Karminadel Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) Z zazdrością dodam, iż Renault w Kadjarze z silnikiem 1.2TCe 130KM wymaga przeglądów co 2 lata lub 30kkm. Widać kto rządzi w koncernie Renault-Nissan, nie dość że pożałowali Nissanowi motoru z większą mocą to jeszcze sobie zostawili lepsze warunki serwisu. Kadjar gwarancja 5 lat 80 tys. km Qashqai 5 lat 150 tys, km Co do przeglądów - mam pakiet 5 przeglądów za 2900, które normalnie wychodzą ok. 5100. 5 lat gwarancji - 5 lat leasingu - 5 przeglądów - taki mój wybór, a planuję Qashqaiem jeździć z 10 lat ;-) A w razie czego pakiet przeglądów przechodzi na następnego posiadacza. Edytowane 21 Października 2015 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Widocznie dostali cynka z centrali, że jedynie na wyszukanym oleju ten silnik jest w stanie dotrwać do końca gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 ASO ma tylko "drogi" olej , nie mylić najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Ja zdecydowałem, że nie kupię pakietu przeglądów. Po samodzielnym nabyciu oleju i filtra, na których serwis zarabia najwięcej, cena przestaje już być taka atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Też tak zrobię w grudniu Myszorku szanowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Tylko że ASO ma w ofercie oleje które są niedostępne w obrocie detalicznym dla Nowaka czy Kowalskiego, tylko trzeba wiedzieć czego szukamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Tak na marginesie. Jestem po pierwszym przeglądzie w Pulsarze (tak, tak wiem nie ten dział, ale silnik ten sam) i w 11kkm oleju odpukać raczej nie przybywa. ASO wlało cholernie drogi Eneos 5W-40.... Za 4l 5W40 -360zł dobrze że nie wlali ci 5W30 tu cena czyni cuda za 4l 400zł I teraz taka informacja my mamy rafinerie Orlen i oleje orlen a Japończycy rafinerie Eneos i oleje tej rafinerii http://eneos-sklep.pl/eneos-sustina-o_c_93_1.html Edytowane 22 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Tylko że ASO ma w ofercie oleje które są niedostępne w obrocie detalicznym dla Nowaka czy Kowalskiego, tylko trzeba wiedzieć czego szukamy . Kupowałem u nich olej na dolewkę. Butelka była z logo Nissana - za 1 litr zapłaciłem 93zł. Taki olej Pan zaproponował po sprawdzeniu VINu i zapytaniu czy już był wymieniany. Na odpowiedź, że jeszcze nie - powiedział no to musi być ten. A potem niech Pan powie to możemy wlać jakiś tańszy (sic!) Tiaaaa zapewne przy tej samej cenie za przegląd hihihihihi. Zakładam, że cena idzie w parze z jakością - bo co jak co ale przez lata styczności z ASO nie spotkałem się z taki zdzierstwem. Bywało drożej, ale nieznacznie. Ale ja tam nie mam charakteru: wydymam system(!) - przyjadę ze swoim olejem, zaoszczędzę 100-200pln - to będzie pierwszy wkład na następny samochód za 100 000pln hihihihihihih Nie, nie, nie - takie oszczędności (dziadowanie) przy samochodzie za 100 tys. to na pewno nie w moim stylu - leję to co producent silnika zaleca (nie tylko parametry, ale i producenta oleju) i nie kombinuję. I nigdy źle na tym nie wyszedłem. Edytowane 22 Października 2015 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamrat8` Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Tak jest auto za tyle kasy i później jak się coś stanie to powiedzą ,że się nie używało tego co zalecał producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Dlatego zawozi się to co używa producent. Tylko za 1/3 ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamrat8` Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 A olej skąd ? Skoro tylko serwis posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Też miałem do niedawna obawy. Jednak poczytałem i okazało się, że producent nie ma prawa odmówić klientowi, jeśli ten przywiezie swoje materiały eksploatacyjne. Oczywiście muszą to być materiały zgodne z wymogami producenta, ale o takie nietrudno jeśli poczyta się specyfikacje (mowa o oleju). Edytowane 22 Października 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamrat8` Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Każdy ma prawo decydować co jest lepsze dla niego. Ja osobiście wolę wykupić pakiet przeglądów , gdzie za jeden wychodzi 580zł i się nie martwić o nic, a tym bardziej tracić czas na szukanie odpowiadającym normą produktów. Ale oczywiście każdy ma swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 A ja pierwszy przegląd zrobiłem u siebie w garażu. Koszt za całość jakieś 120 zł./olej+filtr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamrat8` Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 no i też dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 A ja pierwszy przegląd zrobiłem u siebie w garażu. Koszt za całość jakieś 120 zł./olej+filtr/ Czyli kupiłeś nowy samochód, i straciłeś gwarancje żeby oszczędzić parę stów na przeglądzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Mało tego bo i na perforację też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Może jako pierwszy przegląd miał na myśli to co niektórzy robią - czyli wymiana oleju po tzw. dotarciu w okolicach 2-3 tys km. Ja tam się w to nie bawiłem, ale brat namówił na to rodziców. Na pewno nikomu to nie zaszkodzi, więc jestem neutralnie nastawiony - ale osobiście nie mam czasu na takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Ale w Note 1.4 był po3tys obowiązkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 O na przeglądzie prasówki Gul wyskoczył jak mnie przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Tak jak pisałem pierwszy przegląd w garażu,auto kupiłem nie całkiem nowe,po testach ale z bardzo małym przebiegiem 400km nakręcone w serwisie przez 3-miesiące,z czego sam zrobiłem ok 100 testując,za to cena dużo mniejsza. Myślę też,że serwis już zadbał o to żeby auto jeździło i to sprawnie,bo przecież jako testowe musiało zachęcić potencjalnego klienta. Przy tym sam mało jeżdżę,po dwóch latach od kupna na liczniku aktualnie 10 tys km. Więc co się mogło wydarzyć? a w razie czego liczę na pomoc tutaj, bardziej jak w serwisie. No cóż nikogo nie namawiam do rezygnacji z gwarancji,to była moja decyzja,ale powiem,że kupując ostatnie nowości Nissana pewnie bym już nie ryzykował. Edytowane 22 Października 2015 przez porter59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ciekawy jestem co by było jak co roku wymieniłbyśmy wszystkie materiały eksploatacyjne zgodnie z książką w autoryzowanym warsztacie z odpowiednim wpisem a pozostałe czynności przeglądowe dokonali w ASO przy 30tyś km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Jakie poaostałe czynności? Już na pierwszym przeglądzie serwis niewlele robi,olej ,filtr i pieczątka, i ta pieczątka ma decydować o uznaniu gwarancji w nowym aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) No coś tam mają do przeglądnięcia-zgodnie z wykazem ! Tylko jak to wygląda sami wiemy ... jak się samemu nie wskaże i nie zdjagnozuje to... porter- ja w pełni popieram Twoją decyzję bo sam płacę za ... pewnie "frycowe" Samochody uźytkuję do 5lat z przebiegiem 10tyś.rocznie .Zaliczam 3 przeglądy gwarancyjne a zgodnie z przebiegiem wystrczyłby jeden .Ostatnie moje 3 japońskie marki nie miały żadnej usterki gwarancyjnej ! Edytowane 23 Października 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 jak to przepada ?! przecież przeglądy są na samochód a nie właściciela . no i nie wiem dlaczego mowa i ilości przeglądów a nie lat ja mam na okres gwarancji czyli 3 lata ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi