dzemik Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 ja kupiłem w Norauto , wycieraczki produkowane pod ich marką. Są produkowane przez Championa dla nich a cena znacznie niższa. Używam na szyby specjalnego preparatu - niewidzialna wycieraczka. Jest super - powyżej prędkości 60-70 km/h nie muszę już używac tradycyjnych wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Używam na szyby specjalnego preparatu - niewidzialna wycieraczka. Jest super - powyżej prędkości 60-70 km/h nie muszę już używac tradycyjnych wycieraczek. poważnie? co to za płyn? bo ja nigdy nic dobrego o tych "cudach" niesłyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 zobacz w marketach , ja kupiłem w makro - preparat jest firmy autoland. Jest to płyn w atomizerze. Spryskujesz czystą szybę , polerujesz a efekt jest taki jak woda na z deszczu zbiera się w duże krople i scieka z szyby. Wystarczy to nanosić raz na 2 miesiące. Niektorzy dodają ten preparat do spryskiwacza i samo się rozsmarowuje. Polecam , koszt ok 10 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Niektorzy dodają ten preparat do spryskiwacza i samo się rozsmarowuje. ja tam nie polecam, stosowalem w innym samochodzie. Chodzi o to ze zwieksza on napiecie powierzchniowe i powiedzmy ze dziala faktycznie powyzej 60km - kropelki ladnie splywaja z szyby pod wplywem pedu powietrza. Jednak przy mniejszych predkosciach pozostaje taka "mgielka" co jest wkurw**** jak nadjezdzaja z przeciwka na swiatlach o zmierzchu lub noca... dochodzi do fatalnego zjawiska zwanego DYSPERSJA! Czlowiekowi czasem wydaje sie ze ma szyby caly czas przymazane... tez mowie o tym produkcje z M**** o nazwie wymienionej jako niewidzialna wycieraczka [ Dodano: Sob 20 Sty, 2007 17:02 ] aha! uzywajac wyszukiwarki forum mozna znalesc ten watek http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=8739 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 to moze tak kontynuujac temat wycieraczek... ja wymienialem same gumki na gumki MOTGUM'u... jakos dawaly rade, ale zwykle dlugo nie wytrzymywaly... teraz mam wycieraczki TRICO... bylem w intercarsie i chcialem jakies valeo xtrm wziac, ale gosc mi podsunal te i okazuje sie ze naprawde dobre sa... i tanie.... komplet trzech kupilem za niecale 50zl... polecam z czystym sumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Polecam , koszt ok 10 zl jak trafie to kupie, ale sprawdze na początek na połowie szyby :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Czlowiekowi czasem wydaje sie ze ma szyby caly czas przymazane... Ważne jest żeby szyby po naniesieniu preparatu dobrze wypolerować. Nie miałem takigo efektu mgiełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Nie miałem takigo efektu mgiełki Lemurowi pewnie okulary zaparowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 W Makro od wtorku będzie można kupić bezszkieletowe wycieraczki Uniteca, wzorowane na Silencio XTRM Valeo. Ceny wręcz śmieszne bo najtansza będzie za 21,95. XTRM-y kosztują 125 + przesyłka na allegro(komplet do Primy). Ciekawe co to jest i jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 tak przeszukiwałem allegro i e-bay-a i natrafiłem jeszcze na jedne wycieraczki o których nie bylo jeszcze mowy a sa to ponoc wycieraczki valeo pod inna nazwa.a nazywaja sie SWF sa sporo tansze od valeo. np valeo XTRM to SWF VisioFlex ja kupilem Bosch-e Aerotwin model A813S pasuja idealnie do P12 polecam z przesylka wyszlo jakies 120zl za komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 a ja po zakupie nowych piórek Valeo założyłem je , ale chyba dobrze ,że nie wyrzuciłem starych bo chyba się na nie szybko przesiądę, bo szkoda mi na oblodzoną szybę nowe wycieraczki katować... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 tez sie zastanawialem czy zakladac nowe czy na wiosne poczekac ale odwilż przyszla :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Ja też czekam do wiosny ale niewiem czy sie doczekam, tak już piszczą te moje stare pióra że nie moge tego słuchać, z drugiej strony szkoda niszczyć nówki po takim śniegu i lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nedd Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Ja zainstalowałem u siebie komplecik bosha- jak na razie 9 tys km, sporo jeżdżenia na wycieraczkach i żadnych negatywnych spostrzeżeń nie mam. Jestem z nich bardzo zadowolony. Te które zdjąłem- tzn stare- to były valeo. Nie widzę specjalnie różnicy- opowiadanie że przy jakiejś prędkości bosche podskakują- to chyba mit. Nie zauwazyłem czegos takiego u siebie. Generalnie przy wyborze valeo-bosch wybrałbym te, które byłyby tańsze. Po co przepłacać skoro mają jednakową jakość i tak samo się sprawdzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 opowiadanie że przy jakiejś prędkości bosche podskakują- to chyba mit hehe, to zapraszam na przejazdzke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 ja załozyłem na ten "dziwny" czas wycieraczki ALCA.... są naprawdę dobre (grafitowane) i za śmieszny cash - w Bricomarche po 9,99 szt bez wyjątku rozmiarowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 a ktos uzywa moze trico teflon ? http://www.tricoproducts.com/brochure.cfm?...;location_id=65 stosunek ceny do technologii jest ok, ciekawe jak sie sprawują, nie wiem czy po zimie sie nie skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nedd Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 opowiadanie że przy jakiejś prędkości bosche podskakują- to chyba mit hehe, to zapraszam na przejazdzke Wpadnę- wezmę od razu z sobą komplet do naprawy twoich wycieraczek- w właściwie ich ramion:) U mnie ramiona (czyli końcówki na których montujesz pióra wycieraczek) dociskają wycieraczki na tyle, że problem opisany przez Ciebie nie występuje. W innych samochodach którymi jeździłem też tego typu problemów nie ma, więc skoro występuje tylko u Ciebie, może nie pióra wycieraczek są tu winne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja kupiłem w Auchan polskie wycieraczki Motgum za 10zł i sprawują się przyzwoicie już przez parę miesięcy. Ostatnio gorzej, ale zdarzyło im się przejechać po zmrożonej szybie... Wcześniej spróbowałem równie tanie Alca - ładnie zbierały ale tylko przez kilka tygodni, później lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 zamiast tego płynu co dzemik używa (też uzywałem) można pokryć szybę na stałe specjalną powłoką... jakaś nanotechnologia... przednia szyba to 80,- i gwarancja na 3 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ingo Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 zamiast tego płynu co dzemik używa (też uzywałem) można pokryć szybę na stałe specjalną powłoką... jakaś nanotechnologia... przednia szyba to 80,- i gwarancja na 3 lata... Te 3 lata to możesz między bajki włożyć. Jakiekolwiek widoczne efekty znikają po 4-5 miechch co do wycieraczek to sie właśnie przymieżam do wymiany i tak trafiłem na to forum. Przez rok miałem Valeo silencio teraz myślę o valeo XTRM. porównywałem ceny na allegro i wychodzą tyle samo co SWF VisioFlex (przynajmniej do mojego samochodu) wiec chyba się zdecyduję na valeo. te uniteca to podobno straszny chłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 a jakie XTRM potrzebujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ingo Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 z katalogu wynika ze 2x475 choc teraz mam 450 opel vectra b z 98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 i nie sa za male 450 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oweedom Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 To i ja się podzielę moimi doświadczeniami. W praktikerze kupiłem same gumki firmy MOTGUM (w paczce 450mm są dwie gumki) i zapłaciłem ponad 8 PLN. Jakość jest bardzo dobra. Przeszukałem całe stoisko i nie mieli 500mm, wszystko wykupione. Szukałem na allegro i w lokalnych sklepach, ale nigdzie nie znalazłem gumek MOTGUM. Więc po jakimś miesiącu kupiłem pióra ALCA na stronę kierowcy. I co? MOTGUM chodzi cały czas bardzo dobrze - właściwie już 5. miesiąc, a ALCA już się nadaje do wyrzucenia. Cholerny szajs. Wystarcza na 2 tygodnie. Szkoda pieniędzy. Przestrzegam. Ale motyw z tymi gumkami z MOTGUM jest świetny. POLECAM. Co do nanotechnologii. Tą oryginalną widziałem na allegro - dosyć droga. Ja kupiłem preparat NIEWIDZIALNA WYCIERACZKA z AutoLandu (używam pasty polerskiej z tej firmy i jest O.K.). Koszt - jakies 15-20 PLN. Efekt?? Woda się nie kropli, a rozlewa, a wycieraczki mają o połowę łatwiejsze zadanie, bo szyba jest bardzo śliska dla wody. Natomiast zapomnijcie o historii, że powyżej 50 km/h woda sama się usunie na boki szyby. Tego nie ma absolutnie. Nie wiem, jak jest z tą oryginalną nanotechnologią, bo jest dla mnie za droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi