Gość piotrek_mitura Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 u mnie przy obniżonym zawieszeniu spokojnie daja radę oponki: przód 185/55/ r15, tył 185/60/ r15, takie sa od momentu zakupu auta. przy komplecie ludzi na pokladzie nic nie trze zakupilem własnie uzywki komplet 185/55/15 i na takie zamienie, myślę że będzie ok. przy okazji czy ktos uzywał oponek firestone firehawk sz40?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donDzik Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 a ja mam teraz 15' ale chcialbym 16" jakie opony powinienem miec do nich aby nie obcieraly? wiadomo ze im wyzsze tym lepsze ale wiem ze ponizej 50 strasznie sie felgi wyginaja na naszych drogach a jaki jest wogole roztaw srub w P10 ? '_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 4x114,3 [ Dodano: Wto 24 Cze, 2008 07:46 ] tutaj masz katalog jakie podejdą ci http://www.abbco.pl/felgi/aplikacje_rial_2004.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donDzik Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 dzieki za info pozdro sznurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KevinTworog Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Ja miałem w swojej na zimówkach 195/65/15 na obniżonym zawiasie i nie obcierały. A na lato mam 215/40/17 i też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość midek Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 witam wszystkich chciałbym niedługo wymienić alufelgi w swojej primerce p10 na 16 calowe , i mam pytanie czy sie zmieszczą oraz jakie dobrać ET oraz szerokość aby nie obcierały. z góry dziękuje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Mam pytanko,oferują mi po dobrej cenie opony; jedne to Pirelli P7000,a drugie to Dunlop SP Sport,dylemat jest bo są z tego samego roku i wielkość bieznika taka sama,ale chciałbym wiedzieć która z tych firm jest lepsza,ja nie mam pojęcia bo jeżdżę na Michelinach MXV3A,które do tej pory sprawowały się ok.Jakieś sugestie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koziol Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 hej !!! nosze sie z zamiarem kupienia alu Średnica : 17 cali Szerokość : 7 cali Rozstaw szpilek :4x114,3 Osadzenie (ET) : 35 do tego oponki 215/45/17 jak myslicie czy nie bedzie wiekszych problemów bo to się zmieściło? chce również obniżyć zawias o 5 cm i nie wiem czy taki komplecik mi wejdzie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Kozioł z tego co wyczytałem w tym wątku to zdaje sie z tyłu moze obcierać. Przy ET 35 masz praktyczne na równi z rantem przy gumie 195.Poczytaj sobie jeszcze cały wątek a nie jest tego tak dużo. A tak od siebie... Przy gumie o profilu 45 bedziesz mial twardo jak nic,a jeszcze jak chcesz obniżyć...masakra,decha i tyle. 215 spoko wyglad ale sam wiesz....przecież to trzeba toczyć..warto az takie kapcie?? Ja mam 195/50/15 niby nic ...ale przy ET 35 wyglada naprawdę ok.Fura stoi szeroko kola ma nie wystające ale szeroko.Mi odpowiada. Poza tym jak chcesz obniżyc to w takim zestawieniu jak przykladowo ja mam byłoby wg mnie najlepiej bo ..szczelinki sie zmniejszą.kola schowają,a wyglad naprawde ok. Jesli juz uderzasz na 215 to moze 205 styknie co? Przemysl sprawe,kumpel mial 215/45 to sie pozbył bo mial dosc deski na serii zawiechu w 2.0 P11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zecikk Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 JA mam na swojej alu 15, a na nich oponki 195/50 aa felga ma 7 cali szerokosci.lezy elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koziol Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 dzieki za pomoc bede musiał jeszcze raz sie nad tym zastanowić. tak naprawde to chciałem wsadzić 16 ale wypatrzyłem sobie piekne polerowane alu w najmniejszym rozmiarze 17 cali stąd pytanie jeszcze raz dzięki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cichy00 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Ma ktoś może linka do zdjęcia primery P11.144 na 19'' kółkach albo chociaż na 18'' ??? Planuje takie cuś na lato . Uprzedzając odradzaczy (że koleiny i dziury i takie tam) - nie jeżdzę w Polsce . Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Przejrzyj sobie galerię klubu nissana z niemiec: www.nissanboard.de Tam trochę tęgo znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asaf Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Ma ktoś może linka do zdjęcia primery P11.144 na 19'' kółkach albo chociaż na 18'' ???Planuje takie cuś na lato . Uprzedzając odradzaczy (że koleiny i dziury i takie tam) - nie jeżdzę w Polsce . Pozdrówka Fakt uprzedziłeś tak zwanych "odradzaczy" ale ja jednak napisze odradzam a dlaczego ? Na swoim przykładzie,kupiłem primerke na felgach 16 i wszystko było niby okej dopiero jak przejechałem się primerą kolegi na orginalnych felgach.Reasumując na orginalnych dużo lepszy komfort,prowadzenie tak,tak prowadzenie lepsze, wspomaganie lżejsze (w mojej dużo ciężej chodziło)zawieszenie prawdopodobnie także będzie na orginałaćh trwalsze...no ale jak chcesz poprawiać fabryke...pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cichy00 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Dzięki Misiek - rzeczywiście - jest tam trochę Primerek na feldze . Coś czuję że zorientowany jesteś bardziej ode mnie gdzie co znaleźć więc może wiesz gdzie dostać lub zamówić tylne lampy do kombi z białym kierunkiem ? Na tej niemieckiej stronce jest kilka takich więc istnieja na bank - ale kurna -gdzie???? Już tu jakiś czas temu zakładałem temat z tym pytaniem ale nikt nic nie wie . Pozdro Lampy: http://www.nissanboard.de/jgs_galerie_user...page=5&sid= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przem Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Lampy: http://www.nissanboard.de/jgs_galerie_user...page=5&sid= nooo..ta prima jest super zrobiona.. ps. jakbys znalazl te lampy to daj znac ... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Mam ten sam problem. Znalazłem fotkę corollki z tylnymi lamki wykonanymi w technologii LED. Wyglądały super ale nie moge ich nigdzie znajeźć do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinimoD Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 co lepsze z 15" Nokain H Yokohama A drive / C.drive Toyo proxes CF1 użytkuje ktoś w/w opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melmack Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam.Mam primerke p-10 na stalowych 13 .Chciałem wymienić koła na 14 bo ponoć większy wybór opon jest.A na allegro znalazłem to: http://moto.allegro.pl/item597377107_nissa..._z_oponami.html Nie ma więcej danych więc nie wiem czy nie będą tarły.Co radzicie?Chyba że macie coś do zaoferowania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 15" nie beda ale moze lepiej znajdz ładniejsze co?? dozbieraj kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moti21 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 tak wygłada moja z załozonymi tydzien temu felgami borbet 14' opony 185/60 ET38 7 cali http://www.polskajazda.pl/Samochody/Nissan/Primera/64600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas3112 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 tu jest moja 205/50 r15 et35 szer 7 cali,wydaje mi sie ze lepiej wiekszych nie wsadzac i tak jest sztywno i na koleinach jak w tramwaju,na pierwszym zdjeciu widac ile ma opona do zakola a na ostatnim ze tylna felga jest wlasciwie rowno z blotnikiem,wiec zgodnie z przepisami LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moti21 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 no mi sie wydaje ze juz te sa za szerokie a o ET juz nie wspomne bo dlatego wystaja poza ranty poza tym nie chcial bym jezdzic na profilu 50 wystarczy ze sie przesiadłem z 70 na 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas3112 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 ogolnie po trasie na zakretach bajka ale po miescie i dziurah masakra,niewiem jakim cudem te auta jezdza na r 17 :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Taurus79 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Jaki jest rozstaw śrub do P12. Mam na lato felge 17 a na zime mam nowe opony od starego auta r15 i chce je zalożyć . Musze dopasowac felge ale nie wiem jaki jest rozstaw na feldze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi