Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

NissanKlub.pl Performance 0-60mili i 1/4mili

Coobcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz trzymajcie kciuki za mnie. 14,8 do pobicia....Primerą :lol:

Niestety wyszło tylko 14,9 na Toyasach.

Edytowane przez xtomek

• 6 miesięcy temu...

morzecie mnie tu dopisac do listy najszybszych nissanów moje najszybsze ET to 12,571 jakie udało mi sie zrobic w kwalifikacjach ale takie co umiem potwierdzic to ET 12,637 tu jest link http://www.sss.org.pl/downloads/kos230809.pdf oczywiscie nissan sunny gti-r

Edytowane przez zywiec

Już niedługo rozszerzymy Grono GTi-R, przyznam zacznie szybki jest twój :)

suszarka to dalej seryjne T28 ??

Ps. Luknij na pierwszą stronę czy dobrze podałem wartość doładowania :)

tak szuszarka jest orginalna t28,co do doładowania to dobrze dałes normalnie jezdze na 1 bar a na wyscigach 1,5 bara ale mam zamiar kiedys wsadzic gt3071r to bedzie dopiero zabawa :dribble: a wiesz co najciekawsze to że auto nigdy nie było strojone ma fabryczy komp i zero dłubania w elektryce,tak sie zastanawiam ile by dało koni wystrojenie tego silnika?

Edytowane przez zywiec

W dniu 8.11.2009 o 12:59, zywiec napisał:

tak szuszarka jest orginalna t28,co do doładowania to dobrze dałes normalnie jezdze na 1 bar a na wyscigach 1,5 bara ale mam zamiar kiedys wsadzic gt3071r to bedzie dopiero zabawa :dribble: a wiesz co najciekawsze to że auto nigdy nie było strojone ma fabryczy komp i zero dłubania w elektryce,tak sie zastanawiam ile by dało koni wystrojenie tego silnika?

Trzeba sprawdzić AFR, w tym Białym co stoi u mnie w garage też wysztko seria, jak dajesz do deski to do ok 4000 obr.min ma trochę za ubogo przez co suszarka wolniej wstaje, a powyżej 6 tyś się robi za bogato... Jest to seria + wydech i 0,9 bara.

Ile da strojenie dam znać jak dorwę tanią hamownię 4x4 :D

Najważniejsze by poprawić wstawanie suszarki - dziś na torze w lublinie latałem i troszkę mi to przeszkadzało...

ma laga sporego ze wzgledu na seryjny DP który to stanowi zwężkę... W mazdach 323 GT i GTX to samo było, zmiana DP na szerszy spowodowało znaczne zmniejszenie turbo dziury. Przykładowo na seryjnym DP 1,1 bara mazda kolegi z tomaszowa mazowieckiego miała gdzieś tak od 4200 to po zrobieniu grubszego fi 60mm 1 bar ukazywał się już od 3500obr.min - próby robione na 3 biegu. Chłopak jeździ nią tylko w KJS i bardzo odczuł tą różnicę

z tego co kiedys czytalem o gti-r`ach wynika, ze seria znosi spokojnie ok.300KM i wystarczy tylko wydech, fmic, dolot i MBC, ale ponoc to max dla tego setupu. to wciaz SR20DET, a nie 1jz zeby seria znosila milion koni ;)

gt3071r fajny, ale lag bedzie juz wtedy sporawy..

Pozdr

GTI-R owy SR20DET myślę że trochę jednak więcej zniesie... Jest na mechanice, ma mocniejszy napinacz rozrządu, jedyne co to tłoki ma takie same jak ten z 200SX... Przy dobrym zesrojeniu i jak mu się zapoda chłodnicę oleju to myślę że okolice 400KM są dla niego do przyjęcia na jazdę torową.

Na miasto i ostre sprinty spod świateł obstawiam że pójdzie transfer cage i tył przestanie być napędzany :P

ja bardziej myslalem wlasnie o tym, ze powyzej 300KM tloki moga powiedziec papa, a najpredzej to sruby na korbach, bo to jest najslabszy punkt DET z tego co sie orientuje. poza tym, tez mysle ze gti-r`owy SR jest troche fajniejszy ;) a tak wogole to w gti-r jest hicas jak w sky`u? :D

Pozdr

GTi-R ma stałe 50 na 50 jak limon napisał :)

Co do śrubek w korbach to bardziej straszne im obroty przeszło 8 tysi niż moment obrotwy - ten spokojnie może oscylować w granicach 450Nm... Co w zalerzności od wałków, turbiny może przekształcić się w ok 400-450KM na silniku :)