LeXaN Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 patriot12, antena spoko jak najbardzie jest w porządku, za to sprawę radia krótko mówiąc spi..........łeś. Trzeba było kupić sobie jakieś lepsze radio. Wygląd nie świadczy o jakośći niekiedy coś paskudnego jest znacznie lepszego niż to co ładnie wygląda. Trzeba bylo już sobie kupić INTEK'a jakiegoś nawet tego najuboższego M-110 PLUS. spoko- niedługo zmieni radyjko na jakieś inne ( nawet szybciej niż mu się zdaje) :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 patriot12, antena spoko jak najbardzie jest w porządku, za to sprawę radia krótko mówiąc spi..........łeś. Trzeba było kupić sobie jakieś lepsze radio. Wygląd nie świadczy o jakośći niekiedy coś paskudnego jest znacznie lepszego niż to co ładnie wygląda. Trzeba bylo już sobie kupić INTEK'a jakiegoś nawet tego najuboższego M-110 PLUS. spoko- niedługo zmieni radyjko na jakieś inne ( nawet szybciej niż mu się zdaje) :diabel2: Mam nadzieje, ze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Może akutat ta cobra będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Mielem na zlocie pomorskim w Ustce Cobre, ale wszystko miala w gruszce, bylem bardzo zadwolowny. wiec mam nadzieje, ze i teraz bede. [ Dodano: Czw 20 Gru, 2007 19:54 ] CB wyprobowalem i dziala calkiem fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dodo Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Witam dostałem pod choinkę CB- Johnny II ale nie mam polskiej instrukcji do niego... może ktoś ma? Dzięki z góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bun Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Czy intek M-110 Plus to dobre rozwiązanie? Do tego antena Sirio ML 145 lub Hustler IC-100. Z rzeczy które zapewne mają znaczenie to zesta będzie pracował na kilku samochodach zamiennie więc mocowanie w zasadzie tylko na magnes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Witam dostałem pod choinkę CB- Johnny II ale nie mam polskiej instrukcji do niego... może ktoś ma? Dzięki z góry... To powinno być to: http://instrukcje.elektroda.net/download.php?id=7996 A jak nie dziala to: http://instrukcje.elektroda.net/main5350.html pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Czy intek M-110 Plus to dobre rozwiązanie? Do tego antena Sirio ML 145 lub Hustler IC-100. Z rzeczy które zapewne mają znaczenie to zesta będzie pracował na kilku samochodach zamiennie więc mocowanie w zasadzie tylko na magnes. Ja mam Hustlera IC 100 i jestem zadowolony. Tylko juz mi dach podrapal :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 będzie pracował na kilku samochodach zamiennie więc mocowanie w zasadzie tylko na magnes. dlaczego? montujesz w kazdym zaczep i wkrecasz... znacznie lepsze niz magnes... jezdzilem i z magnesem i teraz korzystam z mocowania... zdecydowanie lepsze rozwiazanie, nie tak idealne jak dziura w dachu, ale... zdecydowanie lepiej na mocowanie... nawet jezeli na kilka samochodow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bun Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Owszem ale tylko w przypadku kiedy te samochody należą do ciebie/firmy/twojej firmy a nie kiedy są to na przykład samochody wynajęte lub osób trzecich (jakkolwiek to brzmi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 odswierze temat bo mam takie pytanie: chce kupic rado tti 770 + hustler ic100 czy ktos uzywa tego radia w nissanach bo slyszalem ostatnio ze w fiacie uno nie chce dzialac poprawnie bo pompa paliwa i WN wytwazaja takie zakucenia ze rado nie daje rady. a pytam sie o to bo chce kupic przez neta (sporo taniej, nie mam w poblizu sklepu z cb) i nie mam mozliwosci sprawdzenia oraz nie chce kupic "szumofonu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 adek19 dużo przydatnej i obszernej wiadomości znajdziesz tutaj http://www.cb-radio.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 adek19 dużo przydatnej i obszernej wiadomości znajdziesz tutaj http://www.cb-radio.pl no tak czytalem tam. ale mi chodzi konkretnie o zakucena w nissanach, glownie w sunnym ale i w pimerce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 no tak czytalem tam. ale mi chodzi konkretnie o zakucena w nissanach, glownie w sunnym ale i w pimerce nawet ten sam model radia bedzie sie zachowywał różnie w 2 autach ,tak że nie ma reguły że akurat ten model nie szumipiszczy, winne może być konkretne auto-raczej ten kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 dokładnie, dwa różne auta to dwie różne sytuacje najlepiej poszukaj na forum cb kogos z twojej okolicy i sprawdź jak to będzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirenty Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 A ja mogę tylko tyle powiedzieć, że antena 2 metrowa lub większa zbiera też dużo śmieci z otoczenia a samochodzik wygląda jak zdalnie sterowany niekoniecznie jak jest mały hehe - to są minusy + dobry zasięg i odbiór.President, Sirtel czy inna firma ? Może ten ranking Ci pomoże - http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=1...asc&start=0 To niestety potwierdzam!! RF-GAIN skręcony a łapiesz tyle, że głowa boli i nieraz jeżdząc po miescie klnę, że chyba zaraz wyjdę i ją skróce. Co do wyglądu to zależy na jakim autku. U mnie w Tino zamontowana na klapie bagażnika i o jeden ząbek pochylona do przodu prezentuje się rewelka :-) Szkoda tylko, że coraz więcej buraków ma też CB i aż wstyd za nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 A u mnie SQ i RF gain zawsze rozkręcone i jest super. Szkoda tylko, że coraz więcej buraków ma też CB i aż wstyd za nich racja, dlatego powinno się ponownie wprowadzić pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 witam ponownie po krotkiej przerwie zakupilem radyjko tti 770 z ktorego jestem zadowolony i pytanie gdzie je zamontowac?? gdzie wy macie zamontowane w sunnym?? napisze tylko ze nie chce montowac w tym schowku pod panelem nawiewu bo po 1 trzeba bylo by wycinac tylna sciane pulki (jest za plytka) po 2 najprawdopodobniej trzeba byloby montowac glosnik zewnetrzny i po 3 nie chce monotowac na stale radia dodam ze chcialbym je gdzies pod reka rozpatrzam najazie 2 opcje pomiedzy fotelami i kolo lewarka (pionowo przy nodze) jednak mam nadzieje ze cos podpowiecie innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 w almie n-16 miałem U-520 przy nodze i było OK po 2 dniach obsługiwałem CB intuicyjnie jedyny minus tego montażu to łatwy kąsek dla złodziei :/ montaż na stałe we wnęce jest pewniejszy,tak zamontowałem teraz swojego Walkera bo wolałem nie ryzykować :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 w almie n-16 miałem U-520 przy nodze i było OK po 2 dniach obsługiwałem CB intuicyjnie jedyny minus tego montażu to łatwy kąsek dla złodziei :/ montaż na stałe we wnęce jest pewniejszy,tak zamontowałem teraz swojego Walkera bo wolałem nie ryzykować :one: ja i tak bede je wyciagal i zabieral do domu a moze ktos z N14 podesle jakies zdjecie jak zamontowal radio :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 jednak zostaje przy swoim radiu President JOHNY ale chce antenę i dobry zasięg bez zakłóceń Janusz antenę montażową da się zamontować na uchwyt jakoś ? bo osobiście nie miałem przyjemności bawić się tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 sznurek, no pewnie przecież po to wymyślono uchwyty, żeby nie wiertolić otwórów w karoseriach pod montażówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 no dziś nabyłem antenę PRESIDENT NEW ALASKA mam nadzieje że też zda test na klapie na uchwycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 dobra antena, będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam, mam za zadanie kupić ojcu zestaw CB, cena praktycznie nie gra roli. Jedyne znaczenie mają gabaryty i niektóre funkcje radia oraz długość i mocowanie anteny. Radio powinno mieć: - rf i mic gain - zmiana trybu pracy w różnych krajach - możliwość pracy w FM i AM - homologacja! - powinno być w miarę małe i zgrabne. Tutaj zastanawiam się nad President Walker, ale nie wiem czy radio jest warte swoich pieniędzy. Ja jeżdżę z TTI 880 które ma te wszystkie funkcje, a jest o połowę tańsze Antena: - mocowanie na magnesie - długośc do 150 cm (im krótsza tym lepsza, ale żeby znowu miała jakiś zasięg możliwy) Tutaj zastanawiam się nad jakąś ML 145 (która będzie najlepsza?), ewentualnie coś krótszego - co byście polecili??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi