Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] Felgi, opony

Tokyo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Szerokośc 8, srednica 18 cali, oryginalne Nissana.

Nie mam niestety zdjęcia, gdyż nie jest to żadna aukcja tylko znajomy znajomego sprzedaje

http://www.350z-tech.com/wiki/index.php?title=Wheel_Specifications

któreś z tych? tak, czy siak, mając 8 i 40 wejdą, bo ja mam np 10/et25, czyli 5cm na feldze względem 1,5cm et Twojego 8"/et40, nawet i 11 dało by radę(oczywiście nie et40), ale lekko poza obrys może już wystawać

chyba, że się mylę :)

jeszcze dochodzi kwestia hamulców czy rotor nie będzie wadził o zacisk ale to w przypadku BREMBO, bo one wystają znacznie

8 cali i et 40 trzeba będzie wysunąć dystansem aby jako tako to wygladalo

Hamulce mam zwykłe więc te problem odpada,

Dzięki wielkie wszystkim za pomoc! Prawdopodobnie kupię jednak felgi z ET30, żeby się nie bawić z dystansami.

Pozdro

Sekret

Edytowane przez Sekret

Ty jesteś zwolennikiem hellaflush?

Dlatego pokochalem Z'ty - w innej konfiguracji te auta mnie sie nie podobaja - typu oem, nismo itd. Dla mnie Z musi miec glebe i wiaderka zeby dobrze wygladalo.

jeżeli Tobie to sprawia przyjemność - jasne

ja tam uwielbiam moje nismo :)

ps oddałeś już głos co do terminu zlotu w ankiecie?

• 2 miesiące temu...

Szukam kapsli/dekielkow ? do felg.Jakos w necie trudno znalesc,a jak sa to pojedyncze i w niezbyt dobrym stanie.Ma ktos sprawdzone zrodlo gdzie nabyc owe cuda ? Rozmiar 52mm

Szukam felg do 350Z. Teraz mam założone 18' felgi. Jednak przez ostatnie 3 lata trochę się zużyły a przede wszystkim znudziły, teraz trzeba też kupić opony i przypadkowo na allegro znalazłem taką ofertę http://allegro.pl/show_item.php?item=4354967349. Czy te felgi będą pasować do 350Z? Wiem, że rozstaw śrub jest ok, lecz nie wiem jakie powinny być inne parametry, ET itp. I drugie pytanie. Czy te opony o szerokości 225 trzeba będzie ściągać czy da się normalnie na nich jeździć?? Wiadomo, że to seria przód jednak tył jest szerszy. Czy może to być jakoś odczuwalne? Wydaję mi się, że nie ale wolę zapytać specjalistów ;) Wiem, że każdy wkłada raczej szersze kapcie, ale skoro już są dodawane w komplecie ;)

Będzie wyglądało słabo na tyle 225 bo to przecież dość wąska opona no i będzie gorsza trakcja :) , najpierw dowiedział bym się czy taką felgę można naprawić i ile to kosztuje

Sądzicie, że może być problem z naprawą takiej felgi? Myślałem, że to standardowe uszkodzenie więc nie powinno być problemu. A co do wyglądu...zawsze można je zdjąć i sprzedać i kupić normalny rozmiar ;) Zapytałem dlatego bo opony są z głębokim bieżnikiem ;)

do naprawienia bez problemu...wspawac aluminium i odnowa spolerować.

felga bedzie pasować tylko bedzie trochę bardziej schowana do nadkola ale to mozna dystansem wyciągnąć

co do szer. to masz szersze felgi niz w serii i można na nie 245 spokojnie pakowac

To później wrzucisz je na przód jako drugi komplet opon ;) kolega miał podobną felge do vw pheatona i ciężko to było naprawić . Chyba że jest to tylko delikatny uszczerbek zewnętrzny i felga jest prosta. Zresztą gdyby to miało kosztować 200 zł to napewno było by zrobione ;)

na 8,5 245 wchodzi idealnie, można się pokusić o 255, 265 będzie słabe optycznie, ale da rade

jedyny problem jest taki, że ma mały rant a wzór nie porywa

Wzór może i d*py nie urywa, ale w tej cenie nie rzuciło mi się nic innego ciekawego. Wiem, że są fajniejsze koła, ale mam ograniczony budżet. Teraz mam założone takie coś http://allegro.pl/felgi-oponami-pdw-5x108-5x114-3-225-40-18-18-i4361508981.html (sorki, że link z allegro, ale nie wiem jaki to model i w googlach nie znalazłem). Chyba ten co mam teraz zamiar kupić lepiej wygląda?? Samochód jest w czarnym macie.

Edytowane przez snifery

Bydle, felga robi wrażenie!\

Snifery, a nie lepiej takie Nissana:

http://allegro.pl/nissan-350z-felgi-felga-18-i4338544453.html

albo takie, tutaj za 3000 z oponami, mi sie udało samew takie felgi kupic za 2100.

http://allegro.pl/nissan-350z-kola-felgi-opony-komplet-felg-18-7mm-i4300038483.html

Mają więcej szerokości, mi się te z cienkimi ramionami nie podobają (rzecz gusty rzecz jasna),

Te co chciałem kupić i tak zostały sprzątnięte sprzed nosa ;/ Dzięki za pomoc w dopasowaniu...innych parametrów niż rozstaw śrub nie ogarniam. Jeżeli rzuci mi się coś w oczy to postaram się napisać na forum.

Co do kształtu felg...oryginalne Nissana zbytnio mi się nie podobają. Gustuję raczej w takich szprychowych felgach, które nie zasłaniają całego wnętrza koła. OZ ma wiele takich modeli .Zresztą...nie mam konkretnego typu...coś wpadnie w oko i jest na moją kieszeń...wystarczy ;)