Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Edku czyli najpierw umyc szamponem z neutralnym ph, nastepnie ipa na odtluszczenie (przetrzec mikrofibra), nalozyc collnite.

odpowiem w zastepstwie ; )

przed polozeniem wosku mozesz umyc nawet 'Ludwikiem' bo wskazane jest jak najbardziej dokladne przygotowanie (odtluszczenie) powloki lakierniczej,

szamponem z neutralnym Ph myjesz auto wtedy kiedy juz masz powloke wosku nalozona, neutralne Ph wlasnie dlatego zeby tej powloce nie szkodzic

pozdrawiam

• Upvote 1

W dniu 15.02.2015 o 20:33, chaddy napisał:

Ale ja się samodzielnie bawiłem :)

Stosując takie preparaty

Noooo zwłaszcza ten ostatni co prawda z lakieru za szybko odparowuje i robi sie mat

Ale generalnie mniej łeb napier....... Niż po zwykłym ,,wyborowym ,,rozpuszczalniku pod warunkiem że nakłada sie na cztery ręce minimum

W dniu 27.07.2016 o 04:58, Edek01 napisał:

Ciekawie kropelkuję :spoko:

Pieer  2 tygodnie nie myć auta i jeździć brudnym, o ja bym po nocach nie spał   :blink:

Edwardo, mój QQ po 2 tygodniach stania na parkingu koło warszawskiego lotniska jest nie do domycia. :D

Nie wiem co wy tam za smog macie. W każdym razie publiczna myjka tego syfu nie rusza i bez wiadra i własnoręcznego mycia się nie obejdzie.

W dniu 31.07.2016 o 07:37, colins napisał:

mój QQ po 2 tygodniach stania na parkingu koło warszawskiego lotniska jest nie do domycia. :D

Nie wiem co wy tam za smog macie. W każdym razie publiczna myjka tego syfu nie rusza 

Jak to co , paliwo przed lądowaniem zrzucają :) 

W dniu 31.07.2016 o 07:37, colins napisał:

Edwardo, mój QQ po 2 tygodniach stania na parkingu koło warszawskiego lotniska jest nie do domycia. :D

Nie wiem co wy tam za smog macie. W każdym razie publiczna myjka tego syfu nie rusza i bez wiadra i własnoręcznego mycia się nie obejdzie.

Panie kochany było kupić Mobile Garage za śmieszne piniędze to byś nie musiał krzyża męczyć :)  

Samoloty podnoszą kurz i masz na lakierze co masz  :bezradny:

125bf2d653c5d5048e714b926f9bb2d2.jpg

Ja mam takowy na stanie to jak jadę parkować na dworze przez 2 tygodnie to cyk pyk zakładam i mówię sobie pod nosem tera- lejta,srajta,wjuwajta  :D

W dniu 31.07.2016 o 13:08, mirekg9 napisał:

A po dwóch tygodniach, spod plandeki/pokrowca wyciągasz Poloneza. :D

Przynajmniej nie musiałby martwić się o turbinkę :D

No i doprowadziłem padlinę do porządku. Najpierw myjka, potem wiaderko, a na koniec znów myjka i wydmuszka lśni jak psu jajca. Żeby jeszcze mi się chciało wysmalcować. Ale mi się nie chce. :D

Teraz złomik pasie się na trawniku (znam wszystkich policjantów ;)), a ja patrzę jak się kurzy.

post-87564-0-00021800-1470064638_thumb.jpg

No i taką puszeczką oblecę całe auto 2 razy z efektem nie gorszym (długotrwałym) niż Twój smalec. Więc po co przepłacać? :devil:

Oj długo by musieli chemicy tej maści od klapków maserować w garach, aby uzyskać gram takiego śmalca co tu tak chętnie używamy  :P

Napiszę filozoficznie: maszyna jest dla człowieka, a nie człowiek dla maszyny.

Natomiast wysmalcować to ja wolę kromala, do tego zagryźć ogórkiem kiszonym i zapić setką okowity. Innego smalcowania mi nie trzeba. :D

Moja maszyna bez mojego pieszczenia jej by się rozpadła  :D

Apropo pieszczenia jutro zdejmuję felgi aby je dopieścić i wyśmalcować od wewnątrz  :P

Oczywiście pykne pare fotek aby gul całkowicie się nie wchłonął :dribble:  

Miesiąc urlopu to trzeba aktywnie odpoczywać  :rofl:

A ja żem myślał że Ty Edwardzie jesteś na emeryturce lub jakimś długim L4, że tak na wszystko masz czas.  :dribble:

Lecz przypuszczam że i ja zacznę niedługo śmalcować. Zobaczymy co to da. Raz spróbować można.

Mirek bo w życiu trza się umić ustawić aby mieć czas na to co się lubi  :D

Mirek jak raz spróbujesz śmalcować to na jednym razie się nie skończy bo wecowanie śmalcem wciąga bo jest łatwo i gładko  :P

A w dodatku jak masz takie czarne super gablote to dopiero będzie efekt  :|

Jano Robota to głupota a grzebanie przy samochodach to pasja odpoczynek od codzienności   :D  

Suchy lakier to nie jest OK- szybko matowieje i się niszczy !!