio ja wiem jak się pali lampka heck engine to trza sonde lambda wymienić !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stachups Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Jakies 2 tygodnie temu jechałem swoja micrą do niemiec.Wyjezdzając z wrocławia zatankowałem pełny bak.Dojerzdzając do granicy po przejechaniu 250 km (prze Zieloną Góre) zatankowałem jeszcze raz do pełna.To na 250 km spaliłami 12,9 litra a tankowałem na Orlenie.Moja srednia predkość to 120kmh. Ocencie czy to dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daguś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 No to Ci spaliła 5l/100km!!!!! Zajefajnie ))) Moja mi najmniej spaliła 5,4 na trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 moim skromnym zdaniem za***isty wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Mój najlepszy wynik na trasie to 4,9. Przeciętnie na trasie 5,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasin Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 no to i ja sie pochwale oststnio bylem w Zakopanem i na trasie bez zadnego oszczedzania (tzn z górki nawet bylo 160 km/h ) spalil mi 6l na 100 km i to gazu wynik chyba niezly bo za 48 zł przejechalem 450 km i wlasnie dlatego kocham MICRE pozdrawiam Jasin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 no to naprawde wynik imponujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skuter27 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 A mi w zimie średno palił 6,5 do 7 litra na 100 Micra k10 92r 5 skrzynia 1.2 gaźnik byna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Micra K11 mojego ojca pali max 6.5 l w zimie. Mi udało sie narazie najmniej zejść do 4.72l/100km na trasie Wisła - Katowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotri Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Szczęściarze, Jak wy to robicie :?: Na razie najmniej mi się udało spalić moją K11 7,1 a maksymalnie 7,9l na 100. Jazda tylko po mieście, raczej spokojna. No i tylko w zimie bo mam ją od grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 moja musi sie rozjezdzic im wiecej jezdze tym mniej mi wychodzi hehe robie testy na ilos spalanego paliwka:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 a ja wam powiem, ze mi nie udaje sie zejsc ponizej 9l.... :/ czesto jest grubo ponad 10 :/ ... raz na prawie calym baku przejechalem mniej niz 300km :evil: ... nie powiem zeby moj styl jazdy byl ekonomiczny, no ale bez przesady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 łał :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi