Michalmiko Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Z tą niższą ceną to może było by jakieś 15zł na sztuce więc niewiele mniej Zamówię taką obudowę i napiszę wszystkim czy pasuje.Taką dostałem odpowiedź (bardzo szybko): Hello.We create this kit to use ORIGINALE key blade and perfect fit of electronics board.Inside product and with email We ship, after sended products, instruction too.We sell it all around the world with no trouble finded.Ship to Poland with 8Eur. Powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 to gitara zamow moze zamowimy dwa i podzielimy sie kosztami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 A jak nie będzie pasować, to i Ty będziesz stratny i ja I tak za późno bo zamówiłem i przetestuję u siebie. Dam fotki co i jak i czym się różni od chińskiego wynalazku Ciekawe ile czasu będzie szła przesyłka. Wyszło równiutko 30 euro. Jak już pisałem wcześniej nie za bardzo opłaca się grupowe zamówienie, bo później koszt ponownej wysyłki do każdego z osobna zrównoważy się z bezpośrednim zamówieniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Michalmilko - kolego dowiedz sie prosze czy do qashqaia z 2007 roku podejdzie taka obudowa , widze ze jestes z zakopca tak jak ja wiec z odbiorem nie byłoby kłopotu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 wyszlo 30 euro za wszystko? czyli obudowa i przesylka?......i powiedz mi bedziesz to sam robil czy bedziesz komus dawal? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstasiu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 czy trzeba się zalogowac na tym włoskim ebay bo również bym zamówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Michalmilko - kolego dowiedz sie prosze czy do qashqaia z 2007 roku podejdzie taka obudowa , widze ze jestes z zakopca tak jak ja wiec z odbiorem nie byłoby kłopotu Musisz rozebrać pilota i zobaczyć, czy masz takie same elementy jak u mnie. Jeżeli uda się u mnie to i u Ciebie też nie powinno być problemu wyszlo 30 euro za wszystko? czyli obudowa i przesylka?......i powiedz mi bedziesz to sam robil czy bedziesz komus dawal? tak, 22 + 8 przesyłka. Przełożę sam. W sumie to raczej nie jest problem. Można również to zlecić zegarmistrzowi czy trzeba się zalogowac na tym włoskim ebay bo również bym zamówił Możesz kupić jak jesteś zarejestrowany na polskim ebayu Wpisz w wyszukiwarkę takie coś: "CHIAVE TRASFORMATA A SCATTO PER" tylko trzeba uważać, bo są dwie wersje czarnych pilotów z napisem Qashqai i bez. Poczekajcie najpierw jak do mnie przyjdzie ten pilot, bo nie wiadomo czy będzie pasować Nie wiem czy było, ale tu jest filmik od producenta: Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstasiu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 ok poczekamy daj znać niezwłocznie i puść link jak bedzie pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldo80 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeśli ktoś szuka tego modelu z filmiku: "Nissan switchblade key" Dokładnie ten kluczyk można zakupić na ebay http://www.ebay.com/itm/261179716002?item=261179716002&viewitem=&sspagename=ADME:L:OU:PL:3160&vxp=mtr Sprzedający jest z Turcji - kluczyk przyszedł błyskawicznie ( 3 dni od przelewu), jakość wykonania bardzo dobra, zamiana zajeła mi 15 minut. Jedynie czym rózniła się wymiana w porównaniu z filmikiem: to ostatnia operacja jaką jest przykręcenie grotu do nowego kluczyka wymaga krótszej śruby niż była w oryginalnym kluczyku ( ja ją po prostu przyciąłem ). Nie wiem jak w kluczykach od innych QQ ( mojego odebrałem 2 tygodnie temu z salonu - rocznik 2012) Reasumując: prosto i szybko ale...... niekoniecznie tanio Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez toldo80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 a powiedz zadowolony jestes z tego kluczyka ?wykonanie dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 A może coś z tego: http://www.ebay.pl/sch/i.html?_nkw=Qashqai+flip+key&_sacat=0&_odkw=Qashqai+Flip+key&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldo80 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) a powiedz zadowolony jestes z tego kluczyka ?wykonanie dobre? W porówaniu z innymi jakie oglądałem ( oferty ebay) ten jest wg. mnie najbardziej estetyczny. Wykonanie jest dobre - plastik jest dobrej jakości. Cały kluczyk po modyfikacji wygląda tak jak powinien wyglądać fabryczny scyzoryk ( ma fajny kształt). Nie ma jakiś dziwnych napisów "qashqai" itp. - jest prosty i elegancki. W razie czego mogę zrobić wieczorem zdjęcia i wrzucić dla porównania. Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez toldo80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 jesli mozesz to wrzuc fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Wow, ale cena 2x taka niż ja zapłaciłem za ten z Włoch z przesyłką Uważam, że za kawałek plastiku nie ma co przepłacać. Znaczy można zapłacić więcej (około 130zł zamiast 30), ale ok. 260zł za nieoryginalną obudowę to sporo.Dziś dostałem info, że wysłali pilot i powinien dotrzeć w ciągu 10 dni. A może coś z tego: http://www.ebay.pl/sch/i.html?_nkw=Qashqai+flip+key&_sacat=0&_odkw=Qashqai+Flip+key&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313 ? Vosh, przeczytaj proszę co napisałem wcześniej. Krótko mówiąc: nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 nie moge sie doczekac az Ci przyjdzie ten pilocik i zrobisz go:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstasiu Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Michalmiko koniecznie wrzuć link jak bedzie ok . Dzieki wam my nie wydamy zbednie kasy. Piwo wam się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldo80 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgodnie z obietnicą zdjęcia kluczyka po swapie. W razie pytań technicznych służę pomocą. Michalmiko - masz rację i mam nadzieje że będziesz ze swojego zadowolony. Nie mniej jednak życie mnie nauczyło że czasem lepiej wydać ciut więcej i się nie denerwować niepotrzebnie. Mi zależało na fajnym kluczyku bo auto jest prezentem dla żony. Tak naprawdę każdy przepłaci ( nawet te 30 zł) bo bez scyzoryka auto będzie jezdzić tak samo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Toldo80 masz 100% rację U Ciebie jest jeszcze ten plus, że śrubki nie kolidują z logo Nissana. W moim chyba jest śrubka pod logiem Przekładałeś logo z oryginalnego pilota, czy dostałeś z pilotem? Fotki oczywiście wrzucę i Was poinformuję, spokojnie koledzy Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 czy tak nie może wyglądać kluczyk fabryczny? super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Dostałem dziś odpowiedzi z Chin i Hongkongu na pytania, czy te "tańsze" będą pasować - sami piszą, że raczej nie, chyba, że "stary" klucz jest identyczny z tym na ich zdjęciach. Po dokładnym porównaniu faktycznie widać różnice, na ich zdjęciach "stary" klucz jest jakby węższy i ma większą "obwódkę" wokół przycisków. Ja sobie podaruję. Jak dla mnie kluczyk toldo80 wygląda rewelacyjnie, tylko niestety nie widzę go już do kupienia na ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldo80 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Vosh przed chwilą sprawdziłem i wydaje mi się że jest do kupienia. Sprzedający chnktmr53 Wpisz w wyszukiwarce " Nissan Qashqai Flip key" - a jak nie to wyślij sprzedającemu PM Michalmiko - logo było - jedyne co przełożyłem ze starego kluczyka to grot i elektronikę i jedną blaszkę mocującą baterię Generalnie przekładka wygląda tak jak na filmiku - tylko nie 5 min a 15 min - pewnej wprawy wymaga nawinięcie sprężyny ( ale to też nic trudnego). Jedynie co mnie zaskoczyło, to tak jak pisałem musiałem przyciąć śrubkę którą przykręciłem grot bo oryginalna była za długa. (Operacja jest prosta - wkręcacie śrubkę w "sam" grot, zostawiacie 1mm luzu i przycinancie. Następnie wykręcając śrubkę z grotu automatycznie gwintuje się miejsce cięcia - i śrubka gotowa) Edit: Faktycznie ten gość w tym momencie ma tylko wystawione kluczyki do Juke. Korespondowałem z nim po angielsku wiec da się z nim dogadać Edit II. - znalazłem na sieci filmik - kluczyk w 100 % wygląda tak samo Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez toldo80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Faktycznie ten gość w tym momencie ma tylko wystawione kluczyki do Juke. Wczoraj do niego napisałem pytanie, czy będzie je jeszcze sprzedawał i już wystawił: http://www.ebay.com/itm/261198022905?item=261198022905&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&cmd=ViewItem&hash=item3cd09d88f9&vxp=mtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldo80 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Przyjrzałem się dokładnie zdjęciu z całym kompletem ( kluczyk przychodzi w takim pudełku) i zauważyłem że powinna być dołączona śrubka o której wcześniej pisałem że jej nie dostałem. Być może tylko u mnie jej zabrakło i bedziecie mieli jeszcze mniej kłopotu ze swapem obudów. W komplecie jest dołączona "zapasowa" sprężyna - domyślam się że to może być najbardziej zużywający się element. https://lh5.googleusercontent.com/-2W3PuW_HHgQ/UWVr48ooXfI/AAAAAAAAACw/IjA9iqwH510/w573-h428-p-o/%25C5%259Brubka.jpg Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez toldo80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Kupiłem wczoraj - wyszło za całość dokładnie 242,28 zł. Mam nadzieję, że szybko przyjdzie i że będę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 ja tez kupilem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi