Łukasz83 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Ja oklejałem dlatego żebym mógł wrócić do ori koloru i żeby nikt nie mówił , że był bity, bo cały malowany Efekt jest super, kolor mam taki jaki chciałem, z folią nic się nie dzieje. Koszt 4 tys. Jestem mega zadowolony i polecam Krystiana Czyża z Olsztyna - wicemistrz Pl w car wrappingu. Jak się zdecydujesz to wal do mnie po namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 kogo obchodzi czy malowałeś auto skoro nie sprzedajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Już ze 100 osób pytało mnie czy malowany czy oklejany Tak czy inaczej ja jestem zwolennikiem oklejania, bo jak ktoś ogarnia to profesjonalnie to nie widać, że to folia. Poza tym masz ochronę oryginalnego lakieru i możesz do niego wrócić w pół godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Ale jezeli auto ma nie fabryczny lakier to istnieje ryzyko ze przy zrywaniu folii mozesz ona odejsc razem z lakierem - byly juz takie przypadki. Ja na auto malowne nie ryzykowal bym folii bo w efekcie koncowym moze sie okazac ze bedzie trzeba malowac pol samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Może masz rację , ale na fabrycznym lakierze możesz kłaść folię bez żadnego ryzyka , że coś będzie nie tak przy odrywaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 ehem.. powiem tak, jak ktoś maluje po kosztach, to folia może i z lakierem schodzić - życia nie oszukacie tanio i dobrze to wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Tutaj 9/10 aut bylo lakierowanych i niekoniecznie przez obecnych wlascicieli wiec skad oni moga wiedziec czy bylo dobrze czy nie? Wygladac moze ladnie ale nigdy nie wiesz jak byla przygotowana powierzchnia pod lakier. Mam znajomego ktory zajmuje sie u nas oklejaniem szyb glownie i kiedys wszedl wlasnie w folie samochodowe...do momentu az nie zaczeli przyjezdzac klienci ktorzy mieli pretensje ze folia odchodz im z lakierem a lakier wygladal jak fabryczny. Wystarczy ze lakiernik cieniowal element i juz jest d*pa. A co do lakierownikow to akurat u nich cena wcale nie idzie w parze z jakoscia. Moj przyjaciel ma zaklad blacharski i juz widzialem robote kilkudziesieciu lakiernikow i Ci co krzycza najwiecej zazwyczaj wala najwieksza fuszere! Edytowane 14 Marca 2015 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Wszystko spoko ale nie chodzi czy lakierowane czy nie ale np 4000 jak napisałeś na 15 elementów plus przygotowanie do prac i materiały miało by wyjść ok 270 zł element-w to nie uwierze. 6000 było by mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Nie chce wchodzic w szczegoly ale powiem Ci tak - u nas w Kaliszu za cene takiego obklejania spokojnie polakierujesz auto u bardzo dobrego fachwoca. 5 lat temu za zmiane koloru w Civicu 6gen couepecie zaplacilem 2400 i z lakierem do dzisiaj nic sie nie dzieje, nie odchodzi, nie plowieje nie odpryskuje. Ale tak przy okazji u nas w regionie koszt elementu to 250-350 zl. A np koszt instalacji gazowej ktora mnie kosztowala 3200 to tutaj czlowiek z forum oblatal mnostwo warsztatow i krzyczeli mu po 4000-4500 na tych samych gratach w Gliwicach. To pokazuje jaka jest rozbierznosc cenowa miedzy warsztatami i fachowcami. Edytowane 14 Marca 2015 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 dobre lakierowanie 500+ element w mazowieckim - jak ktoś mówi takie wartości jak 250-350 to od razu wiadomo, że coś się święci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 No to za***iste macie tam ceny - u nas by klienta nie znalezli. To tez wolal bym oklejanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARVE Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Ciekawa dyskusja sie wywiązała hmm przyznam że narazie sie orientuje co i jak przegladam też strony w necie np. taka http://www.autostylizacja.pl/.Jakpodejmę decyzje to dam znać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 dobre lakierowanie 500+ element w mazowieckim - jak ktoś mówi takie wartości jak 250-350 to od razu wiadomo, że coś się święci niestety taka prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 U nas można od 2500 taką zetkę pomalować do 5000zł więcej raczej nie przekroczy chyba że mega drogi majster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Wszystko spoko ale nie chodzi czy lakierowane czy nie ale np 4000 jak napisałeś na 15 elementów plus przygotowanie do prac i materiały miało by wyjść ok 270 zł element-w to nie uwierze. 6000 było by mało Myślę , że nawet w 6 tys bym się nie wyrobił , bo robiłem razem z wnękami ,ale po pierwsze u mnie nie było 15 elementów ,bo odpadła maska, oba lusterka, oba progi, dyfuzor, oba słupki B (bo to wszystko mam z carbonu) , poza tym moja Zetka jest na wszystkich plakatach i ulotkach reklamujących tę firmę więc dostałem zajebistą zniżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 nie powiedziałem, że 6000 by wyniosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Ja oklejałem dlatego żebym mógł wrócić do ori koloru i żeby nikt nie mówił , że był bity, bo cały malowany Efekt jest super, kolor mam taki jaki chciałem, z folią nic się nie dzieje. Koszt 4 tys. Jestem mega zadowolony i polecam Krystiana Czyża z Olsztyna - wicemistrz Pl w car wrappingu. Jak się zdecydujesz to wal do mnie po namiary. Małe sprostowanie - Krystian jest już mistrzem świata w oklejaniu aut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szutek Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 U mnie chyba niezle wyszla calkowita seria de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Jak na DE to nieźle ja miałem 263KM i tylko 320NM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) No wyszło u kolegi mega mega dobrze !! Super sztuka !! Jutro jeszcze oleje świece i może ze 2KM i 2-3Nm dojdą Edytowane 31 Marca 2015 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Witam ! Apropo mocy to mam problem, podczas zakupu 350 miało być niby ponad 300KM (gość wymienił kolektor ssący wydechowy wydech, wycięte kąty i dolot ) ja zaraz po zakupie wymieniłem sprzęgło na ACT bo seria zaczęła slizgac więc myślę większą moc założę sportowe po wszystkim pojechałem na hamowanie i d*pa 240 KM i nie wiem co teraz zrobić szkoda wszystkiego wymieniac na serie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Jedź do Coobcia na strojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) No właśnie powymieniac to jedno ale to trzeba kurcze zestroic. Ale obstawiam że coś jest jeszcze uszkodzone z osprzętu, ale na wiecej niz 260 -265 bym nie liczyl. Jaki przebieg auta? Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Witam ! Apropo mocy to mam problem, podczas zakupu 350 miało być niby ponad 300KM (gość wymienił kolektor ssący wydechowy wydech, wycięte kąty i dolot ) ja zaraz po zakupie wymieniłem sprzęgło na ACT bo seria zaczęła slizgac więc myślę większą moc założę sportowe po wszystkim pojechałem na hamowanie i d*pa 240 KM i nie wiem co teraz zrobić szkoda wszystkiego wymieniac na serie Coś spsute jest... Kolekotry wydechowe jakieś firmowe czy z HR ?? Kolektor ssący z revupa ?? Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) oto część opisu przy sprzedaży " Układ wydechowy: sportowe kolektory wydechowe TurboWorks, sportowe metalowe katalizatory, układ wydechowy typu dual z X-pipe ze stali nierdzewnej (6000zł)Kolektor ssący Kinetix racing + układ dolotowy carbon charger firmy simota. (5500zł)" ale przy wymianie sprzęgła mechanik mi spawał wydech bo byłą dziura i mówił że szałowo to nie jest zrobiony, przebieg to 144 000km niech już będzie te 260 przynajmniej tak jak wszyscy ( choć na hamowni porównywałem z innymi nissanami to jeden był jeszcze gorszy od mojego a jeden troszkę lepszy ale oni pewno kurde serie mieli chciałbym go jeszcze doinwestować ale póki co to mnie strasznie męczy, oczywiście jeszcze muszę świece wymienić bo nie wiem w jakim są stanie no i ostatnio wlałem Liqiud moly do czyszczenia wtrysków ;( Edytowane 3 Stycznia 2016 przez mmati9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi