chaddy Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Gregson moje są mniejsze! (Żartuję ) Edytowane 26 Lutego 2015 przez chaddy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Gregson moje są mniejsze! (Żartuję ) Jak przeczytalem poczatek to juz zaczynalem klnac naprawde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dambam Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Zdarzyło się komuś przy odbiorze auta dostać nieoryginalne dywaniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 ??? dostałem oryginalne, ale ten kierowcy jest raczej słaby - tzn. za krótki, co powoduje brudzenie wykładziny pod pedałami niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Zdarzyło się komuś przy odbiorze auta dostać nieoryginalne dywaniki? jeżeli dostałeś gratis - to nie ma się co dziwić - mniejszy koszt dealera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parassite Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Dostałem w gratisie gumowe i welurowe oryginalne od nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Dostałem w gratisie gumowe i welurowe oryginalne od nissana widocznie są dealerzy i dealerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Przy negocjowaniu ceny dostałem do auta po za upustem gotówkowym:Alarm do auta z systemem I-keyChlapaczeDywanikiŚruby zabezpieczające do alusówgumową matę do bagażnikaile to może być warte w gotówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Klimek,te dodatki będziesz miał wyszczególnione w rozliczeniu,jak dostaniesz fakturę.Ale na moje oko około 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 ...w cenach wolnorynkowych . Jak znam ceny Autosalonów to może 1000zł być za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 No tak,raczej w tym wypadku powinno być razy 2.5. Przecież za same chlapacze śpiewali gdzieś prawie 4 stówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Przy negocjowaniu ceny dostałem do auta po za upustem gotówkowym: Alarm do auta z systemem I-key Chlapacze Dywaniki Śruby zabezpieczające do alusów gumową matę do bagażnika ile to może być warte w gotówce? sam alarm to koszt 1500 zł, ale widziałem ceny 1200 u niektorych ASO. Alarm firmy SEO PERFECT najzwyklejsza chińszczyzna bo nissan nie ma oryginalnego. Chlapacze nie mam pojecia, śruby i mate nie orientuje się, Dywaniki 250 zł a zatem ponad 2000 zł na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 ...w cenach wolnorynkowych . Jak znam ceny Autosalonów to może 1000zł być za mało jeżeli dostał to w cenie to nie będzie miał faktury na to więc nie będzie znał ceny dodatków - ciekawe czy będą oryginalne czy zamienniki - pewnie z 1000 zł + VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Bartosz,mylisz się.Nie będzie na to faktury,ale będzie wartość dodatków podana.Będzie również podana wartość pojazdu po upuście z dodatkami i wartość całkowita pojazdu bez upustu z dodatkami. Piszę to na podstawie własnych doświadczeń,ja tak miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) Dotarly felgi - i wygladaj ochydnie.... -mowie o odwaznikach... http://s3.postimg.org/vgdpyiwab/20150227_142733.jpg Da sie cos z tym zrobic... Nie wiem zamienic, na blaszki mnie rzucajace sie w oczy, przeniesc to na wewnetrzna/zewnetrzna czesc felgi? Tych odwaznikow jest od 1 do 9 - w zaleznosci od felgi.... ale jestem wkurzony.. Ale najgorsze jest to, ze jak przygladam sie zdjecia z aukcji to jak sie przyjrzec to one sa widoczne, tylko nie zwrocilem na nie uwagi... Edytowane 27 Lutego 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Dotarly felgi - i wygladaj ochydnie.... -mowie o odwaznikach... http://s3.postimg.org/vgdpyiwab/20150227_142733.jpg Da sie cos z tym zrobic... Nie wiem zamienic, na blaszki mnie rzucajace sie w oczy, przeniesc to na wewnetrzna/zewnetrzna czesc felgi? Tych odwaznikow jest od 1 do 9 - w zaleznosci od felgi.... ale jestem wkurzony.. Ale najgorsze jest to, ze jak przygladam sie zdjecia z aukcji to jak sie przyjrzec to one sa widoczne, tylko nie zwrocilem na nie uwagi... No tak, mogą Ci dać tradycyjne odważniki montowane na krawędzi felgi, zamontowane od wewnętrznej strony. Zazwyczaj każdy woli takie jak Ty masz - przyklejane - bo nie niszczą brzegu i sam bym wolał takie mieć. Ale jak Ci przeszkadza wygląd,to jedź do serwisu nich je wyważą jeszcze raz i dadzą odważniki krawędziowe od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 No mnie to bardzo przeszkadza. Caly urok felgi znika. Ale mowisz , ze da sie je przeniesc w inne miejsce ale wybrac inna opcje wywazania aby nie bylo tego wiadac? No chialbym miec felge ladnie wygladajaca - taki byl caly zamysl zakupu 18" na lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 No mnie to bardzo przeszkadza. Caly urok felgi znika. Ale mowisz , ze da sie je przeniesc w inne miejsce ale wybrac inna opcje wywazania aby nie bylo tego wiadac? No chialbym miec felge ladnie wygladajaca - taki byl caly zamysl zakupu 18" na lato. Tak,oczywiście - stosuje się odważniki na brzeg felgi oraz naklejane od wewnątrz. Pojedź do dowolnego wulkanizatora, powiedz co potrzebujesz, i tak czy siak po założeniu opon trzeba wyważyć całe koła więc te odważniki co tam są mogą w ogóle być w złym miejscu albo nawet wcale nie być potrzebne - wyważy Ci na maszynie szybciutko koła, jak powiesz że chcesz odważniki od wewnątrz felgi to tak założy i koniec. 20-30zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Super, dzieki za info. Mam nadzieje, ze jest to tak proste jak piszesz i zeczywiscie nic nie bedzie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Bartosz,mylisz się.Nie będzie na to faktury,ale będzie wartość dodatków podana.Będzie również podana wartość pojazdu po upuście z dodatkami i wartość całkowita pojazdu bez upustu z dodatkami. Piszę to na podstawie własnych doświadczeń,ja tak miałem. a ja w żadnym swoim samochodzie na fakturze nie miałem wyszczególnionych dodatków czy to płatnych (oddzielna faktura była) czy tez bezpłatnych ( ani info na fakturze za samochód anie oddzielnego świstka że coś o takiej a takiej wartości dostałem) ale widocznie każdy dealer w zalezności o urzędu skarobowego różnie to rozlicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Super, dzieki za info. Mam nadzieje, ze jest to tak proste jak piszesz i zeczywiscie nic nie bedzie widac Dobrze Ci gambiting prawi. Po założeniu opon i tak trzeba będzie wyważyć wszystko na nowo więc wtedy poproś wulkanizatora o naklejenie bardziej gustownych odważników (i w mniej rzucających się w oczy miejscach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Sprytny wulkanizator jeśli przyłoży się do roboty to tak ustawi oponę z felgę że może nie być potrzebny odważnik , ale to trwa długo i bez dodatkowej opłaty tego nie zrobi . Druga sprawa to taka że jedź tam gdzie mają nowoczesne wyważarki , bo maszyna maszynie nierówna !!! I tu znów sprytny wulkanizator pochowa ciężarki za ramionami , nie daj sobie na takie felgi nabijać krawędziowych odważników , zrobić można wszystko tylko cena.....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Czy krawedziowe odwazniki to jest to co widac na gorze po prawej? http://s11.postimg.org/ddd69xclf/20150227_143122.jpg Ale jesli one sa zamontowane na wewnetrznej stronie felgi- jak na zdjeciu- to chyba nie ma problemu, co? A dlaczego mam sie ich wystrzegac? Czy ma to jakis zwiazek ze znieksztalceniem brzegu felgi i ewentualnym nie dokladnym przyleganiem opony do felgii i stopniowym powolnym ubytkiem powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Czy krawedziowe odwazniki to jest to co widac na gorze po prawej? http://s11.postimg.org/ddd69xclf/20150227_143122.jpg Ale jesli one sa zamontowane na wewnetrznej stronie felgi- jak na zdjeciu- to chyba nie ma problemu, co? A dlaczego mam sie ich wystrzegac? Czy ma to jakis zwiazek ze znieksztalceniem brzegu felgi i ewentualnym nie dokladnym przyleganiem opony do felgii i stopniowym powolnym ubytkiem powietrza? Nie,powietrzem się nie przejmuj,ale po prostu jest to kawałek metalu "wciśnięty" na brzeg felgi - więc po prostu zdziera farbę. Zazwyczaj się to robi na stalowych felgach, na aluminiowych rzadko kiedy,bo ich po prostu szkoda.Ale przy montowaniu od wewnętrznej strony felgi nie powinno Ci to różnicy robić. Na pewno nie uszkodzi to felgi tak,żeby Ci uciekało powietrze, ani w żaden inny poważny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi