771025 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 No właśnie ... Ja się wybieram rano w sobotę o 6.00 Planuję jechać na Bełchatów,Chodecz ,Przedecz i wyjazd w Kowalu. Kurde blaszka Notes bylem dzisiaj na Twojej wsi Ja zazwyczaj wyjeżdżam 2 -3 w nocy, w dzień jazda z dzieckiem może być zbyt męcząca Myślisz, że Twój objazd będzie szybszy, niż jazda DK1 non stop ? Oj tam, oj tam, ja przez Twoją wioskę codziennie jeżdżę, ale odkąd są wakacje to droga 86 jest bardziej drożna i przejeżdżam szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Do Roździenia to ja mam jeszcze chocho!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Witam Koleżanki i Koledzy, najlepiej zaplanujcie sobie trasę tutaj http://www.targeo.pl/ i ręczę Wam, że przejedziecie szybko i bez postojów w korkach. Ja krzystam z AutoMapy ale ta mapa jest to samo co AM. Życzę miłej podróży i pobytu nad morzem A tak na marginesie, to przedwczoraj wróciłem z Unieścia - Mielno. Pogodę miałem super przez 11 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kopiec Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 A my od niedzieli we Wladyslawowie, trasa a1 bardzo miła choć musieliśmy omijać jakimis dziurami zablokowane oba pasy w okolicach Lisewa ( poważny wypadek ) Jak nas pogoda nie zniechęci to 7 dni wczasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Jechałeś przez Włocławek? czy włączyłeś się w A1 pod Toruniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Włocławek mnie niezmiennie urzeka, w zeszłym roku kolega w mini urwał co nieco w zawiasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 No właśnie,od dwóch lat "starają " się coś tam robić ,ale kiepsko im to idzie.Wypisz wymaluj dyrektywy jak w Sosnowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 http://moto.pl/MotoPL/1,88389,12247323,Dacia_rzadzi_we_Francji.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Czyli zaniedługo możemy być pewni, że rynek używanych daci będzie zepsuty w Polsce. Dużo handlarzy ciągnie z Francji "nówki", których pozbywają się ubezpieczalnie. Tak jest na przykład z clio sportem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kopiec Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Jechałeś przez Włocławek? czy włączyłeś się w A1 pod Toruniem? Nie, jechałem Płońsk-Lipno- Toruń ale tuż przed wjazdem na A1 był komunikat o mega dzwonie tuż za Toruniem, ponieważ oba pasy były zablokowane -pociągnelismy Grudziądz -Warlubie. Szkoda. Bo zamiast zapłacić 29.90 zapłaciliśmy 16.50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam jechałem ostatnio do Władysławowa A1 od Torunia do końca A1 wspaniała jazda i dalej Reda Rumia polecam tą trasę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Co roku nią jeżdżę Ale pytałem o Włocławek bo od 2-3 lat jest rozkopany i chciałem go ominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Co roku nią jeżdżę Ale pytałem o Włocławek bo od 2-3 lat jest rozkopany i chciałem go ominąć. To dziwne co roku nią jeżdzisz od Torunia ? Z tego co pametam A1 od Torunia w stronę wybrzeża jeżdzimy od 14 Paź 2011 heheh Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Co roku jeżdżę ze śląska na pomorze krajową 1, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Czyżby worek się otworzył, Note znowu w serwisie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Co tym razem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Efektowne dźwięki i grzanie koła lewy przód, czyli hamulce (ewentualnie łożysko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Łożyska raczej padają z prawej strony . Możliwe, że jednak coś z hamulcem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Tym razem się udało, zasyfione hamulce, czyszczenie. Niestety tarcze się powoli kończą (20,2 mm), czy to czasem nie za szybko, 2 komplet/60kkm dziadkowej jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 was... nie wierzę w Twoje dziadkowanie .... może bardziej w dzidowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Tym razem się udało, zasyfione hamulce, czyszczenie. Niestety tarcze się powoli kończą (20,2 mm), czy to czasem nie za szybko, 2 komplet/60kkm dziadkowej jazdy? Witam. A może pokonujesz zbyt długą drogę przed skrzyżowaniami na tzw. "przyhamowaniu" ? Często widzę jak jadący przede mną pojazd ma zapalone światła "SOP" ciągle, jakieś 200 - 250 m przed skrzyżowaniem, czy też wykonaniem innego manewru. Przeanalizuj swój sposób jazdy. Pozdrawiam. Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez Czeslaw4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Raczej jego żoneczka Was ,a może czasami przejechać się na myjkę ciśnieniową ,przynajmniej raz w miesiącu i potraktować tarcze i klocki szprycą. Ja zawsze myję lancą i ostro po kołach i nigdy nie miałem problemu z tarczami i klockami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Pomysł dobry tylko przed myciem trzeba porządnie wystudzić tarcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Wszystko pięknie, tylko przy stalówkach to sobie możesz karcherem pryskać ile się chce A auto naprawdę deliaktnie traktowane, a swój styl jazdy analizuje non-stop, uczę się i dostaje cenne wskazówki, ja ostatnio na torze Kielce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) kilka dni temu odstawiłem 12 letnie Polo córki na coroczną obsługę. Auto jest w bardzo dobrym stanie technicznym (ok 80 tys realnego przebiegu, żadnych napraw blacharskich, lakierniczych, śladów rdzy, tapicerka jak z fabryki - przez 10 lat była przykryta solidnymi pokrowcami szytymi na miarę a pojazd był garażowany - rok molestowałem ojca o sprzedaż) więc staram się o niego dbać i regularnie serwisować. Ktoś polecił mi prywatny. mały warsztat w okolicy specjalizujący się w VW. Oddałem auto, kluczyki i dowód rejestracyjny niczego praktycznie nie uzgadniając (podałem tylko,że auto jeździ na shell helix ultra 5w40). Po kilku godzinach zadzwonił właściciel warsztatu i zaprosił na odbiór. W aucie wymieniono wszystkie filtry (oleju, powietrza, kabinowy, paliwa - stare czekały, aby pokazać ich stan) olej (prawie litr dostałem w oryginalnej bańce), sprawdzono płyny, hamulce (wyczyszczono przy okazji bębny) nasmarowano linkę ręcznego, sprawdzono elektrykę,stan akumulatora,wymieniono spaloną pozycję, uzupełniono płyn do spryskiwaczy,ciśnienie o ogumieniu, itd,itd, na koniec umyto karoserię. Wszystko szczegółowo i porządnie wyszczególniono w wykazie czynności obsługowych które z uwagami na temat ewentualnych czynności, jakie powinny być wykonane przy kolejnej okazji dostałem do ręki.Podobnie jak paragon z zakupu oleju, którego warsztat nie miał w magazynie.Na koniec najlepsze: pozycja robocizna = 50 PLN. Jeśli takich punktów będzie przybywać, drżyjcie ASO Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi