zoja61 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 ptom69 napisał:"więcej życzliwości kolego" Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baryła Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witam Jestem tu nowy bo i autko dość nowe a tej marki pierwsze. Mam mały problem a wątku nie znalazłem wiec pozwalam sobie zapytać kolegów i koleżanki poniżej: Wskaźnik temperatury zewnętrznej w przedziale 3 do -3 miga mi nieustannie. Instrukcja mówi co prawda o ok. 1 min ale w serwisie usłyszałem "tak ma być". Jak jest u Was? U mnie jest to samo t.z. miga cały czas aż temperatura podskoczy do 4 stopni i wówczas gaśnie .W instrukcji pisze wyrażnie że po ok. 1 minuty ma przestać migać.To jest właśnie problem,który rozprasza uwagę podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llulman Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Hejka wszystkim!!! U mnie (sprawdzałam dzisiaj rano), owszem miga ale tylko (tak włąsnie z minutkę) literka C natomiast samo wskazanie cyfrowe temperaury już nie. A był 1 stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Witajcie Nissan Juke to jednym słowem koalnia mniejszych lub większych usterek.Mam nadzieje że pomożecie otóż mam parę problemów: 1)stuki w desce rodzdzielczej na które jeździłem 3 razy do serwisu i zawsze słyszałem że ich nie ma a irytowały mnie strasznie i co znalażłem hmm uszczelka przy drzwiach jest wykończona twardszym "tworzywem" które uderzało o plastik deski rozdzielczej a odgłos tak się niósł jakby hmm brzęczała szyba lub cos w podsufitce i po raz kolejny jak sam nie znajdziesz to na serwis nie licz 2)przy odpalaniu silnika mam dziwny zgrzyt jakby przywieszał się bendix po wielkich bólach,nagranych filmikach i niedowierzaniu zamówiony rozrusznik i wymieniony po 4 dniach problem wrócił i nie wiem co robic? 3)problem z siedziskiem otóż od jakiegoś czasu dziwnie skrzeczało przy wsiadaniu i wysiadaniu,po nacisnięciu "trzymaka uda" po lewej stronie tak jakby gdzieś zaczepiała gąbka w konsekwencji podarło ją,pojechałem do serwisu i znowu z wielkim bólem wymiana i znowu na kilka dni pomogło i znowu wróciło,co może być przyczyną? 4)nie wspomnie o uszkodzeniach przy naprawach w postaci rys np na konsoli środkowej co mnie mega wyprowadza z równowagi Pomóżcie może coś podpowiecie Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Witajcie Nissan Juke to jednym słowem koalnia mniejszych lub większych usterek.Mam nadzieje że pomożecie otóż mam parę problemów: 1)stuki w desce rodzdzielczej na które jeździłem 3 razy do serwisu i zawsze słyszałem że ich nie ma a irytowały mnie strasznie i co znalażłem hmm uszczelka przy drzwiach jest wykończona twardszym "tworzywem" które uderzało o plastik deski rozdzielczej a odgłos tak się niósł jakby hmm brzęczała szyba lub cos w podsufitce i po raz kolejny jak sam nie znajdziesz to na serwis nie licz 2)przy odpalaniu silnika mam dziwny zgrzyt jakby przywieszał się bendix po wielkich bólach,nagranych filmikach i niedowierzaniu zamówiony rozrusznik i wymieniony po 4 dniach problem wrócił i nie wiem co robic? 3)problem z siedziskiem otóż od jakiegoś czasu dziwnie skrzeczało przy wsiadaniu i wysiadaniu,po nacisnięciu "trzymaka uda" po lewej stronie tak jakby gdzieś zaczepiała gąbka w konsekwencji podarło ją,pojechałem do serwisu i znowu z wielkim bólem wymiana i znowu na kilka dni pomogło i znowu wróciło,co może być przyczyną? 4)nie wspomnie o uszkodzeniach przy naprawach w postaci rys np na konsoli środkowej co mnie mega wyprowadza z równowagi Pomóżcie może coś podpowiecie Z góry dziękuje Witam, a jak sobie z tą uszczelką poradziłeś? I na jakim odcinku tej uszczelki to hałasuje? Jakieś wskazówki bo to trzeszczenie doprowadza mnie do pasji a najgorsze że jak samochód się nagrzeje -tj np. przy dojeździe do serwisu zaczyna byc cicho! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 ta uszczelka chodzi na całej długości,spróbuj najpierw wsunąc między plastik a uszczelke jakąs tekturke i przejedź się zobacz czy to jest to u Ciebie (na wysokości klamki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelineczka Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 U mnie też zgrzyta przy odpalaniu..zwłaszcza jak autko stoi dłuższy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 U mnie też zgrzyta przy odpalaniu..zwłaszcza jak autko stoi dłuższy czas dokładnie,rano zgrzyta jak odpalam i byłaś z tym może u mechaniorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelineczka Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jeszcze nie miałam okazji też sie zastanawiałam co to jest za zgrzyt... Ale ciekawe czy dzieje się tak tylko przy niskiej temperaturze na zewnątrz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jeszcze nie miałam okazji też sie zastanawiałam co to jest za zgrzyt... Ale ciekawe czy dzieje się tak tylko przy niskiej temperaturze na zewnątrz.... hmm u mnie od razu powiedzieli że rozrusznik,ale wymieniłem tydzień temu a dziś znów rano zazgrzytało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelineczka Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) No jakby to było przyczyną...to chyba zgrzytałoby przy każdym uruchomieniu silnika ? A u mnie zgrzyta tylko przy pierwszym odpaleniu ...nie wiem jak jest w twoim przypadku. Edytowane 3 Marca 2014 przez ewelineczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 mam dokładnie to samo tylko przy pierwszym odpaleniu,powiedziane miałem że przywiesza się bendix i dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelineczka Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jestem tylko kobietą ,więc jak się mylę to mnie popraw. ;)to cycek wystający z rozrusznika z zębatką na końcu... może ta zebatka się zacina przy dłuższym czasie "spoczynku " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 tak to wygląda ustrojstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelineczka Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Ale co tak będziesz wymieniać go co tydzień? Chyba masz jakąś gwarancje na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Ale co tak będziesz wymieniać go co tydzień? Chyba masz jakąś gwarancje na to? ja ich po prostu zj**ie jak psy:)bo sami nic nie potrafią znaleźć,ocenić najchetniej tylko im zostawiaj samochód a Ty sobie śmigaj autobusem:)powiem że momentami mam dość Juke bo z żadnym autem nie miałem tylu akcji co z tym a mam go od lipca dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelineczka Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Haha no nie daj się i informuj jak ten problem zgrzytania rozwiązałeś P.s. widziały gały co brały Ale masz racje,jest to frustrujące ...kupujesz nowe auto i jeszcze się musisz bujasz z "niedociągnięciami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Haha no nie daj się i informuj jak ten problem zgrzytania rozwiązałeś P.s. widziały gały co brały Ale masz racje,jest to frustrujące ...kupujesz nowe auto i jeszcze się musisz bujasz z "niedociągnięciami" do auta jako takiego nic nie mam bo bardzo mi się podoba tu chodzi o takie akcje typu coś naprawimy ale coś Ci uszkodzimy nic nie potrafimy namierzyć,wszystko tylko u Pana wystepuje u nikogo więcej albo tak już musi być o to piękne stwierdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafioninio Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 do auta jako takiego nic nie mam bo bardzo mi się podoba tu chodzi o takie akcje typu coś naprawimy ale coś Ci uszkodzimy nic nie potrafimy namierzyć,wszystko tylko u Pana wystepuje u nikogo więcej albo tak już musi być o to piękne stwierdzenie No too już chyba nie jest wina Juka Tylko naszych wspaniałych fachowców z servisu bo jak jedno naprawią to drugie zepsują. No a poza tym Juke jest modelem seryjnie produkowanym to wiadomo że nie raz jakieś niedociągnięcia mogą się pojawiać. Ja mam o tyle farta u mnie spokój cicho 0 skrzypów pisków szmerów. A poza tym nie bądźcie aż tacy wymagający Ty tylko Juke Chcecie perfekcji to zapraszam po GTRa zo ok jedyne 400000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 ok wszystko rozumiem ale rozrusznik czy też nie wiem sam teraz co może rolki to już nie taka mała rzecz albo siedzenie które pęka po pół roku użytkowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafioninio Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 No rozumiem macie gwarancje walczcie o swoje. Może spróbuj się udać z tymi usterkami do innego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 jak sam nie znajdziesz usterki to już w dwoch nie dali rady,kuźwa zatrudnie sie jako mechanik skoro sam musze sobie rozwiązywać problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafioninio Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Hehe przy takim postępie prac jaki jest w serwisie to chyba będziesz musiał noo to nic innego mi nie zostaje jak życzyć Ci powodzenia i stalowych nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptom69 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Draven84 a z którego ASO korzystałeś? Pytam z ciekawości bo po rejestracji wnioskuję iż musi to być Zaborowski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 tak dokładnie Nissan Zaborowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi