Sekret Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Szerokośc 8, srednica 18 cali, oryginalne Nissana. Nie mam niestety zdjęcia, gdyż nie jest to żadna aukcja tylko znajomy znajomego sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 http://www.350z-tech.com/wiki/index.php?title=Wheel_Specifications któreś z tych? tak, czy siak, mając 8 i 40 wejdą, bo ja mam np 10/et25, czyli 5cm na feldze względem 1,5cm et Twojego 8"/et40, nawet i 11 dało by radę(oczywiście nie et40), ale lekko poza obrys może już wystawać chyba, że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 jeszcze dochodzi kwestia hamulców czy rotor nie będzie wadził o zacisk ale to w przypadku BREMBO, bo one wystają znacznie 8 cali i et 40 trzeba będzie wysunąć dystansem aby jako tako to wygladalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sekret Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Hamulce mam zwykłe więc te problem odpada, Dzięki wielkie wszystkim za pomoc! Prawdopodobnie kupię jednak felgi z ET30, żeby się nie bawić z dystansami. Pozdro Sekret Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Sekret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Co sadzicie o tych felgach w Z: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ty jesteś zwolennikiem hellaflush? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Troszkę bling bling. Moim zdaniem bardziej niż kiepskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ty jesteś zwolennikiem hellaflush? Dlatego pokochalem Z'ty - w innej konfiguracji te auta mnie sie nie podobaja - typu oem, nismo itd. Dla mnie Z musi miec glebe i wiaderka zeby dobrze wygladalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 jeżeli Tobie to sprawia przyjemność - jasne ja tam uwielbiam moje nismo ps oddałeś już głos co do terminu zlotu w ankiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 wymienial ktos szpilki z tyłu na dłuższe, chodzi o to czy włożę dłuższą szpilkę (60mm) bez sciagania piasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARVE Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Szukam kapsli/dekielkow ? do felg.Jakos w necie trudno znalesc,a jak sa to pojedyncze i w niezbyt dobrym stanie.Ma ktos sprawdzone zrodlo gdzie nabyc owe cuda ? Rozmiar 52mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snifery Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Szukam felg do 350Z. Teraz mam założone 18' felgi. Jednak przez ostatnie 3 lata trochę się zużyły a przede wszystkim znudziły, teraz trzeba też kupić opony i przypadkowo na allegro znalazłem taką ofertę http://allegro.pl/show_item.php?item=4354967349. Czy te felgi będą pasować do 350Z? Wiem, że rozstaw śrub jest ok, lecz nie wiem jakie powinny być inne parametry, ET itp. I drugie pytanie. Czy te opony o szerokości 225 trzeba będzie ściągać czy da się normalnie na nich jeździć?? Wiadomo, że to seria przód jednak tył jest szerszy. Czy może to być jakoś odczuwalne? Wydaję mi się, że nie ale wolę zapytać specjalistów Wiem, że każdy wkłada raczej szersze kapcie, ale skoro już są dodawane w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Będzie wyglądało słabo na tyle 225 bo to przecież dość wąska opona no i będzie gorsza trakcja , najpierw dowiedział bym się czy taką felgę można naprawić i ile to kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snifery Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Sądzicie, że może być problem z naprawą takiej felgi? Myślałem, że to standardowe uszkodzenie więc nie powinno być problemu. A co do wyglądu...zawsze można je zdjąć i sprzedać i kupić normalny rozmiar Zapytałem dlatego bo opony są z głębokim bieżnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 do naprawienia bez problemu...wspawac aluminium i odnowa spolerować. felga bedzie pasować tylko bedzie trochę bardziej schowana do nadkola ale to mozna dystansem wyciągnąć co do szer. to masz szersze felgi niz w serii i można na nie 245 spokojnie pakowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 To później wrzucisz je na przód jako drugi komplet opon kolega miał podobną felge do vw pheatona i ciężko to było naprawić . Chyba że jest to tylko delikatny uszczerbek zewnętrzny i felga jest prosta. Zresztą gdyby to miało kosztować 200 zł to napewno było by zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 na 8,5 245 wchodzi idealnie, można się pokusić o 255, 265 będzie słabe optycznie, ale da rade jedyny problem jest taki, że ma mały rant a wzór nie porywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Naprawic da rade ale felga d*py nie urywa a szerokosci wogole brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 8,5 na przód jest w porządku, ale na tył więcej, a nie na równo wszystkie dali 8,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snifery Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Wzór może i d*py nie urywa, ale w tej cenie nie rzuciło mi się nic innego ciekawego. Wiem, że są fajniejsze koła, ale mam ograniczony budżet. Teraz mam założone takie coś http://allegro.pl/felgi-oponami-pdw-5x108-5x114-3-225-40-18-18-i4361508981.html (sorki, że link z allegro, ale nie wiem jaki to model i w googlach nie znalazłem). Chyba ten co mam teraz zamiar kupić lepiej wygląda?? Samochód jest w czarnym macie. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez snifery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Faktycznie jeśli chodzi o wzór , to te które chcesz kupić dużo lepsze według mnie oczywiście , kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 To i ja sie pochwale co dzisiaj do mnie dotarlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sekret Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Bydle, felga robi wrażenie!\ Snifery, a nie lepiej takie Nissana: http://allegro.pl/nissan-350z-felgi-felga-18-i4338544453.html albo takie, tutaj za 3000 z oponami, mi sie udało samew takie felgi kupic za 2100. http://allegro.pl/nissan-350z-kola-felgi-opony-komplet-felg-18-7mm-i4300038483.html Mają więcej szerokości, mi się te z cienkimi ramionami nie podobają (rzecz gusty rzecz jasna), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snifery Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Te co chciałem kupić i tak zostały sprzątnięte sprzed nosa ;/ Dzięki za pomoc w dopasowaniu...innych parametrów niż rozstaw śrub nie ogarniam. Jeżeli rzuci mi się coś w oczy to postaram się napisać na forum. Co do kształtu felg...oryginalne Nissana zbytnio mi się nie podobają. Gustuję raczej w takich szprychowych felgach, które nie zasłaniają całego wnętrza koła. OZ ma wiele takich modeli .Zresztą...nie mam konkretnego typu...coś wpadnie w oko i jest na moją kieszeń...wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi