Edek01 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Nie mam zmywarki to nie mam jak przetestować ale zawsze mogę bęben w pralce wywoskować aby pranie się szybciej kręciło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 I tak trzymać...a miejsce dla myślących inaczej w zamkniętym obiekcie szybko się znajdzie :63: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Jeżeli idzie o pralkę to ja do proszku albo do płynu do płukania dodałbym Militeca. Usprwni pompę, ograniczy tarcie i pralka będzie jak nowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 I ubranie nie bedzie się tak wycierało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Już za późno mogłem te kulasy co mam w oponach ,po namaczać w Militecu na całą noc i dopiero pchać w zawory to by szybciej się turlały w środku i szybciej wyważały mi koła trudno następnym razem namoczę na całą noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Wlasnie testuje nowe produkty: Fusso Coat Dark - sealant i do szyb i dachu Ultra Glaco Rain repellent testowal ktos to moze ? (dwa tygodnie) https://www.youtube.com/watch?v=b0xt64vPP1w Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez ProceSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Daje rade ale U mnie na collinite 845 woda szybciej ścieka i muchi d*pami obijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 uzywalem collinite 845 i miom zdaniem nie ma roznicy w tym jak splywa woda, roznica powinna byc w tym jak dlugo lakier bedzie zabezpieczony co do splywania wody to lepiej jest po Turtle Nano WAX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Za okolo dwa tygodnie pewnie zabiore sie za woskowanie auta. OK. Polozona warstwa wosku spelnia pewna funkcje ochronna dla lakieru. Ale uczac sie woskowania zaobserwowalem na szybie w domu , ze woskowanie nie jest praktyczne jesli chodzi o utrzymanie czystosci. Mala kropla sobie bez problemu splynie z samochodu, lub po prostu szybko wyparuje. Natomaist duza kropla juz tak latwo nie splywa, a jak w koncu wyparuje to pozostaje brudna namierzchnia. Czy zaobserwowaliscie, zeby woskowany samochod szybciej sie brudzil niz nie woskowany- zwlaszcza w porze deszczowej? Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 na tym wlasnie to polega wax i sealant to dwie rozne rzeczy mowiac inaczej wax jest zeby kolor byl bardziej nasycony/swiecacy natomiast sealant jest zeby lakier zabezpieczyc i zeby sie brod nie trzymal na sealant mozna pozozyc wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 To collinite 845 czym w takim razie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Najtrwalszym na trudne warunki atmosferyczne woskiem syntetycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 No dobrze, ale czy moje obserwacje co do latwiejszego brudzenia sie samochodu z nalozonym woskiem sa prawidlowe? Czy to co obserwuje na szybie w domu ma przelozenie na samochod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak dokładnie ale masz zabezpieczony lakier ,a brud się nie wżera w lakier!!! A jak się zabrudzi to ciach na Kerchera i brudu nima Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 woskowanie i zabezpieczanie lakieru ma na celu zabezpieczenie lakieru i lepszy wyglad jezeli samochod jest dobrze "nawoskowany" nie powinien sie czesciej brudzic - wrecz przeciwnie tym samym powinien byc latwiejszy w utrzymaniu czystosci "gregson" pamietac musisz iz powierzchnia szyby jest innej struktory niz powierzchnia lakieru samochodu wiec na samochodzie bedzie to wygladac inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał K Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Kto używa tego specyfiku K2 do usuwania rys z karoserii, tych past stosowali nawet nasi dziadkowie, nazywała się tempo, teraz turbo Nasz klimat i drogi, a już jazda na podmiejskich drózkach zniechęca do intensywnej pracy nad własnym autem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Broń Boże stosować tego na delikatnym lakierze QQ, bo więcej szkód narobisz niż pożytku. Jednocześnie nie wiem co polecić. Jednakże wszelakich past typu TEMPO maniacy od kosmetyki aut na pewno nie polecają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Żadnych Tempo na lakier Wodny!!!! K2 Venox polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Kto używa tego specyfiku K2 do usuwania rys z karoserii, tych past stosowali nawet nasi dziadkowie, nazywała się tempo, teraz turbo Nasz klimat i drogi, a już jazda na podmiejskich drózkach zniechęca do intensywnej pracy nad własnym autem A co chcesz tym robić? Jeśli masz drobne ryski to wybierz jakiś swirl remover, najlepiej delikatny. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez myszorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Farecla G3 - dobra do usuwania drobnych rys (mozna dostac z aplikatorem) po niej wosk i jest ok powinna byc dostepna w mieszalniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 gdzieś kiedyś widziałem chyba nissanowskie, stołeczek - krzesełko chyba składane, niby mały nie jestem ale dach będzie ciężko umyć z ziemi:) oraz obsługiwać boxa dachowego - czego używanie jako podstawki bo raczej z ziemi jest ciężko i niewygodnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Klimek taboret najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) o ile do mycia pod domkiem na pewno to przy wyjeździe gdzieś dalej do obsługi boxa - mebel w bagażniku:) Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez klimekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Nie no tak z taburetem nie będziesz jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 a nie lepiej jest uzywac do tego tylnego kola lub progow w drzwiach ? co bedzie jak ci sie stoleczek/krzeselko, taboret obsunie i na dzwiach pamiatka zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi