Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N14 DŻITIAJJJJJJJ

bodek_n14
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Może się powtarzam, ale chciałbym zobaczyć Bodka w Ułęży. Może czerwona zdązy się wykurować.

11 lipca jest jakaś pojeżdżawka zorganizowana bodajże przez Seat Racing. Nie pamiętam gdzie ale wjazd 60zł i kumple się wybierają. Chyba się do nich dołączę.

Sprawa do uzgodnienia. Na ćwiartkę nie za bardzo chce mi się jechać ale jak ty się zmierzysz to ja będę mniej więcej wiedział ile ma mój :)

Bodek i cała reszta chłopaków. Boicie się ćwiartki jak diabeł wody święconej. Bo wyjdzie gorzej. Niech wyjdzie gorzej lub lepiej. Ja zaczynałem od 15,7 a na 14,8 na razie skończyłem. To jest przepaść w technice jazdy na maxa. Kosztuje to teraz 70 PLN-ów w WST. Do przyjęcia za 3 prejazdy. A atmosfera ze ścigantami innych marek nie do opisania. Żadne Cargo i 2 długości. A potem już można brać zakręty, gdzie technicznie Coobcio robi mnie jak chce :D Pozdro

bodek_n14, ja Ci sie nie dziwie - na zawody 1/4mili tez by mi sie nie chcialo jechac, bo to nudy :)

kiedy jakis filmik pokazowy jak to teraz chodzi? 163KM to juz nie przelewki ;)

Pozdr

Boicie się ćwiartki jak diabeł wody święconej. Bo wyjdzie gorzej.

bez komentarza ;)

Żadne Cargo i 2 długości.

był byś kiedyś na Cargo to byś wiedział, że my startujemy tylko żeby sprawdzić mody albo 1-2 przejazdy dla zabicia czasu

Mógł bym raz zmierzyć się na fotokomórce ale po co. Żebym wiedział czy mam 15,0; 15,1 czy czy 15,2? Jest mi to zupełnie obojętne.

A co do wyjazdów na tor itp to to nie jest tylko 50-100zł za wjazd ale również wacha na dojazd i powrót (do lbn to ~140zł + tor), jakaś szama, możliwość wysrania się wozu na zadupiu i kolejne wydatki. Przy moim trybie życia, nie za bardzo mnie na to stać...

Boicie się ćwiartki jak diabeł wody święconej. Bo wyjdzie gorzej.

bez komentarza ;)

Żadne Cargo i 2 długości.

był byś kiedyś na Cargo to byś wiedział, że my startujemy tylko żeby sprawdzić mody albo 1-2 przejazdy dla zabicia czasu

Mógł bym raz zmierzyć się na fotokomórce ale po co. Żebym wiedział czy mam 15,0; 15,1 czy czy 15,2? Jest mi to zupełnie obojętne.

A co do wyjazdów na tor itp to to nie jest tylko 50-100zł za wjazd ale również wacha na dojazd i powrót (do lbn to ~140zł + tor), jakaś szama, możliwość wysrania się wozu na zadupiu i kolejne wydatki. Przy moim trybie życia, nie za bardzo mnie na to stać...

:one:

eszi, to zes sie rozpisał :diabel:

Najwazniejsza jest frajda z jazdy jak to mowia:

"Jeden lubi jablka, drugi corke ogrodnika.."

Ja mam teraz faze i cwicze boki na mokrym :P

Chociaz dobrym odnosnikiem jest czas na 1/4, napewno wiecej mowi niz przyspieszenie do 100km/h

Bodek ciekawe jak by poszlo z Lukasa Prima :kosci:

Chociaz dobrym odnosnikiem jest czas na 1/4, napewno wiecej mowi niz przyspieszenie do 100km/h

Tu się zgadzam z Tobą, ćwiartka to dobry odnośnik. Co tam masz u siebie 32?, a może 33? ?

Bodek ciekawe jak by poszlo z Lukasa Prima :kosci:

Stawiam 20 zł na Bodka.

Cargo to tylko poligon testowy, jeszcze poupalamy na dwie fury jakieś fajne zakręty.

Fakt PMW objechał bez gratów :D .

Auto PMW nie jest to zadenym odnosnikiem

może i nie jest, poza tym już nie moje ale i tak długo, długo nie będzie tak przygotowanej Primery w Polsce...

p.s. 15.8 ( 157km/180nm) nie zostało pobite przez żadną Primerę P11 powodzenia w modach chłopaki :P

A mógł bym się sprawdzić z Lukasem :) (dla zabicia czasu oczywiście :D). Z chęcią porównał bym też Tomka P10VE do N14DE. Przed wałkami mogło by być ciekawie, teraz pewnie były by bęcki.

Cza bedzie poczekać, oby buda P10 się znalazła, bo mi jakoś P11 nie pasuje. Zresztą 100 kg na masie to nie byle co. Ale się doczekasz :D Sam jestem ciekaw jak będzie po dopieszczonych wałkach. A ty jeszcze coś majsterkujesz ;)

Korzystając z pieknej pogody zrobiłem regulowane kółko na wałku wydechowym i przestawiłem go nieco. Efektów na minus nie czuję a może nawet lekko na plus. Trzeba będzie w sparingu przetestować.

kilka fotek spod machy strzeliłem:

81210222.jpg

99275591.jpg

szeroka przepływka z P11TD na szerokim dolocie Jacky :D

60519957.jpg

21015729.jpg

36597444.jpg

strupów pod pokrywą coraz mniej ;) Po kupnie prezentowało się to dużo gorzej ale w zasadzie w niczym one nie przeszkadzają.

47730106.jpg

a tak wygląda wyczyszczona pokrywa zaworowa od xtomka. Moja się połamała :D

Potwór wymiatacz to to nie jest ale jeździ całkiem przyjemnie. To co ostatnio było robione to raczej kosmetyka i tak bardziej dla sztuki. Przyrosty znikome lub żadne ale coś dłubać trzeba. Teraz to już tylko planowanie zostało, dalej drogie konie mechaniczne. Nad filmikiem pomyślę jak autostrady wybudują :027:

Może do Radomia na pokazy mykniemy, tam po drodze już jest gdzie pohulać. Wracając z przedostatniej Ułęży, za germańskim CLK coś tam z kompressorem, to go nie wyprzedzałem :diabel: przy 240, niech On będzie pierwszy. Czerwona szła jak marzenie :D Facet był trochę, z lekka zdziwiony :one: :one: :one:

[ Dodano: Sob 20 Cze, 2009 17:58 ]

p.s.

No i nie tylko Coobcio zamknął budzik w czerwonej :kosci:

to go nie wyprzedzałem :diabel: przy 240, niech On będzie pierwszy

hehe, no musiał być zdziwiony bo to mógł być już jego pedał w podłodze a to czerwone, leciwe coś tam nie zostaje w ogóle w tyle :diabel2:

Żebyś ty wiedział, jak ja się bałem. Opony O.K. ale na skraju i ponad 200!!! Jestem idiota, ale udało się sprawdzić czerwoną. :one: Biała pewnie też potrafi pociągnąć. Zdarzyło Ci się zamknąć budzik? ;)