Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nawigacja działa...ale

mark
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.04.2012 o 03:37, yba10 napisał:

Może ktoś mi powie czy można zmienić soft w nawigacji aby napisy były po polsku a nie po niemiecku i żeby zaczęła mówić w cudnym polskim języku a nie po niemiecku?

No nie przesadzaj jest jeszcze kilka innych języków poza Niemieckim. No fakt nie ma Tybetańskiego ale mozna z tym żyć. Rzadko jeżdżę do Tybetu :). Jak narazie to chyba nikt jeszcze nie zajał sie tym NC i niestety softu nie da sie zmienić. W.g mojej wiedzy jest to tak zrobione ze trzeb by wymienic lub przeprogramowac jeden z epromów (jest ich tyle co języków w NC) odpowiedzialnych za jezyk a to jest juz wyzsza szkoła jazdy.

jak ktoś by potrzebował najnowszą mape 25920 BH00D na karcie SD do nissan connect w dobrej cenie to sie polecam, więcej na priv

Edytowane przez kakis

W dniu 18.04.2012 o 20:39, kakis napisał:

jak ktoś by potrzebował najnowszą mape 25920 BH00D na karcie SD do nissan connect w dobrej cenie to sie polecam, więcej na priv

Jest to ostatnia przed najnowszą. Najnowsza ma wyróżnik "E". W tym przypadku po ciągu znaków 25920 BH00 zamiast "D" ma być literka "E".

Edytowane przez Author53

W dniu 7.04.2012 o 23:32, kakis napisał:

Prezencik na zajączka

pobrać zainstalować i miłej zabawy

https://cds.ncs.navt...80168cef6421e36

poniżej opis w .PDF

Pościągałem troszkę punktów POI z rozszerzeniem "csv" z netu i wrzuciłem własnie w navigację, wszystko sie ładnie zainstalowało zobaczymy jak będzie chodziło.

Wyczytałem w necie by nie instalować w myPOIs więcej jak 8 rodzajów bo Connet będzie się zawieszał.

W dniu 19.04.2012 o 05:37, Author53 napisał:

Jest to ostatnia przed najnowszą. Najnowsza ma wyróżnik "E". W tym przypadku po ciągu znaków 25920 BH00 zamiast "D" ma być literka "E".

Kiedy wyszła mapka z literką "E"? Pytam ponieważ miesiąc temu kupiłem autko (oczywiście z 2012 r.) i mapę mam z literką "D". Może mógłym "reklamować" i poprosić o wymianę.

W dniu 23.04.2012 o 06:17, pejta napisał:

Kiedy wyszła mapka z literką "E"? Pytam ponieważ miesiąc temu kupiłem autko (oczywiście z 2012 r.) i mapę mam z literką "D". Może mógłym "reklamować" i poprosić o wymianę.

O nowej mapie dowiedziałem sie dwa tygodnie temu od dilera ze moga mi sprowadzić. A tak na chłopski rozum .......... kto sprzedaje tyle "aktualnych" map?

Edytowane przez Author53

Najbardziej aktualna mapa to 25920 BH00D nie ma jeszcze nowszej , miała być w marcu ale ze względu na opóźnienia w budowie dróg dojazdowych do polskich stadionów na euro i problemów z autostradami Navteq wstrzymał się z wydaniem

W dniu 23.04.2012 o 10:43, kakis napisał:

Najbardziej aktualna mapa to 25920 BH00D nie ma jeszcze nowszej , miała być w marcu ale ze względu na opóźnienia w budowie dróg dojazdowych do polskich stadionów na euro i problemów z autostradami Navteq wstrzymał się z wydaniem

Jak to byłaby prawda to nowa mapa wyjdzie najwcześniej za rok, jeśli uwzględnią jakieś 500 m dojazdówki do stadionów, bo jeśli chodzi o autostrady to poczekamy dłużej.

W dniu 23.04.2012 o 10:43, kakis napisał:

Z całym szacunkiem ....... ale .........Navteq wstrzymał się z wydaniem nowej mapy ze wzgledu na sytuacje z drogami w Polsce? No to ważnym krajem jestesmy bo na karcie SD jest prawie cała Europa i przez Polskę nikt nie bedzie miał nowej mapy. Na nowej karcie mogą byc niewielkie zmiany w mapie Polski choćby z tych względów o których piszesz ale Europa poszła do przodu :) A moze sie mylę? "ZIELONA WSYPA" górą !!!!!

Mam prośbę do kolegów którzy mają mapę z literka "D".

Czy w waszych nawigacjach można wyszukać punkty POI wg kategorii?

Ja mam literkę "C" i mogę szukać tylko po nazwie.

Możliwość takiego szukania świadczyła by o nowszej wersji oprogramowania. W instrukcji którą dostałem razem z samochodem są opisane nowe opcje ale z zastrzeżeniem że "nie zawsze są dostępne", sądzę więc, że musiały wejść tuż po produkcji mojego QQ.

Widziałabym większy sens kupna nowej mapy gdyby razem z nią dostawało się nowe opcje softu.

Gdzieś czytałem o tym, że po włożeniu nowej karty najpierw aktualizuje sam system a później wczytuje mapę.

Ktoś potrafi podpowiedzieć?

W dniu 23.04.2012 o 20:54, luc123456 napisał:

Mam prośbę do kolegów którzy mają mapę z literka "D".

Czy w waszych nawigacjach można wyszukać punkty POI wg kategorii?

Ja mam literkę "C" i mogę szukać tylko po nazwie.

Możliwość takiego szukania świadczyła by o nowszej wersji oprogramowania. W instrukcji którą dostałem razem z samochodem są opisane nowe opcje ale z zastrzeżeniem że "nie zawsze są dostępne", sądzę więc, że musiały wejść tuż po produkcji mojego QQ.

Widziałabym większy sens kupna nowej mapy gdyby razem z nią dostawało się nowe opcje softu.

Gdzieś czytałem o tym, że po włożeniu nowej karty najpierw aktualizuje sam system a później wczytuje mapę.

Ktoś potrafi podpowiedzieć?

Aktualizacja softu była na wersji C , wkładając wersje D nie dochodzi do aktualizacji softu

W dniu 24.04.2012 o 04:39, kakis napisał:

Aktualizacja softu była na wersji C , wkładając wersje D nie dochodzi do aktualizacji softu

Dziwne, bo ja mam właśnie kartę z wersją C i punktów POI nie mogę szukać po kategorii :thumbsdown:

Czyli soft nie jest najnowszy, ani nawet taki jak opisany w papierowej instrukcji dołączonej do samochodu.

Natomiast wyszukiwanie miejscowości działa bez zarzutu - może o taką aktualizację Ci chodzi?

Może też być że funkcje, o których pisałem nie zależą do softu a znajdują się "fizycznie" w systemach montowanych w samochodach Euro 5 :blink: W takim przypadku żadna najnowsza karta nic nie pomoże :(

Czy ktoś jeszcze ma jakieś koncepcje na ten temat?

Hola hola. Z tego co widzę na brytyjskim Ebay karta z symbolem "D" jest do wyrwania za jakieś 180 zł co jest praktycznie żadnym kosztem w porównaniu do ceny u polskich dealerów. Pytanie tylko - czy te mapy z UK pokrywają Polskę? W komentarzach do zakończonych aukcji widać same pozytywy, że karty działają poprawnie. Aż trochę nie chce się wierzyć...

W dniu 25.04.2012 o 13:49, finchy napisał:

Hola hola. Z tego co widzę na brytyjskim Ebay karta z symbolem "D" jest do wyrwania za jakieś 180 zł co jest praktycznie żadnym kosztem w porównaniu do ceny u polskich dealerów. Pytanie tylko - czy te mapy z UK pokrywają Polskę? W komentarzach do zakończonych aukcji widać same pozytywy, że karty działają poprawnie. Aż trochę nie chce się wierzyć...

Jesli ta mapa - karta ma oznaczenie 25920 BH00D to jest O.K.

W dniu 25.04.2012 o 13:49, finchy napisał:

Na Allegro są do nabycia karty z symbolem D za 250 zł. Właśnie zalicytowałem iczekam na dostawę . Moj poprzednik ktory kupował jako pierwszy twierdzi że z kartami wszystko jest OK .Oto link http://allegro.pl/nissan-connect-sd-mapa-europy-najnowsza-polska-i2287724388.html

O wrażeniach napisze po otrzymaniu karty .Jeżeli to nieściema to cena jest do przyjęci , szczególnie że uzupełniono o Chorwację i Słowenię.

waszka, dasz znać jak już odpalisz tę kartę u siebie? Jaką teraz masz kartę u siebie? Ja mam wersje "A" i zastanawia mnie, czy "D" będzie działać bez aktualizacji softu, która jak niektórzy mówią, była na karcie w wersji "C". Ciekawi mnie również, jakim cudem te karty wypłynęły na rynek "wtórny" :-). Od serwisanta słyszałem również, jakoby nowy soft miałby sie pojawić na karcie w wersji "E".

Odpaliłem kartę D wszystko OK wczytał nawy soft , są dodatkowe kraje a i w Polsce uzupełniono wiele miejscowości .

255 zl z kosztami przesyłki więc warto .Polecam , to nie ściema.

W dniu 25.04.2012 o 19:15, waszka napisał:

Odpaliłem kartę D wszystko OK wczytał nawy soft , są dodatkowe kraje a i w Polsce uzupełniono wiele miejscowości .

255 zl z kosztami przesyłki więc warto .Polecam , to nie ściema.

Hura udało się :dribble::icecream:

Edytowane przez waszka

To super. Czyli rozumiem, że teraz np Wieliczkę da się znaleźć jako punkt docelowy? :-)

Zauważyłeś jeszcze jakieś zmiany po uruchomieniu nowych map?

W dniu 27.04.2012 o 06:14, finchy napisał:

To super. Czyli rozumiem, że teraz np Wieliczkę da się znaleźć jako punkt docelowy? :-)

Zauważyłeś jeszcze jakieś zmiany po uruchomieniu nowych map?

Wieliczka , Ruciane Nida , Ustrzyki Dolne , Gdów itp obecne na mapie.

Znacznie poprawiono punkty , w mojej okolicy znalazlem stacje benzynowe , restauracje.

Różnica w stsunku do wersji A zasadnicza , a przedewszystkim dodano nowe kraje. Mnie szczególnie interesowała Chorwacja i Słowenia - są dokladne .Reszta okaże się w praktyce podróży , ale narazie jestem bardzo zadowolony .

W dniu 28.04.2012 o 06:22, adasios napisał:

A może te nowsze karty SD da się skopiować? Ktoś może sprawdzał z literką "E"

Może jakimis hakerskimi programami bo ogólnie dostepnymi niestety nie da sie :thumbsdown:

W dniu 25.04.2012 o 17:42, waszka napisał:

Na Allegro są do nabycia karty z symbolem D za 250 zł. Właśnie zalicytowałem iczekam na dostawę . Moj poprzednik ktory kupował jako pierwszy twierdzi że z kartami wszystko jest OK .Oto link http://allegro.pl/ni...2287724388.html

O wrażeniach napisze po otrzymaniu karty .Jeżeli to nieściema to cena jest do przyjęci , szczególnie że uzupełniono o Chorwację i Słowenię.

a tych kart nie sprzedaje osoba z forum ?