lemmy69 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 o wil(cza)ku mowa ... że usłyszał dzięki Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 jak 3T w pionie przeliczyć na poziom - na pewno więcej niż 3T ... ale ile? ) Masz na myśli wzrost zdolności wciągarki czy wzrost możliwości przetargania na kołach cięższego ładunku?. Po pierwsze myślę że nie osiągniesz większej zdolności wciągarki w poziomie a po drugie ładunek wleczony w terenie będzie stawiał większe obciążenie co będzie wymagało zastosowania wciągarki o większej zdolności niż potrzebna do wciągnięcia tej samej masy w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 nie miałem na myśli przeciągania auta po płaskiej, poziomej, utwardzonej nawierzchni ... bardziej wciąganie po równi pochyłej ... i tutaj na pewno "mocy" by wystarczyło ... z jakichś kolein też bym zaryzykował ale błoto to już faktycznie inna bajka ... jeśli przeliczyć uciąg pierwszej lepszej wyciągarki np. 12000 lbs to 5,5 tony wychodzi ... a sprzęt o którym mówię i takim udźwigu waży już ze 30kg , do tego trzeba go jeszcze w jednym ręku podtrzymać w pierwszej fazie operacji ... chociaż z drugiej strony patrząc gdybym miał wtedy coś takiego to nie piłowałbym silnika przez pół godziny nosem w dół ... a brakowało mi zaledwie paru centymetrów żeby się uwolnić podsumowując, wrzucam to do bagażnika tak na wszelki wypadek ... te 20kg mnie nie zbawi o ho ... przyszły nowe sprzęgi tym razem HP ... już mnie kusi żeby je wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Mnie też chodzi taka po głowie 2ton z wajhą żeby po płaskim od biedy ruszyć auto. ale to jak luźna kasa się odłoży przypadkiem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) wracamy do tematu: 1.Hugh w swoim żywiole 2.Hugh w ekstazie 3."...Houston, mamy problem!..." 4."...plus...minus i .......cosinus?" 5.sweetfocia Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 haha ta v6 to tam na wcisk siedzi ledwo sie mieści, a przykręcenie większości rzeczy wymaga sporej akrobacji i wysiłku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Tak patrze na fotke nr3 Lemmy wiedziałem że gdzieś cie już widziałem, nie mogłem sobie przypomnieć i nagle eureka wiem w Paryżu sie spotkaliśmy http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Plik:The_Thinker_close.jpg Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez fikolek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 e to nie będzie jeździć... za dużo tych przewodów od LPG... Wygląda to jak fryzura predatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 ... jak ośmiornica z potomstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 niedziela... może poniedziałek, skoro mam drugą V-kę do jeżdżenia to chcę wszystko w tym podopinać a przy okazji poobserwować co w tym Mileny trzeba poprawić przed majówką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 to tak na szybko złożone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Victory!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 i alternator od razu przeniosłeś do góry Słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 poskładany, objechany i .... ludzie, jak to to chodzi! mam teraz porównanie trzech V6-ek którymi wczoraj i dziś jeździłem manual na lpg (mikser) Daniela automat na lpg (mikser) Tomka&Mileny manual na lpg (sekwencja) mój różnica mocy, przyspieszenia zarówno na benzynie jak i na lpg miażdżąca na korzyść mojego czołgu oczywiście spalanie też dużo większe u mnie automat na trasie 90-110 km/h...... 12,5 litra gazu !!!! - trzy osoby + 4 koła w bagażniku manual na tej samej trasie 80-90 km/h .... 13,5 litra gazu - tylko kierowca bez bagażu mój manual na sekw. w sierpniu ub. roku (4 osoby , bagaż, koło na dachu) 90-110 km/h ... 20 litrów gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielZ Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 poskładany, objechany i .... ludzie, jak to to chodzi! mam teraz porównanie trzech V6-ek którymi wczoraj i dziś jeździłem manual na lpg (mikser) Daniela automat na lpg (mikser) Tomka&Mileny manual na lpg (sekwencja) mój różnica mocy, przyspieszenia zarówno na benzynie jak i na lpg miażdżąca na korzyść mojego czołgu oczywiście spalanie też dużo większe u mnie automat na trasie 90-110 km/h...... 12,5 litra gazu !!!! - trzy osoby + 4 koła w bagażniku manual na tej samej trasie 80-90 km/h .... 13,5 litra gazu - tylko kierowca bez bagażu mój manual na sekw. w sierpniu ub. roku (4 osoby , bagaż, koło na dachu) 90-110 km/h ... 20 litrów gazu Takiego bałaganu w instalacji LPG to dawno nie widziałem . Cud że to wogule jeździ i tak mało pali .Jak tylko to ograne , wywale mikser założe BLOS'a będzie palił mniej i lepiej jeździł. Narazie ogarniam elektryke w kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 to ma tyle palić ... natury nie oszukasz jeśli rycerz miał machać kilku(-nasto)kilogramowym mieczem to nie żywił się kiełkami tylko mięsiwem, prawda? i to samo tutaj, dawka paliwa ma napędzać 2 tony a nie jakieś tico ... woj zwiększał wartość energetyczną posiłków a skoro przy lpg jest ona już ustalona to pozostaje tylko zwiększyć ilość zresztą policz koszty przejechania 100 km względem benzyny lub ropy ... czego chcieć więcej, pięknie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 LPG... to wiesz... do wózków widłowych jest dobre albo dla emerytów... do nubiry szatan jeździ dieslem! z wywalonym egr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielZ Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 to ma tyle palić ... natury nie oszukasz jeśli rycerz miał machać kilku(-nasto)kilogramowym mieczem to nie żywił się kiełkami tylko mięsiwem, prawda? i to samo tutaj, dawka paliwa ma napędzać 2 tony a nie jakieś tico ... woj zwiększał wartość energetyczną posiłków a skoro przy lpg jest ona już ustalona to pozostaje tylko zwiększyć ilość zresztą policz koszty przejechania 100 km względem benzyny lub ropy ... czego chcieć więcej, pięknie jest Tak szczególnie jeśli ten rycerz był z Hollywood to na pewno tak jadał LPG... to wiesz... do wózków widłowych jest dobre albo dla emerytów... do nubiry szatan jeździ dieslem! z wywalonym egr! Ja słyszałem że diesel to do ciągników w pole się tylko nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 błądzisz do lokomotywy jest idealny, do czołgu, a nawet do powiększania dziury ozonowej i powodowania łez u ekologów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 po wymianie rozrządu https://www.youtube.com/watch?v=qqZjN9acPmI&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 nawet snorka podłączyłem jeden wtrysk od gazu padł ale go reanimowałem, przewód się ukręcił ... ja pierdykam ...jak to to lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 kurcze czwartek to cały dzien w robocie jestem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 śmiało wpadaj jak tylko będziesz w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dawaj przez Lublin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dario chyba polowanie na ciebie będzie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi