lemmy69 Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 edytuj i usuń, szybko, bo nadejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 za późno ... już tu jest ... będziesz szorował pokład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ale jak już, to wkładać mocniejszą wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 ja nie mam jak osiwieć... już prawie łysy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 mocniejszą ? czyli ... witaj w klubie Hubert ... do Yula Brynera jeszcze nam daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 hilfe hilfe ! Niemcy mnie biją! ... żartowałem a teraz na serio , jak wykręcić 3 ukręcone szpilki od kolektora wydechu w głowicy, czy normalną metodą z nawiercaniem... czy do takich przegrzanych coś innego wymyślono, hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 broń cie Panie Boże, Panie Szatanie, Światowidzie ... czy w jakie tam inne bóstwo wierzysz próbować to wykręcać tanimi wkrętakami ido urwanych śrub ... je to dopiero trudno potem wyciągnąć. domyślam się że elektrodrążarki nie masz na stanie (byłem w trakcie budowania ale jakoś się rozeszło), ja bym wiercił i gwintował ... ale trzeba wcelować w środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) 8 są czyli 6-ką wiecić ?, właśnie sobie uświadomiłem , żem nigdy tego własnoręcznie nie robił ... elektrodrążarka ? Edytowane 30 Marca 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 a jakie masz/miałeś szpilki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 sprawdź jaki gwint ma szpilka pewnie drobnozwojna ? potem z tabelki się dobierze wiertło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 pewnie trzeba będzie sklepik odwiedzić bo nie będzie pełne po milimetrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 nie mogę iść zobaczyć do garażu bo mi kot kolację wszamie, z kotem byłem ... 8-ka, zwykły skok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 z tym najcieńszym to tak trzeba mieć pewną rękę, bo wiertło trudno potem też wydłubać 6mm to jest już sporo jak na zwykłe M8, prawie cały rdzeń się rozwierci, tu jest mało miejsca żeby nagwintować lewym i wykręcić, jak m6 wkrecisz to przecież sie urwie z tym najcieńszym to tak trzeba mieć pewną rękę, bo wiertło trudno potem też wydłubać 6mm to jest już sporo jak na zwykłe M8, prawie cały rdzeń się rozwierci, tu jest mało miejsca żeby nagwintować lewym i wykręcić, jak m6 wkrecisz to przecież sie urwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Jak już wiertło cienkie utkwi w złamanym odłamku szpilki to dopiero jest czarna d..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 to pod M8, wierci się Φ6,8 jak wywiercisz 6mm to masz odrobinę zapasu na nietrafienie w środek, nie wiem jak ci się to tam urwało, ale polecam poświęcić, jakieś 2mm gwintu i nawiercić dużym wiertłem ..Φ8 tak żeby ci czubek wiertła wyśrodkował się w otworze na urwanej szpilce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 wszystkie trzy już wcześniej były urwane, nic nie wystaje na zewnątrz, wręcz są schowane na jakieś 2 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 3 z ilu ukręciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 wszystkie trzy już wcześniej były urwane, nic nie wystaje na zewnątrz, wręcz są schowane na jakieś 2 mm tym łatwiej, większe wiertło wyśrodkuje się w otworze i czubkiem zrobi ci punkcik do dalszego wiercenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 3 z 12-u , 25 % .... słowo daję, nie ukręciłem, były już ... Daniel też nie, ktoś tam wcześniej narozrabiał 6,8 powiadasz ? są takowe? jest jeszcze inny problem ... urwana tulejka centrująca wałek skrzyni w kole zamachowym to chyba ta sama o której Thespian wspominał ... nr 28 ? http://nissan4u.com/parts/terrano/el_wd21/1990_1/type_6/engine_mechanical/piston_and_crankshaft_and_flywheel/illustration_1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 są ale nie wiercisz 6,8 bo na bank wytniesz gwint wiertłem jak będziesz jechał 6 to potem próbować gwintownikiem - zostanie cieniutka ścianka ze szpilki i da się ją wyciąć albo wręcz wypadnie sama. albo kup sobie jakąś 6 lepszą i potem 6,1 6,2 ... i delikatnie jedziesz patrzysz co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 rozumiem ... 6,8 to średnica "ciała" w śrubie, albo nie ... do nakrętki M8 bez oporów wchodzi pręt średnicy 6,8 mm, no coś w tym stylu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 jak to urwana ? ja kombinowałem aż w końcu kupiłem sprzęt i po problemie http://hcd-customdevices.pl/jalbum/Pickup/pilot_bushing/slides/P1090775.html tu to łatwo bierzesz gwintownik i heja, potem wkręcasz śrubę o ona wypycha tulejkę, albo za nią wyciągasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 to ta tulejka jest w wale a nie w kole? nie wygląda żeby była aż tak głęboko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 rozumiem ... 6,8 to średnica "ciała" w śrubie, albo nie ... do nakrętki M8 bez oporów wchodzi pręt średnicy 6,8 mm, no coś w tym stylu... powiedzmy .. w przybliżeniu. gwintownik jeszcze musi z tego 6,8 wyciąć trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Jak pisałem, do gwintów są zwykle niepełne mm wierteł. Pomysł Huberta z większym otworem i wyśrodkowaniem się samoczynnego wiertła jest niezły. Robię tak w pomostach wag. Jak nie da się nominału rozwiercić bo wyjdzie na boku lub w ukos to rozwiercam na większe. Ale tam mam dostęp, miejsce i prosty materiał do naprawy więc mogę sobie pozwolić na błąd w sztuce. Najgorsze jest zawsze ułamanie malucha. Jeżeli możesz zmienić szpilki na większe to jedź od razu grubszym wiertłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi