xtomek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ruszysz wreszcie na jakąś prawdziwą prostą ..... 25 tuż, tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Olać te proste... Zajmijmy się zakrętami Panowie! Tylko szkoda, że sam mam FWD... ale co tam... z lewej nogi to i FWD da się kopnąć dobrym bokiem! Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 proste są dla mięczaków :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 proste są dla mięczaków :one: ściganie z horyzontem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 proste są dla mięczaków :one: ściganie z horyzontem Wychowany jestem na KJTsach, więc te horyzonty na wprost są nudą do kwadratu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Tylko szkoda, że sam mam FWD... ale co tam... z lewej nogi to i FWD da się kopnąć dobrym bokiem! Na okrążeniu treningowym można tak robić ale jeśli chodzi o czasy to zdecydowanie lepiej okrężnie na "kubice" lecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Tylko szkoda, że sam mam FWD... ale co tam... z lewej nogi to i FWD da się kopnąć dobrym bokiem! Na okrążeniu treningowym można tak robić ale jeśli chodzi o czasy to zdecydowanie lepiej okrężnie na "kubice" lecieć Proste... Nawet przy gęstych KJSach bardziej się opłacało jeździć "na okrągło" przeszkody niż latać obok nich bokami. No chyba, że miałeś tył napęd lub 4na4, wtedy to co innego. Swoją drogą moja N16 bardzo łatwo łapie boki przy do hamowaniu, bo ma teraz bardzo ciężki przód i cholernie lekki tył. Ciekawe jak będzie się na torze zachowywało. Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Powracając do tematu to zamówiłem już nową kopułkę, palec i świeczki. W dalszych poszukiwaniach mocy wykryłem papractwo motowydechów. Połączenie kolektora i reszty wydechu wyszło im z niezłym przesunięciem (ok. 5mm między osiami rur) oraz zastosowali zwężkę w postaci kawałka rury fi60/1,5 na łączeniu z końcowym tłumikiem. A prosiłem całość 2,5"... Prześladują mnie te zwężki w wydechach :one: Po telefonie oczywiście zgodzili się poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kenet Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Sam nie zrobisz to nigdy nie masz pewności czy robota dobrze zrobiona :/ Jak chcesz to dziadek dał mi "Poradnik spawacza elektrycznego" by Józef Szustakowski wyd. 1972. Jeszcze tylko skołujemy spawarkę i materiał do nauki. Wchodzisz? Szukaj mocy szukaj, bo jak w końcu ja rusze z modami to bedzięsz miał ciężko Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Szukaj mocy szukaj, bo jak w końcu ja rusze z modami to bedzięsz miał ciężko obyś miał lekka, przyjemną i nie kosztowną drogę :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kenet Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Takie rzeczy się nie zdarzają :> Dziś podczas głupiej wymiany klocków koło nie chciało zejść z piasty a potem się okazało, że zły klocek jest :diabel2: Psychoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 dziadek dał mi "Poradnik spawacza elektrycznego" by Józef Szustakowski wyd. 1972 w 72. na topie były chyba elektrody Jakie kloce zakupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kenet Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Oryginał GM, do tego płyn 5.1 wleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Coś mnie dziś przykorciło, żeby poprawić (przesunąć względem siebie) łączenie wydechu z kolektorem... Po doświadczeniach z Tomalą, zajrzałem jak załatwili sprawę flanszy i poza tym, że wykorzystali moją starą flanszę ze zwykłem stali to wewnątrz flanszy siedzi kawałek wbitej rury fi60/2 od Tomali. Rozj... mnie tym kompletnie. Zapłaciłem prawie 1000zł za wydech i nadal mam fi56 wewnątrz tyle, że z kwasa... I jak ja miałem odczuć różnicę. Wniosek jest prosty, chcesz mieć dobrze zrobione zrób sam albo patrz na ręce. Reklamacja pójdzie jak nic i może w końcu jakieś przyrosty będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Ale ja miałem farta z wydechem ze srebrnej od Coobcia. Aż żal czytać, co te s.....y wyprawiają, wiedząc że robią nieseryjne wydechy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 No jeszcze psów nie wieszam bo poprawią wydech ale niesmak już jest, zwłaszcza, że terminy mają do prawie połowy maja. Będę informował co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 I właśnie dlatego mam w planach zakup podnośnika... Zacznę sobie sam sprawdzać co się dzieje w moim autku i co prostsze rzeczy też będę sam sobie ogarniał. W pozostałych liczę zawsze na pomoc AutoR (twórców auta) i Coobcia, który też tam mało nie robi. :D Przejechałem się już niestety na tylu ludziach, że to masakra... Przez jednego człeka zajeździłem poprzedniego SRa... Ale oczywiście kto się do tego przyzna... Nie ma co, trzeba żyć do przodu. Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kenet Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Co Ty się masz z tym wydechem to ręce opadają :zdziw: Jedź do nich i sie kładź razem pod auto. Pewnie jakby robili na swoich tłumikach to byłoby dobrze za pierwszym podejściem. PS. Ciągle mam ten poradnik spawacza :diabel2: , spawanie laserowe, TIG, MIG/MAG wszystko już było w '72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Co Ty się masz z tym wydechem to ręce opadają :zdziw: Jedź do nich i sie kładź razem pod auto. Pewnie jakby robili na swoich tłumikach to byłoby dobrze za pierwszym podejściem. było do m-techa jechać mój wydech był z suwmiarką w ręku robiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Spoko, spoko, po poprawkach będzie ok. Spawy wyszły im eleganckie a te dwie rzeczy się ogarnie. Nadal jestem zadowolony, że nie pociągnęło mnie to aż tak po kieszeni. Jestem gotowy dopłacić 100zł za nową flanszę ale ma być dobrze spasowane. A co do wydechów z m-techa itp. to ciekawe kto właził pod swoje auto po robocie, rozłączał wydech i oglądał własne kwiatki? :027: Ja wychodzę z założenia "płacę, wymagam" i pewnie jestem ciężkim klientem ale jednak klientem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 A co do wydechów z m-techa itp. to ciekawe kto właził pod swoje auto po robocie, rozłączał wydech i oglądał własne kwiatki? :027: Ja wychodzę z założenia "płacę, wymagam" i pewnie jestem ciężkim klientem ale jednak klientem Zgadzam sie z tobą, nikt jeszcze nie rozkładał i nie sprawdzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B52 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 bodek_n14, za flanszę z kwasa płaciłem 40 PLN sztuka - to tak na wszelki wypadek, gdyby powiedzieli Ci za nią 100 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 właził pod swoje auto po robocie, rozłączał wydech i oglądał własne kwiatki? :027:Ja wy ja byłem podczas całej roboty... nawet pomagałem trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 właził pod swoje auto po robocie, rozłączał wydech i oglądał własne kwiatki? :027:Ja wy ja byłem podczas całej roboty... nawet pomagałem trochę PMW nie uciekaj mi do innych tematów... i tak się nie ukryjesz przed złością, że taką ładną zabawkę sprzedajesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Musze powiedziec ze Twoje sunny zawsze mi sie pdobalo a po modach podnoszacych moc tym bardziej Szkoda ze nie mieszkam w wawie bo ciekawy jestem konfrontacji malego i mocnego sunny z ciezka i tez nie slaba maxima Powodzenia w dalszych modach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi