ferrit Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Kto z was kolegów ma chalapacze ? Gdzie można je kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RychoD Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Kupiłem oryginalne i wygladają bardzo dobrze. Ceny nie znam, bo zainstalowałem je od razu i były z całym pakietem. Pozdrawiam R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QQ Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ja po podwyżce płaciłem ok.280 zł za przód i tył (2x140zł). Montaż w serwisie 2x50zł. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeN Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ja mam. Można kupić w salonie. Na Allegro nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 opłaca się je kupic? Sprawdzają się ? I może wiecie czy do montażu coś wiercą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QQ Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Z przodu jak najbardziej się opłaca. Nasz QQ ma tak skonstruowane progi, że między drzwi a próg wpada błotko - a taki chlapacz w pewnym stopniu to ogranicza. Na tył zakładałem, bo wg. mnie by jakoś dziwnie tak wyglądał tylko przód. Kupowałem w serwisie Nissana. Przód sam założyłem - przykręca się dwoma wkrętami (w komplecie z chlapaczami), nic nie wierciłem. Co do tyłu, to podjechałem już do serwisu, z instrukcji montażu chlapczy wynikała konieczność wiercenia i zdjęcia osłon plastikowych "narożnych" nadkola - okazało się, że zamontowali bez wiercenia i demontażu osłon (koszt. montażu 50zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Kto z was kolegów ma chalapacze ? Gdzie można je kupić ? Kupić można pewnie w każdym aso - Mam od nowości i nie wiem czy się opłaca bo nie jeździłem QQ bez chlapaczy. Ogólnie wg mnie to totalne zdzierstwo że nie dają tego w standardzie - przecież to kawałek plastiku ktry kosztuje ich 10 a za który potem kasują 300 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamqq Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Ja zamówiłem i mam od nowości komplet. Choć przodnie sa troszkę za któtkie bo błoto i tak zostaje na drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Po komentarzach na forum o błocie na progu, przy zamawianiu wynegocjowałem jako "gratis". Ale mnie dręczy inna myśl. Nie wiem jak są mocowane, nie przyglądałem się, ale czy utrzymają się pod ciężarem błota pośniegowego, czasem jest go b. dużo oraz czy nasi zdolni złodzieje oryginalnych akcesoriów nie mają prostego zadania by je ściągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 ......... czy nasi zdolni złodzieje oryginalnych akcesoriów nie mają prostego zadania by je ściągnąć? Jak dostaną zlecenie, to wszystko ściągną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Mam auto niecały tydzień i stwierdzam że chlapacze to konieczność. Przed zakupem negocjowałem żeby mi je założyli ale nie chcieli dołożyć bo kosztują 500 złotych. Dostałem alarm, orurowanie, czujniki cofania oraz dywaniki fakt że nie oryginalne ale zawsze. A na te chlapacze się uparli że nie. Mam swoją teorię na ten temat, otóż licza na to że po stwierdzeniu iż są konieczne i tak do nich przyjadę i zaplacę te 5 stówek. Czy koledzy natknęli się na jakieś zamienniki za rozsądne pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Też myślałem o zamiennikach ale jakoś trudno dostać, chyba w ogóle nie są jeszcze osiągalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xurux Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 j WPRwdzie dopiero w piatek mam odebrac qq ale zamowilem juz chlapacze w cenie 150 zł za komplet na przód. więc nie wiem dlaczego chcieli ci sprzedac za 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 j WPRwdzie dopiero w piatek mam odebrac qq ale zamowilem juz chlapacze w cenie 150 zł za komplet na przód. więc nie wiem dlaczego chcieli ci sprzedac za 500. dodaj też tylne, bo jednak bardzo brudzi sie tył. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr1 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 j WPRwdzie dopiero w piatek mam odebrac qq ale zamowilem juz chlapacze w cenie 150 zł za komplet na przód. więc nie wiem dlaczego chcieli ci sprzedac za 500. Dodaj na tył to drugie 150 i robocizna. Wiesz jaka jest stawka roboczogodziny w serwisach? Spójrz na fakturę po przeglądzie. 180 zł i więcej Gdzie pracownik pewnie dostanie 15 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martin Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Ja odebrałem swojego QQ 14 października i wynegocjowałem 50% ich ceny czyli 250 zł za komplet. Swoją drogą ciekawy jestem jak bardzo auto by się brudziło bez nich p.s. Pozdrawiam narciarzy, może jeszcze się uda sprawdzić wytrzymałość montowania chlapaczy w naszych QQ jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SNOOKPOMAND Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Jeżdze bez chlapaczy auto sie brudzi gównomienie po całej długości niewidze wyraznych zabrudzen w okolicach kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Na eBayu można kupić za około 200 zl razem z wysyłka do Polski Chlapacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 witam.Dziś pytałem w salonie /Chorzów/ mają po niecałe 140 przód i tyle samo tył...Montaż 40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Witam... Byłem dziś na przeglądzie i przy okazji założyli mi chlapacze..Koszt z robocizną 317 zł.. Wygląda to ładnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio00 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 To ja dołożę jeszcze swoje 3 grosze. Po 3 dniach jeżdżenia objazdem - po polnej mokrej drodze, też doszedłem do wniosku że chlapacze są konieczne. Nabyte za 240zł na 4 koła u dealera. Wyglądają super - bardzo ładnie dopasowane, jakby zawsze tam miały być. Zamontowane solidnie na 3 śruby każdy. W allegro nie ma póki co wcale, ale moim zdaniem nawet jakby były to nie będzie pewności, że będą tak dobrze spasowane. Pozdrawiam, P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jawrob Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Czesc! Mozesz podeslac na priv czy ta cena to z montazem no i gdzie moze w Os...sku? Pozdrawiam! Jawrob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość small Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Ja płaciłam podobną cenę 240zł za komplet pod Bydgoszczą, montaż gratis:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmo Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 a możesz wrzucić zdjęcia chlapaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dambam Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Ja przymierzam się do zamówienia tych: http://cgi.ebay.co.uk/NISSAN-QASHQAI-2007-FRONT-and-REAR-MUD-FLAP-SET-/150447809049?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2307636219 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi