Coobcio Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Do tej pory najlepszy wydech (CAT BACK) który testowałem na hamowni i jedyny ktory nie zabeirał momentu ani mocy to 3" Miltec, oto przyrosty jakie on generował w porównaniu do seryjnego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Kolejny cat-back do przytulenia się pojawił. Tym razem jest to Invidia prawdopodobnie seria Gemini. Marka renomowana także cena dość atrakcyjna. http://allegro.pl/uklad-wydechowy-tlumik-wydech-nissan-350z-invidia-i6025832506.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Do tej pory najlepszy wydech (CAT BACK) który testowałem na hamowni i jedyny ktory nie zabeirał momentu ani mocy to 3" Miltec, oto przyrosty jakie on generował w porównaniu do seryjnego: Pokaż jeszcze wykreś Barta od Fioletowej zety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Super ten układzik z invidi szkoda że teraz się pojawił dopiero bo znajomy szukał i kupił chyba ten co ostatnio sie pojawił Edytowane 2 Marca 2016 przez Cytrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Kolejny JAPSPEED K1 pojawił się z demontażu za 1200zł. Coś dla hardcore'owców po wyjęciu silencerów. http://allegro.pl/nissan-350z-wydech-tlumik-komplet-japspeed-i6067600715.html#thumb/4 Lekko przygięta sekcja środkowa. Pozdrawiam. Edytowane 20 Marca 2016 przez Robert83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Końcowe tłumiki zmienić i będzie ciszej i ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Panowie, nie znam sie na tym. Jakie mam opcje w HR na decaty? Czy ten tzw. downpipe zalatwia sprawe? Co wtedy z sondami? Kupic gotowy downpipe czy dac komus zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipm87 Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Jeśli chodzi o sondy to http://allegro.pl/emulator-drugiej-sondy-lambda-mosiadz-katowy-warto-i6260825320.html U mnie załatwiło sprawę. Żadnych błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Takie cóś? http://allegro.pl/rura-downpipe-nissan-350z-wydech-i5807576372.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipm87 Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Mam takie. plug&play. Tylko trza się uzbroić w cierpliwość i dobre klucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Pytanie dodatkowe: jednostronny wydech ile mniej wiecej oszczedzi mi kg? Kurde, nie lubie i wolalbym dwie koncowki ale czego sie nie robi dla wagi jak najmniejszej na tor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 GodlSme zaglądnij do tematu Sajmona bo on jeździ na tych z linku. Producent nie jest jakoś szczególnie górnolotny ale chociaż pasuje plug&play. Nie wiem natomiast jak załatwił usunięcie chceck'a poprzez te emulatory czy jak był u Kuby na strojeniu (zostały wyłączone w ECU) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Tytanowy wydech Tomeia jest chyba z 15kg lżejszy od serii, ale pamiętaj, że do latania po Poznaniu musisz mieć cichy wydech. Dodatkowa końcówka czy kawałek rurki po środku to może 5 kilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Tak, wiem 96dB. To jak to dokładnie ma być żeby było najlżej, najmocniej ale nie za głośno czyli <100dB? Od tych downpipes ma juz pozniej isc jedna rura i pozniej ewentualnie opcja na dwie koncówki kosztem kilku kilo ? Tak? https://www.google.pl/search?q=350z+wydech+jednostronny&biw=1253&bih=897&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi94Lf69uvNAhWDWywKHb_cBIkQ_AUIBigB#tbm=isch&q=350z+exhaust+layout&imgrc=kdCG67DXQ9DlPM%3A Edytowane 11 Lipca 2016 przez GodISmE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatherJoe93 Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Witam!Jako ,że posiadam zetke dość krótko to nie bardzo siedzę w temacie ( chociaż ten na forum przeczytałem prawie cały ) mam takie krótkie pytanko.Chciałbym w swojej Zetce (Europa) poprawić troszkę dźwięk wydechu, co doradzacie? nie chciałbym za bardzo nic wycinać ( katalizatory ) czy jakoś bardzo ingerować. Myslałem o samym końcowym tłumniku , ta wielka pucha z rurami ( dobrze by nawet było bo rura z lewej strony lekko uszkodzona i spawana po kilka razy już i trochę pierdzi na wolnych....) znalazłem coś takiego na allegro http://allegro.pl/tlumik-wydech-tuning-tlumiki-nissan-350z-dwie-str-i6314530679.html . Pisałem do nich lecz nie posiadają żadnego filmiku z zmienionym dźwiekiem chociaż zapewniaja że ludzie sobie chwalą poprawę. Na Youtube jest jeden filmik na którym pewien gość prezentuje dźwięk ale w sumie jaka mam pewnosc ze nie ma dłubane nic wiecej.. ( dzwiek przyjemny , lepszy od seryjnego ) Co wy bardziej doświadczeni radzicie? nie chce bez sensu wydawać 900zł skoro mogło by to zaszkodzić.. Nigdy nie miałem z tym styczności więc wole zapytać was.Czekam na odpowiedzi i porady , fajnie by było coś zmienić tak do 1000zł i jak mówiłem bez jakiś konkretnych przeróbek chociaż chętnie poczytam każdą alternatywe!Pozdrawiam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Miałem kiedyś w Celice VII Założony wydech ultera . Dźwięk zrobił się przyjemny lekko basowy. Ale porównując go teraz do nissan ... nie nie jednak szkoda porównywać Jak to się sprawdzi w Nissanie nie wiem. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana . A czemu nie chcesz wywalić katów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipm87 Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Witam! Jako ,że posiadam zetke dość krótko to nie bardzo siedzę w temacie ( chociaż ten na forum przeczytałem prawie cały ) mam takie krótkie pytanko. Chciałbym w swojej Zetce (Europa) poprawić troszkę dźwięk wydechu, co doradzacie? nie chciałbym za bardzo nic wycinać ( katalizatory ) czy jakoś bardzo ingerować. Myslałem o samym końcowym tłumniku , ta wielka pucha z rurami ( dobrze by nawet było bo rura z lewej strony lekko uszkodzona i spawana po kilka razy już i trochę pierdzi na wolnych....) znalazłem coś takiego na allegro http://allegro.pl/tlumik-wydech-tuning-tlumiki-nissan-350z-dwie-str-i6314530679.html . Pisałem do nich lecz nie posiadają żadnego filmiku z zmienionym dźwiekiem chociaż zapewniaja że ludzie sobie chwalą poprawę. Na Youtube jest jeden filmik na którym pewien gość prezentuje dźwięk ale w sumie jaka mam pewnosc ze nie ma dłubane nic wiecej.. ( dzwiek przyjemny , lepszy od seryjnego ) Co wy bardziej doświadczeni radzicie? nie chce bez sensu wydawać 900zł skoro mogło by to zaszkodzić.. Nigdy nie miałem z tym styczności więc wole zapytać was. Czekam na odpowiedzi i porady , fajnie by było coś zmienić tak do 1000zł i jak mówiłem bez jakiś konkretnych przeróbek chociaż chętnie poczytam każdą alternatywe! Pozdrawiam ) Dozbieraj troszkę i kup Japspeeda: http://www.ebay.pl/itm/JAPSPEED-NISSAN-350Z-Z33-2003-T304-STAINLESS-STEEL-EXHAUST-BACKBOX-/160755708226?hash=item256dc97142:g:Fc8AAOSwd4tT8b7X Ostatnio był na alledrogo razem z rurą do y-pipe'a za ok 1300 i zniknął po niecałym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Jak speed brzmi świetnie pasuje pług and play pięknie brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Jeśli ktoś szuka czegoś po taniości być może jako etap zastępczy albo kto wie może już na stałe na olx'ie wisi za grosze tłumik końcowy japspeed'a. Nie wiem czy czasem nie jest to model K2. Pucha jest mniejsza niż w serii a więc może być ciekawy efekt po montażu. https://www.olx.pl/oferta/wydech-koncowy-350z-japspeed-z-wieszakami-CID5-IDllnAA.html#0fa618c938 Coś w tym stylu: Pozdrawiam. Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez Robert83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 ^ same te dwie gumy sa tyle warte! Nowa w ASO kosztuje 78 zl!!!! lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipm87 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Jeśli ktoś szuka czegoś po taniości być może jako etap zastępczy albo kto wie może już na stałe na olx'ie wisi za grosze tłumik końcowy japspeed'a. Nie wiem czy czasem nie jest to model K2. Pucha jest mniejsza niż w serii a więc może być ciekawy efekt po montażu. https://www.olx.pl/oferta/wydech-koncowy-350z-japspeed-z-wieszakami-CID5-IDllnAA.html#0fa618c938 Coś w tym stylu: Pozdrawiam. Gadałem z gościem. Zakręcony strasznie albo jakiś wałek. Po umówieniu się co do wysyłki przestał odbierać ode mnie telefony. Lepiej uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja mam dokładnie tego japspeeda to model k2 tak jak pisaliście dźwięk jest czysty ładnie bulgota końcówki są większe niż seryjne mają 4" Ale nie polecam go kupować bo niedługo będzie cały brązowy jak blaszany wydech : ) tewyddchy są z jakiejś chińskiej blachy i całe rdzewieją na potęgę a niby kwasowka : p Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez Cytrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asesino Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Mnie zaciekawił Turboworks, słyszałem na żywo go i jest dość fajny. Tylko ciekawi mnie jego trwałość bo cena dość niska 2200 nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Masz na myśli pewnie cat-back, który jest repliką HKS'a. Jeśli tak to jeździ tu na nich kilka osób i są zadowoleni. Z tego co wiem są dość głośne ale jak zostawisz fabryczne katalizatory to powinno być dobrze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipm87 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) Gorzej jak nie masz katów jak ja to może być już wesoło Ja mam w planach zrobienie tylko końcowego na puszce Magnaflow... Zobaczymy jak to wyjdzie Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez filipm87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi