meridion Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 To ja już nie wiem, według jakiego "klucza" odbieramy swoje samochody ? Jedni (jak ja zamówione w połowie sierpnia)odbierają, tzn. mają odebrać w połowie grudnia 2010 (pierwszy termin przesunął się z listopada ), jeszcze inni w styczniu 2011 dopiero , a znowu inni (autka zamówione we wrześniu 2010) odbierają na dniach czyli w październiku 2010. I nie chodzi tu o wyposażenie samochodu, więc się pytam o co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 To ja już nie wiem, według jakiego "klucza" odbieramy swoje samochody ? Jedni (jak ja zamówione w połowie sierpnia)odbierają, tzn. mają odebrać w połowie grudnia 2010 (pierwszy termin przesunął się z listopada ), jeszcze inni w styczniu 2011 dopiero , a znowu inni (autka zamówione we wrześniu 2010) odbierają na dniach czyli w październiku 2010. I nie chodzi tu o wyposażenie samochodu, więc się pytam o co? podejrzewam że to kwestia czy: - wybieramy autka które już są w drodze/z których ktoś zrezygnował/zamówionych "na plac" (tak jak ja) - bez jakichkolwiek modyfikacji czegokolwiek - wybieramy autka które są zamówione, ale jeszcze nie wyprodukowane - z opcją zmiany koloru, ale już niekoniecznie wyposażenia - wybieramy autka które dopiero będą zamówione specjalnie dla nas przynajmniej tak ja to rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) podejrzewam że to kwestia czy: - wybieramy autka które już są w drodze/z których ktoś zrezygnował/zamówionych "na plac" (tak jak ja) - bez jakichkolwiek modyfikacji czegokolwiek - wybieramy autka które są zamówione, ale jeszcze nie wyprodukowane - z opcją zmiany koloru, ale już niekoniecznie wyposażenia - wybieramy autka które dopiero będą zamówione specjalnie dla nas przynajmniej tak ja to rozumiem dokładnie tak jest jak napisałeś, tak też mówią sprzedawcy Edytowane 13 Października 2010 przez tomi-ei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 podejrzewam że to kwestia czy: - wybieramy autka które już są w drodze/z których ktoś zrezygnował/zamówionych "na plac" (tak jak ja) - bez jakichkolwiek modyfikacji czegokolwiek - wybieramy autka które są zamówione, ale jeszcze nie wyprodukowane - z opcją zmiany koloru, ale już niekoniecznie wyposażenia - wybieramy autka które dopiero będą zamówione specjalnie dla nas przynajmniej tak ja to rozumiem dokładnie tak chyba to działa no i możliwości salonu u mnie jedna firma z dwoma siedzibami ( w pierwszej Qashqai'a 2.0dci w wersji 2WD Tekna mówili że niema szans na grudzień druga siedziba o tych samych parametrach i wyposażeniu podali październik jeśli chce coś co już jedzie do salony czyli kolor i wnętrze ustalone a w listopad-grudzień auto o wstępnie zablokowane czyli Tekna ale z możliwością zmiany tapicerki ze skory(taka była początkowo przez salon ustalona) na zwykła i możliwością zmiany koloru wnętrza i auta ) Po za tym z tego co słyszałem ale to mogą być brednie że nissan zaczynał produkcje po przerwie w taki sposób że najpierw produkował dwie wersje wyposażenia a później dochodziła kolejna - od października podobno miała dość jako ostatnia wersja Tekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierki2 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 dokładnie tak chyba to działa no i możliwości salonu u mnie jedna firma z dwoma siedzibami ( w pierwszej Qashqai'a 2.0dci w wersji 2WD Tekna mówili że niema szans na grudzień druga siedziba o tych samych parametrach i wyposażeniu podali październik jeśli chce coś co już jedzie do salony czyli kolor i wnętrze ustalone a w listopad-grudzień auto o wstępnie zablokowane czyli Tekna ale z możliwością zmiany tapicerki ze skory(taka była początkowo przez salon ustalona) na zwykła i możliwością zmiany koloru wnętrza i auta ) Po za tym z tego co słyszałem ale to mogą być brednie że nissan zaczynał produkcje po przerwie w taki sposób że najpierw produkował dwie wersje wyposażenia a później dochodziła kolejna - od października podobno miała dość jako ostatnia wersja Tekna Z tego co się orientuję to sprawa wygląda następująco. Na rynku możemy spotkać salony Nissana podlegające pod centralę tj. JAPAN MOTORS oraz firmy, które mają tylko podpisane umowy z Nissanem. Tak jest na śląsku np. Salon Dąbrowscy w Zabrzu, gdzie sam zamawiałem swojego QQ. Każdy z dealerów zamawia sobie wg swoich upodobań. Szukając swojego modelu (zamawiałem początek września) JAPAN MOTORS nie miał takiej wersji co szukałem. Obdzwoniłem prawie wszystkie salony na śląsku należące (jak się później okazało) do jednej centrali. Wszyscy proponowali mi ten sam model (ja chciałem w innym kolorze) z odbiorem na 17.12. Na forum znalazłem, że jest taki Dealer jak Dąbrowscy i tam od razu zadzwoniłem nie wierząc za bardzo - po wcześniejszym telefonach - że mogę dostać tą wersję w takim kolorze jak chcę. I tu miła niespodzianka. Pani poinformowała mnie, że TEKNA 2.0 w kolorze srebrnym jest do odebrania 24.12. Zapytałem czy oby na pewno, bo przed chwilą w kilku salonach powiedzieli mi, że w tym roku nie ma szans, na to rozmówczyni wyjaśniła, że oni mają swoją politykę zamówień taki samochód akurat jest zamówiony na grudzień. Dodała również, że jeżeli zachodzi taka potrzeba zamieniają się z innymi salonami na samochody. Tak więc nie traćcie nadziei i podzwońcie jeszcze po innych salonach nie związanych bezpośrednio z CENTRALĄ. Good luck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alexander Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam wszystkich. Jestem nowy na forum Nissana QQ i muszę się pochwalić, że zamówiliśmy QQ we wrześniu - termin odbioru na początku grudnia. Ze względu na to, że dużo jeździmy po mieście padło na benzyniaka 1,6 Acenta N1 srebrny metalic + dodatki(listwy progowe, mata gumowa do bagażnika), myślałem również o zamówieniu chlapaczy na przód i tył oraz nakładki ochronnej progu bagażnika. Właśnie rozglądam się za felgami i oponkami zimowymi (studiuje uważnie forum). Zamówiony w nowo otwartym salonie w Dąbrowie Górniczej. Już nie mogę się doczekać. Przyszła pora na mojego Focusa Kombi z 2002r pa pa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Z tego co się orientuję to sprawa wygląda następująco. Na rynku możemy spotkać salony Nissana podlegające pod centralę tj. JAPAN MOTORS oraz firmy, które mają tylko podpisane umowy z Nissanem. Tak jest na śląsku np. Salon Dąbrowscy w Zabrzu, gdzie sam zamawiałem swojego QQ. Każdy z dealerów zamawia sobie wg swoich upodobań. Szukając swojego modelu (zamawiałem początek września) JAPAN MOTORS nie miał takiej wersji co szukałem. Obdzwoniłem prawie wszystkie salony na śląsku należące (jak się później okazało) do jednej centrali. Wszyscy proponowali mi ten sam model (ja chciałem w innym kolorze) z odbiorem na 17.12. Na forum znalazłem, że jest taki Dealer jak Dąbrowscy i tam od razu zadzwoniłem nie wierząc za bardzo - po wcześniejszym telefonach - że mogę dostać tą wersję w takim kolorze jak chcę. I tu miła niespodzianka. Pani poinformowała mnie, że TEKNA 2.0 w kolorze srebrnym jest do odebrania 24.12. Zapytałem czy oby na pewno, bo przed chwilą w kilku salonach powiedzieli mi, że w tym roku nie ma szans, na to rozmówczyni wyjaśniła, że oni mają swoją politykę zamówień taki samochód akurat jest zamówiony na grudzień. Dodała również, że jeżeli zachodzi taka potrzeba zamieniają się z innymi salonami na samochody. Tak więc nie traćcie nadziei i podzwońcie jeszcze po innych salonach nie związanych bezpośrednio z CENTRALĄ. Good luck Ja zamówiłem we wrzesniu w Krakowie Tekne 2.0 dci odbiór listopad kolor sam wybieralem i tapicerke tez reszta juz chyba byla zaklepana ze 2wd z reszta taka wersje szukalem. przed znalezieniem tej oferty dzwonilem do wiekszosci w poludniowej polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoc Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Witam Tylu kolegów pisało o odbiorze swoich qq i cisza. To ja się pochwale w sobotę bylem u swojego dealera zamówić felgi i opony na zimę i Pan Łukasz sprawdził status mojego zamówienia, wszystko wskazywało na to ze auto będzie na placu u dealera po 1 listopada, a tu dzisiaj o 9.05 mam telefon ze mogę przyjechać obejrzeć qq bo wczoraj został dostarczony. Obejrzałem autko i jestem pod wrażeniem, bardzo ładnie się prezentuje dodam tylko ze to qq+2, 2.0dci, tekna, czarny z jasnym wnętrzem. Po południu wpłaciłem pieniążki i teraz czekamy by uporać się z dokumentacja by można było autko zarejestrować i ruszać w drogę Pozdrawiam wszystkich użytkowników qq zarówno tych już eksploatujących jak i oczekujących Ps. Polecam salon z Białej Podlaskiej i to nie dlatego ze to z mojej miejscowości ale ze względu na kompetentnych sprzedawców i zawsze miłe traktowanie klienta ja tylko potwierdzam to co inni koledzy z innych miast tutaj na forum o dealerze z BP pisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert_wawa Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Ja mialem odebrac 22, ale wyladowal w krakowie niechcacy, jutro rejestruje, juz go ogladalem, ale na parkingu nie bylo za duzo miejsca, wykrylem 2 usterki 1 powazna, 2 mala. odbieram w piatek, zamawialem 07.09.10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoc Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 wykrylem 2 usterki 1 powazna, 2 mala. a możne kolega zdradzić co to za usterki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihury Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Witajcie, w zeszły piątek 22.10.2010 żona odebrała swoją "NYSKĘ" jak ją pieszczotliwie nazywa. Ja jestem miło zaskoczony autem i mimo że szukałem niczego nieprawidłowego nie znalazłem a dodatkowo: - nawigacja ma nowe mapy i działa jak dla mnie rewelacyjnie, nawet nr domu na ulicy w małej miejscowości nie był dla nie problemem. Drogę wyznacza prawidłowo, więc narazie jestem miło zaskoczony - silnik pracuje bardzo cicho - jest nawet wyciszenie pod maską bardzo ładnie wygląda z pakietem chrom. Nawet były listwy progowe, przód oraz listwa na zderzaku z napisem Qashqai. Mimo że zamówiłem w CRONI Tylko tylne się przydały bo ich nie było. Generalnie auto dostaje odemnie bardzo dużego plusa. Zobaczymy jak będzie z awaryjnością Pozdrawiam wszystkich QQ Maniaków T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert_wawa Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) a możne kolega zdradzić co to za usterki? Tylna prawa szyba domyka sie po 5 sek od pozostalych z ogromnym oporem, tak samo sie otwiera, odklejona listwa (lekko) na drzwiach z przodu. Lakier sprawdzilem miernikiem i wszystko ok. Dealer powiedzial mi ze dobrze ze tak zrobilem, bo juz mieli przypadki naprawy przez firme transportowa gdzies w portach jak sie uszkodzi to odrazu reperuja nic delearowi nie mowiac. NISSAN TORUNSKA PGD Warszawa. W piatek przed odbiorem zrobie cala checkliste, ktora przygotowalem. Edytowane 27 Października 2010 przez robert_wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witajcie, w zeszły piątek 22.10.2010 żona odebrała swoją "NYSKĘ" jak ją pieszczotliwie nazywa. Ja jestem miło zaskoczony autem i mimo że szukałem niczego nieprawidłowego nie znalazłem a dodatkowo: - nawigacja ma nowe mapy i działa jak dla mnie rewelacyjnie, nawet nr domu na ulicy w małej miejscowości nie był dla nie problemem. Drogę wyznacza prawidłowo, więc narazie jestem miło zaskoczony - silnik pracuje bardzo cicho - jest nawet wyciszenie pod maską bardzo ładnie wygląda z pakietem chrom. Nawet były listwy progowe, przód oraz listwa na zderzaku z napisem Qashqai. Mimo że zamówiłem w CRONI Tylko tylne się przydały bo ich nie było. Generalnie auto dostaje odemnie bardzo dużego plusa. Zobaczymy jak będzie z awaryjnością Pozdrawiam wszystkich QQ Maniaków T napisz jaką masz wersję i jaki silnik oraz załącz zdjęcia, napewno wszyscy są ciekawi jak wyglada kompletny pakiet chrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukwenta Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 (edytowane) "Szanowny Panie, Potwierdziała się inforamcja iż samochód który Państwa firma zamóiwła nie zostanie w tym roku dostarczony. Jest mi niezmiernie przykro i nie mam nic nawet w części podobnego do samochodu który Państwo zamówili. W razie jakichkowleik pytań lub wątpwliości pozostaję do Pańskiej dyspozycji." W taki właśnie sposób nie zostanę szczęśliwym posiadaczem Nissana odpowiedź uzyskana od dealera z Gdańska. Samochód zamówiony 30.08. Zależało mi na odbiorze w tym roku ze względu na homologację, a tu Nissan pozbawił mnie nie tylko możliwości zakupu ale też wyboru. Gdyż w sierpniu mogłem przebierać oferty od dealerów teraz pozostaje mi znaleźć jakiegoś niedobitka. Radzę podzwonić do swoich dealerów i popytać czy zdążą z realizacją Waszych zamówień. Gdybym się nie przypomniał to pewnie bym uzyskał odpowiedź w grudniu. szczerze wspłółczuje - ale chyba warto pierw sie przywitać np tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/45662-ilu-mamy-uzytkownikow-qq-na-forum/ Edytowane 29 Października 2010 przez ^^ehhh^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 "Szanowny Panie, Potwierdziała się inforamcja iż samochód który Państwa firma zamóiwła nie zostanie w tym roku dostarczony. a co zamawiałeś? dryndnij do zielonej góry - jak szukałem autka dla siebie na "najwcześniej jak się da" to w Zielonej mieli największy wybór i miesiąc wcześniej niż pozostałe salony. A przy odbiorze 2 tygodnie temu była mowa że jeszcze kilka sztuk mają zamówionych na ten rok. W taki właśnie sposób nie zostanę szczęśliwym posiadaczem Nissana odpowiedź uzyskana od dealera z Gdańska. Samochód zamówiony 30.08. hehe... jak szukałem w wrześniu do Gdańska też dzwoniłem - mówili że mogą zamówić najwcześniej na styczeń. I był to najdłuższy termin z wszystkich salonów do jakich dotarłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 "Szanowny Panie, Potwierdziała się inforamcja iż samochód który Państwa firma zamóiwła nie zostanie w tym roku dostarczony. Jest mi niezmiernie przykro i nie mam nic nawet w części podobnego do samochodu który Państwo zamówili. W razie jakichkowleik pytań lub wątpwliości pozostaję do Pańskiej dyspozycji." W taki właśnie sposób nie zostanę szczęśliwym posiadaczem Nissana odpowiedź uzyskana od dealera z Gdańska. Samochód zamówiony 30.08. Zależało mi na odbiorze w tym roku ze względu na homologację, a tu Nissan pozbawił mnie nie tylko możliwości zakupu ale też wyboru. Gdyż w sierpniu mogłem przebierać oferty od dealerów teraz pozostaje mi znaleźć jakiegoś niedobitka. Radzę podzwonić do swoich dealerów i popytać czy zdążą z realizacją Waszych zamówień. Gdybym się nie przypomniał to pewnie bym uzyskał odpowiedź w grudniu. szczerze wspłółczuje - ale chyba warto pierw sie przywitać np tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/45662-ilu-mamy-uzytkownikow-qq-na-forum/ Hmmm, też miałem kupić w Gdańsku swojego (rozmowy były w pierwszych dniach września) i też odbiór miał być w grudniu. Cena była super, wersja Euro 5, kolor do wyboru ale już nie można było zamówić skóry, na którą uparła się lepsza połowa. W związku z czym stanęło na droższym z Zabrza. PO KTÓREGO JADĘ JUTRO !!! Wygląda na to że żonka uratowała mi Qashqaia.... Kolego szczerze współczuję wiem jak bym się czuł w Twojej sytuacji. Co do witania na forum to prawdę mówiąc też jeszcze tego nie zrobiłem bo: 1. Wątek ma tytuł "Ilu mamy użytkowników..." a przed odbiorem użytkownikiem nie byłem 2. Nie chciałem zapeszać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 "Szanowny Panie, Potwierdziała się inforamcja iż samochód który Państwa firma zamóiwła nie zostanie w tym roku dostarczony. Jest mi niezmiernie przykro i nie mam nic nawet w części podobnego do samochodu który Państwo zamówili. W razie jakichkowleik pytań lub wątpwliości pozostaję do Pańskiej dyspozycji." W taki właśnie sposób nie zostanę szczęśliwym posiadaczem Nissana odpowiedź uzyskana od dealera z Gdańska. Samochód zamówiony 30.08. Zależało mi na odbiorze w tym roku ze względu na homologację, a tu Nissan pozbawił mnie nie tylko możliwości zakupu ale też wyboru. Gdyż w sierpniu mogłem przebierać oferty od dealerów teraz pozostaje mi znaleźć jakiegoś niedobitka. Radzę podzwonić do swoich dealerów i popytać czy zdążą z realizacją Waszych zamówień. Gdybym się nie przypomniał to pewnie bym uzyskał odpowiedź w grudniu. szczerze wspłółczuje - ale chyba warto pierw sie przywitać np tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/45662-ilu-mamy-uzytkownikow-qq-na-forum/ W Krakowie mieli jeszcze 2 bo ja wziąłem jeden, mój ma być poczatkiem listopada - podobno już jedzie z Gdańska w transporcie z portu tylko nie wiem jak z ta homologacja ;/ bo ja brałem bez kraty wiec nie wiem jak to jest - zamawialem koncem wrzesnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 ...tylko nie wiem jak z ta homologacja... do lukwenta Proponuję poszukać auta ze zbliżonym wyposażeniem (może się trafi nawet dokładnie to samo) w Polsce. Najlepiej jak najbliżej Gdańska. W tamtym roku były przypadki, że klienci po dostarczeniu auta do dealera zmieniali zdanie i chcieli ciężarowki. Więc auta wracały do Gdańska na lawecie do przeróbek na ciężarówki i wracały jako ciężarowe. Jeśli QQ schodzą "na pniu" to dealer może nie chcieć zrobić takiej podróży, bo to są pewnie jego koszty. Próbować warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 do lukwenta Proponuję poszukać auta ze zbliżonym wyposażeniem (może się trafi nawet dokładnie to samo) w Polsce. Najlepiej jak najbliżej Gdańska. W tamtym roku były przypadki, że klienci po dostarczeniu auta do dealera zmieniali zdanie i chcieli ciężarowki. Więc auta wracały do Gdańska na lawecie do przeróbek na ciężarówki i wracały jako ciężarowe. Jeśli QQ schodzą "na pniu" to dealer może nie chcieć zrobić takiej podróży, bo to są pewnie jego koszty. Próbować warto. Rada dobra. Ja w ten sposób znalazłem tego z Zabrza. Napisanie maila i wysłanie go do wszystkich dilerów w Polsce zajmuje raptem pół godziny a jest się pewnym że zrobiło się wszystko co możliwe. Kolego lukwent na prw wysyłam maila którego dostałem 2 tygodnie temu od Japan Motors jako odpowiedź na moje zapytanie z września. Mają całkiem spory wybór QQ+2, nie wiem jak zwykłych. Diler jest z Bielska Białej, kawał drogi z Gdańska. Może prześlą do oddziału w Wa-wie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 (edytowane) do lukwenta Proponuję poszukać auta ze zbliżonym wyposażeniem (może się trafi nawet dokładnie to samo) w Polsce. Najlepiej jak najbliżej Gdańska. W tamtym roku były przypadki, że klienci po dostarczeniu auta do dealera zmieniali zdanie i chcieli ciężarowki. Więc auta wracały do Gdańska na lawecie do przeróbek na ciężarówki i wracały jako ciężarowe. Jeśli QQ schodzą "na pniu" to dealer może nie chcieć zrobić takiej podróży, bo to są pewnie jego koszty. Próbować warto. szkoda że dzisiaj rano tego posta nie było to bym się dowiedział jak z dostępnością bo dzwoniłem do salonu CM Krzemionki(Kraków) mili ludzie jak narazie Ale jeśli potrzebe autko na już to ja bym poszukał na otomoto bo tam widziałem że dilerzy sprzedają juz z krata, albo dzwonic po dilerach - ja jak szukałem to dzwonilem od rzeszowa az po wroclaw, w sumie cala południową Polskę obdzwonilem. powiem wam ze ostatnie dni przed zobaczeniem pierwszy raz auta sa strasznie ciezkie Powiedzcie mi jedno czy jak odbieraliście wasze auta i sprawdzaliście je czujnikiem grubosci lakieru to poprostu go wam z salonu dawano czy samemu trzeba bylo przywieść ??? a jak juz mieliscie czujnik to co serwisant czy sprzedawca sprawdzal z wami czy po prostu sami sobie musieliscie radzić?? Pytam bo rozmawiałem ze sprzedawcą przed pierwszym listopada i mówił że na 99% auto będzie 2.11 na placu i że od razu zadzwoni bo auto już jest w transporcie do salonu (termin o 3 dni wcześniejszy niż na początku) - jest już 3.11 wieczorem a sprzedawca ani dudu - zaczyna mnie to troszkę niepokoić i zaczynam z tym punktem na liście do sprawdzenia coraz śmielej podkreślać. A tak w ogóle co miałbym sprawdzić: boki ?? przód ?? maskę ?? tył ?? dach ?? to chyba bym cały tydzień tam przesiedział ?? Edytowane 3 Listopada 2010 przez pavelsti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Pytam bo rozmawiałem ze sprzedawcą przed pierwszym listopada i mówił że na 99% auto będzie 2.11 na placu i że od razu zadzwoni bo auto już jest w transporcie do salonu (termin o 3 dni wcześniejszy niż na początku) - jest już 3.11 wieczorem a sprzedawca ani dudu - zaczyna mnie to troszkę niepokoić i zaczynam z tym punktem na liście do sprawdzenia coraz śmielej podkreślać. A tak w ogóle co miałbym sprawdzić: boki ?? przód ?? maskę ?? tył ?? dach ?? to chyba bym cały tydzień tam przesiedział ??[/b] może poprostu zadzwoń i zapytaj czy już jest na placu a nawet jeśli jest już na placu od wczoraj to jeszcze muszą załatwić dokumenty akcyzowe ( w moim przypadku trwało to 2 tygodnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 może poprostu zadzwoń i zapytaj czy już jest na placu a nawet jeśli jest już na placu od wczoraj to jeszcze muszą załatwić dokumenty akcyzowe ( w moim przypadku trwało to 2 tygodnie ) wiem o papierach tylko rozmawiałem ze sprzedawca kiedy będzie do oglądnięcia a nie odebrania - to że odbiór będzie ok 20 to wiem. Papiery chyba nie stoją na przeszkodzie żeby można było podejść na placu do auta i go oglądnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 wiem o papierach tylko rozmawiałem ze sprzedawca kiedy będzie do oglądnięcia a nie odebrania - to że odbiór będzie ok 20 to wiem. Papiery chyba nie stoją na przeszkodzie żeby można było podejść na placu do auta i go oglądnąć? czyli pozostaje tylko zadzwonić jutro rano i sprawdzić/potwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 czyli pozostaje tylko zadzwonić jutro rano i sprawdzić/potwierdzić no chyba tylko to mi pozostaje i zapomnieć o tym że sprzedawca pamięta o telefonie do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 no chyba tylko to mi pozostaje i zapomnieć o tym że sprzedawca pamięta o telefonie do mnie Nie łam się! Dzisiaj rano jak jechałem do pracy, widziałem kolejna lawetę z Qashqai-ami, która startowała z portu w Polskę. Może Twój już tam był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi