ProceSS Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Niemożliwe przy jeździe w mieście. Bo po pierwsze w prawdziwym ruchu miejskim musisz się co najmniej kilka razy zatrzymać (biorąc pod uwagę odcinek ok.8 km). moze niemozliwe ale prawdziwe - spalanie wedlog komutera oczywiscie i tak w miescie ! A w takim wypadku niemożliwe jest osiągnięcie średniej prędkości 55-65 km/h (pomijam fakt, że to już jest przekraczanie dozwolonej prędkości). Bo wtedy musiałbyś między skrzyżowaniami grzać ze 100 km/h aby taką średnią prędkość utrzymać. tu sie nie zrozumielismy - sredna prodkosc (moj blad ), mialem na mysli ograniczenie i predkosci jakimi sie poruszam ... jest to moj rekord, bo noge mam raczej ciezka ale po przekroczeniu 6500 km zdecydowanie spalanie zaczelo spadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Ja to czytałem z 10 razy i rozumiem to tak Masło smarowałem masłem, ale wiecie są lepsze masła ale ja akurat takie kupiłem masło, wiecie zawsze można kupić lepsze masło Edytowane 6 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Edek, też już dziś nie pij więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Tu mnie masz trochę zapodałem ale tylko trochę aby myszów nie zobaczyć Alle to jest fakt jak silnik się dotrze-ułoży to spalanie spada !!! Edytowane 6 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Tak się składa, że mój przyjaciel, fanatyk Alfy Romeo ma warsztat z hamownią. Oni to muszą mieć, if you know what I mean. Rano z ciekawości pojechałem. Musiałem jednak wyjść z pomieszczenia i odejść daleko, bo nie mogłem słuchać katowania silnika mojego QQ. Wynik - achtung, achtung - 119,6 KM przy 4708 RPM. To jest prawdopodobne -wcześniej mialem p307 2hdi 110KM po chipie 130KM (poprawienie mapy wtrysków nie zwiekszalem bo można bylo i 170KM wydusic ale FAP by ucierpiał chodziło mi tylko o zwiększenie ekfektywności silnika czyli zmniejszenie spalania) i powiem wam tak po jeździe próbbnej QQ bylem zaskoczony że tak fajnie się zbiera przyśpieszał w cłym zakresie biegów niestety nie probowałem przy większych prędkościachale do 100km nie mam zastrzeżen do tego silnika -wręcz miałem wrażenie przy ruszaniu że startuję swoją starą poczciwą szkapą z dużo większym silnikiem tyle co moge powiedzieć na dzień dzisiejszy bo dopiero po niedzieli odbieram moją nową blondynę Co do spalania które poruszacie w poprzednim średnie spalanie z całego okresu eksploatacji (prawie 13 lat) wyniosło 7,1 l / 100km przy czym rekord niskiego spalania w trasie 5.2 l / 100km oczywiście ON myślę że w 1,2 DIG-t spalanie będzie na podobnym poziomie czyli 7litrów /100km Pb w trybie mieszanym co będzie dobrym wynikiem -cudów nie ma tą masą musi cos poruszyć. A jeszcze jedno chciałbym wam powiedziec drogie koleżeństwo bo zauważyłem że niektórzy kręcą nosem na francuskie silniki .... mozna psioczyc na francuskie auta , wino czy dziwki ale silniki sa akurat ba rdzo dobre zwłaszcza PSA fatalna opinie w francuzach robi osprzęt i serwisowanie które jest porażką wiem bo miałem wcześniej dwie cytryny i p307 i wszystko by sie posypało w nich ale nie silnik. Także akurat tego silnika 1,2 Dig-T bym sie nie obawiał PS Jacko siłowniki założone -teraz już nie będę się bał że dostanę ciężką maską w łeb Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Jasiek12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Wczoraj przeczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Wczoraj przeczytałem No no witam w klubie Na Nissan z**e też już się zameldowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Też widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) No no witam w klubie Na Nissan z**e też już się zameldowałem No i proszę - kolejna biała perła w sosnowcu Apropo silników francuskich. Miałem 206 od nowosci zrobiłem nią 280 tysięcy przy czym 220 tysiecy na gazie. SIlnik 1,1 i powiem wam ze do konca nawet oleju w silniku nie dolewałem. Wszystko chodziło jak w zegarku. jedyne co było w tym aucie udane.... bo cała reszta (mowa o zawieszeniu) to wielka porażka. Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Pieer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 No to panowie zamawiać podkładki i będziemy się obtrąbiać na mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Ostatnio chyba Twoję J11 widziałem pod centrum Plejada Jacko29. jedyne co mi nie pasowało to to, że było brudne więc może to jednak nie Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Być może i moje było Odmawiam mu mycia bonie ma sensu jak drogę remontują,zaraz po myciu wygląda identycznie jak przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Być może i moje było Odmawiam mu mycia bonie ma sensu jak drogę remontują,zaraz po myciu wygląda identycznie jak przed I tak pada .... Hehe propos deszczu.. dzisiaj chciałem już odebrać ale Pan z salonu powiedział nie, nie bo pada tak więc jutro mam rendez-vous z moją blond bestią Jacko a co to za podkładki? bo ja nie w temacie :> Mój wózek poznacie po antence CB zamontowanej na tylnym małym okienku po stronie kierowcy:) Dzisiaj widziałem kogoś na Giszowcu pomykającego białą perełką w stronę Katowic Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Jasiek12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 to ci się mignie światelkami jak cię spotkam Jaką wersję wybrales? Odbierasz w DG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 I tak pada .... Hehe propos deszczu.. dzisiaj chciałem już odebrać ale Pan z salonu powiedział nie, nie bo pada tak więc jutro mam rendez-vous z moją blond bestią Jacko a co to za podkładki? bo ja nie w temacie :> Mój wózek poznacie po antence CB zamontowanej na tylnym małym okienku po stronie kierowcy:) Dzisiaj widziałem kogoś na Giszowcu pomykającego białą perełką w stronę Katowic http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/100077-ramki-iii-edycja/?view=getnewpost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Już jest błondynka :wub: :wub: to miłość od pierwszego zajrzenia Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Jasiek12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 No to równego zdzierania gumek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Jacko maseczka elegancko się unosi i opada Najchętniej to wziąłbym kocyk i polazł spać w autku hahaha Parrot Asteroid Smart działa super -polecam każdemu kto chciałby sobie fundnąć stację multimedialną na Androidzie rewelka jak chcesz oblukać to możesz wpaść przy okazji jak będziesz w okolicy .... to ci się mignie światelkami jak cię spotkam Jaką wersję wybrales? Odbierasz w DG? Ok ja operuje w rejonie centrum ...Odbierałem w Sosnowcu na Stawowej Wybrałem wersję acenta 1,2 DIG-T biała perełka ze stacją Parrot Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Jasiek12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Nie byli w salonie zdziwieni tą modyfikacją??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie byli w salonie zdziwieni tą modyfikacją??? Niee wszystko w porządku no może trochę ale te stacje mają w ofercie więc no problemo A propos jak się ustawia godzinę w lewym górnym rogu na wyświetlaczu między zegarami ? Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Jasiek12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Niee wszystko w porządku no może trochę ale te stacje mają w ofercie więc no problemo A propos jak się ustawia godzinę w lewym górnym rogu na wyświetlaczu między zegarami ? Według instrukcji Sorki to żart , nie mogłem sobie odmówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Poproszę o poinstruowanie bo nie chce mi się wertować książki no chyba że nie wiemy i udajemy że nie powiemy też taki żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Wchodzisz w NCII w setup,następnie ,system, ustawienie zegara.Każda zmiana powoduje automatyczną zmianę na wyświetlaczu o który pytałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Tylko że ja nie mam NCII Popytam w ASO czy da się to ustawić pod moje radyjko jeśli nie to też nie ma tragedii A do żartownisia czytaj kolego ze zrozumieniem a potem się naśmiewaj ot taka szczypawka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ustawiasz poprzez menu na ekraniku między wyświetlaczem. Jest tam na pewno taka opcja bo na nią kilka razy trafiłem i gdy chciałem wejść to miałem komunikat, że zegar mam ustawić przez NCII. Ty nie masz NCII - więc ta opcja menu będzie dla pojazdów bez NCII... tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi