flood Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Panowie demonizujecie przesadnie. Gdyby wyciąć wpisy z problemem Jacko i wasze dyskusje na ten temat to zobaczylibyście, że problemów z 1,2 w zasadzie nie ma i moim zdanie nie jest on wysilony w tym aucie (chociaż mocy zawsze za mało). A sami zauważyliście, mam nadzieję, że inne choroby wieku dziecięcego i z 1,6 i z 1,2 zostały wyeliminowane (wyregulowane) - od dawna jest raczej cisza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Jacek, twój silnik smarowany paliwem powinni już daaawno wymienić. Mam nadzieję, że nowy serwis stanie na wysokości zadania i choć go wyremontuje, a jeśli tak, moja rada, natychmiast do "żyda" przynajmniej nie będzie Cię sumienie gryzło, że na minę kogoś wsadziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Panowie demonizujecie przesadnie. Gdyby wyciąć wpisy z problemem Jacko i wasze dyskusje na ten temat to zobaczylibyście, że problemów z 1,2 w zasadzie nie ma i moim zdanie nie jest on wysilony w tym aucie (chociaż mocy zawsze za mało). A sami zauważyliście, mam nadzieję, że inne choroby wieku dziecięcego i z 1,6 i z 1,2 zostały wyeliminowane (wyregulowane) - od dawna jest raczej cisza. Też się z Tobą zgodzę,przypadki takie jak mój,można policzyć na palcach jednej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 I teraz pytanie do tych co im niby oleju nie bierze ,ile oleju macie w oleju na bagnecie jak sprawdzacie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Zgodnie z przysłowiem 'Poznaj Stachu po zapachu' a jak jeszcze nie spływa z bagnetu i nie przybywa to powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 A ja bym kupił ponownie z tym silnikiem. Jednak tego nie zrobię, bo mi się znudził. Nie, nie mam całego wora pieniędzy ani nie jestem rozkapryszonym dzieckiem. Za to lubię ciągle szukać nowych wrażeń i jestem otwarty na wszelkie nowinki (nie jak Porter ). Uwierzcie mi jednocześnie, że nie ma samochodów bez wad (a coś o tym wiem, bo właśnie intensywnie szukam). Są jedynie mity, czasem krzywdzące (jak w przypadku samochodów na "F"), czasem na wyrost chwalące (jak w przypadku samochodów japońskich), jednak to tylko mity, gdyż obecnie poziom jest wyrównany, natomiast wpadki zdarzają się wszystkim. Mój QQ oleju nie bierze. Wystarczy, że ja to wiem, a innym udowadniać nie muszę, bo oni i tak wiedzą lepiej. Bo przecież wyczytali w internecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Zazdraszcza, wydaje mi się. Wg. prostej zasady - ja nie mam, to innym też obrzydzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Taaaaaa zazdraszczam a najbardziej tego udanego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Niniejszy temat kręci się ciągle wokół silnika Jacka. No on ma prawo być niezadowolony i ewidentnie trafił na felerny egzemplarz. Co chwilę wrzuca nowe informacje na ten temat i chwała mu za to. I dlatego temat wraca jak bumerang dając złudzenie ogromnego problemu. Jednak zobaczcie ile jeździ po drogach samochodów wyposażonych w ten silnik i właściciele sobie chwalą. Zresztą widać to nawet tu na forum, że ogromna większość jeździ i nic się nie dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Ja postanowiłem sobie, że postaram się zmieniać auta co najmniej raz na trzy lata. Tak wiem, że to będzie bolało finansowo (choć w leasingu nie tak dotkliwie jak bym kupował prywatnie ) ale jestem w wieku, gdzie czas szybciej umyka, a chciałbym popróbować jeszcze różnych aut Najwyżej umrę biedny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Kurna, manixio masz jak ja. To się nazywa uwiąd starczy... nie, kryzys wieku średniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Ja już bym zmienił a kryzysu jeszcze chyba nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Ale napewno piszesz o samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 pawcio sprawdź czy aby na pewno bo czasem o pomyłkę łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Ja postanowiłem sobie, że postaram się zmieniać auta co najmniej raz na trzy lata. Tak wiem, że to będzie bolało finansowo (choć w leasingu nie tak dotkliwie jak bym kupował prywatnie ) ale jestem w wieku, gdzie czas szybciej umyka, a chciałbym popróbować jeszcze różnych aut Najwyżej umrę biedny Ja postanowiłem że kupuje 5-letnie za pół ceny nowego i jeżdżę kolejnych 5 lat:) Ale Notka przytrzymam jeszcze bo jest za dobry;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Myślę,że styl jazdy ma duży wpływ na zużycie silnika,a turbo kusi żeby trochę ostro,stąd u niektórych przedwczesne zużycie silnika. Te małe uturbione silniczki pewnie wymagają innego stylu jazdy, jaki co niektórzy wypracowali przez lata jeżdżąc niewysilonymi jednostkami. Pewnie dlatego zawsze tu podkreślałem,że następne moje auto to co najmniej 2,0 bo jako,że nie jestem super kierowcą,to taki motor potrafi wybaczyć wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memeQQ Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Mając duży budżet, nie porównywalny na QQ (1.2 115 dig-t, n connecta), to mój wybór padłby na prawdziwego SUV-a, a takim jest np. Skoda Kodiaq, którą miałem okazję odbyć jazdę próbną i bardzo przypadł mi do gustu, rewelacja, szczególnie ze skrzynią DSG. Duży niczym Audi Q7, z wielką przestrzenią wewnątrz w przedziale pasażerskim i załadunkowym. Dużo fajnych patentów, wykonanie jak to w VAGu na porządnym poziomie, fajnie się prowadził, wrażenia zdecydowanie dające do myślenia. Zdecydowany mój faworyt w klasie SUV. Pozamiatali... Wersja, z Full LED, nawigacją, czujnikami parkowania, z 1.4 TSI 125 z 6 biegową skrzynią biegów koło 110 tys. zł Choć, testując auto na wypasie, dołożył bym więcej, no i cena rośnie... Wiem, QQ Crossover, podniesiony kompakt, ale biorąc pod uwagę ceny najdroższych z najdroższych QQ z cennika, nie ma startu. Po prostu mając nieograniczony budżet, brałbym Kodiaqa, nie jest pseudo SUV-em, tylko naprawdę nim jest. Z rzeczy porównawczych, na które zwróciłem uwagę np. kamera cofania brzytwa, jakość powala, sam ekran fenomenalny, niestety QQ w tym aspekcie słabo, niczym dawna epoka Ale póki co QQ ze swoimi walorami i ceną w stosunku do tego co się dostaje już w wersji n connecta z pakietem Premium na chwilę obecną mnie zadowala w ramach posiadanych możliwości Chociaż niebawem ma wejść Karoq, ciekawie... mniejszy brat, mniejsza cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Qashqai nie jest SUV-em Myślę,że styl jazdy ma duży wpływ na zużycie silnika,a turbo kusi żeby trochę ostro,stąd u niektórych przedwczesne zużycie silnika. Te małe uturbione silniczki pewnie wymagają innego stylu jazdy, jaki co niektórzy wypracowali przez lata jeżdżąc niewysilonymi jednostkami. Pewnie dlatego zawsze tu podkreślałem,że następne moje auto to co najmniej 2,0 bo jako,że nie jestem super kierowcą,to taki motor potrafi wybaczyć wiele. Jeśli pijesz do mnie to jesteś w dużym błędzie.Nie te lata nie ta fantazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Wszystko ok ale tak ciągle przesuwając granice, powoli zapominamy o granicy dzielącej niewielkie SUV-y i crossovery od SUV'ów. Edytowane 10 Maja 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 No i większość już zapomniała o zasadzie, że pierwsze "testy" po wyjeździe z salonu to nie prędzej niż po 1,5 tys. Tyle potrzebuje każdy silnik na "ułożenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 No ,ale niestety nie zamaskujemy tej różnicy,nie da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Na Skodę można też spory rabat wynegocjować... I czekać pewnie z pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATI82 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Popytałem i otrzymałem takie ceny Nissana Qashqai 1,2 DIG-T XTRONIC w wersji wyposażenia ACENTA + pakiet bezpieczeństwa w kolorze białym perłowym - 90 tyś Honda H-RV Elegance 1.5 i-VTEC CVT + lakier - 95 tyś (czas oczekiwania 6 miesiecy) Edytowane 10 Maja 2017 przez MATI82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Tutaj 5k drożej i w cenie hondy masz roczna Tekne z przebiegiem 11tkm Nissan Qashqai https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-qashqai-stan-idealny-topowe-wyposazenie-kupiony-w-pl-salonie-ID6yOJan.html Albo N-conect z 2017 za 93,5 Nissan Qashqai https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-qashqai-n-connecta-szklany-dach-relingi-system-kamer-360-automat-ID6yQCS7.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi