Gość bassar Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 bassar; na razie przymierzam się do 2.0 Pb; 4x4, wersja - co najmniej Acenta; - Pozdrawiam wszystkich Użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert65 Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 bassar; na razie przymierzam się do 2.0 Pb; 4x4, wersja - co najmniej Acenta; - Pozdrawiam wszystkich Użytkowników Witaj! będzie nas więcej w Lublinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawbaj Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Witam wszystkich, 1. Pawbaj 2. QQ+2, wersja Acenta, 1,6 benzyna, kolor - titanium 3. Jeszcze czekam, odbiór 30.IV pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mi123 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Siemka wszystkim 1.mi123 2. QQ+2, wersja Tekna, 2.0 diesel 4x4 a/T kolor czarny środek czarny 3. Odbiór - 23.03 Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Durendal Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Witam Wszystkich 1. Roland W. 2. QQ+2 Acenta ,2,0 srebrny 3. r. p. 2008 ale ... 26kkm Edytowane 25 Marca 2012 przez Durendal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DamianoLPG Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Hola 1. QQ 1.6 Acenta 2. Luty 2012 Pytanie o tempomat/jakie warunki należy spełnić aby się załączył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Hola 1. QQ 1.6 Acenta 2. Luty 2012 Pytanie o tempomat/jakie warunki należy spełnić aby się załączył? Witaj na forum. Nie rozumiem pytania. Włączasz tempomat, ustawiasz predkość podczas jazdy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fajka Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 1. Fajka 2. QQ 1.6 Visia 3. Zamówiony 09.05.2011r. - Odebrany 16.05.2011r. 4. Jak go żona zobaczyła to już nie chciała z niego wysiąść. 5. Ogólnie jestem bardzo zadowolony choć mam kilka uwaga które zapewne wynikają z niższej jakości materiałów stosowanych do produkcji wersji Visia a dokładnie mam na myśli: - tzw. mechacenie się tapicerki na oparciu fotela kierowcy na lewym rancie ( tam gdzie najczęście obcieramy biodrami/plecami wsiadając na fotel ); - słabe wyciszenie tzn. podczas deszczu siedząc na skrajnych miejscach tylnej kanapy słychać toczenie się kół taki "lekki" świst który wydają opony toczące się po mokrej drodze; - brak oświetlenia wnętrza z tyłu ( tego to NISSAN-owi nie wybaczę żeby w samochodzie nawet w najtańszej wersji ale za ok 70 000 zł nie było "głupiej" lampki ) które jest tak potrzebne kiedy wyjmuję wieczorem lub nocą mojego Smyka z fotelika. Pozdrawiam i mimo uwag zachęcam do zakupu bo naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Witamy szczęśliwca w gronie forumowiczów - i wrzuć jakąś fotkę. No- nie słyszałem aby się ktoś załapał w tak krótkim terminie na odbiór. A co do twoich spostrzeżeń odnośnie jakości i " mankamentów " - no cóż, masz niestety rację. Ale najważniejsze że żona zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fajka Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Witamy szczęśliwca w gronie forumowiczów - i wrzuć jakąś fotkę. No- nie słyszałem aby się ktoś załapał w tak krótkim terminie na odbiór. A co do twoich spostrzeżeń odnośnie jakości i " mankamentów " - no cóż, masz niestety rację. Ale najważniejsze że żona zadowolona. Tak krótki termin oczekiwania wynikał z faktu iż auto było dostępne "od ręki" tzn. ostatnia sztuka 1.6 na placu ( niestety wersja Visia ale w fajnym kolorze grafit metalik ). Polowałem na Acente ( osobiście uważam że to najlepszy stosunek ceny do wyposażenia ) ale czas oczekiwania był ok 3 m-ce i brakowało kasy na dopłatę ( teraz trochę żałuję ale wtedy "mierzyłem siły na zamiary" ). Poza tym tak jak wspominałem żona po pierwszym spotkaniu z QQ-łką nie chciała dłużej czekać i musiała go mieć. Nie ukrywam że cena również była atrakcyjna. Kupiłem QQ-łkę w BUDMAT AUTO Płock gdzie otrzymałem "ofertę nie do odrzucenia" po części dzięki znajomości z Szefem Serwisu ( notabene z początkiem 2012r. zdradził on naszą markę i został "Krzyżakiem" tzn. odszedł do Volkswagena ). Kontrofertę miałem z KMJ Gdańsk ( gdzie też miałem "wtykę" ) ale była zdecydowanie wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 1. Fajka 2. QQ 1.6 Visia 3. Zamówiony 09.05.2011r. - Odebrany 16.05.2011r. 4. Jak go żona zobaczyła to już nie chciała z niego wysiąść. 5. Ogólnie jestem bardzo zadowolony choć mam kilka uwaga które zapewne wynikają z niższej jakości materiałów stosowanych do produkcji wersji Visia a dokładnie mam na myśli: - tzw. mechacenie się tapicerki na oparciu fotela kierowcy na lewym rancie ( tam gdzie najczęście obcieramy biodrami/plecami wsiadając na fotel ); - słabe wyciszenie tzn. podczas deszczu siedząc na skrajnych miejscach tylnej kanapy słychać toczenie się kół taki "lekki" świst który wydają opony toczące się po mokrej drodze; - brak oświetlenia wnętrza z tyłu ( tego to NISSAN-owi nie wybaczę żeby w samochodzie nawet w najtańszej wersji ale za ok 70 000 zł nie było "głupiej" lampki ) które jest tak potrzebne kiedy wyjmuję wieczorem lub nocą mojego Smyka z fotelika. Pozdrawiam i mimo uwag zachęcam do zakupu bo naprawdę warto. Musisz zaradzić temu-lapkę w łatwy sposób dopasujesz i zamontujesz(ja i koledzy poradzilismy sobie z tym bez najmniejszego problemu),toczenie kół tez wyeliminowac mozna poprzez maty bitumiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fajka Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Musisz zaradzić temu-lapkę w łatwy sposób dopasujesz i zamontujesz(ja i koledzy poradzilismy sobie z tym bez najmniejszego problemu),toczenie kół tez wyeliminowac mozna poprzez maty bitumiczne. Ad.1. Lampka Byłem w serwisie z tym "problemem" ale stwierdzili że muszą dobrze przeanalizować temat tzn. sprawdzić np. w Acenta jak lampki ( takie małe po 1 z każdej strony ) są zamontowane. Poza tym poinformowali mnie że trzeba będzie podsufitkę zdjąć ( czego się trochę obawiam ), że problem stanowią też kurtyny powietrzne i że trzeba pociągnąć zasilanie bo prawdopodobnie gotowa wiązka tam nie idzie. Sam im podpowiedziałem że zasilanie najszybciej i najprościej ( a poza tym bez demontażu całej podsufitki ) można pociągnąć od lampki bagażnika. Tak na marginesie to ironia że lampka jest w bagażniku a nie ma jej nad tylną kanapą. Dodatkowo podsunąłem im pomysł aby zamontować analogiczną 1 dużą lampkę ( taką jaka jest z przodu ) na środku podsufitki z tyłu ( jest na niej nawet wybrzuszenie ) ale obawiam się trochę wycinania tego otworu pod lampkę a poza tym jak tam puścić kabel. Doradź jak to można szybko i mało inwazyjnie zrobić. Ad.2. Mata bitumiczna Gdzie można kupić taką matę i w którym miejscu ją zamontować np. pod nadkolem od zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Ad.1. Lampka Byłem w serwisie z tym "problemem" ale stwierdzili że muszą dobrze przeanalizować temat tzn. sprawdzić np. w Acenta jak lampki ( takie małe po 1 z każdej strony ) są zamontowane. Poza tym poinformowali mnie że trzeba będzie podsufitkę zdjąć ( czego się trochę obawiam ), że problem stanowią też kurtyny powietrzne i że trzeba pociągnąć zasilanie bo prawdopodobnie gotowa wiązka tam nie idzie. Sam im podpowiedziałem że zasilanie najszybciej i najprościej ( a poza tym bez demontażu całej podsufitki ) można pociągnąć od lampki bagażnika. Tak na marginesie to ironia że lampka jest w bagażniku a nie ma jej nad tylną kanapą. Dodatkowo podsunąłem im pomysł aby zamontować analogiczną 1 dużą lampkę ( taką jaka jest z przodu ) na środku podsufitki z tyłu ( jest na niej nawet wybrzuszenie ) ale obawiam się trochę wycinania tego otworu pod lampkę a poza tym jak tam puścić kabel. Doradź jak to można szybko i mało inwazyjnie zrobić. Ad.2. Mata bitumiczna Gdzie można kupić taką matę i w którym miejscu ją zamontować np. pod nadkolem od zewnątrz? Co do mat bitumicznych to znajdziesz na allegro-wyklej sobie nadkola tym jest o niebo lepiej...(trzeba zdemontowac w bagazniku na nadkolach wykładzine) Jezeli chodzi o lampke to nie trzeba podsufitki demontowac-wpinasz sie w instalacje z przodu do lampki ciągniesz kabel do tyłu.Kup sobie taką lampke z renault megane(cos koło 20zł) na allegro-to są te same co w QQ.Potem wytnij nożykiem otwór w tyle w podsufitce(bardzo łatwo wycina się otwór)i będziesz zadowolony z tylnego oświetlenia.Kup sobie taką z 3 żarówkami,ja kupiłem dwie takie z 3 zarówkami bo z przodu miałem tylko jedną i trochę też mnie to irytowało.Teraz jest ok. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez boom-er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dratewka Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 1. Dratewka 2. Qashqai Tekna Pack 2.0pb 4x4 3. od 2008 Witam szanownych forumowiczów, użytkowników QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fajka Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Co do mat bitumicznych to znajdziesz na allegro-wyklej sobie nadkola tym jest o niebo lepiej...(trzeba zdemontowac w bagazniku na nadkolach wykładzine) Jezeli chodzi o lampke to nie trzeba podsufitki demontowac-wpinasz sie w instalacje z przodu do lampki ciągniesz kabel do tyłu.Kup sobie taką lampke z renault megane(cos koło 20zł) na allegro-to są te same co w QQ.Potem wytnij nożykiem otwór w tyle w podsufitce(bardzo łatwo wycina się otwór)i będziesz zadowolony z tylnego oświetlenia.Kup sobie taką z 3 żarówkami,ja kupiłem dwie takie z 3 zarówkami bo z przodu miałem tylko jedną i trochę też mnie to irytowało.Teraz jest ok. Oki. Dzięki za odpowiedź. Postarma się podziałać z tą lampką bo to dla mnie priorytet a potem zajmę się wyciszeniem nadkoli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stachu N Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Witam 1. Stachu N 2. QQ Tekna + AVM ; 2.0 benzyna ; 2WD ; czarny 3. zamówiony 2012-03-27 odbiór do 2012-05-31 w Rybniku 4. Mam nadzieję że będę zadowolony... Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitkr Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Witam Mój QQ: Acenta 1.6 benzyna 03.2011, grafit metalik. Odebrałem po miesiącu od zamówienia. Jestem bardzo zadowolony, przejechałem niecałe 20 000 km. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qashqai1.5dci Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 1. Qashqai1.5dci 2. Qashqai 1.5dci, 2007, Urban White, 115.000km 3. bez uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seby Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Witam Seby się kłania. Jeszcze nie mam swojego QQ ale już niedługo zamierzam go kupić na razie przeglądam neta, rozpuściłem wici wśród kumpli wożących auta i zastanawiam się nad igłą z salonu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien657 Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 1. alien657 2. Qashqai 2.0 benzyna CVT 4x4 3. Automat - rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter7509 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 1. pioter7509 2. QQ Acenta , 2.0 benzyna 3. QQ u nas od 2012.03.12 - taki prezent urodzinowy żony - samochodik fajny i nieźle wygląda w bieli... rozpoznawalny dzięki naklejce z lewej strony - nie trąbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia96 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 1. wisnia96 2. QQ Tecna , 1,6 benzyna 3. Witam all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loona Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 1.loona 2.QQ I-way 2012 biała , 1,6 ben. 3.Już nie mogę się doczekać Zamówiona pod koniec kwietnia do odebrania w połowie czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek1 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Witam Mam na imię Radek Użytkuje Qashqai 1,6 benz i 2,0 dci Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zimol Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 zimol QQ 1.6 Tekna Czarny Zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi