Gość Tolo74 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Cześć,Proszę o prześwietlenie tej Almerki: http://moto.gratka.pl/tresc/nissan-almera-...bc0234473310,12 Pozdrawiam Tomek Wg mnie głupota - żeby ktos zadowolony ze swojego autka sprzedawał je po 3 latach jazdy (albo niejazdy skoro tylko 30tys.km) za pewnie mniej niz polowa ceny z salonu. Cuda sie zdarzaja ale ja jestem niedowiarkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Cześć,Proszę o prześwietlenie tej Almerki: http://moto.gratka.pl/tresc/nissan-almera-...bc0234473310,12 Pozdrawiam Tomek Wg mnie głupota - żeby ktos zadowolony ze swojego autka sprzedawał je po 3 latach jazdy (albo niejazdy skoro tylko 30tys.km) za pewnie mniej niz polowa ceny z salonu. Cuda sie zdarzaja ale ja jestem niedowiarkiem. Powodów może być cała masa, ot choćby 1. Fanaberia 2. Potrzeba mniejszego/większego auta 3. Przypadki losowe wymagające nagłego przypływu gotówki etc. Poza tym, przy tym przebiegu, powinna być jeszcze na gwarancji, więc oferta godna uwagi. Gdyby nie permamentny brak czasu i mnogość zajęć po pracy, podjechałbym i z ciekawości ją obejrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 herson - zgadzam się, jednak uwazam że jeżeli to taka okazja -to juz dwano powina byc sprzedana -sa też łowcy okazji (nie tylko w POlsce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Tolo74 zwróć uwagę, że ogłoszenie jest z 20.10.2008 czyli z wczoraj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toszk Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Proszę o opinię na temat następnego autka: http://otomoto.pl/nissan-almera-visia-C6733738.html Ile Waszym zdaniem takie auto jest warte, bo wydaje mi się że 33000zł to lekko wygórowana cena... Auto było firmowe - jeździło w firmie rok z hakiem, potem zostało odkupione przez Odyssey. Oglądałem je dzisiaj i w sumie nie mam większych zastrzeżeń poza tym, że pierwsza wymiana oleju była robiona przy przebiegu 16300km więc poza dopuszczalnym odchyleniem (w książce serwisowej jest napisane że 15000km +-500km) i nie był zrobiony przegląd blacharski po pierwszym roku. Czy to oznacza, że auto nie ma gwarancji ani mechanicznej ani na perforację? Szukam auta na drugie w rodzinie więc nie mam jakichś kosmicznych wymagań, chciałbym żeby po prostu bezawaryjnie przejeździło 3-4 lata po 10-15kkm/rok. W miarę nowa Almera wydaje mi się optymalnym rozwiązaniem :-) Pozdrawiam toszk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 toszk -autko jest prawie nowe -wiec cena musi tez byc wysoka Raz jeszcze powiadam -nie kupicie dobrego (sprawne, zadbane, bezwypadkowe) auta w niskiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość farba Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 witam, mam mozliwosc kupienia almerki z konca2003r jednak z przebiegiem 130tys, i mam pytanko czy takie autko jeszce pojezdzi pare lat, czy lepiej rozejrzec sie za czyms innym. auto nietluczone i zadbane, tylko ten przebieg. co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Warto!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja mam auto z 1999 roku i 210 000 - nie boję się wyjechać nawet w najdalszą podróż. 130 tys - bałbym się gdyby był to Diesel, bo koło 130-150 mogą pojawić się kłopoty z układem wtryskowym - a to kosztuje. Jeśli to benzyna - to brać i nie patrzeć. Koszty serwisu almery i n15 i n16 są małe. To autko posłuży jeszcze wiele lat. a n16 jest po prostu ładna Pozdrawiam - daj znać na forum lub PW jak kupisz autko !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość farba Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 bardzo dziekuje za wypowiedz, auto ma instalacje gazowa zakładana jakies pare miesiecy temu, wiec nowa. samochod ładny to prawda a jaka jest jeszce awaryjnosc tych modeli, bo one juz pochodzą chyba z fabryk europejskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmaty Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Witam wszystkich użytkowników Almery. Chcę zakupić od kolegi Nissana Almerę 1.5 rocznik 2004 i 46000 udokumentowanego przebiegu. Samochód sprawdzony w ASO Nissan i tylko jedna rzecz mnie martwi a mianowicie reflektory. Są matowe i nie wiem czy od środka czy z zewnątrz. Czy ten typ tak ma? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 w Tino -sa paskudne plastiki w reflektorach w kolorze szarym przez co całe reflektory wygladają przez to bardzo staro. poza tym "szkło" wykonane jest z plastiku i narażone na zarysowania drogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmaty Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Dzięki, trochę mnie to uspokoiło i nawet znalazłem w sieci o polerowaniu takich matowych reflektorów. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na przeglądzie nie doczepią się podczas sprawdzania ustawienia świateł? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 ale i ile sie przygladalem -to w zwyklej ALmerce -szkło -powino być szklane (czyżbym sie mylil) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość satanic_mantra Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 witam. mam możliwość zakupu Nissana Almery GTi. Silnik SR20DE - na łańcuchu, czarna 97 rok, przebieg 150k km, 2.0, 143km . ostatnio polowałem na mazdę v6 ale po drodze właśnie wpadł nissan. nie pytam o żadne prześwietlenia lub inne hece, tylko o Wasze opinie. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmaty Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Wydaje mi się, że klosz reflektora jest z poliwęglanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 satanic_mantra, jeśli technicznie jest ok bierz i się nie zastanawiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrexxl Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 satanic_mantra, jeśli technicznie jest ok bierz i się nie zastanawiaj Popieram przedmówcę. Kupiłem niedawno GTI. Mimo, że jest kilka rzeczy do poprawy w tym aucie to jest rewelacja. Blachy pozostawiają w tym modelu wiele do życzenia ale można poprawić i jeździć. Zobacz tylko czy nie była bita tzn poprzestawiana bo nawet jeżeli autko było lekko i niegroźnie puknięte to niewiele zmienia. Jak jest gdzieś ogłoszenie tej GTI to wklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość satanic_mantra Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 jeszcze nie ma:) jest po niemieckim przeglądzie, rzekomo w za***istym stanie. co najważniejsze:CZARNA:D za 11,500 zeta [ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 11:35 ] http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6882526 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 kurcze na zdjęciach ładnie wygląda. Czesto jest tak że w ogłoszeniu jest super pieknie a jak sie pojedzie obejrzec to szkoda gadac. Jeśli masz blisko jedź i oglądaj bo wg mnie jest warte obejrzenia. Ps jest taka metoda, że dzwonisz do goscia i mówisz ze jesteś zdecydowany na to auto ale musisz jechać po nie np 300km w jedna stronę i wolisz wiedzieć co jest do zrobienia. Jeśli powie, że nic to olej ten samochód. W aucie używanym w 99 przypadkach na 100 jest coś do zrobienia. Czasami się trafia na uczciwych ludzi i wiesz po co jedziesz Ja tak kupiłem samochód dla siostry. W piątek się dowiedziałem, że kumpel jedzie po samochód w okolice Kielc i że potrzebuje kierowcy. Moja siostra też chciała kupić samochód a od dłuższego czasu w Lublinie nie było nic ciekawego to siadłem na allegro i patrze co jest w okolicach Kielc. Okazało się że gościu właśnie wystawił Colta takiego jak szukałem. Zadzwoniłem, mówię, że jestem zdecydowany na ten samochód, jeśli jest w takim stanie jak opis. Do tego nie chciałbym jechać 100km na darmo. I co usłyszałem? "no skoro pan jedzie taki kawałem to powiem uczciwie, że do wymiany jest prawe łożysko w przednim kole". Na drugi dzień kupiliśmy ten samochód. Przy wymianie rozrządu i tego łożyska okazało się jeszcze, że klocki się kończą i przy okazji zostały wymienione. Samochód jeździ u nas prawie rok i wszystko ok. Drugi przypadek jak kumpela Mazde kupowała. Koleś na aukcji opisał auto do najmniejszego wgniecenia. Byliśmy pierwszymi osobami i ostatnimi osobami które oglądały ten samochód. Pół roku mija i mazda bez problemów jeździ (jedynie padł akumulator). Najbardziej rozbawiło mnie w opisie auta, jak gość napisał, żeby nie wierzyć ludziom którzy piszą, że mazda pali 6 litrów w mieście. Bo wg jego wyliczeń zawsze mu paliła powyżej 8 litrów. Te dwa przypadki jakoś mnie tak podbudowały, że istnieją jeszcze uczciwi sprzedawcy. Co prawda to nie byli handlarze, tylko osoby które sprzedawały samochód w przypadku pierwszym ze wzgledu na wyjazd za granice a drugim kolec kupił Civica coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 jeszcze nie ma:) jest po niemieckim przeglądzie, rzekomo w za***istym stanie. co najważniejsze:CZARNA:D za 11,500 zeta [ Dodano: Nie 02 Lis, 2008 11:35 ] http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6882526 To auto wystawia osoba z forum. Tu masz link: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=47698 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vieriman Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Witam! Przymierzam się do kupna swojego pierwszego Nissana, a dokładnie Almery N16. Wpadła mi w oko taka oto sztuka (wolę wrzucić lina zanim pojadę do Siedlec ) http://otomoto.pl/nissan-almera-2-2-di-C6864205.html ewentualnie jeszcze ta, choć przebieg lekko podejrzany http://www.allegro.pl/item470987685_sedan_...rbo_diesel.html z góry dzięki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Vieriman -pierwsza propozycja -dl amni eidealna i warto -gdyby tylko stan auta -był jak w opisie. Druga propozycja też warta uwagi, ale UWAG -koszt rejestracji auta z silnikiem 2.2 obecnie to ok. 2,500zł !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Wygląda na to że ta druga (sedan) jest Made in Japan . Taki mały niuans. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość satanic_mantra Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 pojechałem i na żywo była jescze piękniejsza. kupiłem z miejsca. jazda fantastyczna, wygoda. kurde brak mi słów:D potem porobię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Obie wyglądają nieźle, ta pierwsza przebieg ma jak najbardziej realny. Silnik nie myty, a wycieków nie widać. Moim zdaniem warto byłoby się nią zainteresować. Ciekawe co było ciągane na tym haku. Wygląda na to że ta druga (sedan) jest Made in Japan . Też mi się wydaje, że to Japonka (czarna kierownica). Ale to sedan Przebieg trochę mniej realny. Ciekawe czy książka serwisowa wypisana jednym długopisem przez 1 osobę Mało kto kupuje diesla, żeby jeździć tak mało. Poza tym jak słusznie zauważył Tolo74 akcyza będzie spora. Osobiście brałbym tą pierwszą, przy czym objechał bym ją jeszcze miernikiem lakieru +ew. kontrolna wizyta w ASO (może ktoś z Siedlec poleci Ci namiary na dobrego mechaniora na 1 sprawdzenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi