BartoszN Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ceny z sufitu...159tys za powiększonego Qashqaia... Myślę że to przesada. może wydaje nam się te ceny z kosmosu ale i tak będzie się sprzedawał wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfi Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Dla nas wszystkie ceny będą z kosmosu..pamietajmy gdzie żyjemy i ile zarabiamy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 No cóż... dziś w Toruniu w Yama jadę go sobie obejrzeć, ale... to już chyba pozamiatane. nie chcę diesla, na benzynę tyle czekał nie będę, cena rozwala. And QQ is back in the game. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Tak sobie patrze na tego "X-a" i... proponuję Nissanowi zmienić nazwę modelu z X-Trail na Qashqai+2 i będzie git... Nawet silnik ten sam 1.6 dCi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) QQ+2 skonsumował x-a. Wewnętrzny kanibalizm to genialny sposób na podniesienie ceny qq+2 o 30tys Na rynku Australijskim nowy X-trail pojawił się już jakiś czas temu z silnikiem 2.5l benz 170km... Łudziłem się, że w Europie będzie to samo Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Michal_k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Obejrzałem X-Traila. To naprawdę nadmuchany QQ. ładny, ale... sorki, nie dopłaciłbym za żadne skarby 35 tys. biorąc pod uwagę uzysk miejsca w aucie i w bagażniku. Moja opinia. No cóż. Jeszcze raz sobie posiedziałem w QQ. Dziś jadę do Mitsubishi oglądać Outlandera City Style. Właśnie gadałem z dilerem z zachodniej Polski. Twierdzi, że w Tekna są lepsze głośniki (jakościowo i mocniejsze), aniżeli w Acenta. Prawda to? Ktoś słuchał? Ja słyszałem tylko w Acenta - jest słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 A to??? Nowa NAVARA http://motoryzacja.interia.pl/samochody-nowe/premiery/news-oto-nowy-nissan-navara,nId,1440936#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=test_a_automotive&iwa_item=3&iwa_img=0&iwa_hash=95364&iwa_block=automotive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 no i w środku jak komuś podoba się wnętrze QQ to będzie czuł się jak w domu widać że Nissan podąża drogą VW - takie samo wnętrze od Polo do Passata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Wróciłem z oględzin Outlandera. Spotkałem tam podobnego mi poszukiwacza. Wspólnie doszliśmy do wniosku, że brak 1.6 DIGT u QQ to strzał w stopę. Zapewne jest wielu takich jak my dwaj, którzy wzięliby QQ natychmiast, gdyby był mocniejszy motor. Tymczasem rozłazimy się mu jako klienci wybierając Outlandery, ix35, czy inne KIe. Szkoda, że NIssan dał d*py nie zdążając z paletą odpowiednich silników. Z X-Trailem zaś to już jest zwykła żenada. JEDEN silnik do wyboru. Wow. Szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaruu Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Ale przecież 1.6 będzie, no chyba że potrzebny Ci nowy samochód na już ... tak jak, mi , ja chyba nie będę czekał na 1.6. Umówię się na jeszcze jedną jazdę, tym razem troszkę dłuższą, zawierającą miasto i trasę, tak żeby lepiej poznać działanie 1.2. W moim przypadku samochód będzie służył do dojazdów do pracy i na sobotnio-niedzielne wycieczki w góry, więc jestem w stanie jakoś przeboleć braki w mocy (szczególnie że budżet mi się zmniejszył i Mazda CX-5 odeszła w zapomnienie ), a dodatkowo że nie zamierzam się z nikim ścigać tym wozidełkiem . Cóż zobaczę jako to wyjdzie po jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Yaruu,kulałem się już 1.2 w górach we trzy osoby i poza tym ,że trzeba umiejętnie wachlować biegami aby wyciągnąć z niego to co się powinno,to raczej nie miałem uwag.Tak jak piszesz,nie kupiłem go po to aby się ścigać,chociaż łapię się na tym ,że na światłach odchodzę od innych i wygląda to tak jakby inni stali w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeosoul Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 yaruu, silniczek 1.2 radzi sobie z tym autem do 100-120 kmh. Powiedziałbym jest nawet dynamiczne . Siły opadają mu dopiero na 5 i 6 tym biegu. Niestety tutaj tylko Diesel pomoże, bo każdy benzyniak ze współczesnych wypada mizernie w próbie elastyczności na wyższych biegach... chyba że Szkoda TSI. Nie sądzę żeby Mazda w tej kwestii coś więcej pokazała (miałem wyniki elastyczności ale od Mazdy 3 120KM i niestety wypadło blado mimo 2-litrówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Panowie, ale mi chodziło o to, że chciałbym mieć wybór kupując samochód za 100 k zł. Dlatego Nissan stracił sporo klientów na rzecz wspomnianych przeze mnie modeli. I nie chodzi tu o ściganie się, ale np. bezpieczne wyprzedzanie z czteroosobową rodziną na pokładzie. Wracając do ix35 - wiecie ile mi ten samochód wczoraj spalił po mieście? Silnik 1.6 (nota bene - słabizna) - uwaga... 13,6 l/100 km... Zwykła jazda, dynamiczne ruszanie spod świateł. Wszystkie te dane - jak widać nie tylko w przypadku QQ - podawane przez producentów to jest hiper-surrealizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Seta,no więc przy takiej jeździe w mieście 1.2 spala mi ok 8.5l(nie komputerowo,ale dane z dystrybutora) Przy ciut spokojniejszej,te same odcinki,7.5L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfi Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Seta21...kup Citroena C4 Picasso..maja silnik 1.6 i 155km Właśnie zacząłem się jemu przyglądać ..nie powiem..autko robi wrażenie Edytowane 12 Czerwca 2014 przez elfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Dobra chłopaki.... zarezerwowałem QQ .... żona jeszcze nic nie wie jakby co moja 2011 QQ 1,6 benz na sprzedaż znów Edytowane 12 Czerwca 2014 przez seta21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfi Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Gratulacje...i chłopie zasuwaj po kwiaty dla żony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 To raczej żona powinna jemu!....chyba ,że się nie spodoba,to te kwiatki ładne muszą być ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Seta - a tak z ciekawości - jaki kolor i wersja ? Ile się teraz czeka na auto zlecone na produkcję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 mam fuksa, bo stoi na placu w Toruniu to co chciałem - Tekna 1,2; kolor czarny mam fuksa również, bo po 32 minutach ogłoszenia na otomoto sprzedałem swoją Kaśkę I generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 mam fuksa również, bo po 32 minutach ogłoszenia na otomoto sprzedałem swoją Kaśkę I generacji. Oby fuks Cię nie opuścił, gdy się żona o wszystkim dowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 mam fuksa, bo stoi na placu w Toruniu to co chciałem - Tekna 1,2; kolor czarny mam fuksa również, bo po 32 minutach ogłoszenia na otomoto sprzedałem swoją Kaśkę I generacji. Gratulacje!Zonie na bank sie spodoba.Moj tez czarna perla i tez z Torunia Bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Rekord świata bez trzymani!Szybciej to sprzedałem tylko CC w1992r.bo nawet nie wiechałem na modną wtedy giełdę. Edytowane 12 Czerwca 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaruu Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Pojeździłem troszkę Kaśką po mieście i na trasie. Wnioski, do miasta jest ok, z 3 osobnikami na pokładzie (po około 100kg) zbiera się całkiem ok, na trasie powyżej 100'ki już tak cudnie nie jest, ale myślałem że będzie gorzej. Generalnie wyszło na to że zamówiłem nówkę sztukę w kolorze Cień Nocy. Jacko (na priv poszła wiadomość ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Z 3ma osobnikami na trasie spoko 150 sie leci.Owszem nie jest to ferrari do wyprzedzania,ale też w tyle nie zostaje.PW poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi