Gość ynio Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Tak jak juz pisalem wyzej licznik nie dziala z dieslami, poniewaz tam nie masz sterowanych wtryskow elektronicznie, chyba ze w jakims TDI. A szkoda szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 No moje gratulacje, rozmach masz, pomysły no i wykonanie =D> jeśli produkcja ruszy, chętnie bym zakupił takie urządzenie do swojej Primery. Jak sądzisz raczej nie powinno być żadnych problemów ? Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 nie powinno, jesli to nie gaz, nie disel i predkosciomierz nie na lince hihih [ Dodano: 22 Lut 2006, 20:58 ] ANTYREKLAMA dzis jak jechalem i stalem w korku na moscie to tylko raz spojrzalem na licznik. czy li wniosek jeden , nie jest on potrzebny tak naprawde heheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Ynio juz nie badz taki syrowy wobec siebie licznik jest naprawde spoko ale wiadomo ze caly czas na niego nie mozesz patrzec jest to taki mily dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Pozwoliłem sobie na edycję pierwszego postu w tym wątku. Aby dołączyć tam kwintesencję treści. Bo trudno się przedrzeć przez jego całość. Proszę o ewentualne konstruktywne uwagi, jednocześnie informując że auto postu, może go samodzielnie edytować :roll: A także przeniosłem w bardziej mu należne miejsce z uwagi na fakt że projekt wygląda na uniwersalny a nie tylko do N15 Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 W trakcie prac : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 wypas. kiedy mozna sie na niego zapisac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 i cena jaka cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Licznik nie gotowy. Jak bedzie gotowy dam znac ze zbieram zamowienia. Cena ok 200zl. [ Dodano: Wto 28 Lut, 2006 ] Zwracam sie z prosba, bo byc moze ktos sie z tym spotkal. Sa samochody ktore nadal maja czujnik predkosci na lince. Wtedy niemozliwe jest pobieranie impulsow w jakis sensowny sposob. Czy ktos moze sie spotkal z czujnikami montowanymi dodatkowo ? Cos takiego jak magnes i kontrakton w rowerze. Wiem ze kiedys taksowkarze musieli sobie z tym radzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Licznik nie gotowy.Jak bedzie gotowy dam znac ze zbieram zamowienia. Cena ok 200zl. [ Dodano: Wto 28 Lut, 2006 ] Zwracam sie z prosba, bo byc moze ktos sie z tym spotkal. Sa samochody ktore nadal maja czujnik predkosci na lince. Wtedy niemozliwe jest pobieranie impulsow w jakis sensowny sposob. Czy ktos moze sie spotkal z czujnikami montowanymi dodatkowo ? Cos takiego jak magnes i kontrakton w rowerze. Wiem ze kiedys taksowkarze musieli sobie z tym radzic. wiem ze w komputerach zewnetrznych KELL byly takie czujniki dopinane pod predkosciomierz. Jakos to tam zbieralo impulsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 etap kolejny. podalczenie pod sym. furki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Czy ten wyświetlacz ma własne podświetlenie, czy trzeba samemu z tym kombinować? U mnie raczej miesce jest tylko pod przednią szybą, nie ma miejsca na konsoli :-( więc jakieś podświetlenie na wieczorną jazdę by się przydało. To coś zielonego, to jakiś przełącznik? Przyszło mi do głowy, żeby wydzielić na kabelku przełącznik funkcji, co by nie sięgać do wyświetlacza w czasie jazdy, a bez problemu zmieniać wyświetlane funkcje. Da radę coś takiego zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 ale marudzisz. to zielone to oslona bezpiecznik. dwa przelaczniki sa na kabelkach. wysw jest delikatnie podswietlany. Idealnie widac i w dzien i w nocy. a dla ciebie jak chcesz mam mniejszy wyswietlacz. taki zgrabniutki. latwiej bedzie wpasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Wpadł mi do głowy jeden mod do Twojego projektu. W swoim czasie interesowałem się HUD`ami (Heads Up Display) jednak cena była zaporowa. Powiedz mi czy dodanie na tym etapie projektu dodatkowego wyświetlacza LED wyświetlającego prędkość samochodu to duży problem ? Całość rozbija się chyba do dobrania 1. wyświetlacza 2. folii półprzepuszczalnej na szybę. Coś takiego jak tu : http://www.defi-shop.com/product/basis/basis_top.html Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 na co komu taki wyswietlacz na szybe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 na co komu taki wyswietlacz na szybe? no wlasnie. toz to nie samolot oczywiscie sterowanie wysw. led do predkosci dalo by sie zrobic. ale to oddzielna modyfikacja i na razie nie mysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 na co komu taki wyswietlacz na szybe? no wlasnie. toz to nie samolot oczywiscie sterowanie wysw. led do predkosci dalo by sie zrobic. ale to oddzielna modyfikacja i na razie nie mysle. Nie chcę tutaj dyskutować nad celowością stostowania takiego urządzenia - bo dla mnie oczywiste jest, że jeśli coś pozwala na obserwowanie parametrów samochodu, w sposób nie odrywający wzroku od drogi , zasadniczo wpływa na bezpieczeństwo. Akurat w moim osobistym przypadku jest to o tyle uzasadnione, że górna krawędź kierownicy zasłania mi górną część prędkościomierza i muszę schylić głowę żeby zobaczyć ile mam "na blacie" . Problem oczywiście nie tylko z prędkościomierzem , ale i z innymi wskaźnikami - ale to już całkiem inna historia. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Sławek, mam dla Ciebie idelane rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Sławek, mam dla Ciebie idelane rozwiązanie No niewątpliwie rozwiązałoby to moje problemy. Jednak znając życie zrodziło kilka nowych Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LY-SY Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Możesz jeszcze zacząć jeździć bez fotela ty po prostu za duży jesteś :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 no wiec dzisiaj montuje do fury, zobacze czy zupelnie nowy pomysl modulu dopasowujacego zda egzamin. trzymajcie kciuki [ Dodano: Nie 12 Mar, 2006 ] No wiec licznik zamnotowalem we furce. Po przejazdzce ok 3km wsz wyglada ze trybi, ale na pewno okaze sie przez kolejne dni. fotka gotowego do dolaczenia w moim bolidzie. to niebieskie to czujka temperatury. na razie tylko jedna bo nie mam dlugiego przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 I jak efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Wszystko pieknie działa. Oczywiscie pare rzeczy juz wyszlo i poprawilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fostof Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 To kiedy masowa produkcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 no wlasnie sie zastanawiam czy juz nie zaczac tak wiec prosba do was, poniewaz nie mam czesci, plytek wyswietlaczy itp musze to zakupic, a chcialbym wiedziec ile. wiec prosba skladanie zamowien wiadomosciami prywatnymi. wiem ze wielu sie deklarowalo ale teraz chce miec jasna sytuacje. koszt dla klubowiczow 200zl tak jak pisalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi