Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Akcesoria do i w Waszych Qashqaiach

Synkro
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak takie Continentale. Jezeli zapytałbyś mnie czy ponownie kupiłbym auto na takich kołach, to bez chwili zastanowienia w 100% odpowiedziałbym że tak.

az taki zadowolony jestes z takich wlasnie felg?......a powiedz mi jak sie spisuja te Continentale?

Poprostu nie czuje zadnego dyskomfortu, felgi jak każde inne toczą się po drodze. Mają jednak ten atut że super wyglądają. Continentale to chyba z samej nazwy dobre opony. Nie jestem znawcą, ale nic złego nie mogę im zarzucić.

Poprostu nie czuje zadnego dyskomfortu, felgi jak każde inne toczą się po drodze. Mają jednak ten atut że super wyglądają. Continentale to chyba z samej nazwy dobre opony. Nie jestem znawcą, ale nic złego nie mogę im zarzucić.

Dzieki Ci bardzo, ze napisales, rozwiales moje watpliwosci:).....tak jak pisalem felgi jutro beda u mnie , wzialem te oryginalne Nissana czarno - srebrne......jeszcze na wiosne kupie oponki to bede sie cieszyl ladnym wygladem autka:).......raz jeszcze dzieki......

no i felasie mam juz w domku, prezentuja sie bardzo fajnie.....:)......oponki mysle ze tez juz wybralem a beda to Falken ZE 914 :)

moze ktos zaproponowac jakies ciekawe radio z nawigacja zamiast fabrycznego?.......i czy w ogole moge to zrobic jesli jest na gwarancji?

moze ktos zaproponowac jakies ciekawe radio z nawigacja zamiast fabrycznego?.......i czy w ogole moge to zrobic jesli jest na gwarancji?

Ja zainstalowałem niedawno Balupunkta New York 800. Jak na razie jestem zadowolony, ale wczesnie wymieniłem głosniki z przodu. Teraz całość gra znacznie lepiej. Oryginalnie miałem radio w starej wersji bez MP3. Automapa działa szybko, współpraca z telefonem - bardzo dobra, radio można skonfigurować ze sterowaniem z kierownicy. Wiem, że w ASO w Krakowie instalują te radia, ale sprawą dyskusyjną jest cena.!!! Taniej jest kupić samemu i dać do zainstalowania.Cena samej usługi to około 500zł.

Radości z jazdy i pozdrowienia

R

Ja zainstalowałem niedawno Balupunkta New York 800. Jak na razie jestem zadowolony, ale wczesnie wymieniłem głosniki z przodu. Teraz całość gra znacznie lepiej. Oryginalnie miałem radio w starej wersji bez MP3. Automapa działa szybko, współpraca z telefonem - bardzo dobra, radio można skonfigurować ze sterowaniem z kierownicy. Wiem, że w ASO w Krakowie instalują te radia, ale sprawą dyskusyjną jest cena.!!! Taniej jest kupić samemu i dać do zainstalowania.Cena samej usługi to około 500zł.

Radości z jazdy i pozdrowienia

R

dzieki za odpowiedz a powiedz mi czy w instalacji trzeba cos zmieniac? wtyki wszystko pasuje?

Z elektroniką jestem na bakier i dlatego radio było instalowane i kupione w firmie, która się w tym specjalizuje.

Z tego co sie zorientowałem, to są potrzebne jakies przejściówki aby nie ciąć oryginalnych kabli i jakiś typowy element potrzebny do uruchomienia sterowania z kierownicy. Jak sądze to wszystko nie jest drogie.

Wizualnie stacja posuje do wnęki, pozostają minimalne szapry oko 2mm, ale to nie drażni, aczkolwiek perfekcjonaliści mogą marudzić. Mozliwe,że jeszcze dodam za radą instalatora wzmacniacz antenowy.

Alternatywą w tym zakresie ceowym dla NY800 jest radio GSM np 6701 Luxury. Wygląda tak samo jak NY800, z opisu na stronie firmy GMS wynika, że technologicznie jest takie same, wytwarzane przez tego samego prodcenta w Chinach, ma mieć lepszy wyświetlacz i tuner radiowy i więcej bajerów z kolorami.

I jak zwykle w takie sytuacji - wybór należy do Ciebie.

Pozdrawiam

R

Koledzy mam pytanie, czy ktoś używa w swoim qq siatek odgradzających przedział bagażowy od pasażerskiego? Mam psa i urodził mi się synek, nie chciałbym żeby ten pierwszy sapał na niego zza zagłówków, że już o ślinie nie wspomnę. Jakieś propozycje?

Dużego masz psa? Zakładałem niedawno wątek "Pies w QQ" i zrobiłem trochę rozeznania w temacie. Ja poszedłem na matę która odgradza część siedzenia z tyłu tak, że jeszcze osoba wejdzie, więc myślę, że fotelik też na spokojnie włożysz. Zrezygnowałem z bagażnika ze względu ma dwie rzeczy - raz, że nie widzę dokładnie co mój szatan tam robi, dwa, że przy poważniejszym dzwonie z tyłu pies ma marne szanse. Oprócz maty w której są dziury na suwak zapinam go również pasem do szelek, żeby mocno się nie wiercił i nie przeszkadzał osobie jadącej z nim z tyłu.

Pies ma 40kg i musi być z tyłu w bagażniku. Z tyłu siedzi maluch w foteliku i żona, więc pies się nie mieści. Musi być siatka.

Czasami sprzedają zdemontowane kratki z przeróbek "ciężarowych". Odcięta górna część powinna załatwić sprawę.

Trochę obok tematu.

Jak się maluch przyzwyczai, że ma mamę obok to przez najbliższe lata będziesz jeździł jak szofer.

No i z trzymania żony za kolanko nici :(

Taka rada doświadczonego tatusia :)

• Upvote 1

No właśnie też szukałem takowej kratki na Allegro, ale na razie nic nie widać. Może ktoś ma i chce się pozbyć?

Kolego luc, maluch ma 5 tygodni i jeździ jeszcze tyłem do kierunku jazdy, więc mama na razie okupuje tylną kanapkę :D Pozdro serdeczne !!!

• 2 tygodnie później...

Witam, jestem po montażu modułu zamykania lusterek. Całkowity koszt wyniósł 370zł. Cena zawierała koszt modułu oraz montaż. Lusterka działają w następujący sposób: zamykają się w momencie zamknięci auta a otwierają w momencie przekręcenia kluczyka w pozycję ACC. Oczywiście położenie przełącznika "otwórz-zamknij" musi być w pozycji "0". Teraz całość fajnie działa i uważam że warto to sobie zamontować, nie trzeba pamiętać o zamykaniu na parkingach.

Witam, jestem po montażu modułu zamykania lusterek. Całkowity koszt wyniósł 370zł. Cena zawierała koszt modułu oraz montaż. Lusterka działają w następujący sposób: zamykają się w momencie zamknięci auta a otwierają w momencie przekręcenia kluczyka w pozycję ACC. Oczywiście położenie przełącznika "otwórz-zamknij" musi być w pozycji "0". Teraz całość fajnie działa i uważam że warto to sobie zamontować, nie trzeba pamiętać o zamykaniu na parkingach.

a jaki czas montazu?

sluchajcie a powiedzcie mi czy w serwisie kamere cofania mi zaloza czy nie zajmuja sie tym bo to roznie bywa.........i czy jesli auto jest na gwarancji to samemu moge ja zalozyc?

Edytowane przez jabber1981

sluchajcie a powiedzcie mi czy w serwisie kamere cofania mi zaloza czy nie zajmuja sie tym bo to roznie bywa.........i czy jesli auto jest na gwarancji to samemu moge ja zalozyc?

W serwisie zamontuja kamere, ale nie radze, w samochodzie na gwarancji, montować samemu. Mozesz stracic gwarancje.

Edytowane przez Author53

a orientujesz sie jaki to jest koszt w serwisie? i czy musze brac od nich kamere

a orientujesz sie jaki to jest koszt w serwisie? i czy musze brac od nich kamere

Ceny nie znam ale to wszystko zalezy od dilera. Jedni montują tylko oryginalne drudzy wszystko co im sie przyniesie. Jakas dziwna dowolnośc

a czy ktos z Was zna dokladne wymiary fabrycznego radia ? ile ma dokladnie radio po obwodzie?

Jeszcze w temacie modułu automatycznego składania lusterek: dziś rozmawiałem z serwisem Odyssey w Warszawie. Koszt modułu - ok. 240 zł, koszt założenia - ok. 370zł! Chciałem jeszcze założyć oryginalne chlapacze na przód i tył (w sumie 240zł) - robocizna 170zł! Zadzwoniłem do serwisu Polody w Poznaniu - tam montaż chlapaczy mają w cenie części (240zł), modułu do lusterek niestety nie mają "musieliby ściągnąć z rynku, bo w katalogu akcesoriów tego nie ma".

Niezłe różnice...

Czy ktos z posiadaczy modulu do skladania lusterek zauwazyl ze lusterka same sie skladaja tzn ostatnio zostawilem pid domem auto otwarte z rozlozonymi lusterkami i po ok. 40 minutach wracam a lusterka zlozone. Wyglada tak jakby po pewnym czasie lusterka same sie zlozyly. Musze to jeszcze raz przecwiczyc.

Czy ktos z posiadaczy modulu do skladania lusterek zauwazyl ze lusterka same sie skladaja tzn ostatnio zostawilem pid domem auto otwarte z rozlozonymi lusterkami i po ok. 40 minutach wracam a lusterka zlozone. Wyglada tak jakby po pewnym czasie lusterka same sie zlozyly. Musze to jeszcze raz przecwiczyc.

Kolego,jeśli otworzyłeś z pilota i nie otworzyłeś jakichś drzwi,to auto samo się zamknie i złoży lusterka po ok.30sek.

Auta nie otwieralem bo przyjechalem nim i zostawilem je otwarte pod domem z otwartymi lusterkami-to po pierwsze a po drugie lusterka sie otwieraja po przekreceniu stacyjki w polozenie ACC a nie przy otwieraniu auta. Sprawdze jeszcze raz i dam znac.

Są też moduły, które składają lusterka po pewnym czasie od wyłączenia zapłonu. Nie dostają sygnału z centralnego zamka. Są takie na ebayu. Ponoć czas montażu to 5 munut ;) Lusterka rozkładają się po stacyjce. Może Kolega ma właśnie taki?

Edytowane przez Michalmiko