joop80 Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 witam wszystkich 1. joop80 2. QQ '09 1.6 Acenta +diler 3. dopiero kupiony-poznaję go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Witamy , witamy i życzę 0 pobytów w serwisie - oprócz przeglądów oczywiście - i abyś był dalej zadowolony . Pochwal się i wrzuć jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damianb Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Witam Wszystkich, 1. damianb 2. QQ+2 '09 1.5 dCi 3. rozpoczynam uzytkowanie QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Witam Wszystkich, 1. damianb 2. QQ+2 '09 1.5 dCi 3. rozpoczynam uzytkowanie QQ Szerokości i przyjemnosci z użytkowania kolego. Witam w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joop80 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 fotki będą-na razie czekalem na opony, i takie tam więc się już trochę zakurzyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jangcyc Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Witam 1 Jangcyc 2 QQ+2 '12 2.0 manual 4x4 tekna 3 Dopiero go poznaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ax99 Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 (edytowane) Witam kolegów i koleżanki:) ax99 jestem z Torunia i okolic:) QQ+2 2.0 Benzyna Tekna Z11 czarny met:)- odbiór 02.06.2012 w ODDYSEY Warszawa. Edytowane 30 Maja 2012 przez ax99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Marcome QQ 2,0 Benzyna I-way AVM New RED odbieram we wtorek Edytowane 8 Czerwca 2012 przez marcome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Witaj - marcome - w gronie forumowiczów - i wrzuć jakieś fotki jak już go po swojemu zagospodarujesz . Odbierasz w Dabrowie ? No to szerokiej drogi i abyś był zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasios Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Z małym opóźnieniem ale postanowiłem oficjalnie się przywitać 1. adasios 2. QQ grudzień '10 1 rejestracja styczeń 2011 3. samochód zakupiłem w marcu '12 na okrągłe urodziny i po tygodniu użytkowania skasowano mi ~1/4 samochodu teraz po 2 msc.naprawy zaczynam go poznawać od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witaj - marcome - w gronie forumowiczów - i wrzuć jakieś fotki jak już go po swojemu zagospodarujesz . Odbierasz w Dabrowie ? No to szerokiej drogi i abyś był zadowolony. tak w dąbrowie spoko wrzuce do postu wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Witam jasiek2912 QQ 2.0 tekna 4x4 New Grey Kad odbieram za pare dni w Gdyni Edytowane 17 Czerwca 2012 przez jasiek2912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam. 1. aquariusmax 2. QQ Acenta 2012 2x4 HR16DE 3. pierwsze wrażenie - silnik benzynowy 1.6 pracuje jak mały diesel (terkocze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Witam. 1. aquariusmax 2. QQ Acenta 2012 2x4 HR16DE 3. pierwsze wrażenie - silnik benzynowy 1.6 pracuje jak mały diesel (terkocze) To baaaardzo dziwne - bo ja też mam 1.6 i czasem na postoju to zastanawiam czy aby nie zgasł - bo nic nie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 To baaaardzo dziwne - bo ja też mam 1.6 i czasem na postoju to zastanawiam czy aby nie zgasł Też tak mam i wtedy patrzę na obrotomierz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 (edytowane) Też tak mam i wtedy patrzę na obrotomierz .... Jak samochód jest rozgrzany (bo na ssaniu ma 1750 obr/min) i stoi na luzie oraz mam zamknięte okna i drzwi, to faktycznie prawie nic nie słychać. Jak otworzy się drzwi lub okno, to słychać od lewego przedniego koła terkotanie synchronizatora ze skrzyni, a z tylu pierdzący tłumik (trochę jakby miał dziurę). Jak dodam gazu do ponad 2,5 tys. obrotów i puszczę gaz, to tłumik jeszcze strzela czy bulgocze (serwis twierdzi, że tak mam być i wszystkie tak mają). Jak ruszam i przyspieszam, to terkotanie się nasila, a silnik zaczyna wyć. Przy prędkości ponad 70 km/h szum kół i wiatru już zagłusza silnik i skrzynię. W końcu jest jednostajny szum, ale dochodzi świst czy pisk. PS: Mój stary 8 zaworowy Peugeot 206 1.4 benzyna z 2000 roku chodzi przy QQ jak samochód elektryczny, aksamitnie i jednostajnie. Edytowane 18 Czerwca 2012 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek1 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 silnik 1,6 benzynka pracuje jak pszczólka maja podczas porannego przelotu nad łąką. Tak cichego silnika dawno nie słyszałem. Cos jest nie tak w Twoim aucie. Niech Ci serwis kitu nie wciska jedz tam i niech to naprawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 dołączam zdjęcie qq-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek1 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 dołączam zdjęcie qq-ki Ładny ... nawet bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Jak samochód jest rozgrzany (bo na ssaniu ma 1750 obr/min) i stoi na luzie oraz mam zamknięte okna i drzwi, to faktycznie prawie nic nie słychać. Jak otworzy się drzwi lub okno, to słychać od lewego przedniego koła terkotanie synchronizatora ze skrzyni, a z tylu pierdzący tłumik (trochę jakby miał dziurę). Jak dodam gazu do ponad 2,5 tys. obrotów i puszczę gaz, to tłumik jeszcze strzela czy bulgocze (serwis twierdzi, że tak mam być i wszystkie tak mają). Jak ruszam i przyspieszam, to terkotanie się nasila, a silnik zaczyna wyć. Przy prędkości ponad 70 km/h szum kół i wiatru już zagłusza silnik i skrzynię. W końcu jest jednostajny szum, ale dochodzi świst czy pisk. PS: Mój stary 8 zaworowy Peugeot 206 1.4 benzyna z 2000 roku chodzi przy QQ jak samochód elektryczny, aksamitnie i jednostajnie. Słuszne są Twoje spostrzeżenia co do odgłosów z tłumika. Mnie też tak się to kojarzy. Natomiast nie mogę zgodzić się z "odgłosem synchronizatora" gdyż synchronizator nie pracujący (a pracuje tylko w chwili zmiany biegów) nie wydaje żadnych odgłosów. Słyszane, terkoczące, odgłosy pochodzą prawdopodobnie z luzów na zazębieniach w skrzyni biegów, zwłaszcza przy rozgrzanym oleju skrzyni biegów. No cóż, ten model tak ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ładny ... nawet bardzo "...jak pszczólka maja podczas porannego przelotu nad łąką..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strrong Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Witam 1. Strrong 2. QQ - Acenta 2.0 dci 150 KM - 130.000 km 3. Trochę trzeszczą plastiki ale narazie jestem zakochany w tym autku (mam go 1,5 tygodnia) wcześniej PEUGEOT 406 2,0 HDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empi Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 1, empi 2. QQ+2 2.0 dCi 4x4 A/T Tekna biały 2010 3. Pierwszy własny automat - bardzo OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykr1 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Witam 1. patrykr1 2. QQ 1.6, 2012 3. Sprzedałem moja Almere N16 i kupilem kolejnego Nissana, tak jak z almery z QQ tez jestem bdb zadowolony, musze tylko zagazowac QQ tak samo jak mialem zagazowana almerke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greatone Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 (edytowane) Witam 1. Greatone 2. QQ + 2 2.0 I-WAY, 2011 3. Jeżdżę nim od kilku dni i jestem zauroczony. Jedna uwaga, wg. mnie głośna praca skrzyni biegów (szczególnie przy zmianie na 3 i 5, ASO ma się temu przyjrzeć....) Edytowane 30 Czerwca 2012 przez Greatone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi