Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sunny GTI swap, koniec problemów ;)

Gość Xzandafer
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tu niestety jest Polska i to nie konsument ma zawsze rację. Ale nie ma innej drogi jak gnębić takich gnoi aż będą latali w podskokach. Przecież żyją z naszych pieniędzy. Do k^%#y nędzy nie robili tego za darmo :!:

Nie ma co pekac bo prawnikow znajomych mam i wiem co robic :) Wina stoi ewidentnie po ich stronie co potwierdzaja wszystkie dowody i potwierdzi w poniedzialek rzeczoznawca. Jesli nie przyznaja sie do winy i nie zgodza sie pokryc kosztow naprawy w wyznaczonym przeze mnie warsztacie (nie-ASO) to napisze skarge do Nissan Europe. Z reszta takie pismo mam juz przygotowane, zdjecia i dzwiek tez im przekaze. Jesli tylko Nissan Europe dowie sie jak wyglada moja sprawa (czyli jaka jest smutna prawda) to ASO w Wejherowie bedzie mialo duuzo gorsze konsekwencje, wlacznie z utrata koncesji. Bo do czego to doszlo, ze klient przyjezdza do ASO gdzie nie potrafia naprawic jego auta :evil: tylko psuja glaby niemyte.

Xzandafer napisał:
Nie ma co pekac bo prawnikow znajomych mam i wiem co robic :) Wina stoi ewidentnie po ich stronie co potwierdzaja wszystkie dowody i potwierdzi w poniedzialek rzeczoznawca. Jesli nie przyznaja sie do winy i nie zgodza sie pokryc kosztow naprawy w wyznaczonym przeze mnie warsztacie (nie-ASO) to napisze skarge do Nissan Europe. Z reszta takie pismo mam juz przygotowane, zdjecia i dzwiek tez im przekaze. Jesli tylko Nissan Europe dowie sie jak wyglada moja sprawa (czyli jaka jest smutna prawda) to ASO w Wejherowie bedzie mialo duuzo gorsze konsekwencje, wlacznie z utrata koncesji. Bo do czego to doszlo, ze klient przyjezdza do ASO gdzie nie potrafia naprawic jego auta :evil: tylko psuja glaby niemyte.

ja bym nie był taki pewien bo wiem jak nissna poland traktuje klientów a to do nich bedziesz kierował uwagi :evil:

milo napisał:
  Xzandafer napisał:

ja bym nie był taki pewien bo wiem jak nissna poland traktuje klientów a to do nich bedziesz kierował uwagi :evil:

Nissan Poland moze sobie traktowac klientow jak chce. Ja sie nie bede do nich zwracal, bo wiem ze maja wszystko i wszystkich gdzies. Dlatego pismo skieruje do Nissan Europe a oni juz sie przejmuja.

w nissan europe napewno beda wieksze szanse na zainteresowanie sprawa chociazby dlatego ze na zachodzie inaczej sie traktuje klienta, a u nas to sa mili tylko jak sie nowe auto odbiera :twisted:

pavoolon napisał:
w nissan europe napewno beda wieksze szanse na zainteresowanie sprawa chociazby dlatego ze na zachodzie inaczej sie traktuje klienta, a u nas to sa mili tylko jak sie nowe auto odbiera :twisted:

Dokladnie...

da;em ci linka jak ustawic rozrzad z sr20de?? czymu sam nie sprubujesz??

masz tam wszystko napisane, sa zdjecia.

jezeli ustawisz wszystko jak w opisie to czego sie tu obawiac??

BRS:

Taki sam jak na str1 i tu: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=8768

Wacu:

Sam nie chce sie za to zabierac zeby nie spierdzielic do konca, poza tym za cholere nie moge zlokalizowac tego dzwieku, w ogole slysze takie cos (dzwiek) 1szy raz w zyciu.

Gre:

Rzeczoznawcy nie bylo, bo chce debil za to 800zl + $$$ za wypisanie opinii. Poza tym smierdzi mi jego wiedza, bo powiedzial, ze mam sie z tym problemem zglosic do ASO, wiec... f*ck OFF.

Milo:

Nissan Europe by z pewnoscia tak nie odpisal, bo to by wygladalo jakbys dostal w podstawowce od nauczyciela uwage do dzienniczka, ktory by ci kazal dac starym do podpisu, a starzy by odpisali nauczycielowi spierdalaj to nie nasz interes gadaj z synem.

Podsumowujac plan mam taki, ze sciagne na chate jakiegos mechanika (nie znam zbyt wielu) ktory powie co mi sie zrabalo i ile bedzie to kosztowac. Naprawie za swoja kase, a potem zastanowie sie jak walczyc o zwrot (jesli w ogole). Mam jedynie cicha nadzieje, ze koszt naprawy (bez czesci) nie przekroczy 500zl.

Xzandafer napisał:
Podsumowujac plan mam taki, ze sciagne na chate jakiegos mechanika (nie znam zbyt wielu) ktory powie co mi sie zrabalo i ile bedzie to kosztowac. Naprawie za swoja kase, a potem zastanowie sie jak walczyc o zwrot (jesli w ogole). Mam jedynie cicha nadzieje, ze koszt naprawy (bez czesci) nie przekroczy 500zl.

Jeśli będziesz chciał walczyć o zwrot, to przydałaby się opinia wystawiona przez warsztat który stwierdzi co było nie tak. Rece i szczeny opadają jak się takie historie słyszy...

wiesz troszke siedze w tych sprawach i wierz mi nissan europe oleje Cie cho bardzo Ci zyczę aby tak nie było

ps. jeżeli nie weźmiesz rzeczoznawcy to w sądzie nie wygrasz , opinia kosztuje ale jezeli masz pewnosc ze to wina serwisu to i tak odzyskasz pełną kwotę za opinie w sądzie, bez niej w sądzie przegrasz i dodatkowo narazisz sie na koszty które mogą by niemałe

jesli moglbys to opisz mi na pw (tak abym mogl przredagowac i opisac na 60.pl)

co jak, gdzie, kiedy , co zrobili a co powinni , jakie sa konsekwencje....itp

im bardziej sie rozdmucha sprawe tym bardziej paproki na tym ucierpia ..

ps: jak ja nielubie paprokow ..wwrrrr

O TO jest dobra rada.

Ps. chyba zapomniałem pogratulować że jako jedyna osoba w naszym pięknym kraju odwarzyłeś się na przekłądke silnika odrazu na królewskiego SR20DE !!! :)

Działaj działaj tęp tych skurwieli z ASO !!

pare tygodni temu mieliśmy u nas tez primere z silnikiem sr20de z 1995 r w której z silnika dochodziły dziwne szumy, tak jak by cos w środku o cos obcierało. Po rozebraniu silnika okazało sie ze łańcuch zaczął wycinać dziurę w obudowie rozrządu czyli tam gdzie jest pompa oleju.Jakiś palant który robił to auto przed nami wymieniał w tej promerze rozrząd i nie dokręcił tego długiego ślizgu. Według mnie powinieneś sprawdzić olej czy nie ma w nim aluminiowych opiłków.

Si, w poniedzialek holuje auto do serwisu aut japonskich (Lamber Tuning dla zainteresowanych z 3M). Powiem im wszystko co sie dzialo oraz wszelkie Wasze uwagi i sugestie. THX

BRS:

Ok, jutro (po wyborach ;P) Ci napisze na PW moja historie.

Coobcio:

Obawiam sie ze jestem niestety #2 - przede mna zrobil to koles z Olsztyna, ktory zbudowal w ten sposob rajdowke... Ale w klubie jestem #1 :) Jak wszystko bedzie na cacy, a silnik po dotarciu to opisze krok po kroku jak wygladal 1.4-->GTI swap :)

pavoolon napisał:
jeszcze mi sie cos przypomnialo, moglbys napisac do auto swiata, oni tam takie sprawy zalatwiaja, zawsze by byla antyreklama dla tych pacanow to moze sie scykaja
Właśnie! Nie pomyślałem o tym! A nie ma nic gorszego jak antyreklama w piśmie z danej dziedziny...

No no no... ale sie rozwinela sprawa... a mielismy sie sprobowac tuz po SWAPie, pamietasz?? Ale sie porobilo. Z tym auto-swiatem niezly pomysl, tam juz kilku takich udupili z tego co slyszalem. A co do Lambera... Pawel zastanow sie, nie wiem jak tam u nich jest z silnikami, ale fotela to porzadnie nie potrafia przytwierdzic do samochodu... sam zreszta wiesz najlepiej. Dokladnosc ich spawow tez troszke mowi... miejmy nadzieje, ze nie przeklada sie to na ich dokladnosc w silnikach.

Zycze powodzenia no bo co jeszcze moge Ci zyczyc... chyba ze jak przyjade (czwartek) to podjade do Ciebie i porownasz swoj rozrzad z moim. Moze wtedy cos sie uda zobaczyc??